En liten sessa!

Årets bild 2011 Fotograf: Paul Hansen

Vilken lycka! Det blev en liten prinsessa. Jag blev rörd till tårar när jag såg presskonferensen från Karolinska och Daniel möter pressen för att berätta den stora nyheten. Jag vet ju själv hur han känner just nu. Hur magisk den där första tiden är. På jobbet firade vi med prinsesståra, inte en utan två gånger, och hade jag inte varit inbokad på möten hela dagen hade jag tagit mig ner till Skeppsbron vid lunchtid för att bevittna saluten. I morgon får vi veta vad den lilla ska heta. Jag gissar och hoppas på Astrid.

Mina varmaste gratulationer till Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel! Och till den lilla prinsessan: Välkommen!

Happy Valentines Day

Foto by FL4Y

Till min familj, mina vänner och mina fina bloggläsare. Tack, för att ni är dem ni är och för att ni förgyller och berikar mitt liv. Varje dag. Nu och för alltid. En extra hälsning till pappa som fyller år idag. Grattis! Jag älskar dig!

Dagens inspiration

Foto: Annette Suhr för Fri.dk

Den här bilden ger mig rysningar av välbehag. Färgskalan, den fantastiska slitna läderstolen och mattan ton i ton och så det tunna lite ruffa och enkla bordet. Mmmmmm. Hemmet är Christina Halskovs, den ena halvan av designteamet Halskov & Dalsgaard Design, ligger på Österbro i Köpenhamn. Artikeln hittar du här. Tipstack till SeventeenDoors.

Tungt besked och en liten tröst

Bild via tumbler utan vidare källa

Måndag och ny vecka. Förra veckan går inte till historien som den roligaste. Inte nog med att Torbjörn har haft 40 graders feber från torsdag till söndag (han är sjuk en gång vart femte år så det är väl i sig inte så mycket att orda om) men så fick vi också besked om att han har fått diabetes. Nu väntar ett besök hos diabetessköterskan och ett annat hos en dietist men framför allt nya och sundare vanor. Men vi är båda optimistiska och ser det som en perfekt anledning att börja ett hälsosammare liv. Något vi båda behöver. Men även om vi försöker se möjligheterna så är det ändå ett tungt besked att få.

En liten tröst i tillvaron är att familjen ikväll har utökats med en tillfällig medlem. Ester Godis Lundqvist har flyttat hem till oss när hennes riktiga familj drar till Teneriffa i morgon. Så bredvid mig i soffan sover just nu en grårandig tiger. Lite större än den lilla missen på bilden men minst lika söt.

Läsarfråga: Bestick

Jag fick en läsarfråga häromdagen från Elin. Hon är på jakt efter nya bestick och undrade om jag har några bra förslag. Självklart har jag det. Jag har själv funderat på nya bestick men har lite svårt att motivera det då de vi redan har fungerar utmärkt att äta med - jag har bara ledsnat på dem. Bestick är ju inget man sliter ut i första taget. Nåväl, Elin, här är några bestik som jag gillar utseendemässigt i olika prisklasser. Sedan skulle jag förstås innan jag bestämmer mig ta mig tid att känna hur de ligger i handen och hur de känns i munnen. Som sagt du kommer säkert leva med dina bestick länge och då är det ju viktigt att man fattar rätt beslut oavsett om du planera lägga ut ett par hundra eller flera tusen kronor.

Vi börjar väl med favoriterna Focus de Luxe från Gense - 12 delar 999 kr hos Verner och Verner.
Samma men ändå olika -  Focus Steel från Gense. Just nu till specialpris hos Design Online - 12 delar för 269 kr (330 kr i rabatt just nu). Detta är mitt hetaste tips! Klassisk och hållbar design till mycket förmånligt pris.
En dyrgrip med ett mer spännande formspråk är Vivianna från George Jensen. 12 delar för 1 899 kr Geroge Jensens webshop.

 

I något billigare prisklass från samma tillverkare kommer denna serie som heter New York.
I den billigaste prisklassen hos Ikea hittar jag flera serier vars formspråk jag gillar - Data, Löja och Charmig. Men IKEA-favoriten är nog ändå den billigaste av dem alla - Bonus - 16 delar för 29 kr. It's a bargain!

 

Från Åhléns kommer serien Agnes -  24 delar för 695 kr.

Elin, hoppas att du hittade något du gillar. Lycka till med inköpet! Till er andra, önskar du också tips på varor eller har andra frågor om inredningen eller till mig personligen. Tveka inte, fråga på!


Plåtpallar

Kollage med bilder från Ellos och Mary's house

Det var länge sedan jag postade något i kategorin Lyx vs Budget. Så kan vi ju inte ha det. Jag såg en fin plåtpall på Åhléns vid Skanstull härom dagen men eftersom jag inte hittade någon bild på hemsidan fick det bli en annan utmanare till den klassiska Tolix-pallen. Denna (den vänstra på bilden ovan) är från Ellos och kostar 599 kr. Originalet Tolix kostar 1 450 kr. Vilken väljer du?

It's Friday!

Festlig pompom-girlang från Etsy

Nu tar jag snart helg. Packar bilen full för att åka till svärföräldrarna ikväll och i morgonon spana in min svägerskas nya lägenhet, hälsa på barnens kusin som är hemma i två veckor från Afganistan, lämnar barnen hos godaste vänner för att åka till andra godaste vänner för en fördrink för att sedan, med glitter på ögonlocken och glans på läpparna, åka till en annan godaste väns 40-årsskiva. På söndag åker vi och hämtar barnen, åker hem till Trosa igen och sover eftermiddag med Meja och kör hämtmat på kvällen. Så ser planerna ut för min helg ut. Hoppas din kommer bli lika kul som min! Puss!

Kvissle - en nyhet från IKEA

Den roligaste delen i planeringen av ett rum är detaljerna. De där sista bitarna som måste till för att skapa en känsla och en personlighet i ett rum. En av vårens nyheter från IKEA är serien Kvissle med småförvaring till arbetsplatsen. Jag har alltid gillat Eva Lilja Löwenhielms rena och enkla formspråk och Kvissle verkar inte vara undantaget. Kombinationen av material som pulverlackerat stål och kork känns helt rätt, liksom den återhållsamma färgskalan. Det blir till att klämma och känna vid nästa besök i det stora varuhuset.


Pressbilder från IKEA

Arbetsplats/Gästrum: Grund och Möbler

Vi fortsätter med mina tankar kring arbetsrummet. Eller egentligen är det ett kombinerat arbetsrum/gästrum och det är i att få till de dubbla funktionerna som den stora utmaningen ligger. Rummet är ganska litet och avlångt. Idag fungerar rummet som gästrum. Vi har två relativt oanvända 70-sängar därinne som man sover ganska bra i och eftersom jag själv värdesätter högt att sova bra så vill jag naturligtvis att våra gäster ska sova så bra som möjligt. Så min förhoppning är att vi ska kunna behålla sängarna och samtidigt tränga in en kreativ och praktisk arbetsplats där inne. Lösningen för sängarna blir ett sängskåp i ena änden av rummet och en liten kontorsdel i den andra. Väggar och tak blir förstås vitmålade och på golvet lägger vi ett vitmenat ekgolv. Jag har läst mycket gott om detta golv så det måste jag spana in IRL. När det gäller kontorsdelen av rummet har jag tänkt mig en grundmöbler likt detta. 
Working space inspiration
Mot ena långväggen vill jag ha 128 cm vita höga Beståskåp med dörrar bakom vilka man kan gömma allsköns saker. Ovanför skåpet sätter vi upp vita konsollhyllor (Elfa) för böcker och vackrar saker. Mot långväggen mittemot ställer vi ett ganska nätt skrivbord på benbockar Lerberg från IKEA (jag skulle förstås hellre haft dessa men här går vi på budgetalternativet). Vad det gäller bordsskivan är jag fortfarande lite osäker. Kanske blir det en grå/vit vändbar Numerär från IKEA eller så skruvar jag ihop några brädor som sedan får en bets med någon grå nyans. Medan det mesta i rummet är budgetlösningar så vill jag satsa lite extra på en snygg stol. Just nu drömmer jag mest om Eames plastic chair DSW i svart men även About a chair från Hay är en het aspirant. När sängarna är infällda i sängskåpet vill jag ha en enkel läshörna i den andra delen av rummet. Ett litet brickbord och en naturfärgad Storsele tänker jag mig. När det gäller belysningen kan jag nog plocka fram några saker ur gömmorna: arbetslampan från ClasOhlsson och glödlampsslingan från Granit. Skrivbordslampan är lite knepigare. Det finns ju så många fina men favoriten (förutom all time favorite Bestlite) är denna goding från House Doctor. Vad tror ni? Kan det fungera?

RSS 2.0