Blocklamp

På min önskelista finns absolut Block lamp av Harri Koskinen för Design House Stockholm Jag skulle vilja ha den med den röda textilsladden. Jag ser framför mig att den ligger på en stor hög med inredningstidningar på brickbordet bredvid min Barcelona-kopia. Jag drömmer vidare...

Hortensia


Trosa stadslopp 2008

Igår var det, som traditionen bjuder sista helgen i juni, Trosa stadslopp. Vi fick besök av våra goda vänner Henrik och Eva med deras barn W och J. Kvällen inleddes hemma hos oss med grillade baconburgare. Klockan 19.00 gick startskottet för knyttarna och det var tre laddade barn som värmde upp tillsammans med kaninen och som gjorde segertecken redan på startlinjen. Melker och J sprang hand i hand hela vägen. Så sööööta. I mål fick alla deltagare en ros, guldmedalj, festis, banan och en liten present. Nöjda och glada avslutade vi med en lång picknick i rådhusparken och som ivriga påhejare under det stora loppet som vanns av kenyanen Usisivu Boniface. Tack goda vänner för en jättemysig kväll!

Ny barnklädesbutik: Busfröt

Ibland händer det de mest oväntade saker. För några veckor sedan fick jag ett mail från en av mina dittills okända bloggläsare. När Kajsa med familj flyttade till Trosa för ungefär ett halvår sedan googlade hon på Trosa och hittade till min blogg. Nu har Kajsa öppnat en barnklädesbutik och med anledning av detta fick jag en förfrågan om jag hade lust att samla några Trosa-mammor och hälsa på i butiken och tycka till om sortiment och dyligt över en bit mat. Självklart tänkte jag och samlade ihop fyra vänner för att i torsdags kväll cykla ned till Busfröt som butiken heter. Kajsa visar sig som väntat vara en jättemysig tjej. Till smaker av sparrissoppa, kräftstjärtar och vitt vin diskuterade vi sortimentet, butiken, köpvanor, ålderskullar, skyltning mm. Vi hade en jättetrevlig kväll och för er som har vägarna förbi Trosa ibland kan jag varmt rekommendera ett besök. Inte nog med att Kajsa är en ytterst sympatisk person utan också för att kläderna (från bl a Småfolk och Snoff Design) och de andra prylarna i butiken är jättehärliga och håller hög kvalitet. Själv passade jag på att köpa lite födelsedagspresenter till min brorson som snart fyller ett. Melker fick inget denna gång, men det blir nog snart ett besök i butiken igen. Och till Kajsa vill jag bara önska ett stort lycka till. You go girl!

Om jag hade...

...8,9 miljoner så skulle jag absolut köpa detta från-topp-till-tå-renoverade hus i gammal stil precis intill Trosaån. Jag drömmer egentligen om ett modernt kubistiskt hus i dramatiskt svart men varje gång jag promenerar förbi detta hus så kullkastas den önskan. Huset är så sagolikt vackert exteriört och insidan ser inte så pjåkig ut heller. Men jag skulle nog välja att möblera med lite mer moderna möbler i t ex brunt och svart för att skapa större kontrast och så fullt med olivträd och Mårbacka-pelargoner i fönstren förstås.

Mera inspiration...

Jag har tidigare lyft fram Mickis kollektion för barnrumsmöbler. Kolla in den här miljöbilden. Jag blir glad bara jag tittar på den. Praktiskt, snyggt och färgglatt. Precis som jag vill ha det i ett barnrum.

Andlöst vackert

Foto: Kent Billequis för Sköna hem

Dagens inspirationsbild är hämtad från Claes och Ann-Louises hus i Vaxholm och återfinns som ett av många och vackra hem av redaktionen på Sköna hem. Jag gillar allt på bilden, ljuset, färgerna, stilen. Andlöst vackert. Fler bilder från huset i Vaxholm hittar du här.

Porthole

Jag har förälskat mig i lampan Porthole från Ilva. Jag är ju som bekant lite svag för inredningsprylar som har en industriell design över sig. Men är den värd 3 749 exklusive frakt? Det tål att funderas på både en och två gånger...











Vas


Bolagret kan man just nu köpa den här och andra fina vaser med utskurna organiska motiv. Just den här vasen är 22 cm hög, 42 cm bred och 6,5 cm djup och finns i färgerna högblank svart och vit. Priset är 259 kr. Jättefin tycker jag.





Midsommarafton 2008

Det blev en lugn midsommarafton 2008. Vi var flera som kände oss utarbetade och det satte svaga spår i firandet . Vi vuxna gick ut hårt med champagne och jordgubbar följt av ett antal snapsar till sillen men vi orkade inte hålla tempot och följdaktligen toppade vi vid mitt på eftermiddagen. Men det gjorde inte ett dugg. Vi hade grymt trevligt tillsammans, både barn och vuxna. Vi njöt av varandras sällskap, god och traditionsenlig mat och tillika dryck. Vid midnatt försvann halva sällskapet till sitt nattillhåll och återstående fyra vuxna avslutade kvällen med en promenad i kvarteret innan vi slocknade både trötta och nöjda med dagen.

Glad midsommar!

Imorgon åker vi till Nyköping och firar midsommar i goda vänners lag med tradionell sillunch, jordgubbstårta och grillning på kvällen. Precis som sig bör. Vi håller tummarna för vackert väder, men om det uteblir så gör det inget. Vi tänker ha en jättetrevlig helg oavsett. Hoppas din helg tillsammans med nära och kära blir alldeles... alldeles underbar. Kram, kram.

Varma mackor

Ikväll har vi gjort varma mackor. Receptet är enkelt och supergott så jag tänkte dela med mig.

Varma ciabatta med parma
4 personer

4 ciabatta bröd
4 tsk olivolja
8 skivor parmaskinka
3 tomater
1 kruka basilika
1 msk olivolja
socker
salt
2 mozzarellaostar
nymalen svartpeppar

Dela bröden på mitten och ringla över lite olivolja. Lägg en skiva parmaskinka på varje bröd. Finfördela tomaterna och blanda tillsammans med olivolja, lite socker och lite salt samt hackad basilika. Fördela tomatsalladen över mackorna. Skiva mazzarellaosten och fördela över mackorna. Avsluta med lite nymalen svartpeppar. Och så skjuts in i ugnen i 8-10 minuter på 225 grader. Mums!

SJ, SJ gamle vän

Ha, ha. Skrattretande. I eftermiddag höll jag på att bli avkastad från tåget när det skulle lämna Centralen i Stockholm. Det var helt galet mycket folk på stationen som hade biljetter till regionaltåget mot Linköping med avgång 14.40. Det satt och stod människor överallt i tåget, i gångar, i trappor, på säten och på väskor. Tack vare en vänlig man som av oförklarlig anledning upplät sin sittplats till mig fick jag ett eget säte. Tio minuter efter planerad avgång ropar SJ-personalen ut i högtalarna och ber alla oss som inte har någon platsbokning att kliva av tåget och invänta nästa tåg! Hallå, vad tror de? Utan inbördes ordning:

För det första, det är dagen före midsommarafton och halva Stockholm flyr storstaden. Vad är det som säger att det ser bättre ut på nästa avgång så hur kan de bara hänvisa folk till nästa avgång? För det andra, de snälla själar som faktiskt kliver av tåget på uppmaningen, ersätts genast av nya som även de saknar sittplats. Så när vi lämnar stationen 20 minuter försenade är det ändå +/- 0. För det tredje, hur kommer det sig att jag och många andra pendlare, som faktiskt är SJs mest lojala kunder och som köper tjänster av SJ för 30 000 kronor eller mer om året, får sämst service på tåget? Vi erbjuds aldrig platsbiljetter och blir alltid bortskuffade av andra resenärer och hänvisade till de sämre platserna. För det fjärde, i måndags införde SJ sommartidtabell och tog därmed bort ett antal avgångar. Hur smart är det när midsommar är en av de största helgerna när det gäller resande? Man kanske borde införa sommartidtabell efter midsommar! För det femte, varför har man ett biljettsystem som tillåter både platsbiljetter och biljetter utan plats? Och SJ ska vara ett affärsdrivet företag? Det liknar fortfarande mest ett statligt monopol om du frågar mig...

Jag vägrade kliva av och fick sympatier från alla medpassagerare i min vagn inklusive 15 människor (på 9 platser), 8 hundar, 3 katter och 3 marsvin. Ja, jag hamnade i djurvagnen! Jag blev av med min sittplats i Södertälje och fick stå resten av vägen men det gjorde inget. Jag kom hem, om än 20 minuter för sent. Jag blir så trött. Jag har bara pendlat i nio månader men är redan en luttrad resenär.

En slö kväll

Äntligen hemma. Pust. Efter en slitsam och stressig vecka med bl a en 24-timmarsresa med flyg till Malmö med en fokusgrupp i Helsingborg och flera sälj- och uppstartsmöten pustar hela familjen ut i TV-soffan i väntan på matchen mellan Portugal och Tyskland. Tobbe var rejält upprörd efter matchen igår (Ryssland-Sverige 2-0) men Melker och jag rycker mest på axlarna och flyttar snabbt lojaliteten till Portugal. Melker i det närmaste dyrkar Ronaldo och springer omkring här hemma och skriker med basröst: Heja Ronaldo, heja Ronaldo. En sak kan jag konstatera, Melkers fotbollsintresse kommer i varje fall inte från min sida. 

När vi kom hem tog killarna ett dopp i poolen. Så här ser en nyss uppdykande badkille, modell mindre, ut:

En festlig helg

Det har varit stiltje på bloggen sedan i onsdags. Anledningen är många sena kvällar. I torsdags kväll ledde jag tillsammans med en kollega en fokusgrupp med några av SJs kunder. Gruppdiskussionen, som är en del av ett pågående forskningsprojekt, ägnades åt vad man kan göra för att utveckla SJs resegarantier.

I fredags kväll var det dags för sommaravslutning med min avdelning. Högst upp i vår huvudbyggnad vid Gullmarsplan finns en festvåning som dagligdags används som lunchrum och konferensvåningen. En stor solterass och panoramafönster från golv till tak i alla vädersträck bjuder på hänförande utsikt över hela Stockholm. Där bjöds vi tillsammans med våra respektive på en smarrig sommarbuffé och fantastisk magishow av Göran Strandberg. Hur får man ner ett bowlingklot i en attachéväska? Senare på kvällen fick vi också en lektion i merenge. Klockan 03.00 stängde vi av musiken i festlokalen och en halvtimma senare släckte Tobbe och jag lampan på hotellet.
Efter en lång brunch på hotellet for vi hem till Trosa . Efter en två timmar lång tupplur på eftermiddagen laddade vi om för ytterligare en fest. Denna gång var det våra godaste grannar som samlat dryga 35 vänner för en sen bröllopsfest. Även där bjöds vi på en god sammarbuffé och dryck därtill. Efter maten blev det livemusik med allsång lett av Franke och Pip. Efter detta dansade vi halva natten och återigen var vi hemma vid 03.30.
Igår vaknade vi vid tolv och fick bekräftat att vi inte är tjugo längre. Trots kontrollerat alkoholintag så kändes det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det blir nog en lugn midsommar... Eller, nja, kanske inte ändå...

Dagens bild - Glöd


Ny tygtavla i hallen

Det har varit stiltje på inredningsfronten länge här hemma nu. Tobbe har bytt några trösklar och Melker fick en ny säng men i övrigt har det inte hänt någonting. Vi förklarar det med att vi gick in i väggen när vi under fyra veckor hjälpte svärföräldrarna innan påsk. Sedan dess har lusten inte infunnit sig. Idag tog jag mig i varje fall i kragen och bytte ut det svarta julinspirerade tyget Staden från Spira Inredning på tygtavlan i hallen. Det nya tyget med retrovibbar hittade jag på Åhléns för nästan inga pengar alls. Sofforna på nedervåningen ska nog få sig några nya kuddar i samma tyg. Me like.

Pool

Den är inte vacker, men Melker älskar den. Vad gör man inte för det finaste man har?

En glass med goda vänner

Efter badet träffade vi Eva, W och J för en glass i hamnen. Det var några veckor sedan vi sågs senast så det var på tiden att vi fick en möjlighet att uppdatera oss om vad som händer i allas våra liv.

Årets första dopp

Före:
Efter:
Idag har vi spenderat stora delar av dagen vid Lammsjön. Tobbe badade för några veckor sedan men för Melker och mig var det årets premiärdopp. Och det var skönt. Om jag får gissa så var det 22 grader.

Bästa möjliga nationaldag

Vi hade en underbar eftermidag, kväll, natt och förmiddag hos familjen G. Bästa möjliga sällskap och väder, ljuvlig jordgubbstårta, färskpotatis med grillad scampi och lax samt en turkosblå pool. Det kan knappast bli bättre. Tack goda vänner. Vi ses på midsommar i skärgården!

Trädäck


Utgrävning

Delar av förmiddagen har vi ägnat åt att gräva ut en stor cirkel på vår minimala baksida. Imorgon fortsätter vi med att bygga trall. På den ska vi sedan placera Melkers pool. Vi inser att detta borde vi ha gjort för flera veckor sedan. Men - bättre sent än aldrig. Nu ska vi åka hem till goda vänner och bada i deras (riktiga) pool. Hoppas ni har en härlig nationaldag. Kram, kram.

Ledig dag

Igår var det halv arbetsdag på jobbet så jag passade på att kompa ut. Melker och jag tog tåget till Stockholm och var först på Naturhistoriska museet. Huvudattraktionen var förstås att kolla in dinosaurierna, men jag hade också förhoppningar om att besöka Cosmonova. Innan hade jag tittat ut Deep Sea men naturligvis tänkte jag inte på att boka biljetter innan så när vi kom var den föreställningen utsåld och den som var efter handlade om Mumier och den ville/vågade inte Melker kolla på. Så det blev ingen film denna gång. Synd, men vi spenderade ändå två timmar där och inhandlade några dinosaurier i museeshoppen (som om Melker inte hade några innan!).
Efteråt tog vi tunnelbanan och spårvagnen till Skansen. Vi käkade viltköttbullar, kollade på djuren och delade på en mjukglass. De tre björnungarna var jättebusiga så där stannade vi länge. I Terariet fick vi klappa ormar och spindlar och vi blev uttittade av ett helt gäng med Lemurer. Vid femtiden tog vi tåget hem igen. Trötta men lyckliga.

Cirkus!

I tisdags bjöds föräldrar och öviga anhöriga på en cirkusföreställning på dagis. Vi fick se smakfulla, roliga och osannolika nummer från prinsessor, clowner, Pippi Långstrump, starka män, trollkarlar, ormtjusare, elefanter och sist men inte minst otroligt charmiga pingviner... Gå på led, snurra, dyka i vattnet - många fina konster blev det och belöningen uteblev inte. Instruktörsfröken Eva bjöd på Malaco-fiskar efter uppträdandet. Tänk vad man kan göra med enkla medel och en stor dos barnfantasi... Härligt.

Kurs i photoshop

Den här månaden går jag en kurs i Photoshop hos Mikaela. Jag har länge haft på min att-vilja-göra-lista att lära mig Photoshop och Mikaelas upplägg passar mig verkligen perfekt. Kursen läggs upp i en blogg med minst ett inlägg om dagen där vi kursdeltagare lär oss nya trick. Söndag, måndag och tisdag har vi ägnat oss åt att jobba med ljus, färger och kontraser. Det är lite klurigt i början så det tar nog ett tag innan jag tränar upp mitt öga och hittar en stil som jag gillar, men det är grymt roligt. Här är en före och efterbild i nämnd ordning.


Tisdagstema

Igår satte jag upp mig på väntelistan för att flytta bloggen till den nya plattformen. Det gick helt smärtfritt så nu är det bara att blogga på som vanligt... Gårdagens tisdagstema var upp. Inspirerad av den alltigen superduktiga Anne med bloggen Anness så hittade jag också ett blad - i detta fall ett rabarberblad - som jag kunde krypa in under och fotografera. Grönt är skönt.

Syrén

image467

"Goding"

image466
I lördags var vi och hälsade på den här lilla sötnosen. Han är son till en av mina äldsta och allra käraste vänner. W har lite svårt att säga Bodil så jag går under smeknamnet "Goding" - ett smeknamn som gärna andra får använda när som helst :-). W hade längtat mycket efter Melker och när det blev dags för hemfärd sa W: Tack för att Melker fick komma. Jag belönades också med en puss där hela min underläpp sögs fast. Han är bara sååååååå sööööööt. Marita och Kenneth, tack för en fantastik middag och en mysig kväll.

Idag är ingen vanlig dag...

image465

... idag är Tobbes födelsedag. Hurra.Hurra. Hurra. Vill du skicka en grattishälsning, tryck på kommentarlänken nedan.

RSS 2.0