Mors dag


Idag säger jag grattis till min mamma Annetté. Jag vet ingen som är så omtänksam och mån om andra som du, som ger så mycket av sig själv utan att förvänta sig någonting tillbaka. Du, som sätter alla andra i främsta rummet så till den grad att du ofta glömmer bort dig själv. Tack mamma, för att du alltid finns där som någon att luta sig mot när det blåser. Tack för att du tar hand om oss i familjen så bra och fortfarande är kittet som håller oss samman. Det var du som lärde mig innebörden av ordet familj och vilka spår det kan ge om en familj bryts upp. Jag hoppas jag ärvt lite av dina egenskaper och även om jag inte alltid sett värdet av dem (läs under tonårstiden) så vill jag att du ska veta att jag värderar både dem och framförallt dig högt. Jag älskar dig.

Precis som bilden på pappa för några månader sedan valde jag en bild från landet. Det var en solig sommardag 2006då du och Melker myste i gungstolen - ni ser så förnöjsamma ut - både du och Melker. Det är ett kort jag tycker jättemycket om. Ledsen att jag inte hann med att fira dig idag - du vet ju varför- jag lovar att gottgöra dig inom kort. Många grattiskramar från mig till dig. Puss.

Finaste Elvira

Här har vi henne, nu tio år gammal och söt som socker (et sistnämnda har hon förstås alltid varit), gårdagens födelsedagsbarn Elvira. Eller om vi ska vara alldeles sanningsenliga var det i torsdags som den verkliga födelsedagen var, men det var igår det var kalas. Tack Elvira, för ett jättemysigt kalas. Ja, just det, det höll jag på att glömma. Din pappa krävde ju att få vara med på bild på bloggen så det är väl bäst att det blir så. Här, Tobias vid grillen, mission completed:

Trevlig helg!

Nyss hemkomment från Nyköping och Elviras mysiga tio-årskalas. Några bilder från kvällen finns sparade på minneskortet i pocketkameran men de får vänta till morgondagen. Nu vill jag bara önska en trevlig helg och skicka med en uppmaning om att se till att packa en picknick-korg och passa på och njut i det fina vädret som väntas i stora delar av Sverige under morgondagen!


Busfröt - nu som nätbutik


Skärmdump från Busfröt.se

Om jag blir alltför sugen på stringhyllan kan jag alltid cykla ett par kilometer hem till Kajsa och Joakim och njuta av deras fina hylla. Tanken på det fick mig att komma på en superbra grej. Kajsa är ju en nyvunnen vän som har en helt ljuvlig barnbutik i vår lilla stad - Busfröt - några kanske minns det här inlägget. Sedan några månader finns också en webbutik. Butiken är fylld med härliga barnkläder, leksaker och nyttosaker till våra små älsklingar. Alla produkter håller hög kvalitet och är snälla mot miljön. Dessutom är Kajsa en person som verkligen har funnit sin rätta plats - supertrevlig, serviceminded, kunnig och engagerad. Kajsa och Busfröt får mina varmaste rekommendationer. Testa du också - jag lovar - du kommer inte bli besviken.

Stringhyllan ...


Bild från String

...som vi haft planer på att köpa till allrummet har fått ge vika för en ny säng istället. Via goda  vänner hittade vi en superfin säng till ett superbra pris så det var inte så mycket att tveka om. Stringhyllan får stå kvar på önskelistan ett tag till. Istället kommer vi från och med lördag sova kungligt. Ett bra beslut, med tanke på att våra drygt tio år gamla IKEA-sängar sedan länge spelat ut sin roll. Det roliga med detta är ju att nya sängar för med sig ett behov av att göra en hel del andra absolut akuta inköp (ironi) - en sänggavel, sängbord, sängkappor, fräscha lakan och ett fint överkast. Dags för ett nytt och uppdaterat inspirationskollage alltså (se de tidigare här, här och här).

Bild från CarpeDiem

Trosametet 2009

Vi börjar väl berättelsen om roliga händelser den senaste månaden i hyfsat närtid. I torsdags - på Kristihimmelfärdsdag - var det traditionsenligt dags för Trosametet (se 2007 och 2008 års begivenheter här). I vanlig ordning bjöds delar av vänstyrkan in för att supporta minstingarna i knattetävlingen. Bäst i årets tävling var Julia som kom trea med 1660 g. Rookien Wille kom på en imponerande sjundeplats. Här är några oredigerade snapshots på årets söta och duktiga deltagare:

Julia

Wilhelm - En så hääääääär stooooooor fisk fick jag

Melker - Nej Wille, din fisk var så häääääär stoooooooooor fisk

Oskar

Molly

Gustav som precis har tappat sina två framtänder. Sååååå sööööööööt med en stor glugg.

Det blev visst en lång...

...paus - nästan två månader.  Men nu tänkte jag rulla igång så smått igen. Galet intensiva veckor på jobbet och en trötthet som inte varit av denna värld har satt stopp för det mesta i privatlivet, men nu börjar jag hitta tillbaka till mitt vanliga jag och liv igen. En hel del kul har förstås hänt och det kommer jag rapportera om allt eftersom, bl a har vi varit på Kolmården, blivit bjudna på ett överraksningsbröllop, i det närmaste gjort klart vårt trädgårdsprojekt och deltagit i Trosametet. Dessutom har det kommit till lite nytt i inredningsväg. Sen kommer det hända spännade saker hemma hos oss inom kort... Men som sagt, mer om allt detta inom kort... It's nice to be back. Nu kör vi!

RSS 2.0