Dagens Smula

Igår var första gången som Meja skrattade högt.

Men hallå...

... hur snygg var inte den här badrumsmiljön från Hafa? Badkaret heter Brigg. Galet snyggt. Tyvärr är svart klinkers inte något alternativ för oss. Trosa-vattnet är minst sagt kalkrikt så det skulle bli alltför mycket jobb med att försöka hålla det fräscht. Det blir nog grått istället för oss. Men badkaret, som även finns i helvitt, skulle gärna få flytta hem till oss.

Fina sängkläder

När jag läste senaste Plaza Interiör fick jag upp ögonen för de här fina lakanen från BabyGreen. De ser jättefina ut och dessutom är de gjorda av 100% ekologisk bomull. Tål att tänka på!

Se vardagen: 15 - 21 mars

Måndag. Jag har nämnt det förut - vi saknar en hel del belysning här hemma. Jag har också sagt att det får ta den tid det tar. Inga mer köp av lampor som jag vet redan från början att jag kommer vilja byta ut. Men nu har jag delvis frångått min princip. I allrummet, brevid soffan har jag hängt upp en bygglampa (från Bolagret). Den får fungera som läslampa tills vidare. Idén fick jag av Caisa (som har ett supervackert hem och) som har hängt en bygglampa på en stege bredvid sängen. Tobbe gruffar lite och hade hellre sett att den var vit. Är det någon som har sett en vit bygglampa?
Tisdag. Vi tillagar strömmingen vi fiskade i söndags. Sååå gott!
Onsdag. Varken jag eller Melker är några frukostmänniskor. Så vi har en kamp varje morgon där jag försöker få i lilleman något innan han går till skolan. Själv har jag nu under föräldraledigheten möjlighet att vänta ett par timmar sedan jag har vaknat med frukosten. Idag blev det te, jos och ett par limpmackor.
Torsdag. Melker har en förmåga att ställa till på rummet på ett ögonblick. Ber man honom städa plockar han upp allt från golvet och lägger det i Expedit-hyllan eller på skrivbordet. Idag är det dags för en röjning och efter en stund kan man faktiskt se skrivbordsunderlägget på hans skrivbord. Det föreställer en världskarta. På kartan har vi satt små klisterlappar som markerar alla de länder som Melker har besökt. Till dags datum rör det sig om tio stycken: Sverige, Finland (2 ggr), Danmark (2 ggr), Tyskland (2 ggr), Österrike (2 ggr), Italien (2 ggr), Cypern (2 ggr), Spanien, USA och Kina.
Fredag. Veckans fredagsblommor fick bli dessa små violer. För mig är det ett säkert vårtecken när dessa dyker upp i butikerna. En återkommande favorit.
Lördag. Vi tar fram lite påskpynt och fixar lite. Vi har inte så mycket av den varan. Och eftersom helgen är så kort och vi dessutom åker med goda vänner till Idre under påsklovet så är vi ute i god tid för en gång skull. Ett enkelt påskris med några vackert målade ägg blir ett fint blickfång på TV-bänken.
Söndag. Under lördagskvällen träffar vi våra vänner som vi ska åka till Idre med för att planera lite inför resan. Kent och Marie har en vacker tulpanbukett med sig. Färgen är så där härligt hallonröd (vilket kanske inte framgår av bilden).

Låg, HLR och visning

Det har varit liten aktivitet här de senaste dagarna. Lusten har inte infunnit sig. Den mest sannolika förklaringen till min frånvaro är den förkylning som jag drabbats av, förvisso lindrig men ändå tillräcklig för att jag ska känna mig låg och oinspirerad.

Igår avslutade jag i varje fall min Röda Korset-kurs om barnolycksfall. En jättebra kurs som jag gärna skulle vilja skicka iväg både Tobbe och våra föräldrar på. Jag har lärt mig jättemycket och kunnat konstatera att jag troligtvis inte skulle gjort många rätt ifall olyckan skulle vara framme innan jag gick kursen. Nu känner jag mig betydligt mer påläst och trygg. Skönt. Visste ni t ex att man bör slanta banan till barnen upp till åtta års ålder eftersom banan har en perfekt storlek för att fastna i strupen?
Ikväll har vi varit på husvisning. Det fina trähuset som ligger nere i hamnen i Trosa har jag kastat trånande blickar efter ända sedan vi flyttade till Trosa för nio år sedan. Huset var jättefint och charmigt (vilket inte framgår av bilderna) även om det förstås var en del val som vi inte hade gjort (terracottaklinckers, badrumsmöbel, blått badrumsklinckers osv), men som väntat var det lite för litet för våra behov och läget är ingen höjdare med små barn i familjen. Hade det bara varit Tobbe och jag och en femtonårig Meja (och en utflyttad Melker) hade det varit toppen men inte nu. Visst är den lilla trädgårdslängan charmig? Tänk er en egen kreativ verkstad, vilken dröm! Men det får förbli en dröm för nu. Nu ska jag istället googla på nya funkishus. Ombytlig? Javisst!

Isak


Goda nyheter. Nu blir det lättare att få tag i Sandra Isaksson lekfulla och fina produkter för nu öppnas en svensk webshop och blogg på adressen www.isaksverige.se.

Ny kusin - Malte

Melker och Meja har fått en ny kusin och jag har blivit faster för andra gången. Igår den 20 mars klockan 23.02 tittade Noahs lillebror ut. Nu packar jag in barnen i bilen och åker till Linköping för att sniffa och gosa med familjens minsting. Meja kommer framstå som en koloss i jämförelse med nykomlingen. Jag uppdaterar med bilder senare ikväll.
Update 1: Hemma igen. Jösses, det var snorhalt på E4an. Fyra olyckor passerade vi på vägen hem och två bilar som körde i vår färdriktning men som fått snurr och stod åt fel håll i den vänstra (!) väggrenen. Superläskigt. Vi kröp fram. Nåväl här kommer några rykande färska bilder på en lika färsk bebiskusin.
Här är xxx. Ikväll ska han få ett namn. Det lutar åt Isak eller Malte.
Update 2: Det blev en liten Malte. Ett utmärkt val tycker vi eftersom Meja hade fått namnet Malte om hon varit en liten kille. Nu fick vi en Malte också. Full pott med andra ord.
Här får jag gosa lite med honom. Fast det bara är knappt fyra månader sedan Meja var så här liten (t o m 500 gram lättare) så har jag redan glömt hur små dom är.
Och visst var det som jag misstänkte - Meja ser ut som en koloss i jämförelsen. Hi, hi, jag var tvungen att ta med denna bilden. Meja se sååå sur och uppblåst ut precis som om hon säger: "Du rör inte min kusin. Då får du med mig att göra."

Tävling

tvling-vska_78712334

Nu kan du tävla om denna fina väska hos HUS nr NIO. Var med och tävla du också!


Odlingslådor

För ett par år sedan köpte vi två odlingslådor på Coop som vi målade svarta och odlade morötter, sallad och räddisor i. Helt okej men lite väl små för min smak. Så vårens första utomhusprojekt kommer bli att byta ut dem till några större. Jag har sneglat lite på denna odlingsbänk som är en nyhet från Hasselfors. Fina hörn!

Habegär


Men hur gick det till? Jag grottade ju ner mig ordentligt i Röshults sida för någon vecka sedan. Men jag missade Kloss! Hur gick det till? Så galet fint och enkelt. Cult Design fast lite mer ruff, lite industriellt som jag gillar så mycket. Jättefina. Stort tipstack till Perlan!

Nästa gång vi gör om i sovrummet vill jag ha en sådan här brädvägg. Så snyggt!

Reportage

I morse väcktes Melker och jag av Tobbe lite tidigare än vanligt: "Melker, du är med i tidningen". Och minsann där var vi, både Melker, Meja och jag. Det var för några veckor sedan jag blev kontaktad av Carina Fredrixon som arbetar som reporter på Sörmlands nyheter - SN. Hon ville göra ett reportag om inredningsbloggare. Efter mycket letande på Internet hittade hon en flitig inredningsbloggare i SNs upptagningsområde - mig. Ville jag ställa upp? Javisst. Så på torsdagen under sportlovet (minns ni cliffhangern jag gav er här?) kom Carina och fotografen Jenny Palmqvist på besök till vårt sutteränghus här i Trosa. Under ett par timmar pratade vi om inredning och bloggande, vi gick grundlig husesyn, fotograferade och fikade med nybakta scones... och idag kan man skåda resultatet. Inte bara i SN utan även i Katrineholmskuriren, Eskilstunakuriren och Folket (om jag inte är felunderrättad). Jättekul!

Tyvärr finns artikeln inte att tillgå på respektive tidnings hemsida då materialet är exklusivt för prenumeranter och läsare av papperstidningen, men jag ska kontakta SN och höra om jag ändå på något sätt kan publicera artikeln här på bloggen för er som är nyfikna och inte bor i Sörmland.

Till Carina och Jenny vill jag säga tack. Inte bara för ett jättebra reportage men också för en trevlig pratstund och för att ni tillgodosedde Melkers önskan (ni vet vad jag menar).

Till eventuella nya besökare vill jag säga välkommen hit, till min lilla kontaktyta i cyberspace, hoppas du hittar något du gillar och att du kommer tillbaka hit ibland. Skriv gärna en kommentar genom att följa länken under inlägget. Jag blir jätteglad oavsett om det är en hälsning eller det handlar om positiv eller negativ konstruktiv kritik.

Uterum


Just nu längtar jag efter varma försommarkvällar då man kan sitta ute en bit in på kvällen när barnen har gått och lagt sig och bara prata igenom veckan som varit och dela på en flaska vitt vin. Det här uterummet från Living etc gillar jag. Jag gillar de låga loungemöblerna, de sobra färgerna, ljusinsläppet och inramningen med närheten mellan ute och inne, dammen med gräsväxter och odlingslådorna med mera grönska. Vackert och inspirerande.

Snowflakes


Jag vet inte varför men jag har alltid haft en förkärlek till snöflingor, både riktiga och avbildade. Så det är ingen slump att jag förälskat mig i dessa småbord från Offecct. Bakom dem står förstås framgångsrika och überduktiga designertrion Claesson Koivisto Rune. Visst är de underbara?!

Se vardagen: 8 - 14 mars


Måndag. Meja har så smått börjat plocka med saker i hennes närhet. Det är spännande att se när hon fäster blicken på ett föremål och sedan anstränger sig för att få armar, händer och fingrar att styra sig mot och greppa tag i föremålet. Det är inte alltid det fungerar men det går åt rätt håll.

Tisdag. Meja och jag tar en promenad i vårsolen när vi varit och lämnat Melker på skolan. Nere vid vattnet vajar vassen stillsamt i den svaga vinden. Solen värmer verkligen och jag stannar till på Hannahs café och tar min latte sittandes ute på hennes terass medan Meja sover i vagnen.
Onsdag. Vid mitt senaste besök på Åhléns hittade jag dessa söta små fåglar i härliga färger. Idag får de ta plats i den mobil från Granit som länge hängt ovanför Mejas spjälsäng utan något innehåll.
 
Torsdag. Nu när våren är i antågande så gäller det att passa på. Jag tar med mig skridskorna till Melker och Wilmer och vi stannar kvar vid Q-lanplanen på skolan en stund för att åka skridskor. Killarna är lite besvikna att de inte får använda puck men efter en liten stund har de jättekul med innebandybollen egentligen.

Fredag. Jag måste bara få berömma vår dotter lite grann. Hon har sovit bra (och mycket) ända sedan hon föddes. Men de senaste dagarna har vi lagt båda barnen klockan 20.00. En kvart senare har båda barnen sovit i sina sängar. Sedan har vi väckt dem kvart i sju på morgonen. Förvisso ligger då Melker på en madrass på golvet i vårt sovrum, men det är ändå helt okej. Men Meja liggar kvar i sin säng. Visst är hon duktig för att bara vara 3.5 månader?

Lördag. Sara och Tobias har tagit ett jättetrevlig initiativ och samlat ihop ett stort gäng kompisar för bowling i Rosvalla i Nyköping. Totalt är vi 30 st som bowlar och efteråt käkar vi tacobuffé och det blir prisutdelning. De stora barnen får varsinn godispåse i pris. Melker, som på eget initiativ, har uppehåll i godisätandet är gullig och ger sin påse till Elvira. Vinnaren i damklassen blir Sonya och vinnaren i herrklassen är Thomas (som på bilden instruerar Oskar). Både Tobbe och jag slutar tvåa i våra respektiva klasser. Efter middagen är vi några stycken som följer med hem till Fredik och Anna-Carin och kollar på finalen i svenska melodifestivalen. Jag hejar på Anna, Darin och Salem så jag är jättenöjd med vinnarlåten denna gång. Tack goa vänner för en urtrevlig eftermiddag och kväll.

Söndag. Tillsammans med pappa, mamma, Daniel (min bror) och hans lilla Noah åker vi till Kolmården och Bråviken för att fiska strömming. Har ni gjort det någon gång? Det är jätteroligt. Vädergudarna är snälla mot oss för solen strålar från en klarblå himmel och vinden är svag. Knappt ett hundratal strömmingar får vi med oss hem. Mamma har fixat jättegod matsäck med äggmackor, grillad korv och en jättesmarrig kladdkaka. På bilden sitter Noah och mumsar på det förstnämnda. Fasters sötnos!

Stitch


Bilder från LampGustaf. Eget collage.


Jag älskar idéen som är smått genialisk. Jag talar förstås om nya Stitch från LampGustaf. Genom att brodera sitt eget mönster skapar ägaren en unik och personlig lampa. Tröttnar man på mönstret är det bara att sprätta upp och börja om. På siten kommer man lägga ut exempel på mönster och möjliggöra uppladdning av egna bilder som inspiration för andra. Stitch kommer att finnas som tre olika pendlar och lanseras i maj. Denna åker helt klart upp på min önskelista.  


Meja - 3 månader

Den senaste månaden har det hänt massor. Under den här tiden har du gått från att vara bebis till att bli en liten tjej. Här är några av dina färdigheter:

- Du är jättestark i nacken och kan hålla upp huvudet länge både från rygg- och magläge. Nu du ligger på magen, kan du lyfta upp huvud och axlar med armarnas hjälp.
- Du kan vifta vilt med både händer och fötter
- Du kan stå en liten stund om vi håller dig under armarna
- Du hjälper till att resa dig från ryggläge till sittande när vi tar tag i dina händer
- Du älskar att sitta upp och följer oss hela tiden med blicken
- Du lyser som en sol när vi säger god morgon eller när Melker kommer in i rummet
- Du börjar sträcka ut fingrar och händer för att greppa saker
- Du rullar från rygg till sida
- Du dreglar vansinnigt mycket och kräks en del direkt efter måltiderna
- Du kan ligga länge och snacka och skratta med dig själv
- Ditt minspel är fantastikt och växlar fort.
- Du håller på och ändrar dina sovrutinerna. Tidigare somnade du vid midnatt och sov till sju. Nu somnar du redan vid nio, halv tio och väcker mig strax efter sex för lite amning innan du somnar om igen och sover till åtta. Du sover någon timme på förmiddagen och 4-5 på eftermiddagen och så någon halvtimme, timme på kvällen.  

Dina mått i jämförelse med Melkers mått (inom parentes) är:

Födelse: 3335 g och 50 cm (3310 g och 52 cm)
7 dagar: 3472 g
9 dagar: 3618 g (3700 g)
19 dagar: 4130 g och 55 cm (4020 g)
5 veckor: 4828 g och 57 cm (4750 g)
2 månader: 6070 g och 60,5 cm (5964 g och 61 cm)
3 månader: 7 278 g och 64,5 cm (7 140 g och 65 cm)

Note: Detta inlägg borde ha postats för drygt två veckor sedan. Men jag hade som ambition att lägga upp några små filmer här som dokumenterar Mejas framsteg. Tyvärr får jag det inte riktigt att fungera så jag får göra nya försök längre fram.

Kuddar från H&M Home

Oavsett om du gillar en mer romantisk stil eller en mer modern stil så har H&M Home säkert en prisvärd kudde för dig. Här är bara ett litet urval. Min absoluta favorit är bladkudden med solstrålarna. Välbehövlig vårinspiration! 

Nunc

Hos webbutiken Nunc hittar man många fina möbler och inredningsdetaljer om man som jag gillar den industriella stilen. Kolla bara den här inspirationsbilden.

Så här skriver ägarna om sin butik:

"NUNC betyder "nu" på latin. Vi tänker inredning i nuet. Att du kan inreda som du klär dig, efter humöret eller årstiden. Det räcker ibland att flytta en lampa till ett annat rum för att skapa en helt annan stämning, just den du ville ha... Vi tänker vågat, impulsivt, oväntat... som på en scen...

Vi gillar också när saker har en historia, någonting att berätta och därför val av vintage och design med budskap och humor. Vi blickar nostalgiskt tillbaka till 50, 60, 70, 80-talet och flörtar till och med barocken...  Framtiden är också viktig, vi tänker miljö och produktionsförhållanden när vi väljer våra varor."

Japanska lyktor

Denna ljusslinga dekorerad med små japanska lanternor från House Doctor är ju helt underbar. Finns hos Cosas.


Vitriini

Iittala har gjort det igen. Nya Vitriini, av Anu Penttinen, är en förvaringsask i glas. Så enkel, så fin och så användbar. Jag skulle jättegärna vilja ha en liten till mina ringar och örhängen och en lite större till favorithalsbanden och armbanden. Tipstack till Helena och Frida.

Dagens Smula


Fler galet fina tyger


Denna gång från Malika og Rosa från vårt designsäkra grannland Danmark. Åhh, jag vill ha alla dessa tyger!

Rosa

Jag har (som tidigare nämnts) snöat in på rosa och speciellt cerisa nyanser. Här en bild från Boligmagasinet. Visst är det vackert mot en vit bas och visst blir man glad?!

Foto: Claus Bellers/Thomas Ibsen

Stoff och stil

Jag har några små syprojekt jag ska ta mig an i förberedelse till Mejas rum. Stoff och stil är en återkommande favorit. Frågan är bara vilka av alla dessa fina tyger jag ska välja. Dagens i-landsproblem.

Adjö vinter 2009-2010

Adjö, du härliga vinter. Tack för all snö och kyla du bjudit på. Tack för att vi har sluppit all slask. Vi ses väl i december igen?!Dagens Smula


William 12 år

Igår efter att Melker slutat skolan åkte vi till Nyköping för att fira William som fyllt tolv år i dagarna.

Här har vi tolvåringen som går igenom sin Spotify-lista med Melker som lyssnar med stora öron och kommer hem med en lång lista på låtar som han vill spara ned i sin mapp.

Tårta nr 1. En klar favorit.

Här är mina små prinsessor. Julia och Meja. Söta som socker.

Tårta nr 2. Budapest rules.

Mulle Meck = sötast i kommunen.

Mera godsaker.

Lars *hjärta* Eva

Se vardagen: 1 - 7 mars

Mars. Ny månad. Och nytt hopp om vår.

Måndag. Melker och jag tar oss an hans senaste loppisfynd. 1 000 bitar.

Tisdag. Förra veckans fredagsblommor blev tre buketter tulpaner i lika många rosa nyanser. Jag är inne i en rosa period just nu där favoritnyansen är cerise.

Onsdag. För ett par veckor sedan sorterade jag upp alla glossiga inredningsmagasin som funnits huller om buller i huset. jag sparar magasinen i fem år sedan slaktar jag dem och skär ut favoritbilder, annonser och reportage och sätter in dem i inspirationspärmar med olika teman. Det är nu hög tid att rensa bort 2004 års magasin.

Torsdag. Är man bara tillräckligt trött kan man somna hur som helst. Här har pappa och dotter kraschat i soffan.

Fredag. Dagens städning blir lite, med betoning på lite, roligare med färgglada trasor från Rusta.

Lördag. Tillsammans med familjen Lundqvist tar vi oss ner till Tureholmsviken där barnen snörar på sig skridskorna och åker lite längs den plogade banan. Sedan promenerar vi ut till snöholmen där vi grillar korv och fikar och barnen åker pulka. Soligt och härligt men vinden är kall.

Söndag. Jag plockar undan lite urväxta kläder. De små efter Meja packar vi ner och skickar till Linköping där det när som helst nu kommer en ny liten kusin. Jättespännande. De nya klänningarna som jag shoppat till Meja får nu plats i garderoben. De två till vänster kommer från Lindex och de två till höger kommer från Polarn o. Pyret. Herregud vad roligt det är att shoppa kläder till småtjejer. Det finns så mycket fint och färgglatt! Var hittar man lika fina kläder till killar i sju-åtta-årsåldern? Någon som vet? 


Dagens Smula


Fint omslag


Bilden på Plaza Interiörs senaste omslag är vansinnigt vacker med cerisa och gröna detaljer mot en vit bas. Precis den färgskalan jag tänkt mig i Mejas rum. Åhh, vad jag blir sugen på att ta tag i det projektet nu.

Fina presenter

Jag måste bara visa vilka fina presenter vi fick av Kajsa och hennes familj. Barnen fick varsin Mr Uggly och Meja fick dessutom en jättesöt body med fyrklöver från Holly's. Tobbe fick en flaska mousserande rosévin och jag fick servetter och en bricka med Moln-mönstret av Gunnilla Axén. Alla presenter var verkligen mitt i prick! Stort tack Kajsa och Joakim!

Nyheter från Korbo


Bin Series är den senaste i raden av nyheter från Korbo. Denna variant, Bin 18, kommer så småningom få en lillasyster och storebror i Bin 14 och 24. Jag gillar materialet, formspråket och inte minst hantverket. Skjuts upp på önskelistan.

Finaste Meja...


...med de rundaste, godaste kinder man kan tänka sig och ett leende som får mitt hjärta att sprängas av lycka att vara hennes mamma. Älskade lilla unge.

Se vardagen: Sportlovet

Förra veckan var Melkers vecka. Inför sportlovet gjorde vi tillsammans upp en lista över veckans aktiviteter:

Måndag: Simhallen
Tisdag: Skridskor och Loppis
Onsdag: Skidor och stjärtlapp i Lida
Torsdag: Wilmer och Edwin
Fredag: Busfabriken med Wilmer och Edwin
Lördag: Bus med Svante och Lisa
Söndag: Slappa och kolla på OS


Måndag. Melker går just nu Simskola 2 under 8 veckor. Under kursen finslipar han på bröstsimmet, och lär sig bl a ryggsim och att dyka från kanten. Han tycker det är jätteroligt när han väl är där men han har gjort fullständigt klart för oss att när kursen är slut så är den. Det blir ingen mer simskola. Okej, vännen, det är antecknat.

Tisdag. Vi drar till Nyköping och Rosvalla. Vi har turen att springa på Oskar som går på Hockeyskola denna vecka. Efter sitt avslutade pass hade han inga problem att återigen snöra på sig skridskorna och lira lite hockey med Melker och lära honom några trick. Tack, Oskar, you made Melkers day. På vägen hem stannade vi till hos Öppen hand och fyndade några små pärlor. Melker köpte ett oöppnat pussel, fem Kalle Anka-tidningar och en bok om rymden för 30 kr. Den ungen älskar loppisar.

Onsdag. För knappt ett år sedan var jag med och gjorde ett jobb på uppdrag av Botkyrka kommun. Under en workshop bad vi kommunpolitikerna och tjänstemännen att välja ut kommunens smultronställen och flera nämde då Lida. Diana har också pratat varmt om Lida så idag när solen lyser från klarblå himmel och termometern visar på minus fem åker vi dit. När vi kommer dit är det galet mycket barn där men efter ca 45 minuter åker fyra överfulla bussar därifrån och vi blir kvar tillsammans med ett 20-tal andra. Melker åker slalom och stjärtlapp, leker i borgen. Vi äter en god lunch på värdshuset och fikar i en snödriva. Vi tittar på det stora fågelbordet där både fåglar och kaniner mumsar med frisk aptit. Dagen avslutas med ett snabbt IKEA-besök för att köpa lite ljus och några nya dra-på-lakan till Mejas spjälsäng. En toppendag.

Torsdag. Äntligen har de kommit hem: Bästisarna Wilmer och Edwin som spenderat en vecka på Gran Canaria. Dagen är avsedd för lek och bus med de två efterlängtade killarna. Men först på förmiddagen händer det något jättekul, spännande och smickrande som jag kommer berätta mer om lite längre fram (vilken cliffhänger, inte sant?). Medan killarn bygger med Star Wars Lego ger det mig lite tid för avkoppling. Med senaste numret av Residence och ett par cerisa mysbyxor sträcker jag ut mig på sängen. Vardagslyx.

Fredag. Lyckan är total när Wilmer och Edwin utan större övertalning hänger med till Norrköping och Busfabriken. I tre timmar springer de runt som tokar. Jag och Meja parkerar oss vid ett bord och sedan ser vi dem knappt. Vi ett tillfälle blir jag nästan lite orolig och letar reda på dem. Då ligger de och pustar i bollhavet. Här har jag med stor möda lyckats fånga Wilmer på bild. Han är svårflirtad den killen. Efter lekstunden köper vi varsinn milkshake och sätter på en film i bilen och jag springer in på Nordik och köper några bokstäver för att avsluta mitt bokstavsväggsprojekt (resultatet får ni se en annan dag). Lugn fredagkväll utan tacos men med Let's dance och OS. Jag sitter uppe och kollar på Curling-finalen och kan inte tro att det är sant när kanadensiska kaptenen missar sin sista sten. Vilka idrottskvinnor de är!

Lördag. Nej men, se där. Jag lyckas lura honom en gång till. Wilmer (och Melker) är helt inbegripna i något spel när jag passar på. Ser ni den här killens ögon? Han kommer bli ett åtråvärt byte bland tjejerna en vacker dag. Sötnosen. Det regnar ute och är plusgrader för första gången sedan mitten på december så vi spenderar merparten av dagen inomhus och förbereder kvällens middag med finaste Kajsa och hennes familj (Jocke och barnen Svante och Lisa). Barnen har inte träffats så många gånger men de har jättekul tillsammans. Till en början är Melker lite orolig när Svante (som är några år yngre) plockar fram massor av leksaker. Melker surnar till lite i rädsla för att han ensam ska få städa upp allting men när jag lovar att städa så är allting frid och fröjd. Vi har en lugn och mysig kväll och vid 11-snåret skjutsar jag hem gästerna. Tack för en fin kväll, go' vänner!

Söndag. Det snöar igen och det är perfekt kramsnö så på förmiddagen går Melker och jag ut och gör en snögubbe. Snön är så blöt och tung att vi knappt orkar lyfta upp den andra bollen på den första, men med gemensamma krafter lyckas vi till slut. Vi slappar under dagen och hämtar mat från Thai-vagnen. Melker har lite söndagsångest för att skolan drar igång igen men ser samtidigt fram emot att träffa alla kompisar.

Summasumarum: Vi har haft en jättefin sportlovsvecka med många roliga aktiviter och vackert väder. Nu ser vi fram emot påsklovet då vi far till Idre med massor av kompisar. Det är bra att ha något att längta till.

RSS 2.0