Igår...

... bokade vi en resa till Orlando, Florida. Den 28:e februari åker vi för att tillbringa två veckor i världens bästa nöjesparker, shoppa och bara ha mysigt tillsammans. Nu börjar nedräkningen... knappt tre månader kvar...och lika lång tid har kronan på sig att stärka sig rejält gentemot dollarn. Vi har taskig timing - vi vet - men man kan ju inte "put life on hold" - carpe diem.
Kollage med bilder från Flickr: 1. castle, 2. Epcot - Walt Disney World, 3. The Sorcerer's Hat, 4. Tree of Life, 5. Magic Carpet, 6. Cinderella dressed in yellah..., 7. E.P.C.O.T. By Night, 8. Sorceror's Apprentice, 9. Tower of Terror, 10. Mexico Epcot, 11. Mickey, 12. Walt Disney World - Magic kingdom, 13. Haunted Mansion New Bride14. Not available15. Not available16. Not available

Adventstid

Idag vaknade jag 10.45 av att Fia ringde. Jag minns att Melker gjorde ett försök att få upp mig ur sängen. Hans säng för övrigt där jag avslutar de flesta nätters sömn nu för tiden sedan jag ledsnat på att trängas med Melker som är som silvertejp mot huden från klockan tre och framåt 98 nätter av 100. Jag minns vidare att han fick ett bryskt avfärdande, så pass byrskt att han faktiskt gick på sin pappa istället - något som händer 2 gånger av 100.

Anledningen till min medvetslöshet var att jag, sent igår kväll precis innan läggdags, såg detta inlägg och det slutade med att jag fastnade i denna till klockan tre i natt. Jag ska definitivt läsa den nya boken och bilda mig en egen uppfattning men om det stämmer det som sägs (och mycket tyder faktiskt på det) är det inte utan att jag känner mig grundligt lurad av författaren av, och huvudrollsinnehavaren i, Gömda och Asyl.
Nåväl, efter sen frukost pysslade vi lite här hemma. Jag sprang runt och plockade lite, Melker var hos grannarna och lekte och älsklingen skruvade upp skåp i garaget. Efter en sen lunch blev det en sväng ner till Trosas julmarknad för att få lite julstämning. Vi köpte inget speciellt - var bara in på sportis och köpte nya innefotbollskor och en ny mössa till lilleman. Efteråt lockade Fia (som legat sjuk hela helgen var socialt utsvulten och lät sin frustration gå ut över familjen :-)) hem oss på glögg och lussekatter. Ikväll har vi ätit pepparbiff och en god sallad och efter badet med pappa har Melker och jag läst julsagor.

Bildtext: Ovan är en bild från vårt adventspimpade vardagsrum. Sofforna heter Coffee  och kommer från Mio. I sofforna hittar du filten Egg från Ceannis och Formodesign samt kuddar från Bolagret. Soffbordet heter Occa och kommer från BoConcept och på det står det sex röda ljusstakar från Lagerhaus. I fönstret hänger de nya gardinerna från Village och på fönsterbrädan hittar du tre hysasintvaser och en lampa från Åhléns samt ett ljushus från N A Svensson i Nyköping. På väggen: Isas illustration Funkisstad, &-tecken från Perlan Living, M-tecken från Kajsas Busfröt och T-tecken från Village.

Ännu fler tävlingar...

Hos Villa Hemmet kan du tävla om denna charmiga julstjärna från Brokiga via Junifom.se.

Hos Sessan och Prinsessan kan du tävla om ett överraskningspaket från Blafre Design (en ganska ny bekantskap för mig men redan en stor favorit).

Hos Vera med flera kan du tävla om detta fina lekslott från Best Kids.

 Hos Hem & Lycka kan du tävla om en egen fotobok från Solentro.se!

Hos Dahlarna kan du tävla om fina produkter från Almedahls sponsrade av Swedish Details.

Hos Sandras bloggVit design kan du vinna ett hemligt paket med Linum-produkter.

Hos Gårdsromantik Havsviken kan du vinna ett zinkhus från Walther & Co.

Hos Drefseryd gård kan du vinna ett vackert lammskinn.

Hos Kronblad och lantliv kan du vinna fina bokstäver X-MAS.

Hos Jenny kan du vinna ett presentkort på en canvastavla i storlek 30x40 från Canvas-photos


Julmys

Bloggen har fått stå tillbaka några dagar till fördel för arbete och arbetet hemma med att skapa julstämning. Melker och jag har bakat pepparkakor och spridit ut alla julsaker i huset. Lilleman har lagt beslag på de flesta tomtar som nu finns överallt i hans rum (inte mig emot - jag gillar annat julpynt bättre). Torbjörn har också varit behjälplig när det gäller det elektriska och fixat julstjärnor, adventsgran, ljusnät över sockertoppsgranarna på framsidan och hängt upp tygtavlan i hallen.

Produktbild från Village


Det mesta av julpyntet står på samma ställe från år till år men nu i år har vi gjort en förändring. Tidigare har det röda detaljerna fått vara i allrummet på övervåningen. Men sedan vi satte upp de nya favoritgardinerna från Mairo så fungerar det inte med rött. Istället fick det bli vitt, silver och grönt i allrummet och rött i vardagsrummet. Men även här hängde ett par favoritgardiner som inte gick särskilt väl ihop med allt det julröda. Så igår ilade jag iväg till Village efter jobbet och köpte panelgardiner i tyget ni ser som tygtavla på bilden. Det blev jättefint och när allt är färdigpiffat ska ni få se bilder.

Imorgon ska vi komplettera med blockljus till de båda adventsljusstakarna och ta hem mossa, tallris, enris, sommarjärnek och kanske lite lummel. Sen hoppas jag hinna baka biscotti, fotografera Melker och laga en riktigt god middag. Men vi börjar dagen med fotbollsträning. 9 sharp. Ooops, dags att släcka lampan och få sin skönhetssömn. God natt. Hoppas du får en fin helg och första advent.


Sen helgrapport

Jösses vad tiden går fort. Jag tycker den går fort i vanliga fall, men nu när julförberedelserna har börjat så tycks tiden ha lagt in en extra växel. I torsdags den 20 november kom den första snön.
De senaste två dagarna har det kommit mer och nu ligger det ett drygt decimeter tjockt vitt täcke på marken och det är så vackert. Synd att det är mörkt när jag åker och mörkt när jag kommer hem så någon möjlighet att fota allt det vackra har inte givits och nu ska det bli varmare. Synd.

Trötta efter en hård arbetsvecka orkade ingen av oss laga mat på fredagkvällen så det blev en familjemiddag i all sin enkelhet på en pizzeria. Runt hela lokalen hade ägaren ringlat en låååååååång grön raggarslang. Egentligen var det en ganska smaklös dekoration men både Melker och jag kom på oss själva med att tycka att det var fantastiskt mysigt. Tänk vad lite mysbelysning kan göra.

Under restaurangbesöket fick vi de första tecknen... och mycket riktigt... två timmar senare sover Melker med jättehög feber. Med en sjuk Melker fick vi styra om våra planer för lördagen. Jag fick ensam följa med Fia med familj till Oaxen för att gå på julmarknad och hälsa på Fias kusin som tillsammans med sin fästman har ett helt underbart och nybyggt litet radhus precis intill havet. Vi bjöds på glögg och pepparkakor coh jag njöt av det lilla huset som hade en hög och smakfull standard och en minst lika smakfull inredning. Jag hann bara ta ett par kort innan batteriet lade av i min lilla pocketkameran och jag hoppas att Linda och Rickard inte misstycker att jag lägger upp en bild av en nish i deras sovrum inredd i bästa New England stil. Lägg märke till den underbara julstrumpan från Lexington.
För er som inte känner till Oaxen kan jag berätta att det är en spännande klippö några mil norr om Trosa som är ungefär två km lång och 500 m bred. Den norra delen av ön är täckt av skog och i söder ligger byn där man idag finner silos, ugnar och bostäder från brukstiden. Fram till 1974 brött man kalk från ett brott som ger ön sin speciella karaktär. Jag gjorde direkt kopplingar till vackra Furillen. Men mest känd är ändå Oaxen för Sveriges i särklass bästa restaurang, Oaxens skärgårdskrog, där en av Sveriges främsta kockar Magnus Ek står vid spisen. Restaurangen är flerfaldigt utsedd till Sveriges bästa. Senast den fick utmärkelsen var 2007 då den också mottog utmärkelsen Årets EkoKrog.

Bild från ErikOlsson

På lördagskvällen var vi hembjudna på skaldjursfrossa hemma hos Fredrik och Anna-Carin och det var meningen jag skulle prova ostron för första gången. Men Melker hade fortfarande feber så det var inte att tänka på. Eftersom skaldjur är det bästa jag vet och att njuta av det tillsammans med godaste vänner kommer på god andra plats så blev jag sjukt besviken. Men förhoppningsvis blir det fler gånger *flirt, flirt*.

Söndag och feberfri och extremt leksugen Melker. Bästisen Wilmer hade andra planer för dagen och för att distrahera lilleman gjorde vi en liten utflyckt till den återkommande favoriten Mariefred.
Det blåste isiga och nordliga vindar så det blev bara en kort promenad för att prata lite med ca 200 änder och fyra svanar...
... innan vi smet in på första bästa café för att dricka varm choklad och äta köttbullemackor. Onyttigt men rackarns gott.
På eftermiddagen inledde vi den stora utrensningen och började i köket med att gå igenom, rensa och torka ur alla skåp och lådor. Nu har turen kommit till förrådet på nedre botten. Egentligen skulle jag vilja hinna igenom tvättstugan, hallen och kontoret innan vi plockar ner julsakerna men det struntar jag nu i. Imorgon kväll (när Tobbe är på kommunfullmäktige) är det jag som hämtar ner tre fullproppade julkartonger... de måste jag ju också gå igenom och rensa...

Fridas ljuvliga krans


Bilden är lånad med tillstånd från Det ljuva livet

Titta vilken enkel och otroligt vacker hjärtkrans som Frida med bloggen Det ljuva livet har gjort. Och så fin den blir mot den vita spontade väggen. Jag hoppas att Frida inte misstycker om jag försöker mig på något liknande. Den läggs genast till på min lista med julförberedelser. Dagens vackraste!

Ibland har man turen att vinna!

Titta vad jag har vunnit: glögg, glöggkola och en söt lite tomte. Tack gulliga Veronika med den fina bloggen Vera med flera som nyligen gjort en nystart med flytt till egen plattform.

Måååånga tävlingar just nu

Just nu pågår det hur många tävlingar som helst på alla möjliga fina bloggar. Här kommer några exempel:

Hos Fru Sätterlund kan du vinna fina kakburkar i design av favoriten Karin Mannerstål.

Hos Flitiga Fredrika kan du vinna ett fint zinkhus från Walther & Co.

Hos Granne med Selma kan du vinna mera zink, denna gång en mistel.

Hos Lugna Hörnan kan du vinna en ljusstake från Cult Design.

Hos Real Rinse kan du vinna fina zinkbrickor från Madame Stoltz.

Hos Vit Design kan du vinna ett hemligt paket med produkter från Linum.

Lycka till om du väljer att tävla. Väljer du att avstå så kan du väl hålla tummarna att jag vinner *flirt, flirt*.


Tema: Modern jul

Det var Helena som tipsade mig om den fina julkrubban från Village. Jag har inte tänkt köpa så mycket julpynt i år, i varje fall inte innan jag har plockat ned de tre kartongerna med julsaker som står på vinden och inventerat dess innehåll. Men efter att ha sett denna enkla och lite moderna julkrubba så ska jag nog göra ett undantag. Visst är den fin?!

Ytterligare en anledning till ett inköp (och en bra ursäkt) är att Melker faktiskt kommer från Melchior som var namnet på en av de tre vise männen. Detta fick jag anledning att rekapitulera sedan Melker för ett par veckor sedan hade i läxa i förskolan att ta reda på varför han heter Melker och vad namnet betyder. En viktig pusselbit i livskunskapen.

Rand & Ruta

Som personalchef har Torbjörn i uppdrag att varje år välja ut en julklapp till alla kommunanställda i Trosa. En på sätt och vis otacksam uppgift eftersom det är svårt att tillgodose 700 personers smak med en enda julklapp som max får kosta drygt hundra kronor. Å andra sida så är inte kommunanställda särskilt bortskämda när det gäller gåvor, bonusar och dyligt så lyckas man träffa någorlunda rätt så är det en oerhört tacksam grupp att ge presenter till. De tidigare åren har jag alltid blivit rådfrågad när det gäller valet av julgåva och tillsammans har vi valt ut bl a termosmuggar, Kivi ljuslycktor och vetekuddar. I år fattade älsklingen beslutet på egen hand och gjorde det med bravur. Jag tänker naturligtvis inte avslöja vad det blir här och nu men om jag kommer ihåg ska jag visa er när tomten besökt Trosa.

Under hela hösten brukar det trilla in mängder av kataloger från allehanda reklam- och presenföretag. Merparten av katalogerna brukar lämna en hel del övrigt att önska både vad det gäller utbudet av produkter och finishen på katalogen. Men ibland så dyker det upp ett och annat undantag. Idag var en sådan dag. På min sänghalva nu ikväll väntade en katalog från PresentVerket i Skurup (är det inte där du bor Jenny?). Katalogen är tryckt på ganska tjockt, strävt papper, produktbilderna är fina liksom utformning och layout. Och produkterna som erbjuds är också de jättefina (de flesta ligger dock i en högre prisklass än kommunens tillåtna budget) och flertalet skulle gärna få flytta hem till mig. Bland annat dessa grafiska muggar i design av Karin Mannerstål för Design of Scandinavia. Den kvinna är ju smått genialisk om du frågar mig. Allt hon rör vid blir till guld. (Eget kollage av produktbilder från PresentVerket)

Julinspiration: Prison Break

Jag följde de två första säsongerna av Prison Break slaviskt. Inte minst för att vila ögonen på superfina Wenthworth Miller. Säsongerna tre och fyra har gått mig helt förbi bortsett från de två senaste måndagarna då jag lyckats zappa över lagom till programmets början.

Wenthworht Millers karaktär Michael Scofield är en hejare på att vika papperstranor. En annan som är duktig att vika tranor är kvinnan bakom bloggen RoomDesign. Pottery Barn visar att med fina julinspirerade papper kan tranorna bli vackra julgransdekorationer. Fint, inte sant!? Vill du prova? Här hittar du instruktioner.


Snyggaste klockan...

... Pluginn hittar du hos Roomstyling.se för 795 kr. Den kvalificerar sig lätt in på önskelistan. Snälla tomten...

Tema: Modern jul

Village är enligt mitt tycke det svenska inredningsföretag som lyckats bäst med att modernisera julen. Jag gillar i och för sig nästan alla deras produkter men det är framförallt julsakerna som jag fastnar för och bär hem.

Bästa vänner

Ännu en helg har paserat i racerfart. Varje vecka paserar i racerfart. Det känns som det är måndag, fredag och söndag. Hela tiden. De andra dagarna liksom bara försvinner. I helgen har Melker och jag varit i Katrineholm igen för att hjälpa min farmor att spika tavlor och för att sy och hänga upp ett draperi. Kameran var med men förblev ouppackad under hela vistelsen. I lördags kväll åkte vi hem för att träffa Torbjörn som varit i Riga några dagar med jobbet. Efter en familjemiddag bjöd vi över godaste grannar på kaffe, päronkonjak och lördagsgodis. Trevligt och avspänt som alltid.

Söndagsförmiddagen bjöd på fint väder så vi passade på att höststäda lite i trädgården och att klättra upp på berget ovanför tomten för att njuta av utsikten. Melkers bästis Wilmer var förstås på plats. De där två är näst intill oskiljaktliga och de har så fantastiskt roligt tillsammans. Det är bus och skratt hela tiden. Underbara ungar.



Tävla om fina bestik

Nu kan du vara med och tävla om fina bestik från Gense hos Inredning & Pyssel

Tema: Modern jul

Ett annat amerikanskt företag - populära Pottery Barn - bygger vidare på den omåttligt populära bokstavstrenden i sin julkollektion. Här syns en kudde i serien Peace. Fin kudde med tänkvärt och vackert budskap. Lägg också märke till den spinkiga renen i sliver bredvid soffan.

Tema: Modern jul

I grund och botten gillar jag nästa alla inredningsstilar; new england, minimalism, asiatiskt, klassiskt skandinaviskt och lantligt vitt. Här hemma försöker vi dock hålla oss till den lite mer moderna stilen med raka linjer, lite grejer och på senare tid även med några inslag av retro då det passar vårt hus från 70-talet plus att vi gillar formspråket. Egentligen drömmer jag om flera olika boenden som jag kan inreda i olika stilar men det är som sagt bara en dröm och just nu trivs vi bra med vårt hus och vår valda stil.

December är den enda perioden på året som jag verkligen tillåter mig att frossa i dekorationer. Då får det gärna vara ett överflöd av tomtar. ljusstakar, stjärnor, julblommor mm.  Men jag har märkt att det är svårt att hitta snygga och lite mer moderna juldekorationer (även om det är betyligt lättare att hitta nu än för bara några år sedan). Hos West Elm hittade jag i varje fall den här moderna julstrumpan som jag tycker är grymt snygg och lagom poppig. Den får höga stilpoäng av mig.


Smycken i plexi

Ni har väl inte missat Helena Berggrens tuffa smycken i plexiglas? Det finns hjärtan, blommor, stjärnor, bokstäver m m att välja bland. Min goda vän och kollega Sara har ett litet "s" om sin hals ibland som hon fått av en god vän. Inspirerad av henne skulle jag vilja ha ett rött "b" och ett peacemärke i en lång kulkedja. Men stjärnorna är ju också jättefina. På hemsidan hittar du en lista på en återförsäljare (förhoppningsvis) nära dig.

Wow...

... vilken kväll vi hade igår. När Daniel, Camilla och Noah åkt hemåt igår eftermiddag strök vi snyggskjortorna och packade övernattningsväskorna och åkte till Tobias, Sara och lilla Alfons i Nyköping. De bjöd de oss och Fredrik och Anna-Carin på en fantastisk middag. Vi halv tio sa vi god natt till Melker som skulle gå och sova tillsammans med Sara och Alfons och tog en taxi ner till Club Tellus. Vid midnatt entrade Eric Gadd scenen och bjöd den lilla publiken på rejäl soultunggung. Jag tror det var tredje eller fjärde konserten vi var på med Eric Gadd och han levererar alltid. Den här gången fick jag även med mig en autograf hem. Tack för det Tobias. Du äger, som Melker skulle ha sagt. Tack allihop för en toppenkväll.

Från vänster: Anna-Carin, Fredrik, Tobias & Torbjörn

Goaste Noah...

...har varit på besök under helgen. Sötare, enklare och goare unge får man leta efter. Kolla in leendet och glittret i ögonen.

Saffransbiscotti

Antis som har bloggen Hjulfrun önskade ta del av mitt recept på Saffransbiscotti så här kommer det. Lycka till med bakningen.

Ingredienser
ca 30 skorpor


100 g smör

1 g saffran

2 st ekologiska ägg

1,5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl hel sötmandel


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandeln på en plåt och rosta den under tiden ugnen blir varm. Obs glöm ej bort dem så att de blir brända. Ta ut och låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Ta av från värmen.
  3. Kläck äggen i en bunke och vispa fluffigt några minuter med sockret.
  4. Tillsätt lite smör i taget under vispning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och mandel i en bunke.
  6. Rör ner i äggblandningen och blanda ihop till en deg.
  7. Du kan nu forma degen till längder som du sedan skär i skorpor. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  10. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  11. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.
  12. Lägg de torra saffransskorporna i en lufttät burk så de håller sig torra och knapriga.

Städdag


Produktbild från Cosas

Idag är det städdag hemma. Det är inget jag ser fram emot direkt men känslan efteråt är härlig när det luktar gott överallt och var sak är tillbaka på sin bestämda plats. De får ju av någon anledning egna fötter och spriner iväg mest hela tiden.

Något som troligtvis skulle göra städningen lite roligare är de snälla rengöringsprodukterna från Maison Belle. Samtliga produkter är helt utan kemiska tillsatser och innehåller endast naturliga ingredienser som inte är testade på djur. Dessutom är flaskan biologiskt nedbrytningsbar. Sånt gillar vi. Produkterna finns att köpa bl a hos Cosas och Russinet.

Utmaning: Listan med julförberedelser

Nu är det dags att börja planera inför årets höjdpunkt när det gäller högtider - JULEN. Jag älskar julen. Jag älskar dofterna, pysslet, stämningen, ljusen, blommorna, naturmaterialen, traditionerna och inte minst förväntningen i Melkers ögon innan tomten kommer. Förberedelserna inför högtiden är lika viktiga och mysiga som själva julhelgen, speciellt sedan vi fick Melker eftersom jag vill skapa egna traditioner tillsammans med honom. Igår kväll (sent hemkommen efter en kväll med kollegorna på Boulebar på Surbrunnsgatan) började jag på årets lista.

Mat & Dryck

Glögg i glasflaskor med fina etiketter

Årets julsnaps i glasflaska med fina etiketter

Saffransbiscotti & Kardemummabiscotti


Fest
Glöggmingel för goda vänner (om inte Henric gör tradition av förra årets succé)


Pyssel med Melker

Snöflingor

Tändsticksaskar med julmotiv

Pappers och godisstrutar till granen


Eget pyssel

Vika pappersstjärnor

Blommor
Mosshjärta till ytterdörren
Ett arrangemang liknande det på bilden från BoBedre (fotograf Martin Sølyst/Erik Bjørn og kompagni)

För att få lite ytterligare inspiration innan jag fortsätter att fylla på listan så tänkte jag skicka ut en frivillig utmaning till er gulliga läsare: Hur ser din lista med julförberedelser ut? Skriv i kommentarslistan eller i bloggen och meddela mig om du vill anta utmaningen.


E27 Socket Lamp

Åhh, titta vad jag hittad idag på min lilla runda i cyberspace. Vilken underbar lampa! E27 Socket Lamp. Design Mattias Ståhlbom för Muuto. Du får den för 450 kr hos Urban Living. Den åker direkt upp på önskelistan. Helst skulle jag vilja ha en röd, en grön och en vit  och hänga tillsammans men nöjer mig med en röd så länge. Me like. A lot.

Glöm inte...

... att det är premiär för Blossa 08 imorgon måndag. Dettta år med en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika.

Update: Älsklingen gjorde ett bra jobb och fick tag på tre flaskor på vårt lilla systembolag här i Trosa. Spännande!

Inspiration: Vacker dukning

Vacker dukning från Sköna hem. Stylister: Marie Wärme och Linda Åhman. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Snapshots från helgen: Söndag

Söndag. Sovmorgon. Killarna spelar F1-spel. Melker får följa med bästisen till Heron City och kolla på nya Mamma Mu-filmen. Tobbe och jag går långpromenad. Sen lunch hemma på tu man hand. Redigerar klart foton för ett uppdrag. Tobbe och Melker följer F1-finalen. Melker bryter ihop när Massa förlorar på mållinjen: "Hamilton suger". Godnattsaga. Jobbar en stund med Förbifart Tullinge-projektet. Bloggar i soffan till James Bond. Tobbe snarkar i Melkers säng.

Snapshots från helgen: Lördag

Bilder från farmors gamla lägenhet. Köket är i original från 60-talet (?) med låg diskbänk.
Lördag. Flyttstädning i farmors gamla lägenhet. Skrämmande samtal om farmor som har oregelbunden puls och skjutsas till sjukhuset av farbror med fästmö. Lunch hos mamma och pappa tillsammans med Daniel och Camilla (Noahs föräldrar). Fortsatt flyttstädning. Nytt samtal. Stabilt läge. Läkarna misstänker lättare hjärtinfarkt och behåller farmor för observation och utredning om ny medicinering. Skönt. Åker till farmors nya lägenhet , ställer i ordning möbler och plockar upp lite kartonger. Kvällsmat hos svärföräldrarna. Besök på kyrkogården. Tänder ljus för farfar, Kalle, Ingvar och Carola och alla andra som fattas oss. Njuter av en kyrkogård som badar i ljus. Vackert. Bilresa hem till Trosa. Softar i soffan med Beck-film.

Update: Tack för rättelsen Jörgen :-)

Snapshots från helgen: Fredag

Fredag. Ledig dag med familjen. Melker väljer utflyktsmål: Busfabriken i Linköping. Shopping åt Torbjörn: två par jeans, två nya skjortor och ett par skor. Shopping åt Melker: Två par byxor, strumpor och vantar, två nya PS2 spel och fyra nya gubbar (de två sistnämnda för egna intjänade pengar). Shopping åt hemmet: En duk till köksbordet. Shopping åt Bodil: Nada, zip, zero, inget. Middag hos mamma och pappa i Katrinholm. Mys och bus med lillkusinen Noah.

RSS 2.0