Vår lilla midsommartjej


Midsommar 2010

Åhh, vilket härligt midsommarväder vi haft. Jag kan faktiskt inte minnas när det varit så här fint väder sist. Det bådar gott för fortsättningen. Vi firade midsommar i Nyköping hos våra goda vänner - Fredrik och Anna-Carin. Här kommer ett litet urval av bilderna jag tog.
Midsommarfina barn - Melker och Meja. Båda i finfina kläder från nya favoritmärket Pomp de Lux.
Söta lilla J plaskar förnöjsamt i poolen.
Lite rosévin avnjuts i solen. Anna-Carin till vänster - Eva till höger.
Dags för sillunch. Matjesill är min favorit. Tobba föredrar inlagd sill.
Mmm, så mycket godsaker. Det är något visst med de första primörerna.
Så här ser min tallrik ut.
Snapsen fick jag hoppa över i år också då jag fortfaranda ammar lite på kvällen och morgonen. Johan med sin dotter J och vår Meja i famnen.
Lilla J igen. Se vilka härliga sommarfräknar hon har.
Oskar ställer mer än gärna upp på att bli fotograferad. Och han blir alltid lika bra på kort. En riktig snygging!
Oskars lillebror Gustav är lite mer svårflirtad men här visar han i varje fall upp sina sommarfräknar.
Sillunch i goda vänners lag.
Rumpmas 1 - Lars.
Rumpmas 2 - Niklas.
Världens bästa Fredrik.
Och så min all-time-favorite Torbjörn.
Anna-Carin bjöd på grymma Strawberry Daiquiris. Mums.
Ingen midsommar utan jordgubbstårta.
På kvällen grillade vi 3 x filé men eftersom jag och Tobbe roddade detta missade jag helt att fota. Singelkillarna i gänget - no names - tog sig tidigt vatten över huvudet och blev ledda hem eller satta i en taxi före tolv varpå festen slutade i vettig tid. Skönt, inte minst dagen efter. Tack go' vänner för en underbart trevlig midsommarafton!
Note to self: Faaan, jag börjar bli gammal! Nästa år får det bli skärpning, då lämnar jag över huvudansvaret för barnen till Torbjörn och när de är i säng, helst före 23, så ska jag blanda drinkar så det står härliga till. That's a promise!

Idag smäller det!

Idag får de äntligen varandra - Victoria och Daniel. De ser så kära och lyckliga ut och jag håller tummarna för dem att deras dag blir precis vad de alltid har hoppats på. Själv har jag checkat ut från allt. Jag har bokat TV-soffan sedan månader tillbaka och tänker bara avvika från den för att gå på toaletten. Det blir inga finkläder och champagne, snarare jogging och myströja men det är precis så som jag vill ha det!

Stenvik

Den sista tiden har jag varit extremt sugen på förverkliga vår dröm om att bygga ett nytt hus. Tyvärr finns det just nu inte så många intressanta tomter i Trosa, men vi håller ögon och öron öppna. Jag drömmer om en svart låda med takterass och Eksjöhus Stenvik ser onekligen fint ut. Vardagsrummet är lite onödigt stort och lite extra ljusinsläpp vid entréen skulle inte skada och så stänger vi igen dörren från master bedrum till badrummet och slänger in en liten bastu istället. Simsallabim och det är vårt. För titta på framsidan, vår bil står ju redan där!

Ett ljuvligt sovrum till

Bild: Living etc

Lugn helg!

Vi har haft en lugn och skön helg. I fredags passade vi på att uträtta lite ärenden sedan goda vänner avbokat en middagsdate. Lördagen bjöd på soligt väder men vinden var ganska kylig så det en fördrink ute men de grillspetten intogs vid köksbordet tillsammans med familjen Lundquist. På söndagen var vindarna snällare och det blev en heldag i trädgården. På eftermiddagen sålde vi vår gamla bil vilket vi firade med en glass i hamnen. Kul! Nu finns det lite pengar till att renovera ett av badrummen. Frågan är bara vilket vi ska göra först! Det rosa på övervåningen är egentligen i bättre skick men gör vi det så är hela övervåningen klar. Bestämmer vi oss för det nedre blir det ett lite större projekt för då tar vi även tvättstugan, gästrummet och hallen i samma veva. Det lutar nog mot det senare men vi ska fundera ett varv till. Nedan några bilder på våra små skatter.
Meja - med världens gosigaste (och största) kinder - sitter i vagnen och myser.
På torsdagkvällen tog vi fram poolen för säsongen. Under lördagen var det 15-16 grader då Melker och Wilmer tog årets premiärdopp. På söndagen stod termometern på 19 grader och då var barnen i lite längre stunder! Här håller Melker på att fiska upp lite gräs och skräp som hamnat i poolen.
Båda syskonen på samma bild. Det är roligt att se dem nu. De är verkligen förälskade i varandra. Båda skiner upp när de får träffa varandra. Melker vill fortsatt gärna att Meja ligger en stund hos honom när han ska somna och de turas om att väcka varandra på morgonen. Melker blir irriterad på Meja när hon sträcker sig efter hans DS-spel hela tiden men han vill ändå sitta nära, nära. Meja skrattar högt av lycka när Melker busar med henne. Tobbe och jag får anstränga oss betydligt mer om vi ska locka henne till gapskratt.

Ljuvligt sovrum

Foto: Per Gunnarsson
Åhh, vad jag gillar det här sovrummet. Det ser så svalt och härligt ut. Här skulle jag sova gott i soltorkade lakan!

Koffert

Den här fina kofferten med tillhörande kudde fanns tidigare hos Inreda.com. Attans att jag missade den! Jag skulle gärna haft den i Mejas rum.

Finast just nu

Med denna vackra pion önskar jag dig en varm och rolig helg!

Såååå snygga badbyxor

Det kommer gå åt extra mycket sommarkläder det här året med anledning av Thailandsresan. Meja kommer dessutom byta storlek så vi måste shoppa upp oss på lite extra kläder. I dagarna har Melker fått lite nya kläder, bl a dessa übersnygga badbyxor från Kik Kid och Busfröt.

Vuxenpoäng!

"Nu får du ytterligare vuxenpoäng" sa Tobbe häromdagen när han hämtat in posten. Och visst har han rätt. Ger inte detta vuxenpoäng så vet jag inte vad som ger det. Nu måste jag bara bestämma mig om jag ska bidra eller inte! Usch, vad gammal jag känner mig helt plötsligt.

Fyra Etta

Idag fyller hjärtat mitt 41 år. Det blir bubblor och jordgubbar, trerätters middag och så paket och blommor förstås. Skriv gärna en grattishälsning. Det blir han glad för. Nu ska jag förbereda förrätten. Ha en fin dag, allihop!

RSS 2.0