Ikväll hälsar vi våren välkommen!

image435
Tittar in en snabbis. Om några timmar får vi goda vänner över på middag och efter det blir det tal och vacker musik innan vi tågar ner till Skärlagsvallen och ser scouterna tända på majbrasan. Hoppas ni får en trevlig valborg!

På trädgårdsfronten: Litet nytt!

Igår var det stiljte här på bloggen. Jag var nämligen med Fia på modevisning. Varje vår och höst visar Skostället och Lady M vårens och höstens nyheter på Stadshotellet här i Trosa. Kvällen inleddes med ett glas vin i baren i väntan på insläpp. Klockan sju slog portarna upp och vi fick ta plats i salongen för att inta en laxtallrik och ytterligare ett glas vin. Efter middagen bjöds vi på lite underhållning följt av en personlig modevisning där modellerna avslutar sin tur på catwalken med att ta av sig skorna för att visa upp dem och publiken får känna på kvaliteten på kläderna. Igår fick vi dessutom lära oss att det numera kan vara hål inuti baddräkten och att det är meningen att man "ska stoppa in tuttarna där". Härligt anspråkslös och befriande. Under hela kvällen lottas det ut priser och igår vann både Fia och jag var sin röd finstickad tröja från Sandwich. Våra nummer 41 och 42 blev dragna precis efter varandra och vi fick samma pris. Det skrattade vi gott åt!

Men nu till något helt annat. Jag tänkte visa lite resultat av helgens ansträngningar. I lördags for vi nämligen iväg för att handla dynor till våra utemöbler och med hem följde även två odlingslådor, sex trästolpar och en burk svart färg. Och här kan ni se resultatet och mitt bidrag till veckans tisdagstema fyrkantigt.

image433

image434

Vinnarna är utsedda!

image427
Ikväll har vi dragit lott vilka som vann i min lilla krydd-tävling.

1a pris, en en örtkruka från Sagaform, går till Angelica
2:a pris, kökshandduken Perssons kryddskåp från Almedahls, går till Maria
3:e pris, tre kryddpåsar från Weibulls, går till Lovisa

Stort grattis till er. Skicka ett e-post mer er adress till bodil.sanden(at)wspgroup.se så ska jag se till att posta era saker inom de närmsta dagarna.

Sista chansen att tävla!

Idag är sista dagen för att vara med i tävlingen. image426











Världens godaste Ceasarsallad

Igår lagade vi till vår absoluta favoriträtt Ceasarsallad. Receptet har vi fått från min goda vän och kollega Sara som vi sedan har modifierat något efter eget tyck och smak. Idag bjuder jag på receptet. Låt mig gärna veta vad du tycker om du väljer att provlaga. Fast egentligen vet jag redan att du inte kommer att bli besviken. Håll till godo!
image432
Ceasarsallad
4 personer

2 stånd romansallad
riven permesan
krutonger
valfri fyllning: kyckling, bacon eller jätteräkor

Dressing:
1,5 dl olivolja
2 dl riven permesan
2 äggulor
1 burk sardeller i kapris
2 vitlöksklyftor
saften av en citron
1 tsk senapspulver
1 krm salt
nymalen peppar
runda av med lite mjölk eller matlagningsgrädde (ca 1 dl)

Gör så här:
1. Tillaga kyckling, bacon eller jätteräkor beroende på vad du vill servera till salladen idag.
2. Mixa alla ingredienser till dressingen till en slät dressing.
3. Skölj salladen och bryt i halvstora bitar och lägg upp på ett fat.
4. Bred ut t ex kyckling och krutonger.
5. Toppa med riven permesan och dressingen.
6. Servera med ett gott vin!

PS! Dressingen har en vuxen smak så Melker får Thousan Island dressing istället och äter då med stor aptit.

Trevlig helg!

image431
Med lite nyinköpta fredagsblommor vill jag önska dig en lång och skön helg.

Tema: Flätad fredag

Idag är det flätad fredag hos Ellas inspiration. Jag försökte hitta något som inte var så uppenbart men insåg snart att jag bara hade tre saker hemma som är flätade - alla korgar. Så det fick bli en bild på en av våra tv flätade korgar från Bruka som vi förvarar värmeljus i.

image430
PS! Ni glömmer väl inte bort att delta i min tävling!

Tema: Rutig torsdag

Igår var det rutig torsdag hos Ellas inspiration. Våra granitstenar bildar ett rutmöster mellan gräs och singel.
image429

PS! Ni glömmer väl inte bort att delta i min tävling!

Mina glädjeämnen firar 1 år!

image426Idag är det precis ett år sedan jag publicerade mitt första inlägg. Jösses, vad tiden har gått fort, så mycket roligt arbetet med bloggen medfört och vilka fina bekantskaper jag har stiftat. Klanen av inredningsbloggare (tillsammans med min familj och mina vänner som jag vet också tittar in ibland) är verkligen en god och skapande kraft som sprider tonvis med positiv energi. Inte en enda gång under detta år har jag fått en negativ eller nedlåtande kommentar. Tvärtom är det alltid snälla och rara kommentarer och en hel del beröm jag får från er därut. Det värmer och ger mig energi att fortsätta ett tag till.

1-årsdagen måste firas tycker jag och det gör vi med en tävling som inleds nu och avslutas på söndag klockan 16.00. Tävlingsreglerna är enkla. För att delta ska du:

Lämna en kommentar till detta inlägg där du...
1. ... ger positiv och/eller negativ kritik om bloggen samt ...
2. ... uppger vad du vill se mer av på bloggen
Du som har en egen blogg/hemsida uppmanas också tipsa om och länka till tävlingen i ett eget inlägg. Om du vill kan du använda den lilla bilden.
image427
Vinnarna i tävlingen avgörs genom lottdragning på söndag eftermiddag. Jag delar ut tre priser med koppling till kryddor. Första priset är en örtkruka från Sagaform (värde ca 200 kr i butik). Andra priset är kökshandduken Perssons kryddskåp från Almedahls (värde ca 100 kr i butik). Och tredje priset är fröpåsar från Weibulls med tre olika örter (värde ca 60 kr i butik). Hoppas du vill delta!

Tusen tack för det gångna året. Hoppas du vill hänga med ett tag till!

Massor av kramar
Bodil

Tema: Blommig onsdag!

I dag är det blommig onsdag hos Ellas inspiration. Idag bjuder jag på bilder tagna vid 19.30 tiden ikväll.
image428

Tema: Prickig tisdag!

I dag är det prickig tisdag hos Ellas inspiration. Här är mitt bidrag - utsikten från jobbfönstret:

image425

Tema: Randig måndag!

Ellas inspiration (för övrigt en ny bekantskap för mig!) bjuder på utmaningar för din kamera med mönstervecka. Igår var det randig måndag. Jag är lite sen men hakar på ändå. Här är mitt bidrag:
image424

Det känns underbart när knoppar brister!

image423

Planetpolarna

image421
Idag sprang jag in på Åhléns City en sväng efter jobbet för att bl a köpa dragkedjor till mitt kommande syprojekt. Det var länge sedan jag var där och på heminredningsavdelningen fanns det en hel del ögongodis i fina våriga pasteller. Men några saker stack ut lite extra i mängden och nu måste jag bara slå ett slag för Åhléns nya barnserie Planetpolare med illustrationer av Camilla Fuchs. Illustrationerna finns på en mängd produkter allt i från tapeter, tyger, förvaringsboxar, t-shirts, kuddar och gosedjur. Vilka bedårande filurer! Dagens absoluta favorit!

Utmaning: Bild från en svunnen tid

image422

Sara som har en av de mest populäraste inredningsbloggarna Saravillfara, har uppmanat oss läsare att leta i gamla bildarkiv efter bilder från en svunnen tid. Jag har letat fram ett gammalt foto av mig. Jag tror att jag är runt 6-8 månader på bilden. Inredningsnörd som man är kan man ju inte låta bli att fnissa åt färger och möbler. Och det råder väl knappast någon tvekan om vilken generation jag tillhör?!

PS! Utmaningen till ära passar jag också på att skapa en ny kategori med namnet Nostalgi.


Dagens bild - Liten och perfekt

image420

Lördag: Svärföräldrar och IKEA

image419
I lördags fick vi besök av mina svärföräldrar Olle och Gun. Några av er kanske minns att vi några veckor innan och under påsken hjälpte dem att måla, tapetsera och lägga golv deras nya bostadsrätt. Nu har de bott där i drygt en månad och det mesta har fallit på plats. Några inköp återstår dock och ett av syften med helgens besök var att åka till IKEA och inhandla en tavla och två nya hallampor. Efter tips av mig så blev det två Fado och en Pjätteryd föreställande en olivkvist fotograferad av Peter Westman. Ikväll har jag fått rapport att både tavlan och lamporna nu är på plats och svärmor är jättenöjd. Det är roligt när mina tips faller i god jord. Det tycks det för övrigt också har gjort när det gäller vännernas arbetsrum.

Drinktips: Mojito

En av mina absoluta favoritdrinkar under sommarhalvåret är Mojito. Så här står det i Wikipedia om denna longdring: "Drinkens historia går tillbaka till slutet av 1800-talet då kubanska slavar drack sockerrörssötat vatten blandat med rom. Vem som komponerade den och var är däremot omstritt, men på 1920-talet fick den sina nuvarande proportioner då den serverades på Playa de Mariano, en strand som vid den tiden ofta besökes av arbetare. Den anknyts mest med en av Kubas mest berömda barer: La Bodeguita de Medio, där den på 40-talet blev populär bland Havannas "hipsters". Ernest Hemingway besökte ofta baren och han hjälpte drinken att få internationell spridning."
image418
Mojito
2 glas

8 cl                ljus rom

8 cl                sockerlag

1 st                limefrukt

myntablad
krossad is

sodavatten

1. Krossa myntablad och lime (i klyftor) tillsammans med sockerlagen. Ta en knapp handfull mynta och smaka av, målet är att mynta och lime ska smaka ungefär lika mycket.
2. När blandningen känns rätt fyller du glaset med krossad is och häller över rommen. Toppa glaset med sodavatten och rör om.
3. Lämpligt som garnityr: lime eller en myntakvist.

Vill du ha tips på fler cocktails kan jag rekommendera cocktailguiden.com.


Barnfritt!

image417
Ännu en helg till ända. Vi har haft en bra helg på hemmaplan. I fredags hade goda grannar bett storasyster med kompis att vara barnvakt till W, E och vår Melker. Barnen var helnöjda med hamburgare, popcorn, chips, godis och Talang 2008 på TV. Minst lika nöjda var vi föräldrar när vi cyklade ner till Stadshotellet för några timmars njutning. Fredagen i Trosa bjöd på natt-SM i orientering varpå det var lite extra jippon på stan. På Stadshotellet blev det en drink i baren och husets specialhamburgertallrik - grillad Sirloin biff med brillat bröd, örtalioli, tomat samt friterad klyftpotatis. Senare på kvällen spelade T-Cats rocka-billy musik och minsann blev det inte en liten sväng på dansgolvet också. Jocke är en hejare på att bugga. Vid tolv cyklade vi hem och fick höra att Melker somnat sist av alla vid halv tolv. Den ungen kan verkligen pressa sig. Tre filmer hade han klämt på kvällen. Efter kaffe och päronkonjak gick vi hem vid tvåsnåret. Tack goda vänner för en rolig och avkopplande kväll!

Inredningshjälp

image416

Härom dagen fick jag en förfrågan från goda vänner om jag kunde hjälpa dem att fundera ut någon praktisk, snygg och hyfsat billig lösning till deras arbetsrum. Eftersom de är en familj på fem personer krävs det flera arbetsplatser och mycket förvaring för att rummet skall fungera optimalt. Ikväll var jag där och tog lite mått och ikväll har jag suttit och, med hjälp av IKEAs planeringsverktyg, kontrollerat att mina tidigare idéer, skisser och förslag fungerar och det tror jag att de gör. Det ska bli spännande att höra vad de tycker.

Tisdagstema - Himmel

image415
Veckans tisdagstema är himmel. I en tid som denna går mina tankar förstås till Engla och hennes familj. En Engla på jorden har blivit en ängel i himmelen. Engla, du fattas oss.

Mera Tradera

image414Okej. Jag erkänner. Jag är fast. Tradera rules. Idag vann jag ytterligare en auktion. Denna gången fyndade jag knappt två meter tyg Eden från Spira. Återigen till ett riktigt bra pris.

Men jag inser också risken  att köpa saker bara för att det är billigt och inte för att man verkligen vill ha dem är stor. Och jag känner mig själv väl. Därför har jag satt upp tre enkla regler vad det gäller min aktivitet på Tradera. Dessa är:

- Jag får bara söka på produkter som jag själv har tänkt köpa eller som står på önskelistan - dvs inget planlöst surfande efter produkter som tilltalar mig men som jag när allt kommer omkring kanske inte vill ha eller ens kommer att använda.
- Jag ska lägga ett maxbud direkt och avvakta auktionens slut - dvs inga sista-minuten-bud.
- Mitt maxbud får aldrig överstiga 50% av varans pris i butik.

Om jag lyckas följa dessa tre regler så kommer jag att fortsätta vara nöjd med mig själv och undvika mindre bra inköp. Än så länge har det gått bra.

Tradera, pubquiz och sorg

image413Idag har jag vunnit min första Tradera-aktion. Det blev en helt ny Alvar Aalto vas i kartong från Iittala till det facila priset av 100 kr. Vilket fynd!

Tidigare har jag aldrig tagit mig tiden att sätta mig in i hur det fungerar. Jag har också sett framför mig att när auktionen ska avslutas (vid en tid som man inte väljer själv) så måste man bevaka den hela tiden. Men genom att ange ditt eget maxpris så sköter Tradera budgivning automatiskt åt dig. Mycket smidigt!

I övrigt har det varit lugnt på bloggen ett par dagar. En av förklaringarna är att några av våra godaste vänner går igenom en allvarlig kris just nu, vilket även har en stark inverkan på Tobbes och mitt liv och hur vi mår just nu. Så bl a på grund av detta har det bara blivit 4-5 timmars sömn per natt de senaste dagarna och det känns. I onsdags träffade jag en av dessa vänner och förhoppningsvis kunde jag lyssna, trösta och stötta lite grann i allt kaos. A och T, ni ska veta att vi tänker på er hela tiden!

Igår kväll hade vi en social gruppaktivitet på jobbet. Efter en uppdatering om arbetet med att ta fram de nya trafikpolitiska målen och en genomgång av verksamhetsplanen åkte vi till Southside, en irlänsk pub vid Zinkensdamm, käkade lite mat och deltog i ett pubquiz. Det var jättetrevligt. Vi har verkligen en superbra arbetsgrupp. I morgon kommer goda vänner på middag. Det var länge sedan vi sågs så det ska bli mysigt. Hoppas du också får en trevlig helg. Kram, kram.


Tisdagstema - Mat

image411
Veckans tisdagstema är mat. På bokrean för någon månad sedan köpte jag bl a "Klaras goda GI-dagar: kompletta menyer för 6 veckor" av  Klara Desser. Bilderna är vackra och maten ser underbart god ut och inspirerad av Helena laddar jag nu för en period av strikt GI-kost. Wish me luck!

Längtan efter ett sommarhus!

Idag drömmer jag om ett fritidshus på en klippa intill den vackra sjön Båven här i Södermanland. Omgiven av höga tallar vill jag ha ett stort glasparti ut mot vattnet. Huset behöver inte vara stort - 40 kvadrat räcker gott. Där vill jag sitta regniga och stormiga höstkvällar tillsammans med Tobbe och Melker och titta ut på sjön där det blåser gäss med ett stort glas chaite och en god bok i knät. Huset skulle jag inreda med inspiratin från Gotland, Furillen och Fårö. De finaste svenska möblerna som står att finna är av naturliga material, håller högsta kvalitet och är snälla mot miljön. Färgskalan går i vitt-grått-svart . Vackert och vilsamt. Någon gång i livet...
image410

Inspirations- och produktbilder från vänster till höger, uppifrån och ned:

Furillen
Länsstol, soffa, stol, sovrum från Norrgavel
Bänk Fårö från G.A.D.
Soffbord, Bord halvcirkel, matta Plain från Norrgavel
Säng Karlsö från G.A.D.
Lampa FLA2097-30 från Flos
Gotländskt fårskinn

Hemma igen!

Nu är vi åter på plats hemma i Trosa efter en härlig vecka i Hundfjället med goda vänner. Vi har verkligen tagit det lugnt och vilat upp oss.  En del skidåkning har det förstås också blivit, liksom god och lättlagad mat, många skratt och lite tandagnisslan. Precis som det förväntas vara med andra ord. Enda minustecknet var väl egentligen att jag varit hängig halva veckan (Jag blir alltid sjuk när det är semester!) men jag har i varje fall varit så pigg att jag kunnat vara med i backen och då får man väl vara nöjd.

I fredags hyrde vi tre skotrar och åkte upp på fjället. Härligt med vita vidder, snabba skotrar och med solen som tidvis lyste i våra ansikten. Här bjuder jag på några bilder från det tillfället.
image409

RSS 2.0