Trädgårdsprojekt: Sidan av huset Del 1

Som ni märker är det mycket lite aktivitet på bloggen just nu. Tiden räcker inte riktigt till. Dagarna är fyllda med jobb och kvällar och helger är uppbokade med många roliga sociala aktiviteter. Men i helgen planerar vi att bara vara hemma. Vi ska äntligen ta tag i ett länge eftersatt projekt i trädgården: Nämligen den lilla plätt på högra sidan av huset som tillhör vår tomt. Jag ska ta en förebild någon dag så ni får se hur det ser ut. Tanken  är att vi ska beställa och köpa allt material i helgen för att sedan kunna dra igång under påskhelgen. Men detta betyder att vi måste veta vad vi vill göra. Jag har gjort lite skissarbete idag på vägen hem från arbete i Göteborg men Tobbe är tveksam.

Utrymmet vi talar om är verkligen inte stort. Det blir en plantering i sluttningen bredvid trappen och på den plana ytan nedanför trappen (ca 3x4 m) så blir det en trädgårdsgång och en liten yta som man kan använda till vad man vill. Det är ingen naturlig sittplats egentligen för det är bara tidig morgonsol som når dit (och då sover alla i denna morgontrötta familj) man jag vill ändå skapa en inbjudande hörna där mellan grannens och vårt hus. Jag ska försöka göra en skiss i datorn och visa vad jag har tänkt mig men jag börjar med det roligaste: möbler och detaljer. Inget är bestämt men detta får tjäna som lite inspiration.


Eget kollage med bilder från nedanstående företag

Vilstolen Chapman kommer från Mio
I stolen vill jag ha två kuddar - en orange och en grön. Här är två möjliga alternativ:
- Kuddarna högst upp till höger heter Puls från Spira finns hos Litet strå
- Tyget längst ner till vänster heter Solo kommer från Frösö Handtryck
Det lilla bordet heter DLM Table och kommer från UrbanLiving
Dekorationsfjärilarna/hängarna kommer från Pluto Produkter och finns bl a på Lagerhaus (Inköpt)
De svarta krukorna heter PS Fejö och kommer från IKEA (Inköpt)


Somriga frestelser

Jag motstod även en del frestelser under dagens shoppingrunda. Ögonblicklig kärlek uppstod när jag såg dessa söta och somriga kökshanddukar Karamell 29 kr från Åhléns. Jag blev också kär i metervaran Isak. Nu börjar jag drömma om det där sörmländska torpet igen - vi som just nu är mer inne på att köpa en 1:a i Stockholms innerstad. Dagens i-landsproblem! Big time!

Bra shopping

Idag åkte jag för ovanlighetens skull bil till och från Stockholm med anledning av att vi har haft vår bil inne för service och lagning av en airbag. På vägen hem stannade jag i Skärholmens centrum för att köpa nya jeans till Melker samt en ny vårjacka till mig själv. Shoppingen gick riktigt bra och jag hittade inte bara en jacka till mig själv utan även två jeanskjolar och Melker fick ett par jeans, ett par ljusa sommarbyxor som kan vikas upp och bli piratbyxor, en pikétröja och en skjorta. Med mig hem fick jag också den, i bloggvärlden mycket populära muggen Kavindra Mug formgiven av Lisa Bengtsson i samarbete med Indiska. Ikväll har den invigits och jag kan konstatera att den inte bara är vacker att se på. Den är god att dricka ur också. Jag = Nöjd.

Vardagsdesign: Bliw

Appropå klassiker, bubblan från svenska Bliw är ju en riktig förpackningsklassiker. Fin form och funktionell design in a perfect match.Visste ni förresten att de röda förpackningarna som syns här formgavs 2005 av Birgitta Hahn på 10-gruppen. För mönstret Jamaica II belönades Birgitta Hahn sedermera med Formidable Grand Prix på Formex .

Skalstolar

Vitras klassiska skalstol står på mångas önskelista, inklusive min egen. Till följd av en stor efterfrågan på originalstolen Eames Plastic Side Chair DSW (Dining Side Shell Wood) som formgavs 1951 av Ray och Charls Eames, dyker snarlika varianter upp på marknaden med en lägre prisbild. Originalet kan du bl a hitta på Nordiska Galleriet för ca 2 700 kr. Budgetstolen hittar du hos Grand Living för 1195 kr.

Ny kategori: Pyssel

Egentligen är jag en ganska pysslig tjej (får man kalla sig själv tjej när man är 35?) men det är en av mina hobbies som har fått stå tillbaka de senaste åren till fördel för mer prioriterade hobbies (bl a fotografering). Men i väntan på att priortieringslistan ska ändras eller att ny tid mirakulöst uppstår tillsammans med att Tobbe lär sig att stå ut med att saker ligger framme så tänkte jag börja samla alla mina pysseltips i en egen kategori här på bloggen. Just nu ligger det mycket roligt pyssel sparat i en mapp på datorn, men det är ju roligare att dela med sig. Eller hur?! Kanske kan det inspirera dig också.

Produktbild från Pottery Barn

Först ut i pysselkategorin blir en fjärilstavla som jag hittade hos den amerikanska favoriten Pottery Barn nu när jag var i Orlando. Jättefin tycker jag och den borde inte vara alltför svår att göra själv. Med hjälp av en dukpannå (som du hittar billiga hos t ex Rusta), fina papper, tyger och knappar samt lim och synliga stygn borde man kunna få till något liknande. Kanske gör den sig ännu bättre och bakgrunden målas eller kläs med tyg. Kanske gör den sig bäst i ett barnrum men jag tycker att den fungerar som vuxentavla också. Blir du inspirerad och gör en egen, länka gärna i en kommentar.

Ni har väl inte missat att min personliga bloggfavorit Diana har startat ännu en blogg på temat inspiration. Det kan ju inte bli annat än succé. Allt Diana rör vid förvandlas till guld i mina ögon. Så det så.

Tittut!

Vi är förstås hemma sedan länge från vår mycket lyckade resa. Men två veckors sängliggande plus två veckors semester kräver sitt pris. Borsett från ett par timmar runt middagstid ägnade jag alla dygnets vakna timmar  (och det var många) förra arbetsveckan till att "släcka bränder" på jobbet. Nu har jag i varje fall lyckats få upp näsan ovanför vattenytan och jag kan tillåta mig själv ett inlägg på bloggen. Jag har egentligen massor med inlägg i pipeline men jag får ta lite i taget. Måste bara komma ihåg att göra en lista innan jag glömmer all inspiration jag samlat på mig de senaste veckorna. 

Snapshots från i lördags. Promenad och lek i kvarteret där min bror bor.

I helgen smet vi från alla förpliktelser hemma och åkte till Linköping till min bror och hans familj. Vi hade kraftig Noah-abstinens så det var hög tid att stilla behovet av att busa och gosa med familjens minsting. I vanlig ordning bjöds vi på fantastiska godsaker, bl a kladdkaka med lakrits och getostlasagne. Mums. Camilla är verkligen en riktig talang i köket. Stort tack för trevlig sällskap, förstklassig mat och husrum. Vi ses i helgen igen!

Gladast och sötast - det är vår Noah det!

På söndagen fick Melker sin önskan igenom att besöka Busfabriken och undertecknad fick igenom sin önskan om ett IKEA-besök. Jag har verkligen haft turen att hitta en livskamrat som sällan motsätter sig ett IKEA-besök. Denna gång fick vi med oss hem några nya kuddar till gästrummet (som jag ännu inte visat några bilder från *påminnelse till mig själv*), några blockljus till lycktorna vid entrén samt några förvaringsboxar. Inget kul att visa på bild med andra ord...

Magic Kingdom

I fredags och igår lördag har vi haft några lata dagar. Värmen har kommit med besked och vi har ägnat en hel del tid vid poolen och så lite tid åt shopping. Melker är på bättringsvägen med nu har Tobbe trillat dit igen. Natten till idag hade han nästan 40 graders feber men med värktabletter och en stark vilja kommer man långt. Eftersom jag var på honom som tusan innan vi åkte att han också skulle ta sig till vårdcentralen för att få pencillin känner jag mest för att säga vad-var-det-jag-sa men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om honom :-).  Just nu ligger han och snarkar som en galning bredvid mig. Hoppas min stora kille mår bättre imorgon.

Idag har vi besökt den första Disney-parken och vi började med den klassiska Magic Kingdom. Och vilken park... Till skillnad mot Universals parker var denna anpassad för barn. Husen, byggnaderna, karusellerna, ja hela sceneriet var jättevackert och ja, nästan magiskt. Till skillnad från tidigare parkbesök var det mycket folk idag och väntetiderna var ibland upp emot 40 minuter. Vi var där från 09.30 till 18.30 och hann ändå inte med allt vi ville. Imorgon blir det Aquatica - Seaworlds vattenpark där du åker transparent vattenrutchbana genom delfinbassängerna. Några oredigerade snapshots från idag:Ett livstecken

Hej. Himmlen är klarblå, solen skiner, vindarna är ljumna och temperaturmätaren visar 80 F, dvs ca 25 grader. Melker och Tobbe bygger sandslott. Själv sitter jag i bilen på Daytona Beach och fulsurfar från Kaias öppna nätverk. Tack för det Kaia! (Hotellet som vi bor på erbjuder gratis Internet men jag får det inte att fungera. Surt.) Annars har vi det toppen. Jag är frisk! Tobbe är nästan frisk. Och Melker är snuvig som tusan. Men vi är lyckliga. Vi är verkligen duktiga på att vara lediga. Och ska man inte ägna sig åt sådant som man är duktig på?

Borsett från den första har vi haft intensiva dagar här i Florida. Den första dagen orienterade vi oss och läste på lite om parkerna och olika typer av biljetter. Men sedan har vi haft fullt ös. Vi har varit i fyra parker på tre dagar. I måndags var vi på Universal studios och systerparken Islands of Adventure, i tisdags var vi på SeaWorld och igår tog vi vår sportiga hyrbil och åkte västerut till Tampa och Bush Gardens. Idag har vi tagit en paus från parkerna och som sagt åkt österut till Daytona Beach. Det märks att det är lågsäsong här för det är jättelugnt i parkerna och väntetiderna har hittills inte överstigit 10 minuter.

Vädret har varit ovanligt kallt för säsongen. Fem grader på nätterna och 15-20 om dagarna. Vi har haft klarblå himmel varje dag men vindarna har varit kalla. Men från och med idag och i varje fall sju dagar framåt kommer det bli 25-30 grader. Härligt. Här kommer några bilder:


Amerikansk kontinentalfrukost. Te, jos, äpple och wienerbröd.

Florida - The Sunshine State

Universal Studios

Universal Studios - The Simpson ride

Universals Islands of Adventure - Här finns många roliga bergodalbanor. Synd att vi har en kille som inte alls uppskattar karuseller!

SeaWorlds huvudattraktion - Späckhuggarna

Den här sötnosen och hennes kompisar fick vi klappa och mata.

Bush Gardens - En Rainbow Loriket

Bush Gardens - Jungalia - En gigantisk klätterborg för kidsen.

Bush Gardens - Vilopaus i den intensiva grönskan

Bush Gardens - En magnifik gorillahane

Tampa - Solnedgång vid Clearwater Beach

RSS 2.0