Love från Day

Som så många andra inredningsbloggare de senaste åren har jag fastnat för Day Home och deras produkter. Deras kuddar med pigga budskap pryder många TV-soffor runt om i landet vid det här laget. I tidigare kollektioner har kuddarnas bakgrund varit vit, men denna säsong har de en mer greige färg som tilltalar mig mer. När jag besökte favoritbutiken i Nyköping Kanel för ett par veckor sedan låg den i skyltfönstret och var vacker. I efterhand ångrar jag mig att jag inte köpte den! Kanske finns den kvar när jag kommer dit nästa gång.


Nya favoriter hos Granit

Ni som har hängt här inne ett tag vet ju att jag är svag för grått, zink och industriella detaljer. Därför är det ju knappast en slump att Granits sortiment tilltalar mig. Jag återkommer ständigt till deras produkter. Nedanstående är mina favoriter i det nuvarande sortimentet. Rör i form av klädhängare och ljusstakar. Ulltyger i form av kuddar och plädar. Glasvaser och så värmeljusen förstås som man konsumerar i mängder så här års. Butiken på Götgatan alt i Kungens kurva ska nog få sig ett besök inom kort. Ljusstakarna och kuddarna ska jag definitivt spana in IRL
Eget kollage med bilder från Granit.com

Test

Innan det är dags för att lägga huvudet på kudden måste jag bara testa hur det fungerar att blogga från iPaden.

Melker och jag höll på att kissa på oss igår kväll när vi testade iPad-appen Photo Booth. Nedan kan ni se några smickrande bilder på mina små trollungar!

 

 


Jaha...

... då var man 38 år då. Hela dagen har det strömmat in varma och hjärtliga gratulationer från nära, kära och bekanta (mycket tack vare Facebook). Det känns fint att vara omgiven av så många människor som tar sig tid att skicka en lite hälsning till någon som fyller 38! Mycket fint faktiskt! Jag känner mig alldeles varm inombords. Tack alla! 

Dagen har varit fylld av jobb, jobb, jobb och Melkers innebandyträning inkl föräldramöte så så mycket firande har det inte blivit. Men jag passade på att bjuda finaste kollegorna på tårta på avdelningsmötet i eftermiddag och under kvällens anbudsarbete har jag mumsat godis så lite extra har det minsann blivit. Jag har dessutom passat på att gosa lite med mitt hjärta som kommit hem efter några dagars konferens med jobbet. Och så har jag förstås klämt in några minuter med min nya leksak. Tänk vad glad man kan bli över ännu en teknisk pryl!

Jag har fått en...

Tack finaste, finaste familjen. Ni är bäst!

En önskelista...

... vore ingen önskelista om den inte innehöll en padda. När hjärtat frågade igår vad jag önskade mig svarade jag "En iPad". Hjärtat muttrade något med ironi i rösten om att "Dom är ju billiga", varpå jag svarade "Vem har sagt att jag är billig i drift?" Älskling, visst är jag väl värd en padda? *blink, blink*


Velorbis

På tisdag fyller jag år. 38. Eftersom jag fyller år på en vanlig arbetsdag med innebandyträning och föräldramöte för Melker så tänkte jag inte fira dagen på något särskilt sätt (om inte älsklingen hittar på något trevlig på kvällskvisten förstås *blink, blink*). Mamma och pappa kommer och firar mig på måndag när Meja och jag är lediga men i övrigt blir det inget särskilt firande. Istället har jag i år sett födelsedagen som en perfekt ursäkt för att bjuda in några av de skönaste, snyggaste och smartaste kvinnor jag känner till en tjejfest helgen efter. Och vi ser ut att bli ett helt gäng! I nuläget är vi 12-13 personer och då saknar jag svar från några stycken. Jag längtar redan och jag vet att det kommer att bli hur kul som helst! Extra roligt blir det då många inte känner varandra sedan tidigare. Att träffa nya trevliga människor ger alltid en extra kick tycker jag!

Begränsat födelsedagsfirande till trots så kan man ju ändå ta födelsedagen som en ursäkt för att få uppdatera sin önskelista. Och den är ju, för invigda läsare, som bekant alltid hur lång som helst. Nåväl, en ny cykel hade inte varit fel. I dagsläget har jag en mountainbike från Cresenct som fortfarande är fin och fungerar fläckfritt men vad ska man med en mountainbike till när man bara cyklar i stan? Dessutom är den grymt obekväm att cykla på. Nej, jag vill ha en riktigt tantcykel denna gång, med stora ballongdäck, högt styre och skön fjädrad sadel. Sedan vill jag ha en packhylla framtill där jag kan ha en trälåda som jag kan lägga barnens skolväskor, ICA-kassen eller packa en fantastisk sommarpicknick. Var hittar man då en sådan cykel? I grann- och designlandet Danmark förstås. En Sophia från Velorbis - ja tack!

Blossa 11

"13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg."

Årets glögg från Blossa bjuder på en smak av kaffe. Bakom den vackert formgivna flaskan, med koordinaterna till kaffeplantaget i El Salvador där man hämtat bönorna, står designbyrån Jensen Pamp McCann. Från första oktober finns Blossa 11 i Systembolagets beställningssortiment men du kan redan nu förhandsboka om du vill vara säker på att komma över några flaskor.


All work, no play!

Hej alla fina. Tittar in en snabbis för att visa att jag lever. Den sista en och halv veckan har det varit galet mycket jobb i kombination med att Tobbe varit borta några nätter och haft kvällsaktiviteter några andra och jag har varit mycket själv med barnen. Nu tror jag att det ska bli lite lugnare igen och från och med i morgon hoppas jag att komma igång ordentligt med bloggandet igen. Idag har jag något strul med datorn och tvingas blogga via det mobila bredbandet vilket inte är någon höjdare. Men idag har det ändå hänt mycket trevliga saker vilket ändå föranleder ett snabbt inlägg. Sofia (som för övrigt är storasyster till en klasskamrat i grundskolan) har äntligen öppnat sin webbutik Little Cute Mokkasin. Titta in, njut och shoppa handplockade färgglada lyckopiller. Jag ser direkt några saker som nog kan bli små tvåårspresenter till den lilla Smulan.

Bilder tagna av Sofia för Little Cute Mokkasin

Dukningen - Kräftskivan

Ännu en helg har lagts bakom oss. Höjdpunkten för oss detta veckoslut var årets kräftskiva i egen regi. Nedan återfinns några bilder från det dukade bordet någon timme innan gästerna kom och ljusen tändes. Bilderna är faktiskt de enda som togs under kvällen. Kameran förblev liggande i köket. Umgänge med finaste vänner, kökstjänst och svårigheter att få två av mina "barn" i säng (Meja och Torbjörn?!) upptog all min tid denna kväll (Melker skötte sig däremot exemplariskt och somnade skavfötters med Elvira utan något större motstånd).
Bord och stolar lånade vi in från Torbjörns jobb. På bordet låg dukar gjorda av den naturfärgade metervaran Lenda från IKEA. Lite styrkning på de båda kortsidorna, ett strykjärn och fållningsband så var duken klar.
Tallrikarna är Maria Vit från Rosenthal
Vitvinsglasen är Iittallas Essence och vattenglasen fick för dagen bli Svalka från IKEA. Mitt på bordet ställde jag min Ghost candelabra.
På var sida om ljusstaken lade jag några kvista rönnbär som fick skänka höstfägring till bordet.
Svarta pappersservetter fick naturfärgat papperssnöra om sig.
Placeringskorten klippte jag till av svarta kartongark och namnlapparna stansade jag med min lilla Dymo från Granit.

Norrgavel fortsätter att inspirera

Drömmen om det där fritidshuset lever kvar och nu har vi faktist börjat kolla lite mer aktivt, kanske inte för att köpa riktigt än, utan mer för att ringa in vad vi vill ha och ungefär vilka priser vi pratar om. I det förra kollaget från 2008 hämtade jag mycket inspiration från Norrgavel och de tankarna/önskningarna lever vidare. Här är lite nya pressbilder från den svenska svanen-märkta möbelproducenten. Svensk design när den är som bäst och snällast!

Planering pågår

På lördag har vi bjudit in några goda vänner på kräftskiva och just nu pågår planeringen för fullt. Kräftor och kantareller fixade vi i helgen som var, ute hos mamma och pappa på landet. 101 st blev det denna omgång (sen har vi nog nästan lika många till i frysen så jag tror att det ska räcka). Menyn är redan satt. Just nu letar jag inspiration till dukning och dekorationer. Tänkte jag skulle frångå de traditionella dekorationerna i grälla färger denna gång och satsa på något mer naturnära. Vi får se vad det blir. Har du något bra tips?

Ordningen återställd

Nu var det slut på färgglada utsvävningar. Tillbaka till ordningen med den svart-grå-vita färgskalan. Ett rum som annars har en tendens att vara just färgglatt är barnrummet. Men även där finns det undantag som bekräftar regeln - i varje fall när mamman och pappan får välja inredningen. Här grafiskt svart-vitt för den lilla människan. Bilden är från Hemnet. Och så den där Granit-slingan med glödlampor som dyker upp överallt (min egen ligger på golvet i klädkammaren just nu i väntan på att någon ska ta sig an den och ge den en plats inomhus nu inför höst och vinter).

Och nu blir det färg

Okej, nu blir det något för dig som gillar färg. Jag måste ju försöka återställa balansen något i kontrast till alla de inredningsbilder i den vit-grå-svarta färgskalan som figurerar här på bloggen. Här kommer bilder på fantastiska DIY-kuddar. Beskrivning på hur du gör hittar du i fyra olika inlägg hos You go girl och ytterligare bildinspiration hittar du hos Clothwork. Om det inte vore för att Mejas rum redan är fyllt till bredden med färgglada kuddar skulle jag kasta mig över detta pyssel. Tipstack till Pethra.
Bilder från You go girl och Clothwork

Formex Autum 2011

Idag öppnar fackmässan Formex i Älvsjö. Höstens tema är Cosy Minimalism. "På höstens Formex hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk. Trendtemat Cosy Minimalism hämtar influenser från det enkla och naturnära i både nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla."
Själv har jag ingen möjlighet att delta denna gång men jag tänkte lägga upp länkar till andra bloggrapporter här så detta inlägg kommer uppdateras kontinuerligt ett tag framöver.

RSS 2.0