Premiär med lära-gå-vagnen

Meja blev 9 månader igår. Under de senaste sex veckorna har det hänt massor. Meja har gått från liggande magställning, till att kunna sätta sig upp själv, till att börja krypa, till att resa sig upp och nu även gå utmed möbler. Lära-gå-stolen som vi lånat av Alfons har hon redan ledsnat på. Här behövdes nya utmaningar.

 

Som vi skrattade igår när vi tog fram Melkers lära-gå-vagn till vår lilla bulldozer. Jag trodde jag skulle kissa på mig och även att Melker skulle göra det. Hon såg så rolig ut! Här är ett kort videoklipp. Försök att bortse från att jag låter som en hyena!

 

 

Lära-gå-vagn from Bodil on Vimeo.


IKEA-favorit: Förhöja

Den är kanske ingen nyhet men jag gillar den lilla kubhyllan i Förhöja-serien. Även här för att den är så användbar. Jag har ju tidigare haft siktet inställt på dessa men detta skulle kunna utgöra ett budget-alternativ. Ett extra plus för vansinnigt snygg styling!

Flera IKEA-favoriter

Till Expedit har de fått en ny insats i form av en stor låda. En snyggare lösning än de plastbackar som nu är fyllda med lego, djur, kapplastavar, bollar och playmobil i Melkers hylla. Träaskarna Molger i design av Eva Lilja Löwenhielm är fina som de är men skulle också vara fina att måla eller klä in i tapet eller papper i vackra färger och mönster. Småförvaring kan man aldrig få förmycket av. Passar i badrummet, sovrummet, barnrummet eller vardagsrummet eller varför inte i tvättstugan för förvaring av klädnypor.
Serien Godmorgon har fått tillökning av denna lådinsats med måna små fack för allehanda tjejplock. Vilken dröm att ha sitt smink och sina smycken förvarade på detta sätt. Det skulle kanske kunna väcka mitt egen näst intill obefintliga intresse för dylika produkter.

Yes!

Jag älskar att blogga (även om tiden och lusten inte alltid finns där). Av flera anledningar. Den kanske största behållningen är alla tips man får. Bara för några dagar sedan lyfte jag ju fram Rice fina förvaringskorgar men konstaterade att priset var lite i häftigaste laget. Dagen efter läste jag hos Mia som har bloggen Mitt vita hus att hon fyndat samma korgar på Nordik till ett nedsatt pris. Eftersom jag inte hade någon lust att ägna min "sista" dag av föräldraledigheten (japp, imorgon börjar jag jobba igen) till att jaga iväg till Norrköping mailade jag min goa lillebror som jobbar i Norrköping och frågade om han ville hjälpa mig och det gjorde han gärna så nu har han varit och köpt två cerisa korgar till Mejas rum och en lila korg till mina sjalar - mina favoritfärger just nu. Tack Mia! Tack älskade Daniel!

Busigt fotokollage

Den här idén tänker jag sno rakt av från IKEA-katalogen. Jag måste bara fundera ut en bra plats för det busiga fotokollaget. Kolla bara vilken härlig färgprakt. Jag blir glad ända in i själen av detta. Foton har jag ju till tusen så det är ju bara att gå in och plocka ut några favoriter i arkivet. Härlig inspiration. Tack Ingvar & Co!

Förvaring

Förvaring kan man inte få för mycket av. Och absolut inte snygg förvaring. Serien Antonius har vi i delar av tvättstugan i den silvergrå färgen. Men nu finns den även i vitt så den får det bli när vi så småningom organiserar upp i förrådet på nedervåningen (om vi nu inte slår på stort med Elfa så som vi gjorde i klädkammaren).

Först ut

Först ut bland IKEA-favoriterna måste bara bli de nya mjuka leksakerna i serien Duktig. Frukt, grönsaker, frukostset och så förstås lite gosaker i form av tårta, glass och kakor. Varje set får du för prisvärda 79 kr. Även om Meja fortfarande är för liten så har jag ändå för avsikt att införskaffa samtliga set och ett har redan fått flytta hem till oss och stoppats undan. Melker fick välja. Vilket tror du han valde?

IKEA-katalogen 2011

I år fick jag faktiskt IKEA-katalogen hem i brevlådan till skillnad från förra året. Kanske har välbeställda Trosabor börjat handla mer i det blåa varuhuset? Kul var det i varje fall. Och efter att ha bläddrat i den nya lilla bibeln ett otaligt antal gånger måste jag säga att den är bättre än på länge. Jag hittar många fina produktnyheter jag skulle kunna tänka mig. Jag hittar även några idéer som jag skulle kunna tänka mig att genomföra här hemma. Mina favoriter tänkte jag lyfta fram i de närmsta inläggen. Men först en god natts sömn (jag tror för övrigt resten av familjen håller på att insjukna vid sidan om Meja som har varit snuvig och lite febrig sedan i fredags). God natt världens bästa bloggläsare!

En fin korg

Bild från Odla.nu
Ett alternativ för sjalarna skulle vara denna vackra korg från glada och färgstarka Rice. Jag har sneglat på den länge för att använda som förvaring i Mejas rum men jag tycker priset är lite häftigt - 375 kr hos t ex Länna möbler. Men fin är den!

Korg för sjalar

IKEAs nya inspirationsblogg Livet hemma hittade jag denna fina och smarta idé för förvaring av sjalar. Jag har drösvis med sjalar som ligger och sprida lite varstans i hemmet. Dags att ta ett krafttag i den frågan varpå jakten på en fin korg inleds. Ovanstånde korg på fot heter Pjäs och kostar 99 kr på närmaste stora blåa varuhus.

Till Anna!

Jag träffad Anna på ICA igår. Hon sa något i stil med "Det var länge sedan du uppdaterade bloggen" varpå jag svarade "Ja, det är så konstigt, det är ca 200 personer inne varje dag och tittar om jag har gjort någon uppdatering men ingen har skrivit något i kommentarsfältet om att de saknar mina inlägg". Ikväll har Anna skrivit att hon saknar mina inlägg så jag väcker väl liv i den här bloggen igen. Och Anna, detta inlägg är till dig! :-)

Shit, vilken underbar sommar vi har haft. En av höjdpunkterna var förstås veckan på Gotland tillsammans med Fredrik och Anna-Carin. Som alltid efter att ha tillbringat tid på den magiska ön drömmer jag mig bort och önskar mig ett eget ställe där. Detta stället, strax söder om Visby, hittade jag igår. Lite över min budget men det var ganska häftigt. Vad tycker du, Fredrik?
Bilder från Hemnet via Mäklarbyrån

RSS 2.0