Gott nytt år
God jul

Oj, vad klockan blev mycket innan allt var plats inför morgondagen (som enligt klockan redan är här). Julaftonen firar vi hemma hos oss tillsammans med Tobbes föräldrar samt hans syster med familj. På juldagen byter vi plats och åker hem till Tobbes syster vars son David fyller år. Och på annandagen kommer mamma och pappa samt bror med familj hem till oss i Trosa för att fira julafton en gång till. Mysiga dagar ligger framför oss med andra ord varpå datorn och bloggen får vila. En god jul önskar vi dig. Kramar från Melker, Meja, Torbjörn & Bodil.

Önskelista Julen 2009


Mamma/tomten, här kommer äntligen årets önskelista. Mycket är en repris från förra årets lista. Håll till godo:

Epoca Bank Desk Set från Ballograf
Dricksglas Essence från Iittala
Bok: 12 trädgårdar av Ulf Nordfjell
Tändsticksaskhållare från Kristina Stark
Mama (krok) av Jonas Bergfeldt
Champagneglas Essence från Iittala
Bok - Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Fire av Anna Kraitz
Bok - Cecilias fikastunder av Cecilia Vikbladh
Teer från Kusmi Tea
Cocktailglas Essence från Iittala
Bok - Grafisk kokbok 3.0
Dessertvinsglas Essence från Iittala
Bok - Två systrars söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Alternativt ett ekonomiskt bidrag till en klocka, ett kamerastativ eller en kameraväska


Familjemys

Tobbe jobbar drygt halvtid hela december ut vilket betyder att hela familjen är hemma tillsammans från det att Melker slutar skolan vid halv två om dagarna. Det är riktigt mysigt och lyxigt att dra ut på pappadagarna lite, speciellt så här i adventstider. Igår vaknade vi äntligen upp till ett efterlängtat frostigt vitt vinterlandskap. När Melker och Tobbe kom hem gick vi direkt till pulkabacken ett stenkast hemmifrån för att köra snowracer. Med oss hade vi ett par sekatörer eftersom det vuxit upp en hel del sly i backen de senaste åren. Efter en halvtimmes arbete hade vi röjt en två meter bred backe varpå det blev en hel del åkande med start och målgång, tidtagning och allt. Backrekordet ligger förnärvarande på drygt sex sekunder. När det blev mörkt gick vi rödblommiga, lyriska och våta upp till knäna hem och gjorde varm choklad och käkade lyxiga lussebullar i skenet från de tre tända ljusen. Därefter var det dags för det obligatoriska pepparkakshuset. I år gjorde vi det enkelt för oss och köpte allt färdigt, både hus, kristyr och godis. Sedan fick Melker helt fria händer. Jag fick på nåder hjälpa till med kristyren eftersom det var trögt att trycka ut den ur tuben men det var med tydliga instruktioner och under nogrannt övervakande från lilleman. Det var en mycket stolt kille som visade upp slutresultatet för sin pappa en stund senare.

... och så en liten pepparkaksgumma


Vår lilla ängel


Jul hos Tine K

Danska inredningsföretaget Tine K bjuder i vanlig ordning på vackra produktbilder. Bilderna från julkollektionen visar en jul med många naturliga inslag bl a grenar och kottar av lärkträd. Enkelt och snyggt. Me like.

En lysande present

Igår kväll hade vi goda vänner över på middag: Alfons, Elvira, Sara och Tobias. Med sig hade de en jättefin present till Meja - en nattlampa i form av en liten rosa flugsvamp från Heico (se den svenska importören Leklyckan för närmsta återförsäljare). Hur söt som helst. Nu blev man ju inte mindre sugen på att göra i ordning Mejas rum... Men det får nog dröja lite... Först ska vi sälja lilla Audin... Sen ska vi renovera lilla badrummet, tvättstugan, hallen och gästrummet så att vi kan flytta ner kontoret... och sen är det Mejas tur att få ett eget rum... Vilket år som helst med andra ord...Syskonkärlek

Så här ser det ut på kvällarna hemma hos oss sedan vi kom hem från BB. Melker vill absolut somna bredvid Meja varje kväll.  Han kryper nära och efter ett antal pussar och vackra ord om hur söt Meja är och hur mycket han älskar henne somnar han tätt intill sin lillasyster. Melker är verkligen förälskad i sin lillasyster och tar alla möjligheter som ges till att gosa med henne. Mitt mammahjärta smälter när jag ser dem tillsammans. Mina kärlekar.

Mera Meja


Meja - En vecka gammal

Tack!

Ett stort och varmt tack för alla gulliga grattishälsningar vi fått. Meja och jag ägnar merparten av dagarna åt att vila och mysa när Melker är i skolan och Tobbe på jobbet men snart hoppas jag kunna återuppväcka intresset för både bloggen och julförberedelserna igen. Många adventskramar från mig till dig.


Förälskad

Nu är hon här. Vår dotter - Melkers lillasyster - vår älskade lilla prinsessa - Meja. Hett efterlängtad av oss och tydligen själv också angelägen om att träffa sin nya familj. I måndags den 30/11 klockan 11.19, nästan två veckor tidigare än beräknat, föddes hon på Nyköpings lasarett. 3335 g, 50 cm och världens vackraste. Hela familjen mår bra och njuter av att få lära känna Smulan och av att bara få vara tillsammans.


RSS 2.0