KIDS@WORK

image332

Via Flex Inredning fick jag nys om denna underbara skolbänk i ny tappning. Jag älskar formen, funktionen och färgen. Underbar design av Ora Ito för Habitat.

Oinspirerad!

image331
Kollage med bild från Odla Blommor

De senaste dagarna har jag känt mig lite nere. Jag är fortfarande lite småförkyld och det fungerar som den perfekta undanflykten från både korta och långa kvällspromenader. När jag därtill lägger några nätter med sämre sömn ger det noll inspiration och ingen energi över till annat än jobbet. Jag är inte väderkänslig men jag tror att vädret är en bidragande orsak. Efter fem månaders höstväder vill jag gärna uppleva en annan årstid. Om vi i min del av Sverige inte kan få lite snö och några minusgrader, kan vi väl åtminstonde få vår. Pleeeeeeeeeease?!

Tisdagstema - Ensam

image330
Dagens tisdagstema är ensam.  Ibland när det är lite för mycket på jobbet och familjen står och stampar när jag kommer hem sent kan jag längta efter en lugn stund för mig själv med en rykande het chailatte och en god bok, gärna en lättläst feel good bok à la McCall Smith. I "Livets skafferi" undrar Mma Ramotswe, precis som jag, när bröllopet ska bli av ;-)

Dekorationsbilder från MIO

image329
image328

Produktbilder från MIO

Jakten på coola grejer till Noahs rum går vidare. Nilla tipsar om ovanstående dekorationsbilder från MIO. De är 17x11 cm och kostar 45 kr styck. De är fina att sätta på väggen eller varför inte på leksakslådan.

Skogsarbete

image327
Helgen har varit ganska lugn. Tobbe och Melker hämtade mig vid tåget vid 11-tiden i lördag. Efter en sväng ner till Trosa torg där vi köpte några nya pocketböcker och lite fikabröd till eftermiddagen åkte vi hem. Väl hemma håll vår granne Pelle och hans son Jesper på att röja i skogsbacken på baksidan av vårt hus. Gulliga som de är erbjöd de sig att ta ner några träd på vår tomt också. Vi har länge talat om att ta ner de fem björkar som står på vår mark eftersom de tar bort en del solljus på eftermiddagen/kvällen. Igår fällde vi de två största och idag fortsatte vi med tre mindre. Skillnaden blev märkbar. Det blev genast luftigare och ljusare och de vackra tallarna kom bättre till sin rätt. Nu ska vi stämma av med kommunen om det är okej att ta ytterligare några högre upp i backen.

La Familia

image326

Bild från Coop.se

I fredags stannade jag kvar i Stockholm efter jobbet för att umgås och mysa med Fia. Efter en sväng i Västermalmsgallerian gick vi hem till Fias syster Anna och drack lite vin. Sedan gick vi och käkade på La Familia, en italiensk restaurang som i stort sett ligger granne med ROOM på Kungsholmen. Jag käkade Vitlöksmarinerade musslor till förrätt och Oxfilé Gorgonzola till varmrätt. Maten var jättegott, servicen var bra och miljön var familjär. La Familia får mina varmaste rekommendationer. Liksom Fia. Tack gumman för en mysig eftermiddag och kväll.

Robot

image325
Produktbild från Mairo

Vi fortsätter på temat barntyger.  En av vårens nyheter från Mairo är Robot. Tyget finns i två färgställningar, denna blå-grå och en i de lite gladare färgerna gult, rött, blått och grönt.

Efterlysning!

Som jag nämnde här så ska Noah snart få flytta in i eget rum och Daniel och Camilla tar tacksamt emot tips från deras inredningsnördiga syster/svägerska. Camilla har flaggat för att gardiner är det som ska inhandlas först. Till saken hör att pappan i familjen (tillika min bror) är lika barnsligt intresserad av flygplan som jag är av inredningen. Och eftersom fadern vill överföra alla sina inressen (flygplan, bilar, fiske och trummor) till sin son så står alltså ett gardintyg med flygplan överst på önskelistan. Efter lite litande på Goggle utan resultat skickar jag härmed ut en efterlysning till mina kreativa bloggvänner. Känner du till ett snyggt tyg med flygplan? I så fall får du gärna lämna en kommentar om var vi kan hitta det.

image323Det närmaste jag kom var det klassiska tyget Moln av Gunilla Axén som fått en stor renässans den senaste tiden. Tyget saknar förvisso flygplan, men kopplingen mellan flygplan, blå himmel och moln är väl inte alltför otydlig. Jag gillar de klara färgerna och den retrokänslan som tyget förmedlar och så är det ju trots allt en designklassiker. Tyget finns att handla hos bl a Russinet.

Minisemlor

image322
... bjuder jag min älskling på ikväll. Här är mitt bästa recept:

Minisemlor
30 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 dl Kesella lätt
2 krm salt
1 sk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här: Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Vid servering: Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

Fanns det ett liv innan TVn?

image321

Följande konversation äger rum i badkaret mellan mig och Melker under tiden som lilleman ingående studerar mina bröst.

Melker: Finns det mjölk i tuttarna nu?
Jag: Nej, det finns det bara när bebisen ammar. När du började äta riktig mat så slutade det att bildas mjölk i brösten.
Melker: Men hur vet brösten när de ska göra mjölk då?
Jag: När bebisen börjar bli stor i magen så skickar den signaler till mjölkkörtlarna som sitter inuti brösten att: Nu är det dags att börja producera mjölk.
Melker: Men hur kan mjölkköttarna veta det? De kanske har en liten TV därinne!?

Tisdagstema: Yta

image320
Dagens tisdagstema är yta. Allrummets sofftyg är både praktiskt och snyggt. Grått /silver är min absoluta favoritfärg just nu.

Barnmöbler från Micki

image314Min bror och svägerska ska snart till att inreda Noahs rum. Jag tänkte oombedd ta på mig uppgiften att visa dem lite fina möbler, tyger och saker till barnrummet. Först ut är den svenska leksaksfabrikanten Micki som har tagit fram en fin kollektion med barnrumsmöbler i glada färger. Vid sidan om den fina förvaringslådan finns det en gungzebra, mattor, stoppade pallar och fiffiga bord med en låda under bordskivan för t ex duplo och bilar.

Vilket party!

image317
Den gångna helgen har vi tillbringat i Järvsö. Anledningen var att vår goda vän Anders har uppnått den aktningsvärda åldern 40 och hade den goda smaken att vilja fira tillsammans med goda vänner. Så vi och ett tjugotal personer till var bjudna på 40-årsfest och skidhelg i det vackra Hälsingland. Eftersom vi åkte upp på fredagkväll så skulle det bara bli en dags skidåkning varpå vi lämnade utrustningen hemma. Men på lördagen tog vi oss i varje fall till backen för att njuta av en omvärld i snö och vacker utsikt.
image318
Festen inleddes med after-ski. Jörgen hade som traditionen bjuder gjort det jättemysigt i bastun med tända ljus, soft musik, bar och snacks. Nytt för denna gång var att han erbjöd massage till oss tjejer. Tina var den enda som vågade men det var inte utan att vi var några stycken som ångrade sig när vi såg hur duktig han var :-)

Efter att även killarna bastat bjöds vi på välsmakande bål varpå vi bjöds till bords. Middagen bestod av kallskuret kött, fetaostsallad och potatisgratäng. Till efterrätt fick vi tårtor och kladdkakor. Mums.
image319
Efter middagen var det dags för lekar. Vi blev indelade i tre lag och lekte tre lekar. Den första leken gick ut på att varje lag formerade tre par varpå varje par fick en ballong som man skulle spränga genom att kramas. I den andra leken valde vi ut en man och en kvinna från varje lag. Kvinnorna fick gömma fem stycken klädnypor på kroppen och sedan fick en man i motståndarlaget med förbundna ögon försöka hitta dessa. Behöver jag säga att killarna verkligen tog sin uppgift på allvar. I den sista leken fick vi välja ut två köksverktyg till varje lag. Efter det var gjort fick vi reda på att vi skulle skala en så lång potatisremsa som möjligt. Det var jättelätt med en hålslev och en griptång! Nåväl, jag var lagledare för det laget som vann och vi vann med bravur. Efter lekarna öppnade baren och dansen drog igång. Klockan halv fyra gjorde jag en diskret sorti och de sista kom nog i säng en dryg timme senare.

Ett stort tack till Anders och Tina för en underbar fest och till alla festdeltagare som bidrog till en jätterolig och fartfylld fest vi sent ska glömma!

Pia Wallén

image316
Produktbilder från Pia Walléns hemsida

En av mina absoluta favoritdesigners är Pia Wallén. Jag är helt såld på hennes formspråk. Enkelt och snygg, vackert och funktionellt i klara och klassiska färger. Jag skulle absolut inte tacka nej till den röda mattan från Asplund. Återigen: Svensk design när den är som bäst!

Cultig hemsida

image315
Skärmdump från Cult Design

Ingen inredningsnörd har väl missat att Frida & Co på träffsäkra Cult Design har lanserat sin nya hemsida idag i samband med öppningen av årets första Formex. Nu finns alla fina produktbilder lättillgängliga liksom den aktuella produktkatalogen. Bilderna är som vanligt vackra och inspirerande. På sidan kan du också bygga ihop din egen virtuella kombination från kubserien. Sidan får ett mycket fint betyg om ni frågar mig!

Snow från Asplund

image312
Eget kollage med inspirationsbild från Asplund

Vi är jättenöjda med vår nya Malm-byrå från IKEA, men nästa gång jag ska köpa en vit byrå blir det absolut Snow från Asplund. Designad av Jonas Bohlin and Thomas Sandell. Svensk design när den är som bäst.

Tisdagstema: Tre

image311

Eget kollage med privata bilder samt produktbild och logotype från PlutoProdukter

Gårdagens tisdagstema var tre. En dag sent kommer här mitt bidrag. Igår var jag och köpte tre stycken hängare Blad från PlutoProdukter. Dessa har jag ikväll skruvat upp i klädkammaren bredvid spegeln. Äntligen slipper alla halsband trängas på en krok i badrummet. Det kommer spara mig en hel del tid på morgonen. Funktion och form. Me like!

Så rolig!

Jag är svårflirtad när det gäller humor. Hyllade humorprogram på TV faller mig sällan i smaken. Men det finns en TV-profil som får mig att le bara genom att visa sig. Om jag fick ta med mig en enda person (som inte tillhör min familj) till en öde ö så skulle jag absolut ta med mig Peter Settman. Jag tror vi skulle ha grymt roligt tillsammans.
image309

Projekt Sovrum: Ny byrå och tavla

image308
Det var bl a byrån Malm vi ägnade den sena fredagskvällen åt att montera ihop. Många skruvar var det. Följa med hem fick också Videkissar göra, en tavla jag trånat efter länge men som jag inte riktigt kunnat motivera, förrän nu. Visst blev det fint?

Innebandy

image307
Idag har Melker börjat på innebandy tillsammans med ett helt gäng andra 02:or och ytterligare några 03:or. Det var inte utan att man kände igen sig när vi gick in i den sunkiga gamla gympasalen. Det känns som om det nästan var igår man själv var där och lirade. Det blev en riktig nostalgitripp. Efteråt var det en trött men mycket lycklig Melker som jag hand-i-hand gick hem med. Han längtar redan till nästa vecka.

Vår i köket

image306
När tomtarna flyttade ut fick ett fång ljusrosa tulpaner flytta in. Vid sidan om liljor så är tulpaner min absoluta favoritblomma. Helst ska de vara vita eller, som i detta fallet, ljust rosa. Mmm.

TjugondagKnut...

image305
... och idag har julen dansat ut. Men eftersom vintern knappt har börjat valde vi att behålla några lite mer vintriga dektorationer, bl a dessa snöflinger från Hemtex som hänger i vardagsrumsfönstret.

Underbart väder!

image304

Nytt brödfat

image303
Eget kollage med bild från Stelton

På önskelistan till tomten stod bl a en stor brödpåse från Stelton. Tomten (och mamma) var snäll nog att hörsamma min önskan. Till dagens söndagsfrukost var det dags för premiär. Me like!

Plan D!

image302
Eget kollage med produktbild från Nokia

Ikväll har vi ägnat oss en del åt våra mobiltelefoner. Jag har äntligen tagit mig i kragen och flyttat över alla mina kontakter och kalendernoteringar i den privata mobilen till jobbmobilen och Torbjörn har ordnat så att han med sin mobiltelefon E90 Communicator kan surfa via vårt trådlösa nätverk. Det känns verkligen tryggt att jag kan fortsätta att blogga och framför allt fortsätta att läsa alla era fina bloggar även om hushållets tre datorer (dvs Plan A-C) skulle få för sig att lägga ned samtidigt. Tack för det, Nokia (som tillverkar telefonen) och Trosa kommun (Tobbes arbetsgivare som tillhandahåller telefonen)!

Fire av Anna Kraitz

image301

Eget kollage med bilder från DesignOnline


Ända sedan jag såg dem första gången, på en inspirationsbild i Svenska Hems katalog i augusti 2006, så har jag varit förälskad i Fire av Anna Kraitz. Jag hade gärna sett en i varje färg på soffbordet i allrummet. Nej, den måste absolut upp på önskelistan. Ljusstakar kan man inte få för många av och dessa är ju redan en designklassiker (två starka argument!). Fire finns bl a att köpa på Designtorget och DesignOnline.


Projekt Sovrum: Öppen spis?

image300
Produktbild från Ellos

Idag har vi haft besök av mina föräldrar. Vi har hållit på i ett (med att renovera och att flänga runt till vänner och familj) under hela ledigheten och även denna vecka och har därför inte somnat förrän mellan 2 och 3 på nätterna. Så idag var det skönt att bara få pyssla om mamma och pappa lite och ta det lugnt. På förmiddagen bakade jag semlor så nu ligger jag förhoppningsvis på plus hos älsklingen som älskar dessa gräddbullar med mandelmassa. Det där extra pluset kan vara bra att ha nu när jag tänker lansera ovanstående idé till sovrummet :-).

Den öppna spisen finns att köpa hos Ellos och skulle passa perfekt på en av sovrummets väggar. Frågan är ju bara hur mycket vi skulle utnyttja den? Men i de händelser vi inte skulle göra det kan vi flytta ut den i allrummet och flytta in tidskriftshyllorna i sovrummet eller ner till vardagsrummet. Smart, inte sant!

Projekt Sovrum: Ikväll har vi skruvat

image299
Efter arbetsdagens slut möte jag upp övriga familjemedlemar på IKEA i Kungens kurva med syftet att köpa hem ytterligare förvaring till sovrum/klädkammare. Den sena kvällen har vi ägnat åt att montera, sortera, slänga, vika in, hänga och pynta. För ungefär 20 minuter sedan (01.55) var kvällens uppdrag slutfört och jag tände tre levande ljus i sovrummet bara för att blåsa ut dem några minuter senare. Men den lilla stunden räckte för att inse att snart börjar alla bitarna falla på plats. Det blir verkligen så bra som jag hade hoppats. Mer bilder kommer framöver. Tänk att en sådan ytlig sak som inredning kan skapa sådant lyckorus.

Louise Hoffsten

image298
I dagarna två har jag varit i Linköping för att besöka Transportforum. Efter middagen fick vi njuta till ljuva jazztoner från Ulf Johansson Werre kvartett,  vacker sång och nakna texter av Louise Hoffsten. Här är mina lite ruffiga bilder men det var det bästa jag kunde åstadkomma i mörkret.

Nybäddat

image297

Ikväll har vi bäddat rent i Melkers säng. På plats ligger nu sprillans nya lakan som tomten kom med i paket under farmor och farfars inrådan. Melker är jättenöjd och undra på det. Katter och möss och så massor av rosa hjärtan. Men jag gillar dem mest för att farmor och farfar vågar gå emot invanda könsmönster och köpa något så "tjejigt" till vår Mulle. Me like! Go farmor, go farmor *dansar glatt*.

Tisdagstema: Flytt

image296

Passande nog är veckans tisdagstema flytt. Igår flyttade vi tillbaka kläder, linne, skor, symaskin mm till klädkammaren. Allt utom golvet är nu klart. På den fronten intet nytt. Man kan väl säga att vi praktiserar strutsmetoden när det gäller den biten. Hur som helst är vi mycket nöjda och jag måste säga att I love ELFA.

Kalender Tjugohundra8

image295Jag har alltid varit barnsligt förtjust i fina pappersprodukter som block, pärmar, boxar, anteckningsblock, mappar och dyligt. Så när valet kom till att välja ut tjugohundra8 års kalender var det med stor omsorg jag valde ut en blivande följeslagare. Sedan tidigare hade jag haft ögonen på denna från Ordning & Reda, men valet föll slutligen på en svart läder kalender ur kollektionen City Light från Bookbinders Design. Det syns inte så tydligt på bilden men pärmen är gjort i ett vackert reliefmönster med blommor och rankor. Svensk design när den är som allra bäst.

Projekt: Klädkammare Del II

image292

Idag har vi målat det sista i klädkammaren samt börjat montera inredningen från ELFA vi köpte igår på Bauhaus. Igår grämde vi oss lite över den stora utgiften, men idag när vi bit för bit sett delarna komma på plats kan vi bara konstatera att vi valde rätt. Vi valde vita sparringskenor. Till det valde vi vita trådhyllor för att slippa damma hyllplanen. All förvaring sitter på väggarna och förhoppningen är att ingenting ska behöva stå på golvet med undantag för någon väska och att det därmed ska bli lättstädat. Tyvärr fanns inte allting som vi behövde för att bygga klart så imorgon blir det en tur till K-rauta i Södertälje för att komplettera med ett tiotal konsoler och ytterligare några trådhyllor. Till helgen gör vi ett nytt grepp för att hitta en heltäckande matta och så blir det en tur till IKEA för att köpa en helkroppsspegel och lite andra prylar. Fortsättning följer.

Disney on Ice

Tjohoo. Det har varit lugnt på bloggen några dagar. Halva den vakna tiden har vi ägnat åt klädkammaren och återstående tid har vi ägnat oss åt mys med familjen och vänner. I fredags var Melker och jag och gratulerade Eva som fyllde 36 år. Hon bjöd på hembakade bullar, småkakor och kladdkakor. Och vi mumsade och njöt.

I lördags tog vi ledigt från renoveringen och åkte istället till Bauhaus för att köpa inredning till klädkammaren. Jag hade siktat in mig på en billigare variant av Sparring-hyllorna men när det inte skiljde så mycket på priset valde vi ändå att satsa på ELFAs system. Efter en och en halv timmas räknande, funderande, plockande och diskuterande checkade vi ut från byggjätten ett antal tusenlappar fattigare. Jösses, flexibilitet och valfrihet kostar.

Vid Kungens kurva mötte vi upp Jocke och Fia med familj och åkte vidare till Kungsholmen för att hälsa på hos Fias syster Anna och hennes nya pojkvän Niclas. De trodde nog att en orkan dragit in när vi kom och att det var lugnet efter stormen när vi med kaffe och lussebullare i magen drog vidare efter en och en halv timme. Efter middag på McDonalds åkte vi vidare till Globen för dagens attraktion: Disney on Ice.
image291
Kollage med bilder från Disney on Ice funna via Google

Vis av tidigare erfarenheter hade vi redan innan vi kom inhandlat lite godis och dricka och undvek därmed både barnens tjat efter godsaker och att bli ruinerade. En liten kista i plast och tre nävar popcorn för 90 kr! Är inte det hutlöst så säg?! Men när vi väl klarat oss igenom det nålsögat fick vi under knappa två timmar se en färgsprakande och vacker show med bra musik och fina ljus- och ljudeffekter. Vi fick njuta av små korta sekvenser ur en mängd sagor: bl a Hitta Nemo, Lejonkungen, Superhjältarna, Pinoccio, Toy Story, Mulan, Aladdin och så Musse Pigg och hans vänner förstås. Barnen njöt i fulla drag även om de lite längre partierna med vacker isdans till lugn musik var lite väl långa i deras smak. Vi vuxna njöt också, inte minst av de vackra kostymerna. Kort sagt: Bortsett från hutlösa priser på godis och leksaker får Disney on Ice får våra varmaste rekommendationer.

Car & Caravan

image289
Bild från Maze International

Bland annat den här fina nya hängaren "Car & Caravan" från Maze International fick Noah, Daniel och Camilla av oss i julklapp. Den kommer att passa perfekt i deras nyrenoverade hall. "Car & Caravan"  är designad av Malin Lundmark. Visst är den underbar?

Skridskor och bowling

image288

Idag har vi haft en riktig mysdag med familjen och goda vänner. Efter lunch åkte vi till Nyköping och Rosvalla. Där mötte vi upp Fredrik, Anna-Carin, Oskar, Gustav och en kompis till Oskar. Planerna för eftermiddagen var skridskor och bowling. Melker fick nya skridskor av farfar och farmor i julklapp och det var hög tid att inviga dessa. För två år sedan åkte vi lite skridskor men förra året blev det aldrig någonting så det var i princip en nybörjare som ställde sig på skridskorna. I början var Melker lite osäker men efter bara några minuter gick det bättre och efter en timme åkte han glatt med klubba och puck. Det syntes på honom att han tyckte det var roligt. Trots att han ramlade hela tiden så var han direkt uppe igen och med en djup smilgrop på vardera kinden. Sötnosen. I halvtid bjöd Anna-Carin på bullar och pepparkakor. Gott och mysigt. Och det var inte utan att vi i avbytarbåset kände oss lite sportiga där vi stod med toppluvor och hejade :-).

Direkt efter skridskorna gick vi till en annan del av Rosvalla för att spela några serier bowling. Efteråt åkte vi hem till Fredrik och Anna-Carin som bjöd på kvällsmat. Vi bjöds på smarriga baguetter med pesto, parmaskinka, ruccola, tomat och brieost och barnen fick pannkakor. Efter kaffet och en pratstund åkte vi hem vid halv niotiden. Ikväll har vi börjat tapteserat klädkammaren med en renoveringstapet. Förhoppningsvis blir det klart imorgon och vi kan börja måla på lördag.

PS! Jag läste precis en glädjande kommentar från Anna-Carin som ger mig klarteckan att göra ett hemma-hos-reportage hos dem. Nu ska vi bara vänta in en dag med mycket solsken (det lär i och för sig dröja) så jag kan få till några fina bilder som gör huset någorlunda rättvisa, sedan ska ni läsare få se det finaste huset i min bekanskapskrets. Yiiipiii.

Projekt: Klädkammare Del I

image286
Kollage med egna bilder samt bilder från Nordsjö och westlundsfarg.se


Här är några förebilder från klädkammaren. De tidigare ägarna hade bara orkat påbörja en uppfräschning av klädkammaren. Halva rummet har plywood i orginalfärgen orange medan andra halvan har fått en väv som målats ljust gult. Det som förmodligen fick tidigare ägare att inte fullfölja projektet var inbyggnaden av den ventialtionstrumma som löper från golv till tak och utmed golvet i båda riktningarna. Idag har vi byggt in trumman med reglar och gips samt spacklat hela rummet. Nedan finns en bild på gipslådan innan vi hunnit spacklat. Imorgon ska vi ägna några timmar på förmiddagen åt att slipa och tapetsera. På fredag blir det målning.

image287

Nyårsafton 2007

image285

Ikväll är vi trötta och lyckliga efter en mycket lyckad och trevlig nyårskväll. Det blev som jag förutspått en perfekt kväll med jättegod mat och dryck, bästa möjliga sällskap och i en underbar miljö. Om vi börjar med maten. Eva satte nivån med mousserande vin och 4+3 sorters snittar (4 till vuxna och 3 till barnen). Vuxensnittarna bestod av tunnbrödsrullar med lax och avocado respektive skaldjursröra, krustader med musslor och någon god röra samt crostini med brieost, ruccula och honung. Mums. Torbjörn och jag bjöd på het skaldjurssoppa med musslor, kräftstjärtar och chili- och vitlöksmarinerade tigerräkor. Anna-Carin och Fredrik stod för varmrätten och bjöd på Sjötunga Walevska. Och slutligen bjöd Marita och Kenneth på citrusmarängpaj med hallonsås. Behöver jag säga att allt smakade underbart?

Under kvällen bjöds vi också på förstklassig underhållning. Julia och Melker inledde med ett egenkomponerat musikframträdanden och efter det fick vi se "Fredde Trollkarl" in action. Jag säger bara: Tobbe Trollkarl, släng dig i väggen!

Miljön var Fredrik och Anna-Carins nybyggda och underbart vackra hus i två plan och nyfunkiskstil med stora öppna ytor och fina, stora ljusinsläpp. (När jag har samlat lite mer mod till mig ska jag be att få göra ett hemma-hos reportage för bloggen!). Eftersom huset ligger på en höjd hade vi perfekt utsikt från balkongen över stans alla fyrverkerier. Barnen fick vi i säng vid 00.30, förutom minstingen Wille som nog kom i säng runt 21.30. Fredrik, Torbjörn och jag var sist i säng runt 04.30.

Trötta men lyckliga har vi idag sovit länge, gått en promenad, ätit pizza, slappat och hjälpt Eva komma igång med sin nya dator. I övrigt har vi inte gjort något vettigt, och det har varit alldeles... alldeles underbart.

RSS 2.0