Dagens inspiration

Ännu en bild i färgskalan jag gillar så mycket just nu. Jag är sugen på en tavla med skoltavlefärg. Då kan man rita ett nytt konstverk varje dag. Vacker bild av Erik Johnson.

Fint danskt hem

Idag blir det bilder från ett fint danskt hem som publicerats i danska Femina. Fotograf är Mette Wotkjær och text Christina Kattrup.
Hela hemmet har en genomgående lugn färgskala. I vardagsrummet är det blått, grått och vitt som är de dominerande färgerna. Jag älskar det fina plankgolver.
Underbart sovrum. Och överkastet har precis den blågrå nyans som jag älskar just nu. Vint med trädetaljer till som den lilla trälådan i framkant. Två Bestlite på nattduksborden skulle jag inte tacka nej till.
Flera Bestlite i hallen. Ser ni krokarna i taket. Där hänger de nog upp en gunga ibland. Härligt!
Köket där man valt bort överskåp vilket skapar en luftig känsla.
Ett parbord fungerar som enkel matplats i köket mot den kaklade väggen.
Matsalen ramas in med en Kelimmatta som ger rummet karaktär och värme. Fint!

House Doctor

House Doctor bjuder alltid på inspirerande produktbilder. Vårens katalog är inget undantag. Här är mina favoritbilder.
Ruffa väggar fortsätter att vara populära bakgrunder för allehanda produktbilder inom inredning. Stegar, skyltar, bokstäver, siffror fortsätter att vara populärt. Fjärilar smyger sig in i inredningen. Nu ska vi gärna visa upp våra favoritsaker i genomtänkta stilleben där vi samlar och grupperar. Industritrenden håller i sig - här i form av rullvagnen. Glasklockor är också ett populärt sätt att visa upp dina favoritsaker.
En till plåtbyrå - även denna jättefin, en enkel träpall och en gammal resväska. Klockor och så typografi i olika varianter. Ett soffbord du lätt kan göra själv med en lastpall, fyra hjul och en glasskiva. På bordet lägger du en hög av dina favoritböcker eller magasin, något grönt och så lite levande ljus.

Emil och Pippi på muggar

En av vårens nyheter från Rörstrand är muggar med några av våra allra käraste barnboksfigurer: Emil och Pippi. Motiven är hämtade från orginaltekningar gjorda av Ingrid Vang-Nyman och Björn Berg. Visst är de fina? Detta lär blir Sveriges svar på de populära muminmuggarna från Arabia (vilka jag personligen inte är så förtjust i eftersom jag aldrig gillat Mumin). Pippi- och Emilmuggarna finns i butik från veckan 14! Jag spår att dessa är en blivande klassiker och en ny succé för Rörstrand. Vad tror du?

Nyheter till Mon Amie


Klassiska servicen Mon Amie i design av Marianne Wessman såg dagens ljus redan 1952 och har kommit att bli en av Rörstrands största succéer över tiden. Till våren utökas serien med fyra fina delar: en mattallrik, en kopp med öra, en stor kopp och en burk med lock. De fina bilderna är stylade av Lotta Agaton och fotade av Idha Lindhag. Ett par av de stora tekopparna och några assietter skulle gärna få förgylla vårt frukostbord. Tipstack till Weronica.
Pressbilder från Rörstrand

Det är viktigt att börja tidigt

Ska man bli bäst på något så gäller det att börja tidigt och träna mycket. Meja har kanske inte valt inom vilken sport hon ska satsa ännu men satsar istället hårt på grundträning. Idag har hon hunnit med 20 gångpass på mormors löpband. Hade inte jag som huvudcoach stoppat henne skulle hon nog gärna kört lika många pass till.


Snow Pedestal G3

Vi är fortfarande inte helt klara med vårt sovrum - två år efter renoveringen! Det går inte så fort till beslut och handling här hemma (om det inte gäller resor förstås). Fortfarande återstår nattduksbord och huvudgavel. Jag var länge inne på att vi skulle ha varsinn liten vitsprayad stringhylla på varsinn sida om sängen (precis som Malin har). Jag har t o m två stycken liggandes i garaget, slipade och klara för målning, som jag budat hem via Tradera. Men så har jag börjat tveka. Jag har massor med skrot i mitt nuvuarande nattduksbord; pennor, block, flera böcker som jag läser parallellt, otaliga inredningsmagasin, nappar, våtservetter, huvudvärkstabletter, suppar, pappersnäsdukar m m. Jag behöver ett nattduksbord med lite mer (och gärna dold) förvaring så nu funderar jag på om inte barnen ska få de små telefonborden istället. Själv har jag snöat in på Snow Pedestal G3 från Asplund. Jag gillar inte hjulen utan skulle helst vilja skruva upp pedistalen på väggen. De är dyra, 4 250 kr/st, men jag är övertygad om att jag skulle behålla dem resten av mitt liv. Har du något annat tips på fina sängbord?

Lite nytt i Mejas garderob

Funktionskläder till Meja inför vårens utelek har vi redan investerat i, men det är ju roligt att ha en lite finare jacka att ta till också. Funktionskläderna lägger vi gärna en hel del pengar på för att få riktigt bra grejer men en "finjacka" som ändå har ett begränsat användningsområdet är inget vi vill lägga några stora pengar på. Så när jag hittade denna oemotståndligt söta parkas med matchande liten scarf hos H&M så var det inget att tveka om. 349 kr för jackan och 49 kr för scarfen. Söt som socker kommer hon bli vår lilla Smula när vårsolens strålar värmer betydligt mer än just nu. Nu ska jag försöka flirta med mamma för att se om hon kan virka en söt liten ljusgrön mössa à la Therese till. 

Hade någon sagt till mig för några år sedan att jag skulle köpa sådana här flickiga kläder till en framtida dotter hade jag sagt "Aldrig i livet". Jag ville ha könsneutrala kläder och inte en liten docksöt tjej med spets, rysch och pysch. Men faktum är att jag är väldigt förtjust i allt som är flickigt och rosa just nu. Inte bara till Meja utan även till mig själv. Dels är jag förstås påverkad av rådande trender, där rosa är årets färg enligt Pantone och butiker och webbshoppar kryllar av fina tunikor och vackra sjalar. Dels är jag urbota less på killavdelningarnas kläder i grönt, blått, brunt, beige, svart och grått efter att ha botaniserat där åtta år tillsammans med Melker. Nu vill jag ha glada och våriga färger! Dessutom vill jag att Meja, som fortfarande har ett ganska androgynt utseende (mycket tack vare att hon knappt har något hår ännu), inte ska kunna misstas för en liten kille. 

Hur resonerar du kring barnens kläder?

Dagens inspiration

Underbara bilder från ett fantastiskt fint hem. Inspiration när den är som bäst. Reportaget visades i norska Elle Interiör och brittiska Elle Decoration i maj i fjol. Jag misstänker att lägenheten finns någonstans i Holland eftersom Cleo Scheulderman står för stylingen och Jeltje Fotografie har tagit bilderna. Magiskt vackert på en måndag. Enjoy!
Den där takhöjden är något annat än våra 2, 40!
Matgrupp med fina stolar och en snygg industrilampa. Me like.
Lampan liknar Top Hat som tidigare fanns på Mio. Fårskinn och travar av böcker.
Litet avskiljt arbetskök där man slipper se röran i köket men ändå kan ha kontakt med övriga familjemedlemmar och gäster när man lagar mat. Här har man målat om IKEA PS KarlJohan i en härlig blågrå färg (jag är ju inne på den färgskalan just nu). Kohudar är ingen favorit hos mig men här var det fint!
Glasflaskor igen. Älskar pallen/bänken. En sådan skulle gärna få flytta hem till mig.
Fjärilstavlor kommer stort i år. Riktiga, illustrerade eller fotade spelar ingen roll. Jag köpte två jättefina fjärilstavlor med riktiga fjärilar i Thailand som jag tänkte visa er någon dag. Glasflaskorna hittar vi även på denna bild samt en jakttroffé. Jag älskar den grå färgen på väggen.
Liten arbetsplats med moodboard. Den lilla CD-spelaren från Muji har jag sneglat på massor av gånger.
En sån här inspirationstavla fast mer avlång och i liggande läge vill jag ha ovanför skrivbordet i det nya kontoret. Jag är dock lite osäker om jag ska ha magnettavlor, traditionell anslagstavla eller något annat.
Ett fint exempel på att man inte behöver ha likadana nattduksbord eller lampor. Skapar personlighet med olika lösningar. Gillar färgskalan och mattan mycket. Vad är det för golv tror ni?
Den här byrån är ju to die for. Ge mig en liknande nu! Shit så fin! Jag har ett perfekt ställe för den i vårt sovrum.

Lady Sensitive

Det lutar mot att kontoret/gästrummet och hallen blir nästa projekt här hemma. Således letar jag lite inspiration till kontoret. En gång i tiden gjorde jag ett inspirationskollage som jag publicerade här på bloggen. Jag gillar det fortfarande men jag är sugen på en dovare färgskala i grått och gråblått i kombination med vitt och drivved. Jag har blivit lite nyfiken på den nya färgskalan från Lady Sensitive som visas som reklam just nu. Jag älskar inspirationsbilderna i broschyren. Här är ett urval:
De här två bilderna visar färgerna jag är ute efter.
Här kom det med lite drivved också. Fikon är vansinnigt vackra i sin lilagröna färgskala. Kanske något att ta upp i detaljer i rummet.
Härliga namn på kulörerna: Muskotnöt, Sjöglimt och Vårluft.

Update: På dagens bloggrunda surfade jag förstås in till Anna-Malin vars blogg har blivit en av mina absoluta favoritbloggar på kort tid. Hon håller på och renoverar sin sons rum och har valt att jobba med Neutral och Lammull från Lady Sensitive. Spännande!

Min Shaolinmunk

Har jag visat min fina Shaolinmunk för er tidigare? Jag tror inte det. Jag köpte den lilla svarta pojken på Växt och Trädgård i Nyköping förra våren (en underbar trädgårdshandel för er som bor i närheten). I vanliga fall sitter den lilla munken och sprider lugn och skapar balans i trädgården, men under vinterhalvåret förgyller den vår Malm-byrå i sovrummet eftersom han är gjord av lera. Munken kommer från Löddeköpinge Plantskola och är formgiven av Jonte Schlenz.

Världskarta

Bild från Sköna hem

Jag skulle vilja ha en världskarta, dels är de fina att titta på, dels fyller de ett pedagogiskt syfte när man som vi har barn i skolåldern. Jag har en idé om att jag vill sätta nålar på de ställen vi har varit. Varje familjemedlem från var sin färg på nålen. Denna, från IKEA, är stor och fin, men frågan är om det fungerar med nålar i en canvasduk? Och så är det förstås en fråga om placering. Det kommer bli trångt på vårt lilla kombinerade kontor/gästrum. Frågan är om den kommer få plats där. Hmm, tål att tänka på...

Tine K Home S/S 2011

Nu är den här. Den nya vår- och sommarkatalogen från Tine K Home. Av alla kataloger är denna vackrast. Så har det varit i ett par år nu och så även denna gång. Den är enaståend vacker. Punkt. Jag älskar den svart-grå-vita färgskalan och den ruffa bakgrunden. Titta här för fler bilder och njut. Jag vill ha i princip allt. Inte minst det orientaliska soffbordet på den översta bilden.

Alla hjärtans dag

Idag tänker vi lite extra på våra nära och kära. Ovan har jag samlat lite härlig alla hjärtansdaginspiration.
1. Papernstitchblog.com 2. Papernstitchblog.com 3. Not on the high street 4. Flickr - Fair Cake 5. Not on the high street 6. Not on the high street 7. Not on the high street 8. The lovely paper shop 9. Not on the high street 10. Flickr - Melissa Dawn 11. Not on the high street 12. Not on the high street

Glasflaskor

Glasflaskor i inredningen har kommit stort den senaste tiden. Det ska gärna vara gamla flaskor, fyndade på loppis, i olika storlekar. Gärna bruna eller gröna. Om man gillar den bruna färgskalan och vill ha ett lite mindre arrangemang kan man alltid städa ur medicinskåpet. Helgens röjning där resulterade i fyra bruna fina små flaskor i två storlekar. Fint så.

Livet hemma

IKEAs livstilsblogg Livet hemma bjuder på härlig görnska, en skir rislampa, ett gamlat botaniskt blad och så förstås populära bugs på några enkla benbockar och en träskiva. Förföriskt vackert!

Nytt försök!

Idag har vi fattat beslutet att skjuta upp helgens ettårsfirande. Tråkigt, men vi är långt ifrån friska. Melker är inne på sin sjunde dag med feber och för Meja är det femte dagen med 40 graders feber. Vi skjuter upp firandet precis en vecka och håller nu tummar och tår att släktingar och vänner kan och vill komma då.

Drömboende och kök

Detta kök från Kvik rullar just nu som TV-reklam. Vilket boende och vilket kök! Så här ser mitt drömboende ut. Tyvärr duggar det inte precis tätt om gamla verkstäder och industribyggnader i Trosa så det lär nog dröja innan denna dröm förverkligas. Men tills dess från denna bild fungera som inspiration.

Dagens inspiration

Från Sköna hem. Grått, blått, svart och vitt. Rufft och industriellt. Och så lite gröna växter som livar upp.

Mejas önskelista

… om mamman själv får bestämma. Och det får jag ju då lilla fröken ännu så länge inte har några egna önskemål. Egentligen behöver ju en ettåring inte något speciellt vid sidan om kläder, mat och massor med kärlek. Och det får hon, alltsammans i överflöd. Det kan jag garantera. Vad beträffar leksaker så finns det en hel del kvar efter Melker och pappas grytlock och mammans plastbyttor är nog så roliga att plocka med. Men så finns det ju så mycket fina saker så den här mamman kunde inte låta bli att sätta ihop ett litet inspirationskollage.

Kännetecknande för sakerna jag har plockat ut är att de inte finns att köpa i de vanliga leksaksaffärerna (med två undantag i form av Brios klossar och klosslåda). I ärlighetens namn är jag så less på allehanda plastleksaker av varierande kvalitet som låter och skränas (undantaget Lego och Playmobil) som finns i varenda traditionell leksaksaffär. Min ambition för Meja är att köpa få men noga utvalda leksaker som håller och som vi kan och vill lägga undan och spara till barnbarnen. Därför har jag valt ut leksaker som i huvudsak är gjorda av trä eller tyg. Tids nog kommer förstås Meja att önska sig det andra också men till dess njuter vi av fina och hållbara saker. En del inredning har också smygit sig in på listan. Fattas bara.

Den fina kudden Lovebirds är en nyhet från Greengate som jag såg på Formex och blev förälskad i. Det finns en uppsjö av fina bakverk och godsaker i båda trä och tyg. Godiskitet kommer från Syster Lycklig. Klossarna i härliga färger kommer från Brio och finns i de flesta leksaksaffärer. Köksredskapen kommer från IKEA. Det ljusblå baksetet med assistent kommer från House of Hedda. Prinsesstårtan i porslin finns hos Blå Elefant. CD-spelaren, vit förstås (inget annat platsar hemma hos oss), finns hos SIBA. Förvaringslådan som liknar en husvagn kommer från Rice och finns bl a hos Länna möbler. Grönsakslåda och bestiklåda från IKEA. Kudden med fågelholken kommer från Elsas Hem. De underbara gosedjuren i mjukaste manchester är av märket Jellycat och finns hos Bluebox. Bakverken från Bombadill hittar man bl a hos Elsas hem. Lotta på Bråkmakargatan är redan en favorit här hemma så därför dröjer det väl inte länge innan hon vill ha en egen Bamsen. Liten resväska från Blafre finns hos Busfröt. Det lilla rosa kakfatet kommer från House of Hedda. En naturtrogen asiatisk docka kommer från LekVira. Träspis från Syster Lycklig. Mjuka smörgåsar finns hos IKEA. Maracas i härliga färger från Blå Elefant. Fruktkorg från IKEA. Stort rosa kakfat från Blå Elefant. Underbar dockvåningssäng från Polkadot Design har tyvärr slutat tillverkas men jag har fått ett erbjudande att köpa ett överblivet ex så det blir min present till Meja. En tjej måste ju ha en liten neccesär att lägga tandborsten i när hon ska sova över hos mormor eller farmor. Och Maileg-kaninerna är ju bedårande.


Formex Formidable 2010

Ingen mässa att prata om utan priser. Formex Formidable 2010 tilldelades:


Vinnare av Formex Formidable 2010 blev lampan Luchsia, designad av Johan Carpner för Vallentuna armatur och skärmateljé. Juryns motivering lyder: ” 2010 års vinnare av Formex Formidable är en produkt som med charm och humor väckt liv i gamla hantverkstraditioner. Produkten är en hommage till 1920-talets kineserier och behandlar ljuset lika vackert som den klassiska PH-lampan.”


Folkets val (flest röster i tävlingen via Formex hemsida) föll på ljusstakarna ”Wonderland”, designade av Stephen Johnson för Men at work.

Personligen tycker jag ljusstakarna är ljuvligt fina! Lampan däremot får ett ljumt betyg av mig. 

Så, det var allt från Formex Spring 2011. Dags att summera. Några slutsatser:

- Temat - denna gång Glorious mix - känns i vanlig ordning lite konstlat. Som vanligt är det i entréhallen och i inredningen av de offentliga utrymmena som temat kan anas eftersom det är där man blandar produkter från olika leverantörer. Leverantörerna och utställarna å andra sidan har ju sin egen produktlinje som man följer och som förhoppningsvis ska överleva trenderna och hålla år från år. 
- Folk blir som galna runt kändisar. Det är nästan lite pinsamt att se. 
- Danskarna sopar banan med övriga grannländer.
- Fia och jag hade en mycket trevlig dag och fick mycket inspiration.


Ylva Skarp

Ingen har väl förhoppningsvis missat Ylva Skarps andlöst vackra produkter. Är det en nyhet för dig så är du bara några klick ifrån underbart vackra inredningsdetaljer. Grattis!

Sthlm Agency

Sthlm Agency är kanske inte så välkänt bland oss konsumenter men flera av de märken de representera är välkända för oss med små barn eller vad sägs om Blafre, Camilla Lundstens Littlephant, Babushka och de exklusiva och fantastiska garderoberna från Kast van een Huis. Men de representerar också ett för mig nytt märke - TAJ Wood & Scherer - med helt ljuvliga och förstås vansinnigt dyra inredningsdetaljer. Men titta och inspireras kostar som tur är inget. Efter lite googlande ser jag att det finns några svenska återförsäljare. I Stockholm bl a Koffert, Room, Sprall och Syster Lycklig.
Kolla Dreams-kudden i nederkanten. Helt underbar!
Fia hittade en väska hon gillade. Jag älskar Love-kudden uppe till höger.
Kolla vilka underbara lampor! Den med blommor i framkant skulle verkligen bli fin i Mejas rum.
Fina saker från Lillephant.
Textilier från norska Blafre.

Spira Inredning

Spira inredning har jag nämnt ett otal gånger i olika sammanhang här i bloggen. De är en återkommande textilfavorit hos undertecknad.
Även här hittade man en hel del nyheter i våriga färger som grönt, gult, rosa och orange men jag hittar dem inte på hemsidan. Kanske är det jag eller så har man inte lagt upp nyheterna än?!
Grafiskt mönster möter organiskt.

Rice

Danska Rice är alltid en vitamininjenktion utan dess lika. Kolla bara.
Här ser ni också rumpan på mitt sällskap för dagen - finaste Fia.

Pip Studio

Och så kan man ju inte bli annat än galet glad när man ser Pip Studios monter och produkter. Jag är fortfarande lika glad i deras saker, inte minst tapeten som pryder Mejas rum. Klädhuset i Trosa har dessutom börjat sälja deras produkter vilket gör att de är mycket tillgängliga rent fysiskt också.


Odd Birds

Roligast på den svenska designhimlen utifrån Formex är ändå Odd Birds. En härlig mix av färger och former. Lekfullt och vackert. Retro och återbruk.


Nyblom & Kollén

Hos Nyblom & Kollén kunde man riktigt känna havsbrisen och doften av nytvättade och soltorkade lakan.

Nordal

Ännu en dansk leverantör med läckra saker. Här kan ni blädra i deras senaste katalog.
Så snygga pallar i underbara, lite smutsiga färger. Ge mig ett gäng nu!
Roliga djur av rullat rep. Lekfullt!
Vintagerullar med vackra band. De här lite smutsiga pastellerna kommer starkt i vår.
Jakttroféer av den snälla sorten.

Mateus

Mateus porslin har aldrig varit min grej. Jag gillar rakt, enkelt porslin a la Iittala. Därmed inte sagt att jag inte kan uppskatta deras produkter ändå och jag kan absolut förstå varför så många älskar deras porslin. Dessutom är deras Formex-montrar alltid något utöver det vanliga. Denna gång var det inget undantag. En vacker aquaton lade grunden för montern. På färglada pallar och enkla vita bordsskivor exponerades produkterna. Men det mest iöganfallande i montern var de fantasifulla och färgrika illustrationerna är gjorda av Linn Olofsdotter där tallrikar finns inkorporerade i motiven. Riktigt läckert.


Maria Montazami

En av mässans absolut största dragplåster var Hollywoodfrun Maria Montazami som både har fått sin egen väskkollektion och så förstås är en kvalitetsgranskare av rang när det gäller tassels eller tofsar.
Lång och snygg är hon. Dessutom jordnära och trevlig enligt utsago från de som fått möjlighet att tala med henne.
Här är en bild från väskmontern - inredd med murriga färger a la USA och Maria.
Tassels i härliga färger.

Mairo

Jag fortsätter med lite rapportering från Formexmässan för några veckor sedan. I Mairos monter fanns bl a Lisa Bengtssons populära tyg Baronessa i en ny knallig färgställning. Riktigt läcker i sin rätta miljö, dock inte hemma hos oss.
Färgsprakandes så som sig bör på en vårmässa.
Här är en annan nyhet - Pinje av Ida Arnfelt.

Lite gladare

Tack för alla omtänksamma krya-på-er-hälsningar. Jag känner mig genast lite piggare. För att sprida lite glädje tillbaka bjuder jag här på några härliga interiörbilder som Torbjörn fick som länk av ekonomichefen idag. Ja, vad säger man. Jag fick mig i varje fall ett gott skratt. Huset, som ligger i Huddinge, är just nu till salu. Fler bilder hittar du här.

Klagosång

Torsdag. Jag blev hastigt och lustigt sämre med snuva, hosta och feber från att ha känt mig lite piggare i ett par dagar.

Fredag. Min bror och hans familj kommer på besök. Melker fick hämtas hem från skolan och tillbringar resten av dagen under en filt. 40 grader i feber senare på kvällen.

Lördag. Min bror och hans familj tvingas åka hem i förtid. Melker och jag sov hela lördagen, båda med hög feber. Lördagens middag med goda vänner får ställas in. Melker kräks ner hela soffan. Fortsatt över 40 grader i feber. Han vill varken äta eller dricka. Den nya legokartongen som han fick av kusinerna står orörd i hörnet. Jag hostar så att jag kräks och känner mig överkörd av ett tåg.

Söndag. Meja är het som en kamin och har 40,9 i feber. Melkers feber har krypit ner till 39. Jag är feberfri men känner ingen skillnad. Jag och barnen tillbringar dagen i soffan. Näsorna rinner.  Meja som i normala fall far runt som en studsboll här hemma lämnar inte mitt knä på hela dagen och vaknar direkt om man lämnar hennes sida. Torbjörn börjar känna sig sämre och åker ner till jobbet för att förbereda några saker ifall han blir ännu sämre.

Måndag. Morgonens planerade provtagningar med Meja på barnkliniken i Nyköping ställs in då hon har för hög feber. Melker är lite piggare men har fortfarande 38,7 i feber och vill fortfarande inte äta. Själv har jag kvar hostan från hell och en rejäl huvudvärk.

Jag och Meja har varit sjuka sedan vi kom hem till Sverige för fyra veckor sedan och antalet tillfällen jag lämnat hemmet under den här månaden får plats på båda händernas fingrar. Hos mig har det satt sig på psyket nu och minsta motgång leder till tårar som alldeles nyss när Meja i ett obevakat ögonblick fick tag på mitt saftglas och hällde ut det i soffan. Suck!

Jo, så att... här är det livat värre!

Kamelo

Nu har vi kommit fram till min absoluta favorit på mässan: Kamelo. Underbar monter och underbara produkter. Jag vill typ ha allt! Underbara lampskärmar med fjädrar, kuddar av springbock, underbara plädar av mohair m m m m.
Kolla lampskärmarna. Visst är de underbara?
Ännu mera lampskärmar. Och springbockkudden är sanslöst vacker.
Underbara mohairplädar. Mjukare finns nog inte.
Kolla den lilla lampskärmen i nederkant med en kaxig tofs som spretar lite i toppen. Oemotståndlig!

ISAK

ISAKs sortiment är verkligen stringet när det gäller färger och formspråk. Fint som tusan.

Ib Laursen

Nästa danska leverantör - Ib Laursen:

House Doctor

Den roligaste montern att botanisera i var helt klart House Doctor. Fast grejerna är massproducerade känns varje produkt unik och personlig. Det gillar jag. Och så gillar jag den lite bohema och industriella stilen mycket.
Synd att man inte har någon bra plats för den fina rullvagnen.
Vilken fin idé om man nu samlar på vackra band upprullade på gamla fina rullar.
Småförvaring i form av burkar och askar kan man aldrig få för mycket av.
Om man gillar den lite ruffa stilen kan man bygga ett bord av lastpallar. Här har man lagt en betongskiva på toppen som blev pricken över i:et.
För ett par år sedan var det ugglor, förra året var det allehanda fåglar. I år tycks det vara fjärilarna som vill flytta in i våra hem. Fina förvaringsburkar.

Hoptimist

De här sötnosarna kan ju inte göra en annat än glad. Hoptimisterna designades redan 1968 av möbeldesignern Gustav Ehrenreich, men återlanseras nu under ledning av Lotte Steffensen. Hemsidan hittar ni här. Det syns kanske inte så tydligt på bilderna men huvudet sitter på en fjäder så petar du till på huvudet så hoppar huvudet upp och ner. Jag skulle gärna ha några stycken på skrivbordet på jobbet som nickar uppmuntrande mot mig.

Ferm Living

Kvällen sista inlägg tillägnas danska Ferm Living. Jag fick först upp ögonen för deras wallies men de erbjuder så mycket mer. Jag gillar hur man både lyckas kombinera en tydlig retroprofil samtidigt som man hittat ett formspråk som känns modernt.
De små karafferna är ju ljuvliga och för tankarna till kemilektionerna i åttan.
Kolla de små söta hushyllorna på översta hyllan och ugglekuddarna är ju ljuvliga.
De här golvkuddarna har jag sneglat på länge. De är så vackra och ser mjuka ut. Döm av min förvåning när de är gjorda av rep och därför är ganska ruffa och hårda.
Robotkuddarna är ju för coola!
Vackrast i montern var ändå dessa vaser. Fina som solitärer men ännu vackrare i grupp.

Ernst Kirchsteiger AB

Ernst visade upp lite nya produkter. Bl a tre textilier som tagits fram i samarbete med Ljungbergs textiltryck samt odlingskyltar, odlingslådor och krukor i obehandlad plåt som med tiden får en fin rostig patina. Gillar man inte rost kan man alltid lacka produkterna så behåller de sin ursprungliga färg och struktur. Smart! Jag spår en succé! Odlingsskyltarna är jag själv sugen på! Den rostiga färgen skulle göra sig bra mot våra svarta pallkragar.

by Ylva

by Ylva är en ny bekantskap för mig. Bakom företaget står Ylva Kongbäck som är textilformgivare och som i tjugo år drivit YK Form. by Ylva är ny del av verksamheten med inriktning på jaquardvävda textilier i bomull och linne samt underbara plastmattor. Klicka här för en återförsäljare nära dig.

Ceannis

Hos svenska Ceannis gick färgerna i turkost, blått och naturfärgat samt i bleka pudriga pasteller. Det två första miljöbilderna får mig att tänka på en liten badhytt på en lång sandstrand en varm sommardag.

Beach House

Okej, nu har vi kommit till bokstaven B. B som Beach House. Wow, säger jag bara. Jag har ju läst en hel del om deras jersey-lakan i såväl press som hos bloggvänner. Men det är först nu som jag fick möjlighet att känna på dem irl. Wow, säger jag igen. Vilken härlig kvalitet - som den mjukaste t-shirt du kan tänka dig. Vi har egentligen aldrig prioriterat lakan av hög kvalitet här hemma, det har mest blivit IKEA och Hemtex. Men visst drömmer jag om härligt lyxiga lakan. Och nu har jag hittat de rätta! Direkt upp på önskelistan med dem, vita eller grå får det bli!

RSS 2.0