Inspiration: arbetsplatser

Just nu är det framför allt tre rum som omväxlande upptar våra egna inredningsplaner, lilla badrummet, tvättstugan och kontoret. Jag borde kanske lägga till hallen men jag är inte riktigt där mentalt ännu. Nåväl, idag tänkte jag vissa tre superfina arbetsplatser som inspirerar mig massor.

Från Kikki K via The Design Files

Här gillar jag det enkla vita som aldrig blir fel i mina ögon. Ett bord på bockar är en enkel och flexibel lösning som jag vill anamma. Jag gillar också hur man använt vanliga byxgalgar för ett inspirationskollage och arkivmappslösningen på skrivbordet.

Från Nina med bloggen Stilizimo

Här gillar jag allt. Men det är framför allt stolen, olivträdet i korg, arbetslampan och den grafiska mattan jag går igång på .

Från danska Chat-boards inspirationssidor

Det vore en dröm att springa på ett plåtskåp likt det ovan på någon loppis någon gång. Och en Korbo-korg som papperskorg? Varför inte?

Yiiipiii!

Bild via Pinterest

Puh, en minst sagt tuff arbetsvecka till enda. Nu är jag ledig i tre dagar. Det känns som jag skulle behöva det bara för att sova ikapp förlorad sömn denna vecka. Men, det blir det förstås inte tal om. Förutom att Melker ska på både kalas och party, fotbollsträning och innebandyträning och ha en kompis på övernattning i morgon så har vi inte så mycket planer. Jag hoppas på fint väder och en tur till pulkabacken.

Igår firade jag förresten i min ensamhet när barnen somnat på kvällen och hjärtat var iväg på konferens. Inte nog med att jag hade namnsdag så fyllde jag faktiskt 14 000 dagar. Det ni!

Trevlig helg!

Inspirerande arbetsplatser

Pinterest är stället du ska hänga på om du liksom jag är en hopplöst bildjunkie. Igår kväll hittade jag finfina små arbetsytor i svartvitt under kvällens slösurfing.


My deer!

Bild: Lotta Rubom/Många rum

Bloggvärlden är knökfull av talangfulla kvinnor och män. Fantastiskt vilken kreativitet det finns och vilka möjligheter Internet och en blogg öppnar upp när man tänker efter. En av alla dessa talangfulla män och kvinnor är Lotta Rubom med webbutiken Många rum. Jag gillar alla hennes egna produkter i betong och finfina cirkusillustrationen också för all del. Men bäst gillar jag Trofé - som syns på bilden ovan - inte minst för materialet i betong och för budskapet - I'm in love with nature my deer. Den har funnits på önskelistan länge nu. Dags att slå till snart tror jag.

Jag är långt ifrån ensam om att gilla Trofé. Här, här och här hittar du finaste inspirationen tre lika talangfulla kvinnor.

Yeah!


Formex Vår 2012

Idag slog Fomex mässan upp portarna. Vårens temat är In the mood och det sinnerliga står i fokus.


”Drömbubblor och nya dimensioner. När turbulensen rasar runt om i världen söker vi stabilitet och kontinuitet i det privata. Vi uppskattar gemenskap och sociala sammanhang, men längtar också efter möjligheten att avskärma oss – i vår egen, privata bubbla fylld av allt som gör oss till dem vi är.”

 

Pressbild Formex

”På vårens Formex tar vi kontakt med våra fem sinnen. Trendtemat ”In the mood” betonar vikten av det sinnliga. Vi vill känna, lyssna, se, lukta och smaka. Hemmet är vårt personliga mood board där vi samlar, arrangerar och presenterar föremål som väcker minnen och känslor.Samtidigt väcks drömmen om andra dimensioner. Intresset växer för det andliga och virtuella. Vi lyfter blicken mot det okända och det sjätte och sjunde sinnet vaknar till liv …

I inredningen, både inomhus och utomhus, ser vi en ökad känsla för det sinnliga och taktila så väl som det drömska och poetiska. Vi attraheras av lätta och luftiga material, sirliga former, tredimensionella effekter, transparents och pärlemorskimrande ytor. Färgskalan bjuder på dämpade, lätt smutsade pasteller mot en bas av ljusa, sandbeiga och grå toner. Mörkt grafitgrått står för kontrasten och skimrande pärlemorglans ger den annars ljusa, romantiska färgskalan en modern känsla. Sinnlighet, lätthet, drömmar och den personliga bubblan är säsongens nyckelbegrepp.”

För min egen del är veckans kvot av egentid fylld och helgen är fullbokad med annat så jag kommer inte besöka mässan denna gång. Jag (och ni andra som inte har möjlighet att vara där) får trösta mig med att det finns gott om bloggkollegor som sköter rapporteringen alldeles förträffligt och plockar ut guldkornen när det gäller såväl produkter, formgivare, montrar och leverantörer. Här har vi några som kommer att rapportera från mässan:

Hemtrender
Purple Area
Room & Serve
Fröken Kumlin
It's a House
Ica Carlsson
Hemmariket
Me and Alice
Blogg by Maliin Stoor
Too much inspiration
Trendenser


DIY: Mejas taklampa

Minns ni detta inlägg? Nåväl, det blev inte sommarens kreativa projekt men väl ett av höstens. Lina gav mig den nödvändiga knuffen när hon och Nelly fixat finaste skärmen. Då fick det bli ett besök på Panduro för att komplettera med nödvändigt pysselmaterial sen var det bara att sätta igång. En fredagskväll, ett par glas vin, några timmar senare och ivrigt påhejad av barnen så var den klar. Här är resultatet:
Lampskärmen är ett slaktat loppisfynd men de har liknande lampskelett på Panduro.
Armaturen med den cerisa textilsladden hade jag liggandes i gömmorna men den finns kvar på Bolagret för en billig peng. Övrigt material: band, bollfrans, plastkulor, tygblommor, peacemärken och virkade blommor finns att köpa på Panduro.
Meja säger förstås inte så mycket om resultatet. Den är mest rolig att pilla på när tillfälle ges. Men det roliga i kråksången är att Melker älskar lampan minst lika mycket som jag gör.
Och nedan hittar vi originalet och förlagan för min inspiration. Daisy från TAJ Wood & Scherer. Vår lampa blev förstås inte lika fin som originalet men vi är ändå jätteglada för Mejas pigga taklampa som passar så fint ihop med tapeten från Pip Studio.

Kvällens höjdpunkt

Kvällens höjdpunkt var en inbjudan till goda vänner på lördag för champagne och ostron. Men hallå? Hur lyxigt var inte det då!? Precis vad jag behövde. Tack!

Daller

Bilden har jag lånat här

Under hösten tränade jag ingenting. Och då menar jag ingenting. Det blev knappt några kvällspromenader. Luften gick liksom ur mig när jag hade kommit igång ordentligt med vattenjympa i våras lagom som vårt lokal lilla badhus bomades igen för totalrenovering och ombyggnation de närmsta ett och ett halvt åren. Men nu ska det bli ändring. Finaste Kajsa lockade med mig på Zumba igår. Det var premiär för mig och shit vad roligt det var. Härlig musik och roliga rörelser. Så var det härligt opretantiöst också med gamla och unga, stora och små, långa och korta, glada och sura och med träningskläder från såväl 70, 80, 90, 00 och 10-talet. I en sådan där gammal gympasal med den där speciella lukten. Härligt befriande!

Hur gick det för mig då? Nja, om du frågar andra så gick det nog inget vidare men själv är jag ändå ganska nöjd. Det finns liksom hopp om att jag åtminstonde ska kunna lära mig en tredjedel av övningarna innan terminen är slut. Men jag har verkligen talang för en viss typ av övningar: de som innehåller skakningar och daller. Herregud, vad min kropp kan dallrar. Den slutar långt senare än vad som är avsett! Kul att ha talang! :-)

Tack pappa!

Hoppas ni står ut med mina julinspirerande inlägg. Men jag måste ju bara visa mina fina stjärnor som pappa gjorde till mig efter detta inlägg. Tack, pappa, du är bäst! (Inom kort kommer motsvarande hyllning till dig mamma, som är minst lika bra.)




Rumsgran

Den lila quilten har jag ännu inte funnit och inte blev det någon betongkruka eller lila kulor heller. Men en rumsgran blev det i varje fall! Och som jag gillar den. Den är liksom perfekt. Varenda barr och gren finns där av en anledning. Sånt går jag igång på. Knäppt, jag vet! Naturen är bra fantastisk!

Juldukningen

Årets juldukning gick i i naturnära toner. På bordet ligger en hemmasydd duk med metervara från IKEA. De vita tallrikarna är Maria Vit från Rosenthal. Glasen kommer från Design House Stockholm och IKEA. Ljuslyktorna är från Tine K och i rödvinsglas från Iittala satte jag ner små blockljus. På varje tallrik ligger en svart linneservett, en tallkvist och ett litet hjärta av näver med gästens namn stansat med en Dymo.

Smaskigt mellanmål

Favoritmellanmålet just nu är apelsiner i alla dess former. Här har vi bara lagt till ett par rutor mörk choklad och lite hasselnötter. Mumsigt tycker både Meja och jag.

Morgonpromenad i ett vintervitt Trosa

När vi vaknade i morse singlade stora vita flingor ner från skyn. Äntligen lite snö! Efter att vi skjutsat Melker till skolan med alla skridskogrejer så gick Meja och jag en promenad runt vår lilla stad. Nere vid ån stannade vi till och matade änderna med lite bröd innan vi fortsatte till lekparken. De åt nära nog ur handen på Meja och hon blev lite rädd.

Lat helg och fin badrumsinspiration

Hoppas ni har haft en fin helg. Vår helg har verkligen gått i vilans tecken. Jag har knappt varit utanför dörren och knappt fått något vettigt gjort alls. Det krävdes en kraftansträngning att bjuda grannarna på en spontanmiddag i lördags och idag har jag strykt alla Mejas kläder då vi äntligen fixat en vettig klädförvaring åt henne med möjlighet att hänga kläderna och så har jag skjutsat lilleman till innebandyträningen. Annars har jag mest varit osocial och gått med talbok i öronen hela helgen. Just nu lyssnar jag lättsmälta historiska romaner á la Ingelman-Sundberg som jag fått låna av en vän. Tack!

I övrigt har jag gått sneglat på vår nya badrumsmöbel som står inhyst i ett förråd i väntan på renovering av badrum, tvättstuga och hall som kan och ska dras igång bara någon av oss struntar i ångesten över att behöva anlita hantverkare och lyfter luren och börjar ringa runt till de lokala hantverkarna. Jag har också surfat fin badrumsinspiration. Bilderna nedan återfinns på Hemnets inspirationssida. Har ni några fina badrum som ni kan tipsa mig om?

Måndagar är Mejas och min hemmadag så i morgon blir det mamma-dottermys i 180! Vi börjar med långpromenad och en tur till bästa lekparken... En fin vecka önskar jag dig!
Alla bilder från olika objekt på Hemnet

Jag tar en till

Ja, en matplats till, alltså. Nu när jag är inne på det spåret så kan man ju inte låta bli att hänföras av Moa Lundbergs fina matplats som inför reportaget i Elle Interiör stylats och fotats av mästarnas mästare Lotta Agaton och Pia Ulin. Magiskt vackert om ni frågar mig. Sobert, stilfullt, gammalt och nytt. Modert och gediget. Allt i en skön mix.

Fin matplats

Foto Jenny Nordqvist, Skribent Anna Åkermann och Text Eva Juhlin-Dannfelt

Dagens inspiration får bli de här fina matplatsen som varit med i ett reportage i Vårt nya hem. Hemmet är danskt förstås. Jag gillar runda matbord. Det är ett trevligt sätt att sitta. Man kommer liksom närmare varandra. Men så går det ju inte att frångå att det är väldigt opraktiskt om man har gäster så när vårt gamla slitna köksbord à 1997 i björkfanér från IKEA åker ut så lär det även fortsättningsvis bli ett rektangulärt bord. Barnstolen Grow från Brio har vi även här hemma, dock med vit skinndyna. Jag gillar formspråket på den stolen mycket. Lampan från Tine K Home gillar jag också mycket. En sådan äger jag dock ingen (ännu så länge).

Julen är ju över...

...men jag måste bara få visa några bilder från vår jul 2011. Först ut är vår kungsgran - jämn, fin och har inte tappat ett enda barr. Den var så himla fin så att det gjorde lite ont i hjärtat i söndags när vi plockade ner alla julsaker. Så ont att julgranen faktiskt fick ett nytt liv genom att rensas på allt pynt frånsett ljusslingan och sedan fick flytta ut på trädäcket. Så just nu har vi två adventsgranar i trädgården. Knasigt kanske men jag blir bara glad av att titta ut mot skogen på baksidan och se att det lyser fint.
Som syntes gick pyntet i granen i silver, vitt och svart. Våra vackra glaskulor fick ge plats för billiga plastkulor från Ikea detta år och tur var väl det för Meja har lekt studsboll med ett antal och byt plats på alla inom räckhåll ett antal gånger. Jag slutade räkna efter fyra förstörda kulor... Jag har närt en kommunist terrorist vid min barm.

13 miljoner över?

I så kan du hitta en fin och ganska nybyggd skånelänge i Vellinge kommun. Jösses vilket fastighet. Tur att det inte kostar att drömma. Här hittar du fler bilder.
Det här är väl vad man skulle kunna kalla ett ganska ljust och fräscht boende.
Orientaliska mattor är på stark frammarsch. Tillsammans med några lastpallar blir det en soft loungehörna utanför bastun.
Vilket rart litet barnrum. Älskar brädväggen.
Stort, härligt badrum...
... med nedsänkt? badkar. Nice.
Två frihängande solsängar bör finnas i var mans trädgård. Tror dock att det kan blåsa en hel del där nere på skåneslätten så jag skulle nog satsa på något vindskydd.

Tine K Home SS 12

Vi kan väl lika väl börja det ny bloggåret på samma sätt som vi avslutade det tidigare bloggåret - med inspriation från finaste Tine K Home. Detta är några dagar gamla pressbilder från vår och sommarkollektionen. Längtan efter vår, sommar och blått väcker sig starkare när man tittar på dessa bilder.
Tomma träramar, fina anteckningsböcker och en jordglob av papp varav den sistnämnda genast väcker ha-begär.
Fina, fina fågelburar. Och kolla den lokalen med den platsbyggda förvaringen - to die for.
Så fint stylade miljöer av Pernille Vest och foton tagna av Mikkel Adsböl. Sedan länge har jag en bevakning på Blocket efter en gammal bordsfläkt. Än har inte den rätta dykt upp. Men denna bild får mig att längta lite extra efter en alldeles egen fläkt.
Åh, gillar allt med denna bild. Kuddarna, ritbordet, stolen och klämspotten mm
Mysiga textilier i naturnära toner - vitt, grått, beige, blått och svart.
Åh, så de där kuddarna som alltid väcker ha-begär. Blått är flott!
Vår, vår, vår i denna bild. Brickan är fin.
Åh, så dessa ljuvliga lampor. Den höga lampfoten till höger med en grå skärm med snäckskal skulle när som helst få flytta hem till mig.
Jag har länge drömt om en halsbandsklocka från Vintage by Fé och nu tycks även Tine K komma med en variant. Gamla böcker med liknande pärmar kan du få för några kronor på närmsta loppis. Fint som rekvisita och som stileben i lite vintagestil.
Stråväskorna i sig är ingen nyhet men nytt för denna säsong är hjärtat som pryder den ena varianten på bilden.
Och så avslutar vi med en bild med vackert porslin, lite kraftigt och lite rufft. Något liknande saknas här hemma. Våra servicer är ganska strikta och fabriksperfekta. Vore kul med något handgjort och inte så perfekt som komplement.
Flera bilder hittar du på BlackBalloons Facebooksida.

Välkommen 2012!

Bild via Pinterest

Nytt år, nya insatser. Ett tillfälle för nystart. Så det är väl en ursäkt så god som någon att kicka igång den här bloggen igen. Vad hände liksom? Full med inspiration lagom till december och laddad till tusen för mysiga dagar med julpyssel med barnen och datorn fullladdad med julig inspiration till bloggen. Så... sjukdomarna kom i rad, till mig, till barnen och till mig igen. Dessutom work overload och två veckors ledighet med familjen och så vips har det gått en och en halv månad... Nåväl, som tur är kommer det snart en ny jul och då får jag ta nya tag. Ingen idé att sörja det som varit. Nu blickar vi framåt istället. Välkommen 2012!

RSS 2.0