Södra Gotland

Igår hade vi en fullspäckad dag. Vi kom förvisso inte iväg förrän vid elva för regnet öste ned, men sedan var det full fart hela dagen. Här kommer ett axplock från gårdagens tagna bilder.
Ni sak se vägrenarna här på Gotland. De klipps inte. Istället får floran sprida ut sig bäst den vill och som det blommar och så vackert det är. Jag kan inte se mig mätt. Så vid en kisspaus tog jag istället kameran och kröp omkring i diket en stund.
Två av mina finaste - Torbjörn och Meja. Vi inledde utflykten med att stanna till vid Björkhaga strandby norr om Klintehamn för att spana in Tobias och Saras lilla sommarhus.
Efter det for vi en sväng till Djupvik för att njuta av den smakfulla miljön där en stund. Nytt sedan vi var där sist för två år sedan var dessa solsängar. Snyggt. Jag gillar inramning med tallen.
Vi övervägde att luncha i Djupvikt men bestämde oss för lunch på Crêperiet i Hablingbo istället. Förra gången var vi missnöjda med väntetiden på maten och det var inte ett dugg bättre denna gång. 50 minuter fick vi vänta. Inte okej. Men sällskapet, miljön och maten var det absolut inget fel på.
Finaste Anna-Carin och ...
... och finaste Fredrik.
Vackraste fasaden.
Gladaste gänget.
Jag övervägde in i det längsta att investera i min första Åsa Lindström mugg men priset på 550 kr fick mig att avstå. Men fantastiskt vackra är de, inte tu tal om det.
Förra gången vi försökte kom vi en onsdag och Verdus veranda hade stängt. Men idag hade jag dubbelkollat att det var öppet. En jättemysig butik med både trädgård och inredning.
En hörna av trädgården med vackra krukor, chokladblommor, citrus- och fikonträd.
Hortensia - en favorit. Efter Verdus verande besökte vi även Ladan i Hemse och innan vi åkte tillbaka till Åminne besökte vi Tove Admans sommarbutik för första gången. Tyvärr blev det inga bilder därifrån men ett inköp blev det i varje fall. Vad det blev visar jag en annan dag.
Dagen avslutade vi med att käka hämtpizza på stranden. På bilden har vi finaste Oskar som kastar boll med finaste Melker. Våra bästatste killar.

Vitvikens strand

Resan till Gotland gick toppen och efter ett kort stopp på ICA drog vi direkt över ön till Åminne där vi installerade oss i den hyrda stugan på Åminne fritidsanläggning. Sedan fick vi ett par timmar nere på Vitvikens strand innan vi gick hem och grillade vid stugan. Det var ren njutning att sitta där i sanden med ett glas rosé och se sina barn njuta av att leka i sanden. Härligt!

Findus, Wilmer och Gotland

Sent igår kväll kom vi hem från vår vecka på landet hos mamma och pappa. På grund avkass internet-uppkoppling har bloggandet uteblivit. Men minneskortet är fullt med bilder så om orken och lusten infinner sig kommer jag nog mata ut några glimtar från vår sommar så här långt.

På vägen hem stugan stannade vi till och gosade med nyaste tillskottet bland vännerna - Tobias och Saras lilla fina Findus som hunnit bli fyra dagar gammal. Så liten och så söt. Självklart var det kärlek vid första ögonkastet och det första Meja sa till Findus var att hon minsann var hans storasyster. Och det hann nog bli 20 avskedskramar innan hon lyckades slita sig från honom när vi skulle åka hem.
iPhonebilder - Findus fyra dagar gammal.
Och så idag fick Findus och storebror Alfons en liten kusin då Saras lillasyster M och hennes T fick sitt första barn - en liten Wilmer. Våra varmaste gratulationer till båda familjerna.
Idag har vi tvättat, stryckt och packat för att i morgon ta båten till älskade Gotland. En av årets absoluta höjdpunkter väntar. Som vanligt hoppas jag på halvdant väder så bästa resesällskapet vill följa med mig på utflykter istället för att ligga på stranden :-). Listan på saker att göra är lång med både natur, kultur, intredning, shopping, mat och fika. Här finns många gamla favoriter men även en del nya bubblare. Jag längtar.
Datorn är med, paddan är med och iPhonen är med så massor av bilder kommer det att bli men vi får se hur internetmöjligheterna, och därmed bloggmöjligheterna, ser ut. Säkrast hittar ni mig via minibloggen hos Instagram där jag heter bobbo27 och för er som inte har smartphones och appen instagram går det lika bra att kolla minibloggen via webb-versionen webstagram istället. Hoppas ni har det härligt. Kanske ses vi på Gotland!

Semester

Underbart! Fem veckors ledighet ligger framför mig. Tobba jobbar en vecka till så imorgon flyttar jag ut till barnen som varit ute på mammas och pappas land denna vecka. Ett besök på Kolmården är planerat med fina vännen E och hennes barn men annars blir det bara lata dagar med mycket fiske och svampplockning. Därefter väntar Gotland och Öland på oss och så blir det kanske Furuviksparken eller någon annan nöjespark. Så nu är det dags att packa och förbereda grillning hos finaste Henric ikväll! Trevlig helg!

Bildinspiration från IKEAs Livet hemma


RSS 2.0