Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Plantera mera!

...skaldar favoritkedjan Granit just nu och bjuder i vanlig ordning på härlig inspiration och massor av vill-ha-produkter. Några produktbilder hittar man på hemsidan och ännu fler på facebook. Sedan förra säsongen äger jag ett rektangulärt brickbord och som för tillfället flankerar gästsängen. Nu har jag spanat in det låga runda brickbordet. Jag vet bara inte var jag skulle ha det?! Kanske som galet snygga men opraktiska sängbord eller som sideboard bredvid soffan i vårt häng på ovanvåningen. Hmm, tål att tänka på. De fina krukorna passar precis överallt och får gärna omhulda en doftande rosmarin. Och i de där baljorna skulle jag ha smultron, jordgubbar och blåbär som barnen kunde mumsa på under skördetid. Sommarlängtan fick jag nu!

Några bilder från påskhelgen

Vi firar delar av helgen hemma hos familjen K i Nyköping tillsammans med familjen G. Sara har dekorerat bordet med småvaser, gröna ljuslyktor, massor av glasägg och så ett litet påskris. Anna-Carin chillar med en inredningstidning och liten vin.
Fredrik och Torbjörn är inbegripna i en annan inredningstidning.
Alfons däremot är inte intresserad av inredningstidningar utan snarare av saker med ratt och fyra hjul. Han är mäkta stolt över den nya t-tröjan med en cool monstertruck. Alfons ska bli storebror i början av juni. I mamma Saras mage finns en liten lillebror.
Ingen påskhelg utan god mat. Vi bidrar alla med rätter till buffén. Sill, lax, ägghalvor och potatis. Mums.
Vi fortsätter med kallskuret, pastasallad, kycklingspett, västerbottenost, ädelostsallad. Mums x 2.
Och avslutar med efterrättsbuffé. Vaniljpannacotta, jordgubbsmousse (på bilden) och...
... kladdkaka. Mums x 3. Tack finaste vänner, för ett mysig och soft påskfirande!

Happy Friday, everyone!

Source

När ord är överflödiga

Shine on by fiixx

Kitchen love

Dra mig baklänges vilket fint kök. Och kolla belysningen! Galet fint!
Jag gillar den här lite ruffa, industriella stilen (om någon mot förmodan skulle ha missat det).
Det fina köket tillhör Benedikte Ugland, inredare, fotograf och den norska inredaren som synts i Äntligen hemma under våren. Bilderna och fler därtill är från Sköna hem. Arr: Linda Åhman, Text av Anna Eriksson och foto av Anna Kern.

Livet hemma + Anna gillar

Dagens mest hypade bilder bland inredningsbloggarna är IKEA Livet hemmas nya bilder som stylats av Anna Mårelius med bloggen Anna Gillar och fotats av Patric Johansson. Jag sällar mig till tidigare kollegor och hyllar de fantastiskt fina bilderna och konstaterar samtidigt att det borde vara lag på att alla bostäder förses med så djupa fönsternicher. Vi borde starta ett upprop!

Vackraste dörren

Min förälskelse i den industirella stilen ärlångt ifrån över. Via Pinterest hittade jag fina bilder på en ännu finare dörr som passar perfekt i loftet med gamla fönster och slipat betonggolv. Loftet återfinns i östra London. Se fler bilder och läs mer om lägenheten hos BODIE and FOU

Glad påsk!

Här kommer en liten påskhälsning från mig till dig. Hoppas ni får en härlig långhelg med mycket ägg och ännu mera godis!
Vi har tillbringat dagen i Finspångs badhus med godaste vänner. Bus i äventyrsbadet i några timmar och god pubmiddag på O'Learys efter det. Sen till Nyköping och hem till familjen K där vi druckit vin och frossat i goda ostar. I morgon blir det fortsatt umgänge med vännerna, lång påsklunch och efterrättsbuffé.
Jag lyckades fånga båda mina skatter i samma bildserie igår. Lycka!
Melker kom hem med ett så fint påskkort till oss igår. På andra sidan av kortet är det en bild på massa färgglada ägg och så har han skrivit med guldpenna "Glad påsk mamma, pappa och Meja". Gulligt!

Nyhet från IKEA: Lyrik

En nyhet från IKEA är denna fina lampa - Lyrik -  i design av Sissa Sundling. Skrynkligt linnetyg och knappar känns sommrigt och helt rätt just nu. Denna kan mycket väl orsaka en större lamprokad här hemma. Tipstack till Mia med bloggen Hem och Lycka.


Pärlhyasint


Påskfint II


My girl!


Påskfint

Det blir sparsamt med påskpynt här hemma i år. De kulörta fjädrarna och det mer färgglada pyntet förblir kvar på vinden och får istället ge plats för det naturfärgade pyntet. Men vårliga växter blir det i mängder. Frossa. Det enkla är ofta det finaste. Här några fina videkvistar, en liten viol, en ljuslykta och så ett silverägg som snart ska fyllas med lite godsaker.
Den lilla violen är en av mina absoluta favoritblommor. Så näpen, fin och alldeles perfekt.

Vackra ägg

Otroligt vackra bilder och fin inspiration från Dreamy Whites.

Doodle Eggs

Mera ägginspiration. Denna gång från Alisa Burke som med en svart penna åstadkommer fina små konstverk.

Spirande grönska

Istället för att fokusera på prognosen som säger fortsatt kallt och mera snö så fokuserar vi på den spirande grönskan. Eller hur?

Lugn helg med en vampyr

Vilket bakslag vi fick med vårvädret! Usch, vad kallt och blåsigt det varit i helgen. Men oss har det inte gjort så mycket. Meja har varit lite småkrasslig så vi har mest hållit oss inomhus och tagit det lugnt. I fredags blev det en tur till Järna för att hämta ett par gamla trälådor jag köpt på Blocket och en tur till handelsträdgården för lite inköp av vårblommor till framsidan. I lördags blev det en tur till Stadium för att komplettera barnens garderober och igår blev det en liten tur till skogen för att fixa några videkvistar och lite påskris. I övrigt har jag storstädat hela huset och fixa lite mer påskstämning här hemma och bakat kolakakor.

Melker har haft en mer aktiv helg med disco i fredags, premiäruteträning i fotbollen i lördags och fotbollssammandrag i sjumannalag (även det premiär) i Torshälla igår. Det var en nöjd kille som kom hem och hade gjort fyra mål och lika många assists på tre matcher.

När det gäller maskerader är Melker verkligen sin mamma och pappa upp i dagen. Både Tobbe och jag ogillar starkt att klä ut oss. Döm då av vår förvåning när Lilleman inför fredagens disco ville klä ut sig till vampyr. Med finkostymen, snyggskjortan, Darth Wader manteln, vampyrtänder och lite teatersmink blev resultatet följande:
Läskigt, inte sant? Nej, nu ska Meja och jag fånga vår lediga måndag. Ha en fin dag!

Lite påskinspiration

Nu är det väl dags att på allvar påbörja förberedelserna inför påsken. Och bästa inspirationen hittar man som vanligt på nätet. Vilken fantastisk källa till inspiration. I love Internet, liksom! Genom att skriva ut bilder på tautueringspapper så kan man få så här fina ägg.
Källa: Country Living

Favoritbilden just nu

Min senast tagna favoritbild. Inte helt olika bildern i headern när det gäller motiv och komposition.

RSS 2.0