Då så...


Airliner från Playsam

... pass och biljetter är framplockade, väskorna är packade, frukostmackorna förberedda, tagsen skrivna. Imorgon vid lunchtid flyger vi till Florida för två veckor. Kameran och datorn är med men jag lovar inga uppdateringar. Den som lever får se. Hoppas ni får några underbara veckor. Det tänker vi ha. Många kramar från oss till er.

Sista kudden

Här kommer bilder på den sista kudden jag sydde till Melkers säng. Det blev en avlång kudde, även den i denim, med ett stort M på. Lilleman är såååå stolt. (Ursäkta bildkvalitén, jag har inte riktigt tid att bildbehandla idag.)

Snart...

... bara en dag kvar....

Dagens tips!

 Just nu har Sandra, med bloggen Inspirera mera, en tävling med fina priser sponsrade av Designonline.se.

Mitt evighetsprojekt är klart!

Det var tre månader sedan jag köpte tyget och häromdagen sydde jag de sista stygnen på Melkers överkast i mörkblå denim (från Stoff & Stil). MIn syslöjdsfröken hade nog gråtit om hon sett hur processen gått till men slutresultatet blev inte så tokigt . När jag ändå höll på fick det bli två prydnadskuddar med stjärnor också (med tyg från Ohlssons tyger). Jag har faktiskt sytt en tredje kudde också men den får ni förhoppningsvis se imorgon.  Jag saknar nämligen en innerkudde som ligger i paketet från H&M Home som just nu finns på Konsum.

Nya sovrumsgardiner


Jag har ju glömt att visa bilder på våra nya sovrumsgardiner jag köpte för ett par veckor sedan. Det blev ett par duvblå längder i ett glansigt lite sidenliknande material. Jag hittade dem på Hemtex. Just nu hänger de precis vid fönstret men så småningom ska de flyttas ut till angränsande väggar. Tanken är att jag ska ha ett par vita linnegardiner hänga närmast fönstret för att släppa in så mycket ljus som möjligt.

Härliga inspirationsbilder kommer i dagarna från Boråstapeter som släpper en ny tapetkollektion - The indoor garden. Dessa bilder förmedlar precis känslan jag sakta men säkert håller på och skapar i sovrummet. Det ser både svalt och mysigt ut. Fint!

Pressbilder från Boråstapeter

Nya fina reskläder

Farmor och farfar och mormor och morfar köpte jättemycket fina kläder till Melker när de var i Thailand. Dessa på bilderna är bara en bråkdel av vad han fick. Det känns ju lite extra kul att packa ner lite nytt och fint i resveskan - om vi nu kommer iväg. Igår mådde Tobbe jättedåligt och i eftermiddag kom Melker hem från fritids med feber. Livet är underbart!

2 dagar kvar...


Pigga papper

I dessa sjukdomstider (ja, jag är fortfarande sjuk, men har nu i varje fall fått antibiotika) så behöver man piggas upp lite. I måndags, när jag faktiskt var på jobbet, hoppade jag in på Lagerhaus för att kolla in lite nyheter. När jag såg de glada och prickiga presentpappren fick det bli ett inköp. Dessutom, vem kan motstå cupcakes?

Jag har vunnit...

... en tävling på jobbet. Tävlingen gick ut på att ge namnförslag på vårt interna nyhetsbrev. Mitt vinnande förslag var Puls. Nyhetsbrev handlar ju lite om att ta och mäta pulsen på verksamheten. Detta tillsammans med det faktum att en av tävlingsledarna (tillika Affärsområdeschefen) är mycket sportintresserad bidrog nog till att just mitt bidrag vann. En present hade utlovats i tävlingen och det ordnade den andra tävlingsledaren Hanna med bravur för på skrivbordet i måndags morse hittade jag ett litet paket med ett ljus från franska Durance med en doft av lavendel. Härligt med lite lyx i vardagen!

Digital fotografi

Ett av årets nyårslöften är att ta ytterligare några steg mot att bli en bättre fotograf. Så ett led i denna ambition var att beställa hem några nya böcker. Denna gång föll valet på Scott Kelbys böcker Digital fotografi del 1 och 2. I torsdags hämtade jag ut böckerna och igår hade jag läst igenom den. I båda böckerna finns många enkla tips och trixs i stil med "Om du ska fota X, välj objektiv X, välj läge X på kameran och ställ in X på X." Böckerna är lite småroliga, enkla och pedagogiska och passar alla glada amatörfotografer. Om tipsen visar sig fungera i verkligheten - och varför skulle de inte göra det? - så vill jag ge dessa böcker mina varmaste rekommendationer. Om ni vill kan jag dela med mig av de bästa tipsen vart efter jag har tid att testa dem!?

Update: Det verkar som om många är intresserade av att utvecklas som fotografer. Kul! Då gör vi det tillsammans. Framöver kommer jag att dela med mig av mina bästa fototips så kan väl ni tipsa mig om era bästa tips för att få till bra bilder. Deal?

Sommar hos IKEA

Igår hittad jag nya IKEA Family Live i brevlådan. På sidorna 52-56 fick jag se en glimt av årets sommarkollektion. Av bilerna att döma såg det ganska lovande ut. Detta föranledde mig att surfa in på IKEAs hemsida för att kolla in hela kollektionen. Men sommaren har ju inte kommit till Sverige än. Men på den amerikanska siten hade jag större tur och kunde hitta delar av sortimentet. Här har jag plockat ut några färgglada favoriter. Jag tycker det ser lovande ut. Vad tycker du?

Sjukstuga

Jodå, de gamla bacillerna biter sig fast och nya har flyttat in. I söndagskväll insjuknade Melker och vi var hemma i måndags. I tisdags fick han gå till skolan igen och jag for i väg till jobbet bara för att vi tvåtiden konstatera att jag ingenting fick gjort och att jag bara blev sämre och sämre. Igår sov jag hela dagen, idag sov jag fram till lunch och har under eftermiddagen näppeligen underhållit jobbmailen. Vid fyratiden ringde jag till fritids och bad dem be Melker att ta på sig och möta mig halvvägs. Promenaden på femhundrameter var precis vad jag orkade med. Jag blir så trött. Nu vill jag  bara åka till Florida för lite miljöombyte. Mina förhoppningar om att vi kommer vara friska under resan har grusats rejält. Nej, nu får det vara nog med sura inlägg. Bloggen heter ju trots allt "Mina glädjeämnen" och inte "Klagomuren". Inga fler inlägg om sjukdomar och elände alltså.

Drömmattan Crux av Pia Wallén för Asplund utgör en passande bild till dagens inlägg.  

H&M Home

Det vore väl nästa tjänstefel att ha en inredningsblogg och inte rapportera om årets kanske största händelse inom inredningsvärlden - H&Ms nya satsning - H&M Home. De första reaktionerna från bloggvärlden som jag läste var ganska ljumna, men det verkar ändå vara många som gillar vad de ser och jag själv tillhör den senare gruppen. Det är speciellt den grafiska linjen som faller mig i smaken. Allt kommer naturligtvis inte få flytta hem till oss men några klick, klick blev det allt idag. Ovanstående saker (bortsett från tvättsäcken) samt två avlånga innerkuddar levereras till den lokala Konsum-butiken under nästa vecka. En rapport om första intrycket utlovas vid leverans.

Dagens inspiration...


...bjuder Living etc på. Ett hus inrett med mycket 60-tal. Jag faller för mixen av möbler, det enkla vackra badrummet, den stora svarta skoltavlan, kombinationen olivgrönt och valnöt i köket, lampan vid matplatsen. Ja, jag gillar egentligen allt på bilderna. Här bor textil och grafiska designern Virginia Armstrong med sin familj. Hennes hemsida med många snygga vackra ting i samma anda hittar du här.

Glad och trött

Igår var vi på 40-årsskiva hos Anna-Carin i Nyköping. Det var jättekul att träffa goda vänner, bekanta som jag inte sett på många år och byta några ord med helt nya människor.  En bra mix helt enkelt. Till välkomstdrink fick vi mousserande vin och sedan bjöds vi på en vacker och god buffé med blandade godsaker. Vi var nästan 30 gäster men det fungerade hur bra som helst att mingla runt. Efter kaffe och efterrätt blev det också dans till gamla goa klassiker. Sandra (född på 80-talet) var inte helt nöjd med de spellistor jag lagt upp i iPoden, men hon förstod sig inte på den så det var inte så mycket hon kunde göra åt det. Hi, hi. Som vanligt blev kvällen sen och vi var sist därifrån (what's new). Vi lämnade Fredrik och Anna-Carin vid halv fyra och vid kvart över fyra satt vi hemma i Marita och Kenneths kök och käkade kebabpizza. Det smakade himelskt! Tack Fredrik och Anna-Carin för en fantastik kväll och tack Marita och Kenneth för uppehälle och en fantastisk söndagsbrunch. You all rock!


Alla hjärtans dag


Härliga minnen från sommaren 2007 på Gotland

Idag är det alla hjärtans dag. För mig fungerar dagen mest som en extra påminnelse om att tala om för människor runt omkring mig att jag uppskattar dem - något jag alltid försöker göra men som man inte kan göra nog ofta och för mycket. För mig handlar dagen om att med ord, handling och ömhetsbetygelser göra personer i sin närmaste omgivning glada. För mig handlar det inte om att ge och få presenter, men om det ska vara några ska de vara köpta eller gjorda med hjärtat - inte för att man känner sig tvingad. 

Idag bjuder jag mina killar på en extra mysig helgfrukost, viskar vackra ord i örat på min älskade och försäkrar mitt barn om att jag alltid kommer att finnas där för honom. Jag ringer mina föräldrar som befinner sig på andra sidan jorden och ringer min bror som bara är 15 mil bort. Jag ger de vänner jag har turen att träffa ikväll en hårdare och längre kram än vanligt och ger en gåva i form av 100 doser mässlingsvaccin till behövand barn genom Unicef. SJälv hoppas jag på en passionerad kyss av Tobbe och många vackra leenden från Melker. Love is all we need!

En kärleksförklaring

Grattis älskade pappa på 60-årsdagen! Hoppas du har och har haft det underbart i Thailand tillsammans med goda vänner.

Jag vill att du ska veta att jag tycker du är en fantastisk pappa. Jag blir glad och stolt när jag får höra att jag är lik dig. Jag hoppas att jag ses som en lika varm, glad och generös person som du. Tack för att du alltid hjälper till när vi ber om det och för att du och mamma alltid litat på mig och ställt er bakom mig till 100 procent. Jag vill att du ska veta att du är den enda pappan jag någonsin önskat mig. Jag hade aldrig velat att det skulle vara någon annan än du. Lova att du är rädd om dig så jag och Melker får behålla dig i minst 30 år till.

Bilden valde jag ut för att jag vet att det är där du trivs bäst. I Sörmland, på landet, framför snurran i båten, med ett par fiskespön bredvid dig, ett par rejäla aborrar på botten av båten och en stor svampkorg fylld med skogens guld i fören. Jag lade in lite löv i höstens färger för jag vet du trivs som bäst på landet under sensommaren och tidig höst. Den här bilden är du för mig. Du ser så lugn och tillfreds ut. En fin bild tycker jag. Pappa, jag älskar dig!

Fotoutmaning


Goa Jenny har gett mig en rolig och enkel utmaning. Det handlar om att gå in i "Mina bilder" mappen på datorn, fortsätta till den sjätte mappen och visa den sjätte bilden.

Bilden är tagen våren 2006 i skolparken i Trosa. Mellan Konsum, Busfröt och Lusthuset står ett fantastiskt körsbärsträd som väcker glädje hos både boende och besökare när det blommar med sina ljusrosa blommor. I bakgrunden syns klocktornet på Rådhuset.

Eftersom jag sett denna utmaning vandra runt ett tag nu så utmanar jag alla er som ännu inte blivit utmanade.

Camouflage

Om jag hade 22 195 kr över skulle jag absolut lägga dessa på en Camouflage, formgiven av Front Design 2007 i laserskuren och vitlackerad aluminum. Finns bl a hos ScandinavianDesign.com. Svensk design när den är som bäst (och dyrast).





Atlas...


... är en av nyheterna hos Åhléns. Små, små hål i lampskärmen som avbildar världskartan. Snygg och för 299 kr är detta absolut ett fynd. Me like!










Inspirationen har återvänt

Tobbe och jag har varit småkrassliga under i stort sett hela det nya året. Förkylningen med hosta som vi drabbades av har kommit och gått i vågor och när Tobbe förra veckan äntligen började känna sig okej igen så bjöd lördagsmorgonen på ryggskott. Att vara hängiga och orkeslösa har verkligen satt sig på psyket och humöret denna gång och vi har inte haft lust med någonting. Men nu känner jag att inspirationen och energin äntligen börjar återvända. Här är några av anledningarna:


  • En god vän har hittat kärleken igen. Jag är jätteglad för hennes skull! Ibland är det inte helt okomplicerat att påbörja en ny relation. Men jag håller mina tummar hårt för att allt löser sig snabbt och smidigt. Hon är värd det bästa! 
  • Igår ägnade jag delar av kvällen till att skissa på nya illustrationer i Illustrator och Photoshop. Jag mår bra av att vara kreativ. Jag måste hitta mer tid för skapande.
  • I eftermiddag hann jag äntligen med att springa in i några favoritaffärer. Våren har kommit till butikerna. Milda pasteller blandas med klara, glada och starka färger. Vilken energikick! Med mig hem fick jag ett par nya gardiner till sovrummet. Kan du gissa vilken färg jag valde?
  • På lördag har en god vän 40-årsfest. Jag ser verkligen fram emot en riktig fest tillsammans med många av våra allra godaste vänner. Melker kommer det inte heller gå någon nöd på. Han ser vansinnigt mycket fram emot en helg tillsammans med storkusinerna, faster och farbror.
  • Om två och en halv vecka åker vi till Florida för två veckors mys och roligheter. Tobbe, jag och Melker. Vi tre. Min familj. Där ska vi simma med delfiner och få sol på våra bleka näsor. Jag ska dessutom shoppa lite ny fotoutrustning. Vi längtar.
  • Idag fick vi besked om vart årets bonusresa med jobbet går. I slutet av september åker jag till Peking! Kan ni tänka er, jag ska promenera på den kinesiska muren - det enda byggnadsverket som syns från rymden. Det är en länge närd dröm som äntligen ska blir verklighet. Frida, har du några restips och design- och inredningsmåsten som jag inte får missa?

Men allvarligt, vem är jag egentligen att klaga? Ibland måste man verkligen stanna upp och titta på sitt liv med andra ögon. Vad är en långvarig hosta? Ingen i min närhet är allvarligt sjuk. Jag har en familj som jag älskar och som älskar mig. Jag stormtrivs på mitt jobb och i vårt hem. Jag har möjlighet att resa ut och upptäcka andra delar av världen ibland och jag kan köpa ett par fina gardiner när jag ser dem. Vad mer kan man önska sig? Jag är verkligen privilegierad. I love my life - med hosta och allt.


Fredag...

... och Pez-figurerna är fullmatade. Happy Friday everyone!

Stilsäkra Swedese

Gillar du möbler och inredning med enkla linjer som passar i de flesta miljöer är Swedese ett säkert kort. Surfa in på siten för att drömma dig bort en stund. Jag kan tänka mig rubbet på ovanstående bild (spegeln Mira, fåtölj och fotpall Happy Swing och bord Breeze), en Lamino, ett par Flower mono och ett par Tree Wall. Sen skulle jag nog vara ganska nöjd :-)

Update: IKEA PS Maskros

Igår var vi på IKEA en sväng för att kolla in nya PS-kollektionen. Jag var mest nyfiken på pendeln Maskros men blev tyvärr besviken. Inte för att lampan inte är fin. Den är jättefin, men den är också ENORM. Den är t o m för stor för att hänga i vårt trapphus. Men i rätt miljö kommer den bli jättevacker. Dock inte hemma hos oss. Synd.

I övrigt finns det en hel del fint i kollektionen i gedigna material och i fina former, men det är nog inte mycket som kommer att få flytta hem till oss. Jag känner mig t ex inte riktigt mogen för björk eller furu än även om jag gillar formen.

Snygga hyllor





















Dessa hyllor från Inreda är jättefina och så är de lättplacerade. Passar lika bra i barnrummet, hallen eller vardagsrummet. I höstas tittade vi på några liknande på Bolagret men vi gillade inte riktigt ytan och färgen och så fanns det ingen dold upphängningsanordning så det skulle krävas vinkeljärn för att få upp dem på väggen. Men dessa är lackade och har en vit blank yta och har hål för upphängning på baksidan. Förvissor är de dubbelt så dyra men som så ofta annars får man vad man betalar för. Dessa åker upp på önskelistan.


RSS 2.0