Vinterkläder - Check!

Efter jobbet idag mötte jag upp familjen i Skärholmen för att ytterligare bocka av några grejer på att-göra-listan. Barnen behövde vinterkläder. Det har känts lite angeläget att fixa allt sådan innan vi åker eftersom det, dels kan vara svårt att hitta storlekar när vi kommer hem, dels för att vi faktiskt kommer hem den 10 januari och det med stor sannolikt är ganska kallt då. Jag övervägde länge att köpa en overall till Meja hos Kajsa på Busfröt (hon har jättefina overaller!) men eftersom vintersäsongen blir osedvanligt kort för oss och att vi ändå måste byta storlek till nästa vintersäsong så har vi istället bestämt oss för att köpa en begagnad. Och igår på Blocket dök det upp en jättefin PoP-overall i Botkyrka till ett bra pris och då var det ju bara att slå till.
Melker behövde också nya kläder. Detta var tredje gången vi varit runt bland olika butiker för att leta ytterkläder till Lilleman men idag hade vi för avsikt att fatta beslut. Det har visat sig i processen att föräldrar och son, i detta fall, har mycket olika smak. Föräldrar vill ha något diskret, funktionellt, snyggt och användbart. Sonen, å andra sidan vill ha något stormönstrat i 80-talsfärger, typ denna. Ett BIG NO-NO för föräldrarna. Så det blev mycket gråt och tandagnisslan i affären och efter långa förhandlingar så kom vi ut från Stadium med en ny jacka och nya byxor. Supersnygga, enligt föräldrarna. Helt kassa, enligt sonen. Men med muta i form av två valfria mössor och en milkshake på McDonalds så  var vi vänner igen och Melker har nu lovat att sätta på sig grejerna när tiden är inne. Pust! Dessa egna viljor!

Drömhuset

På Östermalmstorg finns en butik som heter Drömhuset som säljer allt ifrån de fulaste kitch-prylar och billigt skräp till superfina vardagsprodukter från Iris hantverk. Jag var inne en snabbis idag och fastnade, förpackningsnörd som jag ju är, för de fina teburkarna från det för mig nya märket Thérapie. Vilka härliga färger och mönster! Är det någon som har testat dessa téer och kan rekommendera dem?

Härliga höst

På vägen till ambassaden på Floragatan promenerade jag genom Humlegården. Parken var fylld av dagisbarn i lysgula västar, förskollärare som fixade med mellis, föräldralediga som busade och kastade löv med sina små juveler och så en och annan kostymkille som tagit sig ut en stund för att läsa DI mellan två viktiga möten. På marken låg löv som skiftade i gult och solen, som lyste så där varmt och magiskt, målade fantastiska tavlor med de kvarvarande gröna bladen i träden. Jag älskar hösten! Hoppas familjen hinner njuta av den lite i helgen. Jag skulle vilja ta lite härliga höstbilder på barnen.

Visum

Idag var jag till Thailänska ambassaden och hämtade jag ut våra visum. Här ser ni Mejas. Ett steg närmare. Yiiipiiii!

Tavla med minnessaker


Denna bild kommer från IKEAs blogg Livet hemma. Jag gillar tanken på att rama in något från den första bebistiden. Denna idé tror jag jag ska omsätta i praktiken i Mejas rum. Frågan är bara vad som ramas in? Hmm, tål att fundera på en stund.

Dagens inspiration

Dagens inspiration bjuder Stockholmsbaserade Ceannis på. Kolla bara vilka härligt stylade produktbilder i lika härliga och höstiga färger. Jag vill bara krypa upp i en av de där sofforna direkt och köpa alla snygga väskor. Men mest av allt skulle jag vilja ha pläden Spring Deer (se nedan). Jag verkar vara mycket inne på fuskpäls just nu. Denna är dock en liten bit över min textilbudget just nu. 2 500 pix kostar den hos Svenssons i Lammhult. Men snygg är den!

Gårdagens Smula


Hon är överallt nu, vår lilla Smula. Och hon håller sin pappa fullt sysselsatt om dagarna (hi,hi). Melker är ett under av tålamod med henne men ibland får han bara nog och stänger in sig på rummet.

Yes, I'm in!


Väldens bästa familj har givit mig världens bästa present. Jag lever i ett lyckorus, just nu. Från djupet av mitt hjärta, TACK!

Happy Friday

Fredag igen. Helt galet vad fort veckorna går. Det är verkligen måndag och fredag hela tiden. Sitter just nu på bussen hem från Liljeholmen. Jag brukar ta en tidigare buss hem på fredagar för att slippa de värsta köerna men idag är det tjockt redan när vi når E4:an. Suck. I eftermiddag blir det till att börja med lite mys med barnen då Tobbe måste iväg på ett möte. Sedan ska jag laga en god middag. Jag är sugen på en fin köttbit, balsamicosås och ett glas rött och så lite färsk krabba till förrätt. Sedan måste jag baka något gott till födelsedagsfikat på söndag. Hm, får se vad jag hittar på. Apropå födelsedagsfikat så är jag dödligt nyfiken på vad Tobbe har för planer inför födelsedagen. Igår kväll när barnen somnat strax efter 8-tiden sa han "Jag åker iväg en stund, jag är tillbaka om två och en halv timma." Ehh??? Jag håller på och spricker av nyfikenhet. Barnsligt, jag vet. Men jag ÄLSKAR att få presenter! Happy Friday bästa bloggisar!

Mjuka jakttroféer

Jag har överlag svårt för jakttroféer (trots att de figurerat flitigt i otaliga inredningssammanhang de senaste åren). Men någon av de här sötnosarna - särskilt isbjörnen - från Brigbys skulle bli jättefin ovanför Mejas sänggavel. Finns bl a hos DesignOnline.

Dagens inspiration

... är denna härliga matplats från tyska Car moebel. Vita väggar, vitt golv (opraktiskt till tusen men ack så snyggt), vita möbler och så härliga färgklickar till det, inte minst den cerisa taklampan med snäckskal nertill från Tine K. Porslin och en hel del av detaljerna ser ut att kunna komma från t ex Rice, Gerbera och House Doctor. Härlig inspiration!


Önskelista

Om drygt en vecka fyller jag 37 år. Jag hade först tänkt att ha en tjejfest för alla goa girls i min omgivning men det var bara att inse att det är lite för mycket att fixa med innan Thailand för att det ska vara realistiskt. Så istället blir det en födelsedagsfika i all enkelhet på söndag kl. 14.00 för de som vill.

På temat födelsedag har jag knåpat ihop en som vanligt ganska gedigen önskelista. Jag kommer aldrig förstå mig på de där som säger "Jag kommer inte på någonting som jag kan önska mig." Hallå. Det finns ju hur mycket fint som helst. Jag hade med lätthet kunna tredubbla min önskelista med nya snöörhängen, en snygg lila sjal, ett nytt kamerastativ, en kameraväska, ett par grå stickade UGGs, ljusstaken Fire av av Anna Kraitz o s v, men någonstans måste man ju dra gränsen. Håll till godo för här kommer en del nya men också en hel del gamla favoriter:
* Plädarna från Hemtex puffade jag lite för häromdagen på bloggen. Vilken av de tre som helst går bra. Alla är fina.
* Fotoböcker. Jag har laddat upp med både ett gäng pocketböcker och ett gäng talböcker inför Thailandsresan men jag tänker också ta tag i mitt fotograferande på allvar varpå tre fotoböcker kvalificerat sig in på önskelistan: The Photography Book, Bild & Budskap samt Konsten att ta vinnande bilder.
* Kokböcker. På temat böcker fortsätter vi med kokböcker. Jag har ännu inte något eget exemplar av Leilas senaste One more slice eller Alexandra Pascalidos Min stora feta grekiska kokbok.
* Kusmi. Med en filt över benen och en god bok i handen dricker jag gärna något av teerna från Kusmi. Att burkarna är vackra är ju heller ingen nackdel.
* iPhone. Japp, den står alltjämt kvar på önskelistan den också. Jag är ju extra svag för vita teknikprylar så en vit får det bli även denna gång.
* Nya hörlurar. Meja har sugit på mina in-ear hörlurar (Fräscht, jag vet!) så den högra luren fungerar inte längre. På Elgiganten hittade jag ett par in-ear från Apple.
* Essence från Iittala är också en stående punkt på önskelistan. Likörglas, vattenglas och champagneglas skulle gärna få flytta hem till oss.
* Vitriini. Appropå Iittala så skulle jag gärna förvara mina favoritsmycken i två av de vackra glasaskarna. Den lilla för örhängen och ringar och den lite större för halsband och armband. Gärna i klarglas.
* Mama. Kroken i design av Jonas Bergfeldt har också funnits med på listan. Passar var som helst, i hallen, i köket eller i badrummet.
* Tändsticksaskhållare från Kristina Stark skulle passa fint på vårt vita bord i allrummet.

SneakPeak

I torsdags flyttade Meja in i sitt nya rum. Det saknas fortfarande en del innan det är helt klart, bl a gardiner, en garderob, några småhyllor och lite tavlor. Men i väntan på det så tänkte jag idag bjuda på en sneakpeak.

Vilken nagelbitare!

Ahh, vad jämt det är? Ska det blå blocket få egen majoritet eller inte? Att SD kommer in verkar vara givet. Usch! Tobbe och jag sitter med varsin dator i knät och trycker frenetiskt på uppdatera-knappen för att få de senaste uppdateringarna. I Trosa är man som vanligt sjukt långsamma att räkna rösterna. Suck.

Pust!

Det har verkligen varit en omställning att börja jobba igen. Det är inte klokt vad man automatiskt går ner i tempo när man är hemma. Men det är härligt att vara igång igen. Och livet leker just nu. Tobbe är hemma och tar hand om barnen och sköter hushållet exemplariskt. På jobbet får jag umgås med mina grymma kollegor och jobba i superroliga uppdrag. Efter arbetsdagens slut kommer jag hem till dukat middagsbord och två underbara ungar som överöser mig med pussar och kramar. Och det bästa av allt är att om en månad åker vi till Thailand för en tre månader lång vistelse. Det känns verkligen lyxigt att få så mycket tid för varandra hela familjen. Men först ska vi njuta av en helg helt fri från några måsten. Det var flera månader sedan sist.

Yes! Yes! Yes!

Jag hade ingen trädgård förra gången det begav sig och missade således chansen den gången. Men nu är det visst min tur. Bästa stylisten ever, Lotta Agaton, meddelade ikväll via en säker källa att IKEA PS Vågö (design Thomas Sandell) kommer finnas med i nästa sommarkollektion från IKEA. Yes! Yes! Yes!

Snygga plädar

Kuddar, plädar och ljusstakar kan man enligt Bodils inredningsbibel aldrig få för många av. Textilier kan verkligen lyfta ett helt hem och utan dem så blir det lätt stelt och opersonligt. Under gårdagens spaning i Globen Shopping besökte jag Hemtex som nyligen fått en ansiktslyftning och en ny inriktning mot enbart textilier. I butiken hade man bäddat en säng i härligt plommonlila färger. Jag tog en bild med min undermåliga mobilkamera med bl a den fina pläden Paisley. Väl ute ur butiken hade jag fört upp inte mindre än tre plädar på min önskelista: PaisleyLudvika och Mink. På hemsidan (och kanske i butik?) kör man just nu en kampanj  om att ta tre och betala för två. Jag kanske skulle klicka hem dem?! Fast å andra sidan är det kanske någon snäll familjemedlem eller vän som vill ge mig en pläd i present. Jag fyller ju trots allt år om en och en halv vecka. *Blink, blink.*

Gråblå inspiration från Day Home

Dagens inspiration bjuder Day Home på. Förutom plommonlila är jag just nu mycket förtjust i denna härliga gråblå eller duvblå färg. Galet snyggt till grått, svart och vitt och så lite beiget.

Cotton & Concrete

Vi har ju kontor vid Globen och idag besökte jag Globen Shopping för första gången sedan jag gick på föräldraledighet för drygt nio månader sedan. Jag blev positivt överraskad när jag sprang på den lilla fina inredningsbutiken Cotton & Concrete som säljer produkter från bl a Ib Laursen, Lisbeth Dahl, Day Home, Maileg mm. I butiken finns inte bara inredning utan även smycken och vackra tunikor och blusar. Jag har verkligen saknat en riktig inredningsbutik jämte Hemtex i närheten av jobbet. Det är alltid bra att ha en sådan i närheten om man ska köpa presenter till goda vänner eller till sig själv. Här är några bilder från butiken:


Mitt första inköp i butiken blev fyra knoppar från Ib Laursen till två Linnarp-skåp (Än så länge äger vi ju bara ett men vi jagar vidare på Blocket).

Mera svartvitt

Superbegåvade ADn och grafiska designern Therese Sennerholt öppnar i dagarna sin egna webbshop med illustrationer med fyndiga texter i sparsmakad svartvit stil. Samtliga prints är signerade och numrerade och säljs således i begränsad upplaga. Stylingen av Lotta Agaton går heller inte av för hackor. Såååååå snyggt.

Svartvitt från Mairo

Skärmdumpar från Mairos höstkatalog
Textilfavoriten Mairo har två fina svartvita textiler - Palma och Wedding and Bells - som jag gärna skulle vilja ha om jag bara kunde komma på var jag skulle ha dem. Med en hel hög med syprojekt varav 75% ska bli kuddar kan jag omöjligt motivera ytterligare två. I varje fall inte just nu...

Code får konkurrens

Korgen Code i design av Ola Wihlborg för Asplund har länge varit en stående punkt på min önskelista. Men nu får den definitivt konkurrens av Cage i design av Jonas Wagell för Hello Industry. Dagens absolut största I-landsproblem.

AJ50 flyttar ut

Mer belysning. Med anledning av 50-årsjubileumet av AJ-lampan lanserar nu Louis Poulsen lampan i ny variant för utomhusbruk. Och visst fungerar den alldeles utmärkt även exteriört.

Lampor från Tom Dixon

Lampan Beat (här till vänster) från Tom Dixon har sedan länge varit en favorit hos mig. Jag kastar alltid längtande blickar efter de lampor som hänger över baren på Trosa Stadshotell (modellen längst till vänster i collaget). Nu kommer Dixon med nya lampmodellen Step som är tillverkad av massiv koppar och som lackerats för att inte oxidera. Den nya serien flirtar lite med Beat och även om den är fin så föredrar jag nog fortfarande Beat.

Ahhhhhhhhhh

Ikeas nya serie Yngaren ser onekligen mycket lovande ut. Tipstack till Åtta små plommon.

Härlig inspiration för arbetsrummet

Danska inredningstidningen bjuder som vanligt på vansinnigt fint stylade bilder och inspiration. Här är fyra arbetsrum som tilltalar mig just nu med en färgskala hämtade från naturen: svart, vitt, natur, brunt och linne. Trärent och rustikt. Industriellt och rufft. Gammalt och nytt i en härlig blandning. Här hittar du fler arbetsrum i samma anda.

Vår lilla fiskare

Bilden är från den 28 augusti när vi var ute på landet och fiskade kräftor.

Riga

I år valde merparten av de närmsta kollegorna att plocka ut delar av bonusen i kontanter och endast avsätta en liten del till resa, varpå vi inte åkte så långt (som till Kina) detta år. Istället blev det en tredagarstripp till Riga. Förutom att regnet vräkte ner under i stort sett hela fredagen så hade vi en toppenresa med många mysiga kollegor och mycket fritid. Den lokala maten är billig men inget vidare i mina ögon p g a billiga råvaror och bristen på kryddor. Den lokala specialiteten Black Balsam är jätteäcklig, men i SAS Radissons Skybar kan de verkligen blanda goda Mojitos. Shoppingen är begränsad om man inte älskar bärnsten (vilket jag inte gör), men jag fyndade lite härliga SPA-produkter, jättefina linnekuddar med blocktryck, fårullstofflor och stickade tumvantar. Mer om det senare.
Söndagen bjöd på soligt och fint väder varpå vi tog hissen upp i S:t Peterskyrkan. Här är en bild i sydlig riktning över bl a Centralmarknaden som inhyses i fem stora gamla zeppelinhangare som användes under första världskriget.
Mitt emot vårt hotell, i mitten av gamla stan, hittade vi ett jättemysigt bageri/konditori med grymt gott kaffe. Bakverken var inte så pjåkiga de heller. En capuccino och en mjuk kaka kostade ca 25 kr. Mycket fika blev det!
Delar av frihetsmonumentet.
Söndagseftermiddagen spenderade vi i Jurmala. Lotta och jag tog en sen lunch innan vi unnade oss en varsin pedikyr och manikyr på ett av de många SPA-hotellen som finns i området. Efteråt njöt vi av en timmes barfotaprommenad på den fyra mil långa stranden. Härligt med lite värmande sol på näsan.
Flygplansbild från hemresan.

Fin pläd

Jotex bukar vanligtvis inte locka mig till några inköp, men nu skulle det kunna ske. Jag gillar den stickade pläden Sigrid. Jag gillar den mycket. Den, ett stort glas chailatte, några biscotti och en god bok och så ett par timmar i lugn och ro. Det drömmer jag om ikväll.

Jag smiter iväg

Jag checkar ut några dagar och åker med bästa kollegorna till Riga över helgen. Min dator är inlämnad för byte av moderkort så även bloggen får vila några dagar. Därmed passar jag på att önska dig en trevlig helg. Det ska jag ha. Jag räknar med att det blir ett antal Mojitos i Skybaren


Fina små boxar

Jag är mycket svag för sådana här pappersboxar just nu. Dessa från Rie Elise Larsen skulle jag gärna lägga mina små skatter i och placera i vårt Linnarp-skåp (som ännu inte är tillpiffat för att visas upp i bloggen) eller "skrytskåp" som Fia säger.

Lunchunderhållning på jobbet

Första dagen på jobbet. Zlatan & Co tränade på Söderstadion. Mellberg är snyggast. Jag är typ kär i honom. Mycket trevlig lunchunderhållning.

Snyggt så in i Norden

... är det nya sideboardet med samma namn från IKEA. Det skulle passa jättebra som ett litet utekök i vår lilla loungehörna under sommarhalvåret och övrig tid skulle det få stå under trappen och visa upp fina böcker och andra favortisaker à la Weronica. För 1 400 kr kan det bli ditt!

RSS 2.0