Tunisia från Hemtex


Flera bloggare har uppmärksammat att Hemtex har gjort en rejäl ansiktslyftning på sin hemsida. Dessutom kör de just nu en rolig reklamkampanj på TV4 tillsammans med Frida Wanselius som visar på vad man kan åstadkomma med några enkla förändringar. När jag surfade runt lite på sidan hittade jag dessa fina påslakan Tunisia. De skulle bli jättefina i vårt sovrum.

Hösten enligt Marimekko

Nu kan man också spana in Marimekkos höstnyheter. Här ser ni Valmuska i design av Erja Hirvi.











Herb Stand

Produktbild från DesignOnline

För oss inredningsintresserade är det verkligen spännande tider för nu presenteras alla höstnyheter. I dagens nyhetsbrev från DesignOnline hittade jag detta fina kryddställ från Normann Copenhagen. Fint. Visst är det något speciellt med färska kryddor på köksbänken?!

Formex: Celebrating Traditions

Idag har form- och designmässan Formex öppnat i Stockholm. Temat för denna gång är "Celebrating traditions" och visst har vi sett denna trend komma med bl a kurbitzmålning, korsstygn på såväl textilier som tapeter, hantverk mm. Jag hade gärna varit där för att spana in alla nyheter. Men eftersom Formex inte har öppet för allmänheten får jag istället njuta av fina och inspirerande pressbilder. Men om någon skulle vilja bjuda med mig någon gång ställer jag naturligtvis upp...


Pressbild från Formex

Nyhet från Mairo: Fem myror

Produktbilder från Mairo

Favorittextilföretaget Mairo visar nu upp sina nyheter på hemsidan. För barnen återses än en gång de älskade karaktärerna från Fem myror är fler än fyra elefanter. I våras lanserade ju Lindex en barnklädeskollektion med samma tema och som nu följs upp under hösten.

Tisdagstema: Nytt & Gammalt

Veckans tisdagstema är nytt och gammalt. För knappt två veckor sedan, när vi var på IKEA sist, köpte jag lite tyg som jag sedan använde för att klä om vår gamla strykbräda. I dagarna har även Mrs B och Linda med livinglikelinda klätt om sina strykbrädor med precis samma tyg. Vilken god smak vi har!

Men allvarligt...

... vad lätt man blir hemmablind. Denna gång gäller det vårt vardagsrum. Det ligger på nedre botten i anslutning till köket som tillsammans med resten av nedervåningen väntar på vårt omhändertaganden. Planen från början var att vi skulle gjort kök och vardagsrum förra sommaren, sedan var planen denna sommarn men det står fortfarande helt orört. Alla val är egentligen gjorda. Vi vet precis hur vi vill ha det men sedan är det stopp. Jag tror det är kontakten och beroendet av hantverkare som gör oss så ovilliga att dra igång detta projekt. Inte nog med en överhettad byggmarknad och priser därefter så tycks många hantverkare vara i total avsaknad av yrkesstolthet. Vi hör alltför många historier om hantverkare som spräcker både tidsramar och ekonomiska ramar och som dessutom gör ett taffligt jobb. Naturligtvis finns det jätteduktiga hantverkare men var hittar man dem och får dem att prioritera en liten privatbostad i dessa tider? Nåväl, nog om detta.

Det var ju vardagsrummet som lämnade en hel del att önska och då menar jag inte om golv och tapeter - utan möbler och detaljer. Ena halvan av rummet är väl okej, bortsett från att det saknas belysning, några kuddar och ytterligare några illustrationer:

Men andra halvan av rummet - allvarlig talat - det är ju en katastrof! IKEA-hyllan, stereon från tidigt 90-tal och resten av prylarna är ju bara så trista.

Nej, här behövs ett sideboard i teak eller kanske två svarta Linnarp från IKEA. Jag har visat älsklingen några fina teaksideboard från Blocken men här krävs nog lite mer bearbetning. Har du andra tips på vad som kan passa? Det bör vara en förvaringsmöbel som sväljer proslin, glas, servetter, ljus o dyl.  

Utmärkelse


Ibland är det extra roligt att blogga. Idag är en sådan dag. Extra roligt blir det när människor, både kända och okända, tar sig tid att tala om att de uppskattar det jag gör inom ramen för bloggen.

De senaste dagarna har jag fått flera kommentarer som värmt lite extra i hjärteroten och idag förärar Jenny mig med en fin utmärkelse och en smickrande motivering: "Underbart och inspirerande bilder. Kolla deras renovering av pojkens Melkers rum, hon har målat om väggen och använt ett motiv av Playsams frimärke. Jättefint!" Tack snälla du! Och till alla er andra vill jag även ge Jenny mina varmaste rekommendationer. Deras kök (och allting annat också för den delen) är bara så vackert och genomtänkt in i minsta detalj.

Meningen är nu att jag ska välja ut sju bloggar som inspirerar mig men det är ju i det närmaste ett omöjligt uppdrag. Det finns så många duktiga bloggare och fotografer därute som inspirerar på olika sätt och på olika dagar. Utmärkelsen har ju dessutom figurerat i bloggsfären ett tag nu så de flesta favoriter har nog redan belönats med både en, två och tre utmärkelser. Men här kommer i varje fall några bloggar, utan inbördes ordning, som jag verkligen skulle sörja om de lades ner:

Anne/Anness - Sååååå begåvad! Anne får tapetsera hela mitt hem med sina alster - när hon vill!
Benita/ChezLarsson - Söker du inspiration om pyssel och förvaring? Då hittar du rätt här. Personlig inredning när den är som bäst.
Diana - Stilsäker tjej med stark integritet, god smak, sund livsinställning och som dessutom tar underbara foton - om än något rastlös när det gäller bloggplattform :-)
Frida/Husmusen  - Kort och gott: Först, störst och bäst.
Hildur/Fixa&Dona - Färgglatt, stilsäkert och personligt. Tänk om jag hade en tredjedel av Hildurs energi. Då skulle det bli mycket gjort här hemma.
Isabelle/IsaForm - Också såååå begåvad. Fina illustrationer blandat med en stor portion humor och självironi. Jag skrattar högt och igenkännande.
Petra/PetrifiedinPink - En ny favorit som snart öppnar egen webshop med egen design. Ser mycket lovande ut. Underbara foton dessutom.


Veteranbilsträff

Varje torsdagkväll under sommaren har det varit veteranbilsträff i Trosa hamn. Vi har lyckats ta oss ner en torsdagkväll för att spegla oss i nyvaxade gamla skönheter. Här är några detaljbilder från det tillfället...

Nu...


... ska jag frossa i nya Mio-katalogen som äntligen återfanns i brevlådan. Och med tanke på omslaget så ser det mycket lovande ut. Jag älskar fonden bakom soffan. Jag skulle gärna ha något liknande bakom soffan i allrummet. 

IKEA-katalogen låter fortfarande vänta på sig...






Dagens inspirationsbild...

... kommer från Zara Home. Svart, vitt, grått och lime - vackert.

Strandstuviken

Samma eftermiddag åkte vi också ut till Strandstuviken och åt glass och spelade minigolf.

Småbåtshamnen i Oxelösund

Vi letar båt. För ett par veckor sedan var vi till Oxelösunds Båt & Motor och sonderade marknaden lite. Vi åt medhavd lunch vid en av bryggorna. För dagen var det lite mulet men det var varmt. Vackert och mysigt...

Hemma hos: Tobias och Sara

Idag tänkte jag bjuda på bilder från våra goda vänner Tobias och Saras jättefina parhus i Nyköping. Varning för många bilder. Alla bilder är tagna av Tobias Karlsson.


Exteriört:


Nedervåning:







Övervåning:






Några av sommarens inköp


Här är några av sommarens inköp.

* Liten globe-lampa från Gekås
* Ljusstakar från PerlanLiving
* Puck ljusstake från SagaForm och Gekås
* & tecken från Broste Copenhagen och PerlanLiving
* Gröna coola växter som jag inte vet namnet på

Tisdagstema: Metall

Dagens tisdagstema är metall. Nya oljelampor till trädgården fyndades i Lübeck under semestern.

Nya soffkuddar

Minns ni tygtavlan jag gjorde till hallen med ett retroinspirerat tyg från Åhléns. Nu har jag äntligen sytt två soffkuddar av tyget som blev över. De gjorde sig jättebra i soffan tycker jag. Men jag ska nog komplettera med några enfärgade svarta kuddar till som jag har hitta på Bolagret.

Update: Melkers rum

Förra veckans kvällar (när Melker var hos mormor och morfar) ägnade vi åt att fräscha upp Melkers rum och uppdatera det från ett småbarnsrum till ett skolbarnsrum. Han börjar ju 6-års nästa måndag! Väggar och tak fick ny vit färg. Jag gjorde en väggmålning med motiv från Playsams frimärke. Jag önskar jag varit först med den idéen men en familj som sökt till Bygglov gav Mija i uppdrag att måla samma motiv förra våren.

Väggmålningen utfördes enligt konstens alla regler och superbra tips från min bloggvän Isabelle - Fixa&Dona. Det var mycket jobb med att få till perfekta kanter men jag är jättenöjd med resultatet. Det lilla barnbordet åkte ut till fördel för en lång och ganska smal arbetsbänk (valet föll tillslut på en garderobsdörr Pax Lomen från IKEA och lösa ben från Bauhaus) med plats för både lek, konstnärliga aktiviteter och eventuella läxor. Gardinen med barnmotiv åkte ut till fördel för en svart rullgardin från Hasta och bilmattan ersattes av en svart rund matta från IKEA. Därifrån kommer också den svarta magnetlisten och pennburkarna. Papperskorgen är köpt på Åhléns och klämsnodden kommer från Granit.

På födelsedagen vaknade Melker upp i vår säng och fick följa ett snöre runt övervåningen för att komma till överraskningen. Det var jätteroligt att få se hans min när han öppnade dörren. I efterhand är det nog mattan som har gjort störst intryck på honom för det är den han nämner först när han berättar att han fått ett "nytt" rum.

Melker 6 år

Igår fyllde Melker 6 år. Med ett glas mjölk och en kärleksmums väckte vi honom med "Ja må han leva". Efter presentöppning och en överraskning (jag återkommer till den) följde en lång väntan innan släkt och vänner kom vid tretiden. Vädret var verkligen på vår sida för just som gästerna kom lättade molnen och solen tittade fram och värmde gott. Till kaffet bjöd vi på Pinocchio-tårta och marängswiss. Sedan blev det presentöppning och Melker lyste när han plockade upp den ena fina presenten efter den andra: fotbollskor, TV-spel (Disney Cars), en fin t-shirt från Little Paul, pennor och suddigum med Spindelmannen, en ny rutig sportbag fylld med popcorn, fotbollshandskar, strumpor med drakar, simfötter, Nintendo DS spel (Diddy Kong), pussel, lego m m. Till middag bjöd vi på köttfärs- och kantarellpaj, mexikansk kycklingpaj och västerbottenpaj, svenska kräftor och en stor sallad. Ett stort tack till familj och vänner som ville fira Melkers födelsedag med oss. Det var jättemysigt! 

Under middagen ringde också min äldsta och allra godaste vän och berättade att de fått en liten pojke, Wilhelms lillebror. Tänk Marita, att vi lyckats få barn på samma dag! Det är häftigt! Stort grattis till hela familjen.

Tittut!


Har du saknat mig? Jösses vilken lång bloggledighet det blev! Vi har ju varit hemma i två veckor och hunnit jobba en. Dessa veckor har vi haft fullt upp med att umgås med släkt och vänner, leta båt samt dra igång ett antal renoverings- och inredningsprojekt. Äntligen har energin och inspirationen återvänt för att fortsätta vår renovering! Men nu ska det snart bli bot och bättring här på bloggen. Jag har massor att visa och berätta. Men först ska vi hämta hem en blivande sexåring som har spenderat sin sista lediga vecka tillsammans med mormor och morfar på den sörmländska landsbyggden. Imorgon, på födelsedagen, firar vi med släkt och vänner med fika klockan tre och middag senare på kvällen. Och hemma i Melkers rum väntar en liten överraskning. Men den får ni veta mer om lite senare... Nu är fikarasten slut - back to work! Hoppas du får en jättefin helg!

RSS 2.0