Gästrummet

På entréplanet finns ett litet rum som för tillfället fungerar som gästrum. Om några månader, när Meja ska få eget rum, ska det lilla rummet få en dubbelfunktion som kombinerat gästrum och kontor men det återkommer jag till i ett annat inlägg. Men innan dess ska vi även renovera rummet genom att flytta några garderober som idag är står i hallen men som av utrymmesskäl i den trånga hallen är till hälften infällda i rummet. Vi ska också kasta ut det trista laminatgolvet och ersätta strukturtapeten från 80-talet. Men som sagt, detta ligger några månader framåt i tiden. I väntan på det har jag ändå bestämt mig för att göra en make-over-light i rummet genom att byta ut alla textilier och några inredningsdetaljer. Men här kommer först några förebilder.

När svärföräldrarna sålde sitt fritidshus skänkte de dessa två 70-sängar till oss. De var i princip helt nya och i jättefint skick. I rummet finns också det lilla lackbordet i björk som har hängt med sedan studenttiden i Karlstad.

Det retroinspirerade tyget som jag gjort tavlan och kuddarna av fanns för några år sedan på Åhléns.

Taklampan, gardintyget och de extra köksstolarna kommer alla från Ikea. Tavelväggen har jag gjort genom att sprayfärga gamla ramar där de flesta fyllts med egentagna foton. Ett tiotal ramar gapar fortfarande tomma efter att ha suttit uppe i säkert två år och det fanns väl en mening med det. Det som saknas nu är ju ett antal bilder på Meja.  

Tandläkarbesök och belöning


Idag har Lilleman dragit ut två framtänder. De nya framtänderna har redan kommit ut en bra bit trots att de gamla suttit kvar så han har varit dubbeltandad i några månader nu. Och eftersom de gamla inte velat lossna trots idogt vickande fick vi hjälpa dem på traven. Han var verkligen superduktig hos tandläkaren och fällde inte en enda tår trots bedömingssalvor, sprutor och själva utdragningen som faktiskt lät en hel del när de vred loss tänderna. Efteråt kände han sig lite yrslig och lite medtagen så vi åkte hem en stund och vilade till en film.

Framåt eftermiddagen var det dags för belöningen. Milkshake och inköp av Kapplastavar. Och ikväll har vi bygg både  bilbanor, trappor och torn. Jättekul och kreativt.





Se vardagen: 27 januari


Finaste (och knubbigaste) lilla handen.

Se vardagen: 26 januari


Meja tränar upp ryggmusklerna på soffan. Hon är grymt stark i både rygg och nacke och vill helst sitta upp hela tiden. Hon tror verkligen att hon kan sitta redan och hon blir skitförbannad om man lutar henne det minsta bakåt eller om hon själv inte orkar hålla sig upp länge.

I den här ställningen låg hon lätt i tio minuter och tittade på Melker som höll på att skriva och illustrera en bok.

Se vardagen: 25 januari


Jag bakar bröd. Ernst recept som jag modifierar något genom att skippa såväl aprikoser och russin. Jättegott och plättlätt att baka. Rekommenderas varmt.

Se vardagen: 24 januari


Apelsinerna är så vansinnigt goda just nu. Jag frossar. Mums

Se vardagen: 23 januari





I lördags var det dags för Melkers andra sammandrag sedan han gjorde comeback till innebandyn i slutet av november. I det första sammandraget, som ägde rum i Mariefred helgen innan jul, förlorade Trosa-Edanö samtliga tre matcher mot Mariefred, Torshälla och Järna-Hölö. I lördags hade vi hemmaplan och Mariefred, Järna-Hölö och Katrineholm var inbjudna.  I första matchen mot Järna-Hölö (som de förlorade med 9-2 förra omgången) gick det nu bättre även om det blev en förlust med 6-8. Mot Katrineholm blev det en överlägsen seger med 16-1 varav Melker gjorde ett mål. I sista matchen besegrade de Mariefred med 6-4 och även i denna match gjorde Melker ett mål. De är så duktiga och gulliga alla små killar och tjejer när de spelar och att förlora det gör inget, de ser lika glada ut för det. Sammantaget var det en jättemysig eftermiddag och kväll med roliga och fartfyllda matcher och god stämning tillsammans med trevliga föräldrar.

Meja, för dagen iklädd Hello Kitty mundering som hon fått av sin moster och morbror, tog det hela med ro och sov merparten av tiden gott i sin vagn

De nya julklappshängarna


... i form av små grenar har kommit upp i sovrummet med förhoppning om att kläderna kommer att stanna i sovrummet och inte flytta ut till trappräcket.  

Fotograf Diana Westöö

Jag har nämt hennes namn i bloggen både en, två och tre gånger. Och nu blir det en fjärde. Diana, som inte bara är en god nyvunnen vän utan också en grym fotograf, satsar nu helhjärtat på fotograferingen och ett nytt yrke. I sitt arbete att bygga upp sin portfolio behövde Diana ta lite gravidbilder varpå jag i början av november fick frågan om jag hade lust att ställa upp. Det var förstås ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till (hur läskigt det än var att stå framför kameran). Här ser ni ett par av alla de fantastiska bilderna hon lyckades ta av mig:


Letar du efter en superduktig fotograf som tar naturliga, vackra och livfulla bilder i naturliga miljöer? Eller vill du bara njuta av underbara bilder? Eller kanske vill du se några fler av de bilder som Diana tog av mig? Då tycker jag att du ska besöka DianaWestoo.se. Bilderna av mig hittar du här.

Till Diana vill jag bara säga ett stort TACK för att du förevigade Meja-magen och inte minst för de vackra ord du skriver om mig. Jag håller nu mina tummar så hårt att knogarna vitnar att du kan etablera dig som fotograf och leva på den passion som vi båda delar. Och tack, nästa onsdag passar Meja och mig perfekt. Vi kommer gärna.

Se vardagen: 21 januari


Vår lilla Smula har hunnit bli nästan 8 veckor. Du är så lättsam, så nöjd, så glad och så nyfiken. Huvudet går som på en uggla på dig hela tiden och du betraktar världen med stora blå ögon. Mammas minsta lilla sötnos.

Se vardagen: 20 januari


De första lökarna - denna gång i blå toner - har flyttat in i allrummet. Några meter längre bort står en bukett ljust rosa tulpaner. Färska blommor är en vardagslyx jag gärna unnar mig, speciellt nu när jag är hemma mycket och hinner njuta av dem.

Se vardagen: 19 januari


Livfulla Sara följer med oss hem efter skolan och mellan kramar och bus ritar de en hel del fina alster. Gulligast var de när Melker låg på mage i soffan och Sara låg på mage på Melker och de tittade på TV. Jag vågade inte förstöra stunden med att ta fram kameran. Så söta och så goda vänner.

Fin hall

Via en av mina favoritbloggar [Room] by Sofie hittade jag denna inspirerande bild från Mr Perswall som ligger bakom den nya tapeten Jungle leaves och som tillhör kollektionen Urban Nature. Jag gillar allt det vita (även om jag ALDRIG skulle välja att ha ett vitt golv i hallen. Guuuuud så opraktiskt!) och det krispigt gröna i tapeten, plastmattan och i några väl valda detaljer. Och till det - raka och enkla möbler. Fint!

Swiss railway clock

... från Mondaine är galet snygg och en riktig designikon. Jag gillar industrikänslan och den grafiska enkelheten över klockan och inte minst den röda sekundvisare. Denna version av klockan är 40 cm i diameter och kan bli din för 2 595 kr via WatchOnline.se (fraktfritt).

Flyttfåglarna är tillbaka





... och har flyttat in i vårt vardagsrum. Fast vi njuter till fullo av vår fina vinter så kan man ju inte låta bli att längta lite till våren. 

Tove Adman

Tove Adman är en av mina absoluta favoritformgivare. Kolla bara vilka snygga prylar hon är mamma till. En nyhet för mig är cafébordet Java där espressokoppen (också i betong) medföljer och skapar det där lilla extra i form av en lekfull detalj. Vackert. Övriga produkter i kollaget är: väggstol i aluminium, lampan Edison, betongljusstakar, betonghjärta, Tivoli Audio Limited Edition med betongkabinett samt taggtrådskrona.

Quote Kits

Ett vackert Quote Kit från BookbindersDesign. Åhh, så vackert.

Se vardagen: 18 januari


Vintern - med dess tjocka snötäcke - tvingar rådjuren att söka mat i villaträdgårdarna.

40-årsskiva

I lördags var vi på 40-årskalas i Vagnhärad. Det var Camilla som bjöd in till After-ski-fest - ett tema som var som klippt och skuret för såväl värdparet som lokalen. Utanför brann det i facklor och vedkorgar och skidorna stod på rad i snöhögarna. Inne rullar olika skidfilmer på projektorn och på väggarna hänger vepor med alpina motiv. Vi serveras Gulasch-soppa och CoverUp spelar covers hela kvällen. Här nedan är ett urval av kvällens bilder. Tack Camilla och Stefan för en supertrevlig kväll!

Kvällens värdinna och jubilar: sötaste Camilla.

Hasse och Franke leder allsången.

Klara har lånat mammas fina krans.

Maja gillar att vara med på festen men ser nog ännu mera fram emot att få följa med farfar hem till Stockholm.

Vår egen lilla partypingla somnar gott till tonerna...

... av CoverUp.

Dansen pågår till fram emot småtimmarna.

Sista låten.

Återigen, tack för en supertrevlig kväll!

Zelected by houze

I Plaza interiör såg jag också en annons från Zelected by Houze som nu lanserar heminredning via homeparties. Annonsen i sig tilltalade mig inte så mycket men när jag surfar runt på hemsidan hittar jag en hel del inspirerande produktbilder. Se själv. Har du eller vet du någon annan som har erfarenhet av produkterna?







Fler fina påslakan

Igår när jag läste senaste numret av Plaza interiör föll mina ögon på dessa lakan av Orla Kiely. Finns hos Frank Form där t ex ett dubbellakan och två örngott kostar 1 395 kr. Fina färger och härliga retrovibbar. Galet snyggt.

Fina krukor finns hos Khaki

Varje år när vi har städat undan alla julsaker infinner sig alltid behovet av att köpa lite nya frächa växter och krukor. Idag hittade jag av en slump till nätbutiken Khaki som bl a erbjuder delar av Bloomingvilles sortiment. Där sprang jag på dessa fina krukor som får mig att nästan (men bara nästan) börja längta till våren. Naturligt och vackert.

Se vardagen: 14 januari

Idag när jag hämtade Melker i skolan ville han ta med en kompis hem. Men idag var det en sådan dag så jag bara inte orkade ha ansvaret för ytterligare ett barn även om de börjar bli så stora så att de sköter sig mycket själva. För att blidka en sur sjuåring fick jag istället anstränga mig lite extra. När vi lekt med lego och bilar och byggt med magneterna så drog vi igång den mycket uppskattade julklappen från morfar och mormor - den nya discolampan. På en kvart drog vi igenom alla tre skivorna, som vardera innehåller 23-24 låtar, och som ingår i Absolute Kids Greatest Hits. Ni kan ju själva räkna ut hur många takter av varje låt vi hann lyssna på, men dansade gjorde vi så det stod härliga till. Han har några riktigt roliga moves så man bara viker sig av skratt. Och självförtroende är det absolut inget fel på. Han är "typ lika bra som Michael Jackson var på att dansa".

Ljusstakar

Det var länge sedan jag postade något under kategorin Lyx vs. budget. Här är fina ljusstaken Ester från Freemover i design av Maria L Dahlberg - 289 kr st för mellanstorleken (+ 10 kr för den större) hos Selected Inspiration. Hos Ellos hittar du en liknande variant men där får du två för 99 kr. Vilken väljer du?

 


La familia

På nyårsafton fanns denna bild med i SN. Hela familjen samlad på ett kort.
Foto: K-G Z Fougstedt, Sörmlands nyheter

 


Se vardagen: 13 januari


En bild från morgonens promenad. Klocktornet vid Trosa stads kyrka.

Se vardagen: 7-12 januari


Vi städar ut julen. LIka mysigt som det är att ta fram julsakerna till den första advent, lika befriande är det att plocka undan alla tomtar och röda detaljer. De vita stjärnorna och snöflingorna i glas får dock hänga kvar så länge som snötäcket ligger kvar. 

Melker leker hemma hos William så Tobbe, Meja och jag passar på att ta en promenad och gå in på banken för att starta ett fondsparande av Mejas barnbidrag. På vägen hem går promenaden genom de äldsta delarna av Trosa där snön bildar ett vitt täcke över hela landskapet. 

Skolans vaktmästare Krister har ägnat delar av jullovet till att spola Q-lanplanen och nu är isen klar att åka på. Idag är det premiäråkning. Melker lyser som solen även om underlaget är lite knögligt. 

Kylan håller i sig. Naturen skapar vacker konst på ett av våra fönster.

Vardag och skolstart. Mamma kommer och hälsar på. Vi tar en promenad förbi Nilssons konditori och köper semlor som vi mumsar på hemma. På bordet står dessa engångsljus som jag fått i middagspresent av Fia.

Mamma lagar jättegod fisk- och skaldjurssoppa medan jag ammar Meja. Värmande och jättegott.  


Se vardagen: 1-6 januari


Nyårsnatten. Tappra barn har pressat sig för att se fyrverkerierna vid tolvslaget. Här har Wilhelm kraschat i Anna-Carins knä. Ena sekunden var han vaken, i nästa sov han. Klockan är strax efter ett.

 

Bio för pappor och söner i Heron City. Sofia och jag tar varsin latte och strosar lite i affärer. Meja sover gott i famnen och i vagnen.

 


Mysdag hemma. Meja och Torbjörn läser nyheter på nätet medan Melker leker med kompisar och jag sorterar bildmapparna på alla datorer och flyttar över och säkerhetskopierar till den externa hårddisken. Jag skapar en ny bildmapp för 2010.

 

 


Meja sover gott på fårskinnet som vi köpte till henne på Gotland i somras. Minsta och finaste fossingen.

 

 

Utflykt till Norrköping och Busfabriken. Tryckluftsgevär, rutchbanor, klätterställningar, studsmattor, fotboll och bollhav. Himmelen för en sjuåring med mycket spring i benen.

Under dagen besöker vi min mormor, farmor och även min morfar. Den senare har jag inte träffat på flera år. Det har bara inte blivit av. Utan någon som helst anledning. Men han kommer inte finnas för alltid så jag fattar beslutet och det känns bra när vi ger varandra en lång kram. Melker bubblar på och snackar med gammelmorfar som om de sågs senast igår. Det är härligt med barn. Det blir sällan krystat. Allt känns bara naturligt. När vi går därifrån lovar jag att det inte ska dröja lika lång tid innan nästa gång.


Se vardagen: 2010

Måndag och tillbaka till verkligheten. En och en halv månad av extra mycket familjetid är till ända och vardagen med dess rutiner står för dörren. Och faktiskt känns det inte så dumt att ställa dygnet till rätta igen även om det var lite tugnt i morse när klockan ringde halv sju för mig och tio i sju för barnen (Tobbe var vid det laget redan på jobbet).

Vardag, ja, och dessutom ett nytt år - ett oskrivet blad som inspirerar till nystart och löften. Förra årets nyårslöfte - att utveckla mig själv som fotograf - infriades aldrig. Visst, jag hade påbörjat Mikaelas kurser i fotografering och photoshop men något kom emellan och jag fullföljde dem aldrig så till vida att jag verkligen lärde mig kursernas hela innehåll. Jag köpte böcker som jag läste från pärm till pärm men jag omvandlade aldrig de nuvunna teoretiska kunskaperna till praktisk användning. Men nu ska det bli ändring. Och så mycket bättre förutsättningar än dem jag har nu kommer nog inte. Att vara mammaledig med en liten bebis inspirerar inte bara till en ökad användning av kameran, det ger också lite mera fritid och så här års även dagsljus att ägna sig åt fotograferingens ädla konst.

Kloka, insiktsfulla och stilsäkra Weronica inspireras (liksom jag) av Ali Edwards outsinliga engagemang att dokumentera familjelivet och vardagen och utmanar därför sig själv och andra att med kamerans hjälp dokumentera vardagen i större utsträckning. Under parollen "Se vardagen" utmanas frivilliga att knäppa bilder varje dag på något i livet. Något vardagligt. Det kan vara stort eller smått.

Jag antar utmaningen och ser det som ett sätt att sätta press på mig att fotografera mera och därmed förhoppningsvis utvecklas i egenskap av fotograf.  Jag vågar inte lova att det vid årets slut kommer att finns 365 foton i mappen på datorn med samma namn. Jag vågar heller inte lova att alla bilder kommer att presenteras här.
Men jag börjar med goda ambitioner så får vi se hur långt jag kommer. För att ge utmaningen dess rätta inramning har jag liksom Weronica och ett flertal andra klickat hem Alis 365-dagars kit från Designer Digitals. Under morgondagen rivstartar jag med att presentera bilder från den första till den tolvte januari. Nu har startskottet gått. Wish me luck!


Leilas sega kladdkaka

På nyårsaftonen bjöd Anna-Carin på Leilas sega kladdkaka. Den var supergod och idag bakade jag den själv för första gången. Den blev jättegod men nästa gång ska jag ta ut den lite tidigare ur ugnen för att få den lite mera kladdig.

Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar. Grädda kakan i cirka 30 minuter (för kladdigare kaka satsa på 25 minuter). Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Triwa

Appropå klockor. I julklapp fick jag bl annat denna fina klocka från Triwa. Jag bara älskar den. Tack!

Tid

Den numera klassiska klockan Tid från Design House Stockholm är bara så fin. Den förtjänar definitivt en plats på önskelistan.

Nyårsafton 2009

Liksom förra nyårsafton tillbringar vi den i Nyköping hos Fredrik och Anna-Carin, Oskar och Gustav (här kan ni läsa om förra nyårsafton). Förutom Tobbe, jag, Melker och Meja kommer också Marita, Kenneth, Wilhelm och Arwid samt Katta och Benny. Här är ett litet urval av bilderna från dagen...

Eftersom landskapet är klätt i vitt träffas vi tidigare på dagen för att åka pulka och snowracer samt grilla korv. Termometern visar -10 grader. Melker spanar in coola ungdomar som satte fartrekord genom att åka pulkor nerför slalombacken. Fullkomligt livsfarligt!

Tobbe, Anna-Carin och Fredrik väntar på att korvarna ska bli färdiga.

Meja sover gott i vagnen.

Stackars febersjuka Arwid är festfin och har mumsat chokladdoppade jordgubbar och skålat i cider.

Barnen festar på lasagne. Från vänster: Arwid, Wilhelm, Oskar, Melker och Gustav.

Mannen i mitt liv.

Anna-Carin berättar något intressant för Catta (även kallad Chatta) och Benny.

Finaste Fredrik.

Fredrik och Tobbe har roligt.

Marita och Arwid

Melker låter sig väl smaka av lasagne och coca-cola. Vilken fest!

Catta och Benny skålar för ett gott slut.

Kenneth övervakar matlagningen.

Festbordet. Kvällens meny:
* Champagne med jordgubbar doppade i vit choklad
* Snittar: Kräftsnittar med kronärtskocka och tomat, Knäckesnittar med Krabbröra, rosépeppar och lime samt
Löjromscrostini med avokadokräm (Catta och Benny)
* Förrätt: Ljuvlig kräftsoppa (Bodil och Torbjörn)
* Varmrätt: Dubbelmarinerad oxfilé med basilika- och permesanpotatis med citrongräddsås och pepperonistekt zuccini (Fredrik och Anna-Carin)
* Efterrätt: Citronparfait med grenadinsirap och granatäpple (Marita och Kenneth)

Allt var verkligen supergott så testa recepten om ni inte redan gjort det.

Wille är finklädd med skjorta, slips och väst. Sötnos!

Wille och Oskar

Till bords

När vi vuxna äter roar sig killarna med att köra bilbana.

Mera vin? Fredrik serverar Torbjörn och Marita.

Meja har knoppat in på soffan.

Efterrätten är serverad. Catta tittar på fyrverkeriet.

Nytt år. Nya utmaningar. Fredrik håller i Meja och sitter nära sin fru.

Klockan halv tre drar den årliga pingismatchen igång. Oskar har längtat och pressat sig. Oskar och Kenneth mot Fredrik och Benny. Halv fem är matchen avgjord. Oskar och Kenneth är överlägsna! Fem skjutsar jag hem Kenneth och Marita. 20 över fem går jag och lägger mig. Stort tack goda vänner för en supertrevlig dag.


Meja - 1 månad

Nyårsafton har passerat och det har redan hunnit gå drygt en månad sedan du kom till oss och stal våra hjärtan. Vi hittade rutiner redan från början du och jag. Amningen har fungerat från första stund och ungefär var fjärde timma påminner du mig om att det är dags för en matstund. Annars är du är en riktig tröttmössa som sover mellan 20 och 22 timmar om dygnet. Trots att du bara är en månad har du redan hunnit sova flera hela nätter- något som din mamma är mycket tacksam för.

Dina korta vakenperioder infaller oftast mellan 10 och 11 på förmiddagen och mellan 22 och 00 sent på kvällen. Det märks att du är vår unge - du är heller ingen morgonpigg rackare! På kvällen är du lite knölig och äter oftare och längre stunder som om du äter upp dig inför natten. Din oseende blick har förbyts och numera fokuserar du och följer oss nyfiket med blicken. Under dina vakna stunder är du glad och nöjd mest hela tiden. Du gillar att ligga i din säng där du förundrat tittar på ljusslingan med fjärilar. Du pratar med hela kroppen och flaxar vilt med armarna. När du är trött stönar du högt och nappen guppar upp och ner i stora rörelser. Du älskar när vi spelar på våra och dina läppar och du härmar oss när vi lipar.

Både vikt- och längdkurvan pekar rakt uppåt så ditt nya smeknamn är "vår lilla knubbsäl". Dina mått i jämförelse med Melkers mått (inom parentes) är:

Födelse: 3335 g och 50 cm (3310 g och 52 cm)
7 dagar: 3472 g
9 dagar: 3618 g (3700 g)
19 dagar: 4130 g och 55 cm (4020 g)
5 veckor: 4828 g och 57 cm (4750 g)

De flesta säger att du är lik pappa men en och annan ser mina drag i dig också. I färger och över näsa, mun och haka är du väldigt lik Melker när han var i samma ålder. Men jag tycker ni är olika över ögonen. Dina ögon är nu mörkt blåa med en ännu mörkare och markerad yttre ring. Undrar om du kommer att få pappas och Melkers bruna ögon eller om du kommer att få mina ljusblå? Om ett halvår vet vi!

Snygga påslakan


Dessa påslakan från By Nord är verkligen supersnygga. Jag skulle gärna bädda Melkers säng med en dovhjort. Kolla bara in den snygga bilden från 2008 års julnummer av Bo Bedre nedan. Lakanen finns bl a att köpa hos Wasabi Home.


Stilsäkra Designers Eye

Ulliga kuddar och stolsdynor från svenska textilföretaget Designers Eye har sedan länge en stående plats på min önskelista. Än har jag inte unnat mig några av deras fina produkter men någon gång ska några få flytta hem till någon av våra soffor.





Här har jag plockat ihop ett axplock av några av mina favoritkuddar i ett kollage.

Sist jag klämde och kände på de mjuka bolstren var under sommarens besök på G.A.D. i Visby. Då tog jag nedanstående bild.

Lata mellandagar

Mellandagarna var precis så lata som de ska vara. Långa sovmornar och nästan lika långa frukostar. Bus i pulkabacken och umgänge med godaste vänner. Gos och snos med Meja och Wii-spel med Melker. Jag är för övrigt en hejare på störtlopp.



Julen 2009

Vi njuter av att vara lediga tillsammans ytterligare några dagar. På måndag börjar allvaret igen med skola för Melker och jobb för Torbjörn. I nästan en och en halv månad har vi haft extra mycket tid tillsammans. Så lyxigt. Men hur det än är så ska det bli skönt att få tillbaka lite rutiner - inte minst för Melker som helt har ställt om dygnet under jullovet. Vi har haft ett jättefin jullov med massor av snö och kyla och lugna, lata och otvugna dagar tillsammans med vänner och familj. Här är ett axplock av bilderna från juldagarna.

Ovan är bilder från julafton. Melker och Meja i nya och fina kläder. Dagen till ära flyttade vi in köksbordet i vardagsrummet och hängde upp den gamla ljuskronan från tiden i Karlstad. Julbord och julklappsöppning tillsammans med Tobbes föräldrar, syster och hennes man och Melkers båda kusiner.

Ovan är bilder från annandagen då vi firade julafton tillsammans med min familj: mamma, pappa, bror, svägerska och lillkusinen Noah (som förresten ska bli storebror i mars). Fin bild på mamma. Lika fin bild på Daniel och Noah. Noah igen och så lite godsaker. Och så några bilder från pulkabacken ett stenkast ifrån vårt hus. Tobbe byggde ett hopp - Melker flög över - Noah gled över - och Meja sov gott i bilstolen.

Och så slutligen lite miljöbilder hemifrån och en bild på årets lussebullar.


RSS 2.0