Utedusch

Den här uteduschen hittade jag i Hus&Hem nr 7 2010. Jag gillar den svarta fasaden och mötet mellan en stor betongplatta och omliggande singel. Så fint. Bilden åker direkt ner i inspirationsmappen!
Eget foto av en sida i Hus&Hem

Det blommar...

... för fullt i alla våra balkonglådor och krukor efter en tur till växthusen i Västerljung förra helgen. Som synnes blev det (i vanlig ordning) mycket vitt, rosa och lila. Nu är det som vackrast ute och tänk att jag är ledig och har möjlighet att njuta av allt det vackra. Magiskt!
En härlig pelagon. Kolla bladen! Så fina! Fia upplyste mig idag att det var en hängpelagon. Det var inte vad jag hade räknat med men det går bra det också! Jag anpassar mig gärna bara jag får njuta av de fina blommorna. 
De små violerna har bott inne och vuxit ur sina små krukor så förhoppningsvis trivs de lite bättre nu när de har fått mer svängrum. Betongrosorna är köpta på Blomsterlandet.
En ny kärlek för mig: Tvillingsporre. Små, sköra (känsliga för regn och blåst) men ack så vackra.
Favorit i repris: Vita pelagoner i balkonglådorna på framsidan. Där står också en liten IKEA-korg i zink med vad jag tror är en rosa mini-brudslöja (?)
Tre plantor busktomater fick också följa med hem. Två av dem blommar redan.
Och så ytterligare en gammal trostjänare: Spansk marguerit.

En liten loungehörna

Här är mitt senaste inredningsprojekt - en liten loungehörna på vår altan. Jag satte upp en budget på 1 000 kr och ambitionen att bortsett från eventuella växter så fick jag inte köpa någonting nytt, begagnat var dock okej. Det började med att jag hittade den lilla Ikea-soffan Lillberg på Blocket för 300 kr. Den hade svarta dynor och en stomme av björk men i garaget stod det en halv hink med svart utomhusfärg så med lite slip- och målarjobb skulle stommen snart bli svart. Sedan hittade jag två gungstolar i samma serie men denna gång hade de redan en svart stomme och svarta dynor precis som jag ville ha dem. Problemet var priset. Säljaren ville ha 1 000 kr för dem båda. Ja, så kul är det ju inte att måla så jag valde att spräcka budgeten med några hundralappar. Det lilla bordet skruvade Tobbe ihop efter min ritning av lite spillvirke vi haft liggande i garaget sedan vi byggde trallen och pergulan för ett par år sedan. Även det fick lite svart på sig. Krukorna från Cult Design har fått flytta ut från vårt sovrum, askkoppen (som endast används av gäster) hittade jag på Bolagret förra sommaren och ljusstakarna Puck i design av Jon Eliasson fyndade jag på GeKås för något år sedan, liksom de blommiga kuddarna. Den söta lilla grodprinsen flyttade hem till oss förra sommaren, liksom övriga krukor. Gräset på bordet och lavendelplantorna är nya för säsongen. Visst blev det fint? Vi är jättenöjda!

Best of friends


Underbar eftermiddag

Åhh, vad härligt det är med sol och värme. Love it. I eftermiddag har vi haft det riktigt mysigt. Wilmer följde med oss hem efter skolan och vi riggade vattensprutan på baksidan. Meja tränar krypteknik. I dagarna har hon börjat dra upp benen och skjuta upp rumpan så hon står på knäna. In emellan ägnar hon sig åt att slicka på golvet och när det blir tillräckligt blött av all saliv övergår hon till åt göra pruttljud mot golvet. Till slut somnar Smulan i extravagnen i bara bodien. Vi grillar kycklingklubbor, bacon och majskolvar till middagen och avnjuter det tillsammans med en enkel pastasallad. Mums!

Linnarp...

... har flyttat hem till oss. Jag tror det var bilden från Sköna hem som fick mig att få upp ögonen för detta skåp (från det stora varuhuset förstås). Tyvärr är inte jag ägare till det fina retroporslinet som nedanstående skåp är fyllt med men det kommer inte bli några problem att fylla upp vårt eget. Måste bara fixa lite snygg småförvaring först till ljus, värmeljus, servetter och dyligt och så något snyggt vinställ som passar i skåpet.
Men först blir det till att byta ut de knoppar som de tidigare ägarna hade monterat dit. Ikväll har jag googlat runt lite efter snygga knoppar och jag kan tänka mig några av nedanstående. Men älsklingen säger annat varpå han har fått i uppgift att leta fram några knoppar i hans stil. Det kommer han med största sannolikhet inte att göra varpå jag kommer att få välja vilka jag vill till slut i varje fall. Men det är viktigt att han själv får komma till den insikten i sin egen takt :-). Men i väntan på det kör vi en omröstning: Vilken knopp tycker du bäst om? Eller har du sett någon annan knopp som du vill tipsa mig om?

Potatismos

Idag hände det också en annan spännande grej. Meja fick sin första smakportion i form av potatismos. Melker har tagit samtliga bilder.
Första tuggan. Vad är det här?
Vad är det tänkt att jag ska göra med det? Varmt är det också... och kladdigt. Nej, jag är skeptisk.
Andra tuggan. Nja, jag vet inte jag. Kanske...
Få se? Hur ser det ut egentligen? Det var ju gott ju! Får jag lite till?

En härlig långhelg

Dags att summera denna fina långhelg. I fredags jobbade Tobbe på dagen och jag och barnen ägnade dagen åt att stöka lite här hemma, handla mat och förbereda kvällens middag. På kvällen kom Tobias, Sara, Elvira och Alfons och förgyllde vår kväll. Mycket trevligt. Vi käkade Melon- och färskostfylld prosciutto till förrätt, kantarell- och parmesanrisotto och köttfondue till varmrätt och så toppade vi det med en superenkel tårta (färdiga marängbottnar, vaniljvisp och krossad daim in i frysen minst två timmar. Klart!) till kaffet. Vännerna sov kvar och på morgonen när vi bröt upp: Tobbe for upp till stan för att hämta hem ett skåp som vi köpt på blocket (mer om det i ett senare inlägg), Tobias, Sara och Alfons for hemmåt, så stannade Elvira kvar och lekte med Melker. Vid lunch när Tobbe var tillbaka och vi lastat ur skåpet åkte vi till Nyköping och lämnade Melker och Elvira hos Tobias och Sara och vi åkte vidare mot Norrköping för att hämta hem två fåtöljer vi också köpt på blocket (även detta behandlas i ett senare inlägg). På hemvägen plockade vi upp Melker hos Gabrielssons där han gjort årets premiärdopp i den 25-gradiga poolen. Härligt. Väl hemma monterade vi ihop de nygamla möblerna och firade våra inköp med läsk och chips! Sen blev det en ganska tidig kväll eftersom Melker har haft fotbollssammandrag i Vagnhärad idag på förmiddagen. Här kommer en bildkavalkad från förmiddagen.
Första matchen var ett derby mellan Trosa och Vagnhärad. Till en början var det en jämt och tät match och i halvlek stod det 2-2 men i andra halvlek ryckte Trosa ifrån och vann tillslut med 5-2. Melker spelade forward och fick stänka dit ett mål.
Andra (och sista) matchen var mot Mölnbo som ställde upp med ett mixat lag med 5-6 st tjejer. Kul!
Denna bild beskriver matchbilden ganska så väl. Det var spel mot ett mål i stort sett hela matchen.
Och på andra planhalvan såg det periodvis ut så här. Alfred har det minst sagt lugnt i målet. Matchen slutar 14-1 till Trosa. Melker spelar vänsterback och ägnar merparten av sina byten åt att påminna sina lagkompisar om deras positioner. Sånt är viktigt tycker Melker.
ljaöfkj
Efter matchen och avtackning av domaren och motståndarlagen blir det lite publikfrieri med vågen. Härliga ungar!
Dagens glada spelartrupp och våra duktiga tränare Andreas och Erik.

Trosametet 2010

Igår var det återigen dags för Trosametet. Vädret blev bättre än vad prognosen visat. Till en början var det riktigt skönt och vindstilla om än molnigt men allteftersom förmiddagen gick tilltog vinden och regnmolnen kom närmare och under prisutdelningen började det regna, men då gjorde det inte så mycket. Efteråt tog vi med oss de flesta i gänget hem till oss för lite medelhavssallad med jordgubbar och kladdkaka med polkachoklad. En mycket trevlig tradition. Tack go' vänner! Och nu lite bilder på hela gänget:
Pappa och Melker i full koncentration. Och så Julia med söta sommarfräknar.
Meja missade hela tävlingen genom att sova gott i nya sittdelen till vagnen.
Mamma hejade på och hade med sig ett pris till Melker i form av ny pysselbok.
Mitt hjärta som igår hjälpte Melker få upp en brax.
Evas storebror Nicklas som är storfiskare i vanliga fall, men mete visade sig inte vara hans grej :-)
... och så Nicklas alltid lika söta och glada Ida...
... och så deras lilla Hampus som igår premiärfiskade med stor succé.
Henric använder onda ögat för att försöka få upp en fisk :-)
William sötnosen tjoade för fullt varje gång han fick en liten fisk. Och varje gång trodde vi andra att han fått en riktig brax på kroken, men William visade att man kan bli lika lycklig även om man får en liten mört. 
Henrics föräldrar Börje och Sylvia har som tradition att alltid komma ner och heja på barnbarnen. I vanliga fall brukar Börje cykla från Flen (imponerande) men igår var vädret alltför nyckfullt.
Fredrik
A-C stöttade...
...Gustav som blev vinnaren i vårt gäng igår (uppdaterar med fler resultat inom kort).
Oskar är min bästis för han vill alltid vara med på kort och blir dessutom alltid bra på kort.
Eva och Hampus mumsar godsaker. William och Oskar i full koncentration.
Det bästa med tävlingen är att alla startande är vinnare som får medalj och igår dessutom en påse med jiggar.

Körsbärsträden

Just nu blommar körsbärsträden i Kungsträdgården. Skynda dit och njut om du har möjlighet.

Sjuk

Smulan är sjuk. Hon har haft hög feber sedan förra fredagen - i en vecka alltså. Igår var vi på BVC för att kolla om det är urinvägsinfektion men proverna visade inget. Imorgon får jag nog lov att ringa igen (om inte febern försvinner i natt) och be att få komma så att en läkare får lyssna på hjärta och lungor. Meja är verkligen tapper och håller humöret öppe men man märker att hon inte är lika stark och uthållig som vanligt och sover mer än vanligt. Stackars liten!

Längtar...

... tills vi ska sätta upp dessa...

Påsklov i Idre - Del 3

Melker gör segertecken i backen. Här är vi i stort sett ensamma i en perfekt pistad backe. Yes!
Ner och så upp igen. "Nu tar vi Askeland", tycker Melker.
På fredagen är det tävlingar i backen närmast vår stuga. Pernilla Wiberg startar etta men kör ur i första branten. Rackans! Men hon är trevlig och tar sig tid att prata lite med åskådarna. Anna-Carin och jag missar hennes åk eftersom Melker, Gustav och Jonna åkt iväg ner till sexstolsliften på eget bevåg. Vi glömde nämna för dem att vi skulle stanna i hemmabacken en stund. Klantigt och knappast barnens fel.
Marie väntar på att Oskar och Emelie ska starta i tävlingen.
Här kommer Oskar...
Sista dagen har vi också strålande väder. Gustav och Torbjörn ligger hemma och sjuka.
Lunch på Charlies. Fredrik som varit sjuk tidigare i veckan är nu på benen.
Gustav mumsar hamburgare.
Undertecknad sitter och väntar på sin mat. Fredrik har fotat.
Fredrik in action.
Strålande väder.
Min kärlek.
Kenth ser drömmande ut.
Oj, vilken bildkavalkad det blev. Dags att summera lite fakta från resan:
- Antal familjer: 3
- Antal barn: 6
- Antal stugor: 1
- Antal sjuklingar: 3 Fredrik, Torbjörn och Gustav
- Antal dagar med sol: 2,5
- Antal dagar med regn: 1
- Antal måltider på restaurang: 2
- Antal inredningsbutiker i Idre: 1
- Veckans kändisar: Andrée Pops, Kenneth Andersson och Pernilla Wiberg
- Veckans roligaste: Kvällen då Anna-Carin, Kenth och Marie festade loss. De började vid middagen att dricka en del vin men övergick snabbt till att snappsa Jägermeister. Vid åtta var de rejält berusade och högljudda, bl a gjorde de ett bejublat framförande av "Leende guldbruna ögon". Klockan halv nio hördes misstänkta ljud från de båda toaletterna och klockan nio snarkade alla tre som grisar. Tobbe, Fredrik och jag fick en lugn kväll framför TVn. Hi, hi, hi.
Tack goa vänner för en härlig skidvecka!

Påsklov i Idre - Del 2

Anna-Carin är en hejare i köket och har förberett pizzabullar som vi fikar på i backen.
Se upp i backen! Här kommer Melker.
Trots påsklov så var det inga längre liftköer. Skönt!
Anna-Carin hjälper Gustav att justera hjälmen.
Solen tittar nästan igenom molntäcket.
Mera pizza. Supersmarrig specialpizza intas på lunchen på Dantes.
Barnen busar som vanligt och har superroligt. Melker får ett skrattanfall mitt i spagettituggan.
När man har ätit upp maten kan man testa utrustningen. Oskar och Melker.
Skidor, skidor och mera skidor parkerade utanför Dantes.

Påsklov i Idre - Del 1

Som ni märker ligger jag lite efter med de personliga inläggen här på bloggen. Jag tänkte jag skulle jobba i fatt lite de närmsta dagarna sedan blir det mer inredning och så lite av den senaste tidens pyssel och projekt här hemma. Men först tänkte jag visa lite bilder från vår vecka i Idre.
Första dagen bjuder på bästa vädret. Meja sover gott i vagnen i sin lånade retrooverall från Po.P. Söt!
Kenth tar första grillpasset i backen och bjuder på korv med bröd. Det smakar alltid bättre att äta utomhus av någon anledning och ännu bättre när man gjort några åk.
Finaste Melker är en tuffing när han åker med pappa men när han är hemma hos Meja och jag kommer ut i backen håller sig Melker nära mig hela tiden.
Nu, en vaken Meja som får tycker det är mysigt att sitta upp i vagnen, vilket går bra en liten stund och med lite mjukt stöd runt om.
Nu är korven klar! Längst in sitter Emilie (som inte gärna vill vara med på kort), Oskar, Melker och så Emilies lillasyster Jonna. Gott, tycker barnen.
Ett par timmar senare, blir det eftermiddagsfika med hembakta bullar och Balleringakex. Gott det också.
Hemma i stugan efter en härlig skiddag. Tobbe tar en öl och njuter en stund längs husväggen i kortbyxor! Behöver jag säga vem det var som insjuknade senare samma vecka? Nej, jag misstänkte väl det. Ibland känns det som att jag har tre barn :-)
Meja och Tobbe passar på och myser en stund medan Fredrik och Anna-Carin lagar maten. Meja tycker pappa har roliga puss-ljud för sig.
Barnen är vinnare i vanlig ordning och får glass med chokladsås till efterrätt. Även om vi vuxna får vara utan går det i ärlighetens namn ingen större nöd på oss heller.
Stugan ligger högt upp på fjället och vi får en jättefin solnedgång att njuta till innan vi kryper i säng.

Meja - 4 månader

Meja - 4 månader
Medan det hände massor förra månaden har det varit lite lugnare denna. Istället blir du starkare och bättre på det du redan kan. Men några av dina senaste färdigheter är:

- Det kommer nya ljud och läten hela tiden. Under en vecka testade du verkligen hur högt du kunde skrika. Det kom höga glädjetjut mest hela tiden. Det ena högre än det andra.
- Nu kan du pussas. Och när du är på det humöret blir det gärna många. Långa, blöta och förstås med öppen mun. Då gäller det att ha en handduk nära till hands.

Dina mått i jämförelse med Melkers mått (inom parentes) är:

Födelse: 3335 g och 50 cm (3310 g och 52 cm)
7 dagar: 3472 g
9 dagar: 3618 g (3700 g)
19 dagar: 4130 g och 55 cm (4020 g)
5 veckor: 4828 g och 57 cm (4750 g)
2 månader: 6070 g och 60,5 cm (5964 g och 61 cm)
3 månader: 7 278 g och 64,5 cm (7 140 g och 65 cm)
4 månader: 7 952 g och 66 cm (7 555 g och 69 cm)

Note: Detta inlägg borde ha postats för en månad sedan. Men vi fick skjuta på BVC-tiden ett antal gånger så det är först nu jag har fått en uppfattning om längd och vikt.

Yiiipiii

Kan ni tänka er, jag vann Elisabeths tävling! Och en cerise TamTam pall från hennes grymma webbutik Anyhow.se (där jag utan tvekan skulle kunna spendera en förmögenhet!). Kan inte bli bättre. Varför? 1. Cerise är just nu min absoluta favoritfärg. 2. Pallen får till en början bli ett litet nattduksbord i Mejas rum. Kommer passa perfekt till Pip-tapeten. Yiiihooo.

RSS 2.0