Gode gud...

image152
Eget kollage med bilder från Korbo

...jag önskar mig en vedkorg (Classic 35) från Korbo för det är verkligen svensk design när den är som allra bäst. Så snyggt att jag tappar andan.

Krokstad Herrgård

Helt utan förväntningar (och i ärlighetens namn utan att ha läst programmet inför kickoff-dagarna) styrde jag bilen mot Säffle i tisdags förmiddag i sällskap med två kollegor. Och där väntade en tidigare outforskad pärla: Krokstad Herrgård. Där vackert belägen vid Byälvens strand och omgiven av gamla vackra ekar låg den beiga herrgårdsbyggnaden. Helt nyrenoverat från topp till tå i milda sobra naturfärger. Beiga väggar, bruna rustika möbler, lavendel och höga ljusstakar. Så varmt, inbjudande och avslappnat elegant.

image149

Servicen var utmärkt liksom maten. På Krokstad Herrgård finns ingen meny utan maten lagas baserat på de, för dagen, bästa tillgängliga råvarorna. Bara det skvallrar om hög kvalitet.  Och vi blev inte besvikna. Vi bjöds på ungsbakad biff med parmesanrisotto och rödvins- och balamicoreduktion, crème brulée, kantarellsoppa med vispad persiljacreme fraiche och vitlökskrutonger, hälleflundra med potatisrösti och saffranskokt fänkål, en bärtarte med en syrlig sorbet, löjromstoast samt ungsbakad fläskytterfilé med rostade rotfrukter och gräddsås. Jag säger bara MUMS.
image150
Förutom att konferera fick vi också gå en jakt- och skogsstig som bestod av sex olika moment. Det första momentet var att köra fyrhjuling på en 200 m bana i skogsterräng. Syftet var att köra så nära idealtiden som möjligt. Jag var först ut i mitt lag och fick inte den instruktionen. Istället trodde jag att det gick ut på att köra så snabbt som möjligt. Så det var full gas. Jag körde två varv på 1 min och 57 sek, en minut under idealtiden. Ytterligare en kollega, Nina, fick samma tid och det visade sig att vi kört snabbast av alla. Grymt kul var det i varje fall. Nästa moment var att klättra upp i ett jakttorn och leta efter djur och uppskatta avståndet till dessa. Tredje momentet var lerduveskytte. Det var grymt svårt och lite läskigt att skjuta med hagel och jag träffade inte en enda lerduva på fem försök. Surt! Fjärde momentet gick ut på att bygga en rävfälla med hjälp av virke, snöre och hönsnät. Vi fick se en hel del kreativa lösningar som t ex en rävgalge (se bild), bur med fallucka och en giljotin. Det femte momentet hann inte mitt lag med men det gick ut på att en lagmedlem skulle slå upp ett tält med förbundna ögon och med hjälp av instruktioner från lagmedlemmar. Sista momentet gick ut på att smaka tre olika sorters snapsar och koppla ihop dem med rätt namn. Detta moment var plättlätt, Katarina och jag var helt överens och fick full poängpott.
image151
Detta blev ett långt inlägg men det var en så lyckad kickoff och stället var verkligen fantastisk så det förtjänar lite utrymme i bloggen. Om du någon gång befinner dig i närheten av Säffle eller vill tillbringa en helg i vacker herrgårdsmiljö och njuta av underbart god mat så kan  jag varmt rekommendera Krokstad Herrgård.

Vilken kalashelg!

Helgen har gått i kalasets tecken. Igår lördag fick vi goda vänner på besök. De kom redan vid två och blev då bjudna på världens godaste Ceasar-sallad (det är ingen överdrift jag lovar). Eftermiddagen tillbringade vi sedan med att flanera runt på Trosas små gator och gränder, kolla in alla båtar, flyga drake, ta en öl/cider/glass i hamnen mm. På kvällen bjöd vi på trerätters middag med bl a Jennys gratinerade volauventer med kräftstjärtar och Majas Pannacotta med limemarinerad bär. Det blev succé. Godaste vänner sov över och lämnade oss idag på förmiddagen. Tack J, N och I för att ni kom. Hoppas vi kan ses snart igen.
image148
På eftermiddagen fick vi besök av en tromb. 8 st charmiga och busiga femåringar drog in vid 14.00 och vände upp och ner på det mesta och drog iväg igen vid 16-tiden. Det badades, lektes, spelades tennis, fikades, mumsades och skrattades hela tiden. Melker, för dagen utklädd till Spindelmannen, var mycket nöjd men också mycket trött efter sitt maskeradkalas. Presenter fick han ju också och ikväll har vi lekt för fullt med fyrhjulingar, brandhelikoptrar, robotar, pirater och pussel. Just nu sussar han gott, hjärtat mitt, ikväll iklädd sina nya fotbollshandskar.

Imorgon åker jag till Karlstad för att försöka tömma min dator på värdefull information. Håll tummarna för att det fungerar för däri finns bl a alla mina kollage om Gotlands-resan sparade. Efter det blir det kick-off i dagarna två i Säffle (av alla ställen!?). Tills dess: må så gott, grankott!

Bolia nyheter

image147
Eget kollage med bilder från Bolia

Även Bolia har kommit ut med sin nya katalog. Här ser ni mina favoriter. Till våra beiga Coffee soffor från Mio skulle jag gärna vilja ha bordet Rund 90. Soffan Orlando är en gammal favorit. Två nya barstolar Vegas 66 vill jag ha till vår köksö to be. Och nya fåtöljen Neo med tillhörande är ju bara så fin. Den skulle passa utmärkt under våra Desktop. Det är bara att konstatera att jag för tillfället helt har snöat in på grått. Jag vet varför. En annan dag ska jag förklara hur det kommer sig.

Jag spricker snart

image146

... så glad är jag. Vad an detta undrar du kanske? Tobba lyckades i början av veckan få tag på två biljetter till Peter LeMarcs kommande turné. Betänk då att han ej varit på turné sedan 1993. Som vi har väntat och längtat. Nu äntligen. Den 24 november är det dags. Då spelar han i Uppsala Konsert och Kongresshall. Hotell är bokat och nu vill jag ha massor med tips vad vi ska göra med återstoden av vår lilla minisemester.

Åhhh...

image145
Eget kollage med bild från Mairo

... vad jag gillar den här produktbilden från Mairo. Det ser så mysigt, mjukt och inbjudande ut och färgerna är så vackra. Så här vill jag tillbringa kommande höstkvällar.

Pluto Produkter

image144
Eget kollage med bilder från Plutoprodukter

... har också lagt ut sina nyheter på sin hemsida. Ovanstående produkter fastnade jag för.

Nu är det jul igen...

image143
Eget kollage med bilder från Twinshome

Nja, kanske inte riktigt då. Men allt eftersom inredningsföretagen börjar visa sina höstnyheter inkluderar det även julsakerna. Ett exempel är Twinshome vars höstkollektion nu finns att beskåda på hemsidan. Och minsann finns där inte en hel del snyggt (i vanlig ordning om ni frågar mig). Här är mina favoritbilder.

EM nyheter

image141
Häromdagen kom så den nya EM-katalogen. Vis av erfarenheten att jag alltid är negativ efter första genomläsningen, har jag nu bläddrat i den flera gånger. Men tyvärr, EM-katalogen  är som tidigare upplagor tråkig. Möblerna är inte så mycket bättre. Kolla t ex avdelningen med fåtöljer. Där finns inte en enda fåtölj jag ens kan tänka mig. Inte en enda är snygg. Tyvärr.

Några guldkorn finns förstås också. Jag gillar reportagen i katalogen och ovanstående miljöbilder. Ovanstående möbler skulle också gärna få flytta hem till mig: Mediamöbel och sideboard Julia, Matta Barock (fast i grått), Lampan Cosmos, kudde Diamant samt Cana Soffbord.

Babell äntligen i min ägo

image142
Det röda fina frukt- och kakfatet från Koziol finns äntligen i min ägo. Ytterligare en present från goda vänner i samband med festen. Tack snälla till er det berör.

Jösses. Är det redan dags?

image140
Igår kom Melker hem från förskolan och sken som en sol.

Mamma: Hej, vad du ser glad ut. Har du haft det bra på dagis idag?
Melker: Ja. Mamma, vet du vad?
Mamma: Nej.
Melker: Vet du vad jag har jagat idag?
Mamma: Nej.
Melker (fortfarande med det bredaste leendet): Tjejer!

Tisdagstema - Grön

image139


Det var flera veckor (månader?) sedan jag bidrog till tisdagstemat. Dagens tema som är grön passar mig utmärkt eftersom jag ändå tänkt visa mina nya gröna kuddar jag i all hast slängde ned i den blåa kassen när jag var på IKEA sist. Anledningen till att jag tog mig dit var för att fynda vinglas, tallrikar och bordsdekorationer till festen billigt (jag är nämligen allergisk mot papptallrikar, plastglas och plastbestik). Så utöver kuddarna köptes det 24 vinglas för 6,50 kr/st, 24 tallrikar för 5 kr/st samt sju små gröna grästuvor också 5 kr/st. På IKEA kan man alltid göra fynd.  

Fler nya muggar

image138

Vi fick fler fina presenter förra helgen då vi hade fest. M & K verkar lusläsa min blogg för i deras paket låg fyra fina muggar Hanna från Rörstrand som jag skrev om här. Tack snälla ni, de är underbara och goda att dricka ur.

Födelsedagskalas

image137
Bilder från gårdagens födelsedagskalas. Vi har en så nöjd och stolt femåring här hemma som nu vägrar att äta på annat än stor tallrik med stora bestick, som är äldst på dagisgården och därför kännar ansvar för alla "småbarnen" och som nu själv kan ta av poolskyddet till nya poolen "för jag är faktiskt fem år nu mamma".

Melker fyller 5 år

image136
Imorgon fyller vår älskade lilla Melker fem år. Jag vet att det är en klyscha men jösses vad tiden har gått fort. Numera är han ju stora killen som cyklar själv till kompisarna (de som bor i området), går i fotbollskola, åker inlines och pratar i telefon. Vad hände med babysim, smakprotioner, "mamamamamama" och "kacka", trehjuling, och inskolning på dagis?

Morgondagen firar vi med en heldag på Kolmården. På söndag firar vi med släkt och vänner och söndagen därpå bjuder Melker in sina bästa kompisar till maskerad. Med andra ord firar vi i dagarna tre. Här ska kalasas.

Appropå bricka...

image135
... så fick vi en fin bricka i present i lördags. Även denna bricka och muggarna på den kommer från Åhléns. Jättefint. Jag gillar Åhléns. Snygga saker till en billig peng.

Vem har sagt att gult är fult?

image134

Jag har så länge jag kan minnas aldrig uppskattat gult. Till mitt stora förtret är det Melkers absoluta favoritfärg och eftersom han är en mycket bestämd liten kille (och hans mamma är för barns medbestämmande) så har det gjorts och inhandlats in en hel del gula saker och kläder alltsedan lilleman trädde in i åldern jag-kan-själv och jag-bestämmer-själv.

Men alltsedan jag fick se den fina gula brickan (som även finns på kuddar, på plåtburkar och som metervara) på Åhléns har jag tänkt om. Gult är fint. Och precis som Sara och Karin har jag nu varit på Åhléns och köpt mig en gul fin bricka. En ny kökshandduk med gula detaljer fick också följa med hem.

Sommartorpet: En summering

image133
Eget collage med bilder från svt.se

Jaha, så har tio veckor gått och precis som utlovat har jag suttit klistrad och sett varje avsnitt. Inte alltid på TVn eftersom det finns så mycket annat att göra på sommarn. Istället har jag (när det passat mig) tittat in på svt.se och sett avsnitten där. Så vad tycker jag om årets upplaga av Sommartorpet? Jag har gillat projektet med en gammal ladugårdsbyggnad. Jag har också gillat Ernsts val av stil. Mina favoriter från programmet ser ni ovan. Jag blev speciellt förtjust i sovrummet med sänggaveln gjord av plåt och ullflanell samt uteplatsen med betongstenar i mjuka former.

Sedan finns det en del saker jag kanske inte uppskattat lika mycket. Framförallt är det produktionen med en massa upprepningar. Jag antar att det är någon kreativ producent som tyckt sig komma på en jättekul idé, men som inte framstår som lika kul när det når tittarna. Jag är också besviken på att man i produktionen inte lägger in längre sekvenser med det färdiga resultatet. När man i serien verkligen ser till att styla miljöerna tycker jag att det är roligt om vi tittare också kan få njuta lite av resultatet. En snabb översiktsbild över det färdiga och stylade resultatet duger inte. Jag vill se mer. Vad tycker du om årets upplaga av sommartorpet?

Ny leksaksförvaring

image132

För några veckor sedan köpte vi två lövkorgar i glada färger till Melkers alla uteleksaker. Ett bra köp har det visat sig så här i efterhand. Inte nog med att jag blir glad varje gång jag tittar på dem, den rosa fick även tjänstgöra som kylskåp under lördagskvällen, då fylld med öl, cider och is. En närbild på min nya bollkryss får ackompanjera bilden på de fina korgarna.

IKEA nyheter

image131

Eget collage med bilder från IKEA.com


Jag har äntligen tagit mig tid att gå igenom årets IKEA-katalog några gånger. Första gången jag bläddrar brukar jag alltid bli besviken men så efter ytterligare någon bläddring brukar jag bli mer positiv. Så var även fallet detta år. Utöver förvaringsboxarna som jag visat tidigare så har jag plockat ut följande katalogfavoriter - miljöbilder såväl som produktnyheter.

Vitrinskåp (Norden), skål (Syntes Konst), förvaringslåda (Kassett), kökslucka med grepplist (Solär), klocka (IKEA PS), förvaringslåda (Kassett), tallrik (Syntes Konst), påslakarn (Torenia), lampa (Kulla), och sideboard (Torsby).

Vi har grymma vänner

Det har varit tyst på bloggen i några dagar. Anledningarna är två. För det första har min bärbara dator bestämt sig för att sluta fungera (något med moderkortet) och för det andra har vi varit intensivt upptagna med förberedelser, genomförande och efterdyningar efter lördagens sommarfest.

Och vilken fest det blev. 18 av våra närmaste vänner (vi saknade 6) gästade oss och bjöds på italiensk buffe, vin och fri bar under kvällen. Halv fyra slutade vi dansa och 04.18 tittade jag på klockan sista gången innan jag slog igen mina blå. Jag vill bara säga en sak. Vi har grymma vänner. De är grymt snygga, grymt smarta och grymt trevliga så det kunde inte bli annat än succé. Vilken kväll, tack snälla ni för att ni finns. Nästa sommar blir det repris. Samma tid och samma plats. Välkomna!

image130
Fotografer: okänt

Framtidsplaner?!

image129

Max

image128
Eget collage med bild från Svenska Hem

Idag surfade jag in på Svenska Hems hemsida för att se om deras nya katalog är på ingående. Det tycks dröja till slutet av augusti. Men istället hittade jag en gammal favoritbild som absolut förtjänar en plats i bloggen. Lillskrivbordet Max kvalificerar sig lätt in på min önskelista. Den är som gjuten för vårt utrymme under trappen.

Äntligen...

image127
Eget collage med bilder från Cult Design

... kommer den efterlängtade tvålpumpen från Cult Design. Jag har köpt diskmedelspumpen till en god vän och en till min mamma. Själv har jag trånat efter en men ratat den av den enkla anledningen att jag inte bara har en diskmedelsflaska på diskbänken utan också en flytande tvål. Men nu kan jag ta mig iväg till Lusthuset och köpa en tvålpump och en diskmedelspump. Tack för det Cult Design!

Mio nyheter

image126

Eget collage med bilder från mio.se

I dagarna väntas även Mio komma ut med sin nya katalog. För några dagar sedan var jag inne på hemsidan och förbeställde ett ex, men ännu har den inte landat i brevlådan. Nåväl, på hemsidan finns det i varje fall nyheter att spana in och några nya miljöbilder att inspireras av. Här är mina favoriter.

Grön högblank stol Delfy, grön matta Circle, prynadskudde Tetra, skrivbord Kansas, svart bordslampa Como, orange bordslampa vivaldi samt pinnsoffan Åminne.

Uppdaterat: Jag upptäckte just att min bloggkompis Tina som har bloggen tinaminastina också bloggar om Mio idag och att vi plockat ut i många gemensamma favoriter. Vi har verkligen bra lika smak.

Jag har blivit faster!

image126
Foto: Daniel Sandén samt lånad illustration från isa.nu


Onsdagen den 25 juli strax före klockan 17 behagade familjens nya medlem lämna mamma Cs mage, efter över tre dygns värkar och 14 dagar efter planerat datum. Välkommen till världen älskade lilla Noah. Som vi har längtat. Till D och C. Grattis till er underbara lille kille.

Eftersom vi varit på Gotland har det dröjt innan vi kunna hälsa på Melkers lilla kusin men i fredags var det äntligen dags. Precis som väntat är han söt som socker och god som sommarens första jordgubbar och luktade precis så gott som bara bebisar gör. Melker vågade inte hålla sin lilla kusin, men tittade och klappade gärna och med stor försiktighet. Djupt försjunken i legobygge konstaterade han också att: "Nu är det dags igen" när Noah vaknade efter att ha slumrat in en liten stund.

Visst är han gullig?

PS! Noah fick förstås lite presenter också: Isa-illisen Flygtur med tillhörande ram samt en gosig liten säl vid namn Selma.


IKEA-nyheter

image125

När vi kom hem från semesterveckan på Gotland (fullständig rapport kommer) låg den nya IKEA-katalogen och väntade på mig. Jag har ännu inte hunnit bläddra i den, men planerar göra det under dagens bilresa till Linköping. På hemsidan har jag dock spanat in några nyheter som minst sagt verkar lovande. Bland annat ovanstående serie Estetisk med kontors- och skrivbordsdetaljer i ek. Serien har designats av välkända och grymt duktiga Eva Lilja Löwenhielm. Serien består av en skriv- och magnettavla, en magnetlist, två boxar, en förvaring med fack samt en tidningslåda. Jag är speciellt sugen på de boxarna i olika storlek.

Semesterdagbok II

image123
Översiktsbilden är lånad från www.strangnas.se. Övriga bilder är tagna av mig.

En eftermiddagsutflykt till Mariefred har vi hunnit med. Långsamma promenader på mysiga gator, besök i några inredningsbutiker (dock utan inköp), var sin stor glass och så picknick i slottsparken. Har ni inte varit där är Mariefred helt klart värt en avstickare.

Semesterdagbok I

233012-122


Delar av semestern har vi tillbringat i mammas och pappas sommarstuga mitt ute i den sörmländska landsbyggden. Eftersom Melker älskar att fiska har det blivit en del av den varan, men vi har också plockat svamp, badat, bastat och bara latat oss. Härligt.

Nu är jag tillbaka

233012-121


Oj, vilken lång bloggsemester det blev.  Till en början var den helt ofrivillig eftersom jag var rejält hängig och i stort sätt sov bort en dryg veckas tid. Men sedan dess har helt enkelt all tid lagts på familjen, dagsutflykter och en lite längre resa som sig bör så här i semestertider. Men nu är jag tillbaka och ett gäng inlägg ligger i pipline.

RSS 2.0