Tisdagstema: Röd

Dagens tisdagstema är röd. Då passar det bra att visa en del av Melkers julpimpade rum.  En röd byrå har nyligen flyttat in och får förstås stanna kvar även efter helgerna. En liten gran i zinkhink med dekorationer i vit och röd filt från Village har också flyttat in, liksom fina julkort med motiv av Stina Wirsén och ca 173 tomtar (varav en som syns på bilden).

Önskelistan Julen 2008

Följ min blogg med bloglovin

I Tobbes familj är det bara barnen som får julklappar. I min familj håller vi kvar vid traditionen att ge varandra julklappar men har valt att sätta en gräns vid 300 kr. Här kommer därför ett urval av klappar i 300-kronors klassen som jag önskar mig av tomten.


DVD - Blossom Taitons Yoga Fitness 2 
Teer från Kusmi Tea
Bok - Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Champagneglas Essence från Iittala
Klocka: IKEA PS Klocka
Trädgårdsbok: 12 trädgårdar av Ulf Nordfjell
Bok - Cecilias fikastunder av Cecilia Vikbladh

Skål Marimekko/Iittala mattfrostad

Diskmedels-  och tvålpump från Cult Design

Dymo

Halssmycke av Helena Berggren

Bok - Grafisk kokbok 3.0
Bok - Två systrars söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Fire
av Anna Kraitz


Smycken från Snö of Sweden (ej med på bilden)

Ljusstakar - Kivi mattfrostade från Iittala (ej med på bilden)

Mjuka, varma gråa tofflor (ej med på bilden)

Nytt ljus i vårt hus

Lagom till mammas och min myshelg åkte jag förstås på en rejäl förkylning, mamma var också lite krasslig så det blev väl inte riktigt så som vi hade tänkt oss men vi har haft en kanonhelg i varje fall. I fredags åkte vi till Ullared som planerat med några stopp på vägen, bl a besökte vi Hämta där jag fyndade en jättefin ljusslinga med snöflingor. Den hänger numera runt sovrumsfönstret och lyser så vackert.
Väl framme i Ullared gjorde vi en hel del fynd, bl a inhandlade jag ett gäng julklappar till Melker. T ex fick klassiska spel som Fia med knuff, Råttfällan och Den försvunna diamanten följa med hem liksom nyttosaker som nya cykellampor, två pannlampor till pulkabacken - en till Melker och en till en kompis, två par handskar, två tröjor och så förstås några actionfigurer som står överst på önskelistan tillsammans med ett Lego Star Wars rymdskepp för 6 000 kr! Det sistnämnda blir det inte. Där har tomten och jag nått en överenskommelse. På inredningssidan föll inte helgens utbud mig i smaken och jag fick bara med mig ett par likadana panelgardiner som jag köpte på Mio för 600 kr. Denna gång gav jag 120 kr för. Dessutom fick tre ljuskulor följa med hem, vilka nu hänger i vardagsrumsfönstren.
Efter en natt på motellet for vi hemåt på lördagen med ett stopp i Älvsered och i Jönköping för IKEA. Precis som Frida har jag fastnat för den fina mönsterkollektionen Kallt av Edholm & Ullenius varpå tre rullar presentpapper och presentpåsarna fick följa med hem, liksom lite tyg som ska bli baksidan på mitt nya syprojekt - ett överkast till Melkers säng. Helgen avslutades på bästa möjliga sätt med en helkroppsmassage samt plock och färgning av bryn och fransar, ångbastu och jacuzzi. Härligt. Både mamma och jag konstaterade att detta borde vi göra oftare så nu hoppas vi båda på att det ska bli en tradition.

Mamma-dotter-helg

Imorgon har jag tagit ledigt för att förlänga helgen något. Mamma och jag ska nämligen ha en mamma-dotter-helg. Det ska bli jättemysigt. Tidigt i morgon bitti hoppar vi in i mammas lilla shoppingbil och drar till Ullared för shopping i två dagar. Vi förväntar oss galet mycket folk men vi har gott om tid på oss och jag känner ingen stress för jag är egentligen inte ute efter något speciellt. På lördag åker vi hem och hämtar upp pappa och åker hem till oss i Trosa. Min förhoppning är att Tobbe står redo med en god middag när vi kommer hem. Helgen avslutas med ett besök på Statshotellet i Trosa där jag bokat helkroppsmassage till mamma och mig med jacuzzi och bastu på söndag förmiddag. Det är jag verkligen värld efter en höst med otroligt mycket jobb...Två veckor kvar till jullov... men först Ullared...

En liten nisse...

... har kommit sent ikväll och lämnat 24 stycken färgglada små klappar i Melkers advenskalender. Det var en mycket stressad och ledsen liten nisse som kom 24 timmar för sent men vi tröstade honom och sa att det gjorde inget. Melker kommer bli glatt överraskad över en presentkalender. Han har bara förväntat sig en chokladkalender. Själv ser jag mycket fram emot de närmaste 24 dagarna eftersom det nu kommer att gå betydligt lättare att få upp en trött lilleman på morgonen.

RSS 2.0