Syskon och kusiner

Lördag och söndag har vi tillbringat hemma hos mamma och pappa. Min bror och hans familj har också varit där. Och här fortsatte kalasandet. Min bror fyllde 30 den 16:e och mamma fyllde ***piiip*** den 25:e och så fyllde ju jag den 27:e. Så vi valde att slå ihop kalasen. Höjdpunkten var förstås att träffa min lilla brorson Noah igen. Han har hunnit bli 6,5 kilo tung och är förstås ett riktigt litet charmtroll.
233012-189
Foto: Bodil & Daniel Sandén

Bild 1: Daniel (min bror) och Melker spelar Plockepinn
Bild 2: Noah och jag tittar i prasselbok
Bild 3: Noah skrattar åt Melkers konster
Bild 4: Kusinerna gosar i soffan framför TVn

En helg med mycket firande

Tillbaka framför skärmen efter en helg med idel kalasande. I fredags hade vi några goda vänner här på lite middag. Vi bjöd på västerbottenspaj, svenska kräftor och marängsviss. Som vanligt hade vi mycket trevligt. Fina presenter fick jag också. Utöver det som visas på bilderna fick jag ett jättefint armband. Tack så mycket goda vänner för att ni kom och firade tillsammans med oss och för de fina presenterna.
233012-190

Den är min!

image188
Ikväll har jag blivit uppvaktad av Tobba och Melker. Älsklingen känner mig alltför väl och gjorde i detta fall helt rätt när han trotsade önskelistan. Jag fick min Pappelina matta. En grön med åtta prickar. Precis en sådan vill jag ha i köket när det så småning ska renoveras. Tobba såg framför sig att vi skulle ha den i allrummet, vid utgången till baksidan. Eftersom Tobbe inte tyckte det kändes något kul att lägga undan mattan i nio månader (och jag var väl benägen att hålla med) har vi nu bestämt oss för att lämna tillbaka denna och byta till en kortare Vera i en annan färg. Valet står mellan en grå eller en svart. Jag är inne på grått, älsklingen svart. Vi ska se om vi kan låna hem båda färgerna från Formodesign så får vi se vilken vi väljer.  

Pernillas delikatobollar

image187
Imorgon kommer några av mina närmsta vänner över på middag. Med sig har de ett helt gäng med underbara ungar. För att flirta lite med dessa har Melker och jag (läs jag) under dagen bakat chokladbollar. Min goda vän Pernilla har ett grymt recept som jag tänkte dela med mig av.

7,5 dl havregryn
200 g smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
0,5 dl kallt kaffe

Börja med att hacka sönder havregrynen i matberedaren. Häll där efter i resten av ingredienserna i matberedaren och kör tills du fått en fin deg. Rulla och doppa i kokos, pärlsocker eller strössel. Klart. Mumsa och njut.

På rymmen

image186
Födelsedagen har jag tillbringat här hemma med en febersjuk men pigg Melker. Vid mellis fick Melker för sig att han skulle prova att ha lite strösselblommor i filmjölken. Jag sade bestämt ifrån och därmed var konflikten ett faktum:

Melker (sur och trumpen): ...då rymmer jag hemifrån.
Mamma: Vart ska du rymma då?
Melker: Till Stockholm.
Mamma: Hmmm. Vart ska du bo då?
Melker: Det säger jag inte!
Mamma: Men vem ska betala hyra, laga mat och se till så att du kommer till dagis i tid?
Melker: Jag ska skaffa en tjej!

Efter det skrattade vi ihop i tio minuter. Älskade, underbara unge!

Det kunde varit en önskelista

Imorgon torsdag fyller jag år, 34 närmare bestämt. Jag älskar att fylla år. Jag gillar kalas och fester i allmänhet och födelsedagskalas i synnerhet. För presenternas skull. Jag älskar presenter. Det är kul att ge bort, men det är ändå roligare att få. Det är den där spänningen som infinner sig när man öppnar paket. Den är svårslagen.

I år har jag bara en sak på min önskelista: Pengar till kläder och skor. Det känns inte kul, men jag måste få en ursäkt att uppdatera min garderob. Efter att ha suttit hemma och jobbat mycket i ett antal år, har min garderob mest utvecklats till en kollektion av myskläder. Jag är i skriande behov av en business wardrobe. Jag tror inte mina kunder/potentiella kunder skulle uppskatta min svarta velourdress med vridna sömmar och målafärgsstänk eller mina röda jogging med stora knän. Jag behöver kavajer, kjolar, byxor med pressveck, fina toppar, snygga skjortor, ett par höga stövlar och en vinterkappa i ull. Jag behöver snygga skinnhandskar, en fin mössa och en vacker sjal. Jag behöver nylonstrumpbyxor (jävulens påfund) i mängder. För att inte tala om fina underkläder. Inte för att kunderna ska se dessa utan mest för känslan att "är man fin under så känner man sen fin i övrigt också". Egentligen vill jag inte alls önska mig pengar till kläder och skor. Jag vill önska mig vackra smycken, snygga handväskor och förstås ... inredningsdetaljer. Önskelistan för det sistnämnda skulle kunnat sett ut så här:

image185

Matta: Vera från Pappelina
Radio: Model One Classic Walnut från Tivoli Audio
Klocka: Camp Wall Clock från David Design
Porslin: Teema från Iittala
Ljusstake: Ghost Candelabra från Innermost
Skål: Margrethe från Rosti
Karaff för olja från Skrufs Glasbruk
Hängare: Blad från Pluto Produkter
Smyckesträd: Blad från Samlade former
Lampa: Knappa Klöver från Ikea
Kudde: Ogräs från Mairo
Papperskorg: BinBin från Essey
Doftljus från Durance
Magneter:Slick Mag Knobs från Slick Design

...som ni ser är jag kvar i min gröna period.

Äntligen...

image184

... är den här. Peter LeMarcs nya album. Idag kom ett signerat exemplar i brevlådan. Nu ska den bara in i iPoden. Sen ska jag njuta. För jag är helt övertygad om att den kommer vara superb. När det är dags för konserten i Uppsala kommer jag kunna varenda textrad, jag lovar.  

Tisdagstema - Gammal

image183

Veckans tisdagstema är gammal. En gammal bild på en gammal gotlänsk väderkvarn.

Kontoret

Det är hög tid att visa upp utlovade bilder på kontoret. Projektet påbörjades veckan efter midsommar. Vi rev tapeter, satte upp renoveringstapet, målade tak och väggar vita, målade fönster och fönsterkarmar vita, lade in ekparkett och skruvade dit eklister.

Så småningom ska vi ha kontoret på nedervåningen men i väntan på flytt beslutade vi oss för att behålla vårt nuvarande möblemang: 3 Billy bokhyllor och ett stort skrivbord i vinkel, allt i bok (jättefult, jag vet) och från IKEA. Det oranga träslaget fick således bestämma färgvalet på detaljerna i rummet. I början av juli fick ni se en sneak peak  av färgvalet  och några detaljbilder (se nedan).

image118
Sedan dess har vi gjort några småinköp i form av en lampa från Bolagret, en mobil från Granit, en extern hårddisk från Elgiganten, och en magnetlist med burkar från IKEA. Här är resultatet:

image182

Det blev helt okej, men jag kan inte låta bli att längta till när vi flyttar ned kontoret dit ned. Då skulle jag vilja ha det så här.

Trevlig helg!

image181

I eftermiddag har jag gjort lite höstfint vid entrén. Men en bild på min zinkbalja, med några röda äpplen och lite värmeljus önskar jag er en lång och härlig helg.

Idag är det ...

image180

...just det... fredag. Och det betyder fredagsmys. Melker och jag firade med var sin stor chockladmuffins och eftersom vi är en barnfamilj serverades det, som sig bör en fredag, tacos till middag och så lite rödvin (också det som sig bör en fredag).

Nu får det vara nog!

image179
Eget kollage med bilder från Ilva 

Nu är det hög tid att Ilva etablerar i Stockholmsregionen. Det är olidligt att ha 55 mil till närmsta varuhus.

Tisdagstema - Olika

image178
Veckans tisdagstema är olika. Grannens buskar sprakar just nu i underbara höstfärger. Lika men ändå så olika.

Snygga wallies

image177
Bild från Ferm Living

Via nyfunna bloggen Designtjejen hittade jag till företaget Ferm Living som tillhandahåller jättesnygga tapeter och wallies. Eller vad sägs om ovanstående "Powerpole"? Svenska återförsäljare är bl a favoritsaker.se och inreda.com.

Sovrumsinspiration - Del I

image176

Nästa projekt här hemma (vid sidan om att vi ska måla om i köket och fixa uppgången vid sidan om vårt hus) är vårt sovrum med tillhörande klädkammare. I mitt bildarkiv hittade jag följande bild som tjänar som inspiration vad gäller valet av färger, vitt - ljusblått - grått. Visst ser det svalt och skönt ut? Tyvärr kan jag för mitt liv inte hitta varifrån bilden kommer. Kanske kan du hjälpa mig?!

Bio: Shrek den tredje

image175

Efter femårskalas hos bästa kompisen W har Melker och vi spenderat eftermiddagen på Heron City i Kungens kurva. Huvudattraktionen var att gå och se Shrek den tredje på bio. Med dricka och popcorn njöt Melker till fullo och skrattade högt åt pruttskämt och diverse andra kroppsljud. Tobbe passade på att sova i 30 minuter och själv skrattade jag åt några roliga poänger men filmen får en ljumt betyg. Men så har Shrek aldrig varit någon riktig favorit. Nej, här hemma är vi barnsligt förtjusta i Toy Story filmerna. Vi ser fram emot trean som beräknas komma 2010. Den som väntar på något gott... 

Spira Inredning

image174

Skärmdump från spirainredning.se

Jag upptäckte just att Spira inredning har lanserat en (i varje fall för mig) ny hemsida. Och om du frågar mig så var det verkligen på tiden. Gå in och kolla på deras fina mönster och produkter. Mina gamla favoriter Eden, Staden och Lillian står sig ännu. Och nyheterna Julparad och Skärva ser mycket lovande ut.

Semesterdagbok III

Eftersom moderkortet på min gamla jobbdatorn lämnade in, var detta inläggs tillkommande länge osäkert, men här kommer så äntligen mitt sista inlägg om sommarens semester. Med god hjälp av Weronica (som är delägare av bloggen En mammas dag), boken Inspiration Gotland av Lena Berglund samt fotografen Roland Hejdströms bildutställning på färjan gjorde jag en (lång!) önskelista vad jag ville se och besöka under vår vistelse.

Under våra sex dagar på ön bjöds vi på ganska osäkert väder vilket passade min agenda utmärkt eftersom jag lätt blir rastlös av strandlivet. Tobba och Melker hade nog föredragit varmare väder och ett lugnare tempo men denna resa var väderguden mig behjälplig. Jag vill här passa på att utfärda en varning att detta utan konkurrens kommer att bli bloggens i särklass längsta inlägg. Även om vi i verkligheten gjorde saker i annorlunda ordning väljer jag här att börja vår resa högst uppe i norr för att avsluta längst ned i Söder.

Den 30 juli, samma dag som Ingmar Bergman gick bort i sitt hem på Fårö, tog vi (helt ovetandes om detta faktum naturligtvis) färjan från Fårösund över till Fårö. Väl på Fårö stannade vi vid caféet Sylvis döttrar och handlade med oss lite gott fikabröd och åkte upp till Fårö fyr längst upp i norr. I lä från den kraftiga vinden bakom vindpinade tallar, fikade vi för att sedan flyga drake, fotogragera och plocka stenar, mussel- och snäckskal. Därifrån fortsatte vi till Langhammars raukar . Här klättrade vi (läs Melker) i raukar, sprang i labyrinter och njöt av det vackra vädret. Helgumannens lilla fiskeläge blev nästa stop följt av ytterligare raukar vid Digerhuvud. En sen lunchen intogs på restaurang Lauters innan vi tog färjan över sundet igen.

image164
Tillbaka på stora ön styrde vi audin mot den blå lagunen, ett kalkbrott med smaragdgrönt (snarare än blått) vatten. Det blåste riktigt ruggit men Tobba och Melker trotsade vädret och tog sig ett dopp. Därefter var det dags att tillgodose killarnas behov av snabba motorer. På Gotland Ring fick Melker och Tobbe se både snabba hojar och bilar, både snabba och långsamma varvtider och både duktiga och mindre duktiga förare. Själv passade jag på att utforska det sprillans nya restaurangen, kolla nya inlägg på mina favoritbloggar via ringens öppna trådlösa nätverk, ladda över bilder till datorn och ta ytterligare 75-talet foton. Efter dryga timmen fortsatte vi söderut mot Skymnings lamm- och pälsgård. Tyvärr stängde de fyra på söndagar och vi kom 10 minuter efter stängningsdags. Istället fortsatte vi den västra kusten söderut till Hallshuks klint för att konstatera att utsikten var hänförande men att vägarna var de sämsta vi någonsin åkt på.

image165
När vi några dagar senare utforskade nordöstra delen av ön var det dagsregn. Men det var ändå där och då som vi (Tobba och jag) hittade resans höjdpunkt. Jag hade läst och hört mycket om Furillen men verkligheten överträffade vida mina förväntningar. Och det var liksom så passande att vädret var grått och regnigt. Det kom liksom verkligen till sin rätt. Allt gick i grått, vitt, svart och björk. Bang&Olufsen. Betong, glas, vass och sten. Avskalat men ändå gemytligt med ylletyg och fårskinn. Vackert så det förslår. Titta och njut av bilderna från Sveriges kanske vackraste hotell.
image166
Många av betongbänkarna och krukorna som finns på Furillen kommer från Skulpturfabriken. På en gård inte långt från Boge kyrka, i en renoverad lada har Stina Lindholm sitt showroom. Alldeles intill ligger en fantastisk liten trädgård med bambu, gräs och betongprodukterna så klart. I ladan inryms också ett litet café. Jag blev verkligen hänförd av de vackra produkterna. Hur kan man få ett så hårt material som betong att se så mjukt ut? Fantastiskt. Tyvärr är produkterna ganska dyra, så vi fick bara med oss fyra små spaljéer därifrån. Och tyvärr tog batteriet i kameran slut så bilderna är inte de bästa varpå jag lånade två katalogbilder från hemsidan.
image170
Alldelse i närheten besökte vi också gravfältet Trullhalsar, Norrlanda fornstuga samt givetvis Roma kungsgård. Där tittade vi på Gotländskt hantverk och glasblåsning. Melker fick ett vackert blått glassmycke av den snälla glasblåsaren och därmed blev han också nöjd med vistelsen. Vi var också och tittade på klosterruinen där man i sommar spelat Shakespears Hamlet. Jag kan tänka mig att det är magiskt att kolla på teater i den miljön, men med en femåring i sällskapet var det förstås inte att tänka på.
image169
Strax norr om Visby ligger Krysmyntagården där vi käkade lunch en dag samt köpte på oss lite kryddor i den mysiga butiken. Lite längre söderut, vid Snäck, finns en liten strand där vi tillbringade några timmar då solen äntligen värmde tillräckligt för att leva lite strandliv.
image167
Vi bodde i Visby där vi hyrde ett mysigt litet gårdshus i ett vanligt villaområde så följdaktligen tillbringade vi sena eftermiddagar och tidiga kvällar i Visby. Mycket finns att säga om den vackra gamla hansastaden men jag låter bilderna tala för sig själva.
image171

Den finaste dagen lyckades vi pricka in Kneippbyn med tillhörande vattenland och Villa Villekulla. Bortsett från Masken som Melker tyckte var läskig så var det en trött och lycklig kille som efter sex timmar i nöjesparken och en runda äventyrsgolf somnade in i baksätet på vägen tillbaka till Visby.
image172

De vackraste naturupplevelserna hittade vi, tillsammans med Fårö, på södra Gotland. Kustvägen längst ner på sydvästra delen av ön är oslagbar
image173

Oj, oj, oj. Jag skulle kunna skriva mycket mer men jag nöjer mig här. Har du orkat läsa hela inlägget är du verkligen en trogen läsare och jag tackar dig för att du tittar in ibland. Jag uppskattar verkligen ditt besök oavsett om du lämnar kommentarer och avtryck eller ej. Tack och välkommen tillbaka! Kram.

Casa Cor

image163

Bilder från casacor.se

Ikväll har Tobba och jag besökt årets inredningshappening Casa Cor. 40 rum inredda av välrenommerade arkitekter och designers till en fiktiv familj med många olika intressen. Det är kul att besöka denna typ av utställning eftersom inbjudna designers har helt fria händer och därmed skapar mer konceptuella rum. Det är spännande att se att många försöker att stimulera alla sinnen genom att jobba med belysning, dofter, ljud och så det visuella förstås. Recykling är ett återkommande tema och mycket inspiration hämtas fortfarande från naturen. Ny teknik är förstås ett genomgående tema med styrpaneler som kontrollerar jalusier, ljus, ljud m m. Det är häftigt att se de orealistiska och icke-funktionella rummen men jag fastnade ändå mest för de rum som tillgodoser både form och funktion och som känns genomförbara. Ovanstående fem rum är mina favoriter. Från väster till höger, uppifrån och ned:

Nr 24. Modeskaparens kammare av Ceannis/Garbo Interiers/Törnqvist
Nr 29. Barnens rum av Pauline von Gaffke
Nr 14. Vardagsrummet av Indori
Nr 32. Ex-fruns gemak av WIS
Nr 8. Frukosrummet av Pia Amsell & Barbro Wesslander

Dinosaurier är snabba

image162
Bilder från spielzeug-versand.com

Melker: Mamma, vissa dinosaurier är jättesnabba.
Mamma: Jaha.
Melker: Ja, en del är snabbare än tuff-tuff-tåget.
Melker: Vissa är snabbare än mig.
Melker (med imponerande stämma): En del är till och med snabbare än Joel!

Samsung LCD TV

image161

Bild från Samsung

Den här vita LCD-TVn från Samsung (R86 serien) skulle jag vilja ha på väggen i allrummet.

Träd

image160
Eget kollage med bilder från Mio

Jag är lite sugen på gardinerna och kuddarna Träd från Mio. Våra soffor i vardagsrummet har nästan precis samma färg som den på bilden, liksom mattan. Och jag gillar verkligen bilden.

En kändis

image159
I Katrineholm där jag är född och uppvuxen, duggar det inte precis tätt med kändisar (årets understatement). En gång intervjuade jag Göran Persson för vår skoltidning på högstadiet. På den tiden var han kommunalråd i kommunen och var ju inte ens känd i någon nationell bemärkelse! Nåväl, på grund av den totala avsaknaden av kändisar under hela min uppväxt, imponeras jag idag djupt när jag ser kända män och kvinnor. Tyvärr händer det inte ofta, för att inte säga aldrig. Jag ser dem liksom inte, för jag tittar liksom inte. Jag är oftast i min egen lilla bubbla liksom, om du förstår vad jag menar liksom. Men om jag mot förmodan skulle se någon så låtsas jag (som den svensk jag är) inte om att jag faktiskt har sett honom eller henne. Så lågt sjunker jag inte!

Nåväl, idag såg jag i varje fall min första kändis sedan jag började jobba i Stockholm (i måndags). Jag upptäckte honom naturligtvis inte själv. Som sagt det händer ju inte. Istället var det min rara jobbarkompis Pia som tipsade att det hände saker på Söderstadion. Och minsann är inte den där lilla pricken i mitten Gert Fylking?! ... Va?.... Jovisst, han har den rosa träningsoverallen på sig!

Nu kunde ju historien ha slutat där, men efter arbetsdagens slut när jag, med ganska liten marginal till tåget skulle gå från Centralstationen, gick ut genom byggnaden på väg mot T-banan, så satt han där. Gert alltså. Helt ensam. Med helt normala kläder på sig och pratade tyst i en mobiltelefon. Två tankar slog mig under en mikrosekund. 1. Kan Gert prata TYST i en mobiltelefon? Hela situationen kändes liksom absurd. Något var liksom fel. Och 2. Ska jag (med tanke på att jag tagit de båda ovanstående bilderna tidigare på dagen) ta upp min mobiltelefon och ta ett kort på honom (självklart i smyg, för jag vågar ju inte fråga). Men som den svensk jag är så låtsades jag som ingenting utan skyndade bara vidare mot Gullmarsplans för dagen solbestänkta T-baneperrong.  

Tisdagstema - Svartvitt

image158

En vacker mur på Fårö får bli mitt bidrag till veckans tisdagstema som är svartvitt.

Mina favoritbloggar

Några av er har kanske undrat varför jag inte har länkar i högermarginalen till de bloggar jag gillar och besöker med jämna mellanrum. Förklaringen är enkel. De får helt enkelt inte plats. Av den anledningen lägger jag här upp en lista med mina för tillfället 135 favoriter. Ja, det är sant. Det finns minst 135 bra bloggar som helt eller delvis handlar om inredning. Här är dom:

a-design

alfridas hem

allt mellan himmel och fog

an angel at my table

annas hus på landet

annas oklara insikter

art[e]fact

bara mitt lilla hem

barbros blogg

bambu och betong

blomsterverkstad

cactusvit

camilla

camillas nya hem

carlsson karlsson

cult design inspiration

decor

designe

designfreak

dreamhouse

drömhem

elins stuga

emma bo

emmas inne och ute

emmas designblogg

i huvudet på emmy

en mammas dag - helena

en mammas dag - weronica

fixa & dona

flitiga myran

for the love och country

frk Oliv

fru larsson

frøyas favoriter

hem och liv

hem och lycka

hemfeber

hemmariket

hemma hos linnea

hemma hos stina

home design

hoom, sthlm

humra liv

huset fullt

i hemmet

i huvudet på emmy

i min vackra värld

i veras hus

imolly

inredning och pyssel

inredningsbloggen

inspiration & design

isa

jag blommar

jalkling

jenny k

jennys blogg

jennys hem och harmoni

julias vita drömmar

katten pejst

kitchenbloom

kix inredningskoll

krutrut

lantlivet

lantliv i stan

lavendeldoft och vita spetsar

lazy afternoon chez lisen

lellas lillstuga

lev livet leende

linas fina

liten och ettrig

liten syster yster

ljuvligt hemma

ljusare tider

lusthuset

madickens värld

magnolia

mamamekko

maloppa

mariakoden

me and my home

medaljongen

mi casa

min inspiration

min lilla veranda

mina rum

missla

mitt lilla hus

mollys hus

moosaik

moster ellens skrubb

mrs malinski

myllas trädgårdsblogg

nästet

odlingspyssel

pelargoner & inredning

perlan

pjöller maja

purple area

pysselpinglan

radhusidyll

radhusmamma

radhusångest

rosa pimpinellifolia

red house

renovering

roomservice

sannas lilla vrå

sara vill fara

scrolla & sålla

sextiontalsvillan

signes vind

slottsträdgården ulriksdal

sofiah

spets och snor

stilly

sus i hus

tankebubblor

tapeter & teak

timon home

style files

theas rum

tina mina stina

ting inne o ute

tvillingmamma

vardagsglädje

vardagslycka

vera med flera

vickes blogg

vill ha!

vita huset

vita ranunkler

woopsie daisy

vårt nya hem

zunderbar

Har jag missat någon? Tipsa mig gärna om fler och bra inredningsbloggar, din egen eller andras.

Du kanske undrar hur jag hinner med att följa så många bloggar?! Jag har fattat två viktiga beslut. 1. Jag kommenterar sällan på andras bloggar! Ett tråkigt men nödvändigt beslut. Jag lägger hellre tiden på att läsa andras bloggar samt uppdatera och underhålla min egen blogg. Och 2. jag prenumererar på nya blogginlägg via bloglines.com. Där kan du registrera dina favoritbloggar och så fort ett nytt blogginlägg publicerats på någon av dessa så syns det på din bloglines sida. Alltså behöver jag bara gå in på min personliga bloglines sida för att se alla nya uppdateringar som har gjorts. Därmed slipper jag klicka på varje länk i favoritmappen. En nackdel med bloglines är dock att alla inlägg standardiseras så man kan inte se själva blogglayouten. En annan nackdel är att det är lite fördröjning innan bloglines upptäcker uppdateringarna. Trots dessa nackdelar överväger fördelen att det är tidsbesparande.


Första dagen...

image157

...på nya jobbet löpte på bra. Jag fick ett fint och varmt mottagande av nya kollegor och ett sprillans nytt kontor, en vacker orkidée och texten "välkommen" skrivet på whiteboarden. Ovan ser ni lite bilder tagna i all hast (därav kvaliteten) från våra fina lokaler vid Globen. Fler och bättre bilder kommer framöver.

Imorgon...

image156

Bild från WSPs hemsida

...börjar jag mitt nya jobb som strategi-, analys- och marknadskonsult på WSP. Det ska bli grymt roligt, inte minst för att jag får möjlighet att återigen jobba tillsammans med min goda vän och tidigare arbetskamrat Sara. Men för att vara pigg och allert första dagen måste jag nog gå och sova nu. Håll tummarna att det går bra för mig!

En vedkorg till: Kanto

image155
Min vän Fia är ute efter en vedkorg och fastnade liksom jag för Korbos variant. Här kommer ett annat tips. Just nu har Svenssons i Lammhult specialpris på Kanto: 890 kr mot ordinarie 980kr. Den finns i svart, vit, ek och björk. Som synes av bilden kan den även användas som tidsskriftsförvaring. Snygg och lite annorlunda mot traditionella vedkorgar. Den ser dessutom ut att vara lätt att bära.

Nu börjas det

image153

40-årsfesterna alltså. Tina var först ut för dryga 1,5 år sedan. I januari var det Jockes tur men han valde att fira med familjen på varmare breddgrader. Fullt förståligt men likafullt tråkigt för oss vänner. Nåväl, Kenneth hade den goda smaken att ordna fest och vi var förstås på plats tillsammans med 35-talet andra gäster. Vi bjöds på champagne, smårgåstårta och vin. Mycket gott och mycket trevligt. Tack snälla Kenneth och Marita för en rolig fest.

RSS 2.0