I'm sorry

Jag är ledsen att jag är en sådan usel bloggare just nu men jag är fortfarande sjuk. Just nu har jag en öroninflammation (den tredje sedan jullovet) och en ögoninfektion att lägga till min "ordinarie" snuva och hosta. Meja hade feber hela förra veckan p g a två nya tänder, Tobbe känner sig också hängig och har en förskräcklig hosta. Yippiii. Det tar aldrig slut. Så ni får tyvärr hålla ut ett tag till. Jag kommer tillbaka när inspirationen och orken återvänder. Under tiden kan ni väl dela med av era bästa blir-frisk-tips! 

På bilden ser ni mitt första virkprojekt.  Är den inte fin så säg? Min tappra mamma kämpade en hel kväll med att lära mig stolpar, luftmaskor och annat konstigt. Rosen ska sitta på en liten vårmössa till Meja som mamma förhoppningsvis hinner göra innan det blir sommar! *Flirt, flirt*

Help Japan!

Bild 1: Greg Melander via Mokkasin
Bild 2: Ny poster "peace" från Little Studio

Det känns som om jag håller andan just nu. Jag håller den till vi får reda på om kärnkraftsolyckan i Japan förblir en olycka eller om vi tvingats byta epitet till kärnkraftskatastrof. I ett redan katastrofdrabbat område behövs inte ytterligare en katastrof av det vidrigaste slaget. Mitt hjärta blöder för det japanska folket, för alla som saknar en nära vän eller anhörig, för skadade och för överlevande fastklämda och begravda under allsköns bröte. 

Idag lämnar jag alla ytliga inlägg därhän och skickar istället vidare uppmaningen att hjälpa Japan via valfri hjälporganisation eller på annat sätt. Jag valde att sätta in några hundralappar via Röda Korset.

Men du kan också välja t ex Rädda Barnen. Minst 70 000 barn har tvingasts fly från sina hem i Japan. Hemlösa, rädda barn och andra familjer behöver omedelbart mat, vatten och tak över huvudet. Genom att skicka ett sms till 729 50 med texten KATASTROF skänker du 50kr till Rädda Barnen. Hoppas du också öppnar ditt hjärta och plånbok och hjälper till och sprider det här meddelandet.

En av de få positiva saker som föds ur dessa katastrofer är att vi medmänniskor upplever världen (om än kanske tillfälligt) som lite mindre när man ser förödelsen och lidandet och förstår att människorna - där, på andra sidan jorden - har samma känslor och rädslor som man själv. Little Studios nya motiv peace får sympolisera en ljusare framtid utan galningar som Kadaffi på ledande maktpositioner.


Tävling

Hos Mia med den jättefina bloggen Mitt vita hus kan du just nu tävla om ett snyggt kuddfodral från Day Home i samarbete med Blackballoon.
  • Lämna en kommentar här
  • Önskar du större vinstchans gillar du Blackballoons sida här
  • Anmäler dig för nyhetsbrev här

Sweet Saturday

Härlig lördag. Vårsolens strålar värmer. Goda vänner kommer på besök om en liten stund innan vi framåt kvällen åker hem till andra goda vänner för att "dricka rödvin". Med andra ord blir det övernattning i Nyköping ikväll för att med (troligtvis) tungt huvud åka på fotbollsmatch i morgon förmiddag. Men hey, man lever ju bara en gång. En härlig lördag önskar jag dig!

Yes!

Idag har jag haft en lyxig och synnerligen effektiv shoppingförmiddag. Lyxig för att jag åkte helt själv och bara kunde forcera fram i butikerna utan avbrott för mellis och blöjbyten och lyxigt för att det var kläder till mig själv som stod överst på listan idag. Och effektiv för att jag på två och en halv timma lyckades handla två par jeans, två par fotbollsstrumpor och nya benskydd till Melker samt tre bastoppar, tre blusar/tunnikor, två par jeans, en vårjacka, en sjal och ett armband till undertecknad samt två vita PS Vågö. Några tusenlappar fattigare men mycket nöjd tog jag bilen tillbaka till Trosa i lagom tid för att hämta upp fyra barn vid halvtvå tiden. Ah, vad säger ni om det? Imponerande, inte sant?

Det fanns gott om PS Vågö i alla färgerna visade det sig vid dagens hastiga IKEA-besök och personalen höll på att fixa det sista med sommarutställningen inför morgondagens öppnande. Idag fick man bara snegla från de rödvita banden som omringade hela ytan. Jag kastade även trånande blickar efter Turbo men stålsatte mig - vi har redan en klädhängare och eftersom vi inte har någonstans att ha den så står den vinden. Men fin är den.

Sommar 2011 enligt IKEA

Skärmdump från Ikea.com

Appropå utemöbler och IKEA. Det borde bara vara fråga om dagar innan 2011 års sommarsortiment kommer upp på IKEAs hemsida. Lite har vi ju redan sett genom de pressbilder vi fick se i början av december. Är du riktigt nyfiken så kan du surfa in på den amerikanska siten där hela sommarsortimentet finns att beskåda. För egen del kommer våra inköp nog sträcka sig till två vita PS Vågö och några zinkkrukor. Hittar du något du gillar?

IKEA PS Vågö

Bild från Livet hemma

Mejas inskolning går som smort. Denna vecka lämnar jag direkt på morgonen och hämtar vid tvåtiden. Hon vinkar glatt när jag går och kramas hårt när Melker och jag hämtar henne. Nu ser jag fram emot att börja jobba på tisdag nästa vecka (jag börjar med mammaledig måndag som är planen fram till semestern). Det ska bli nedrans roligt att få gnugga hjärncellerna lite igen och jobba ihop med mina grymma kollegor. Men innan dess måste jag nog uppdatera min garderob lite för myskläder duger inte att luffsa omkring i på jobbet. Så imorgon får Tobbe vara jourhavande för dagis medan jag tar en tur till Skärholmen och så ska jag minsann smita in en snabbis på IKEA för att se om jag inte kan komma över två vita IKEA PS Vågö. Jag har en känsla av att de kommer att gå åt som smör i solsken. Håll tummarna är ni gulliga!

Nu är våren på intågande

Även om det blåst snålblåst de senaste dagarna, gatorna täcks av ett tjockt lager snö och ingenstans finns barmark att skåda, så känns det att våren är på intågande. Det droppar överallt och fåglarna är som tokiga på tidiga mornar. Härligt. På vardagsrumsbordet blommar dessa fina körsbärskvistar och sprider glädje för en billig peng. I like.

Björk som puff

Ända sedan Design House Stockholm lanserade mattan Björk i design av superduktiga Lena Bergström har jag velat ha en. Älskar färgerna och kanten av läder. Så vackert. Nu lanseras även en sittpuff i samma material och färger och med ett handtag av läder. Suck säger jag bara. Så fint. Åker direkt upp på önskelistan.

Jag har vunnit!

Ibland har man tur. Jag har vunnit en jättefin poster gjord av superbegåvade Eva Bolin. Jag har följt hennes blogg BolinDesign (tidigare tapeterochteak) hur länge som helst. Älskar retrostilen de inreder sitt hus i. Sedan en tid tillbaka har Eva en webbshop där hon säljer sina illustrationer. Kika in där vetja, ni som gillar gratiska tryck! Tusen tack Eva för vinsten!

Med vinsten i tävlingen har besöksräknare för bloggen fått en boost så till nya besökare säger jag: "Hej och välkomna. Hoppas ni hittar något ni gillar och vill komma tillbaka! Vill du prenumerera på min blogg via bloglovin så trycker ni bara här."

Välkommen Mars!

Första mars och Meja och jag har börjat inskolningen på helt nyrenoverade och supermysiga avdelningen Smörblomman. Det var en riktigt kavat tjej som gick före mig in på avdelningen och direkt hittade en kompis att krama och leksaker att leka med. Pedagogerna verkar jätterara så detta kommer bli en "walk in the park". På vägen till och från dagis fick jag verkligen kämpa med vagnen då det var rejält moddigt på gatorna. Är det våren som knackar på lagom som vi träder in i den första vårmånaden? Det vore väl härligt.

Härligt är också denna matplats som jag hittat hos Göteborgsmäklaren Alvhem. Åh, ljus och grönska är två saker jag inte kan få nog av just nu. Fint, fint!

Minneskortet i kameran är fyllt till bredden med privata bilder som jag skulle vilja visa er, men jag vågar inte ladda över och titta på bilderna med risk för att bli besviken. Jag är inne i en riktig svaka när det gäller fotandet och har inget självförtroende längre när det gäller min egna förmåga och mina egna bilder. Hur jag än exprimenterar med inställningarna så blir det fult och suddigt och bilderna blir kass. Så tråkigt. Jag måste investera i lite ny utrustning och framförallt en fotokurs där jag verkligen får lära mig grunderna. Det får bli till hösten! Jag ska också lämna in kameran för en ordentlig rengöring - thaisanden biter sig fast!
Hoppas ni får en fortsatt fin vecka bästa bloggisar!

RSS 2.0