Vi drar till fjällen...

image408

... fest hela kvällen. Ute och glider på snowboard och skidor... 

Bilen är fulltankad och fullpackad. Imorgon bitti drar vi till Hundfjället för en veckas skön skid- och snowboardåkning. Det ska bli underbart. Hoppas vi får fint väder. Har ska solas, snowboardas och inte minst fotas. Och en och annan tur i Trollskogen lär det väl också bli. Datorer och uppkopplingsmöjligheter är med så vi får se hur det blir med uppdateringar här. Kanske kommer det ett inlägg om dagen, kanske inga alls. Vi får se om lusten faller på. I vilket fall som helst vill jag önska dig en trevlig helg och en fin nästa vecka. Var rädd om dig!

Bilden är lånad från http://www.empire.state.ny.us

Ny kategori: Lyx eller budget?

image407
Produktbild från Mairo

Gillar du tyget blomma från Mairo? Skulle du vilja ha kuddar i färgställningen svart och vitt (som på bilden)? Tycker du att priset för originalet är väl häftigt? Har du dessutom nära till en Bolagret-butik? I så fall kan du just nu fynda kuddar som ser misstänkt likadana ut som Mairos Blomma. Vad väljer du? Lyx eller budget?

Jag drömmer vidare

image406
Idag är det de romatiska och otroligt vackra kuddarna Cherry Branch av Susanne Schjerning som finns i mina drömmar. De finns att köpa bl a via DesignOnline. Andlöst vackert.

Klassiskt vackert!

image405
Just nu drömmer jag om dessa underbara ljusstakar från Day Birger et Mikkelsen som bl a finns att köpa här. Men jag får nog fortsätta att drömma ett tag till. För till det priset kan jag omöjligt övertala älsklingen att vi verkligen behöver ytterligare tre ljusstakar. Men de skulle passa perfekt i vårt sovrum. Suck. Nåväl, att drömma kostar inget och frågan är om jag verkligen skull bli lyckligare av att ha dessa i min ägo eller om det bara är inbillning. Vad tror du?

Noah 8 månader

image404
Familjens yngsta älskling Noah har äntligen börjat sova ordentligt på nätterna och nu har mamma och pappa (min bror och svägerska) fått tillräckligt med energi för att orka vara sociala igen och vi är såååå tacksamma. Vi har verkligen saknat dem. På påskdagen till annandagen kom de hem till oss så vi fick ta hand om dem lite. Noah har redan hunnit bli 8 månader och är bara precis hur go' och glad som helst. Visst är han underbart söt? Vill ni följa Noahs utveckling, få tips på recept (Camilla är jätteduktig på matlagning och framförallt efterrrätter) och följa med i deras lightrenovering av sitt hus i Linköping kan jag tipsa om Camillas blogg Minnesglimtar.

Svärföräldrarnas nya soffa

image403
Några minns kanske att jag berättade att vi spenderat de tre senaste helgerna i Katrineholm och hjälpt svärföräldrarna renovera sin nya bostadsrätt. I förra veckan flyttade de in och på långfredagen var vi hemma och hjälpte dem att lägga lite latexfog, montera en ny sockel under köksskåpen, sätta upp ett väggskåp och några tavlor och lampor. Det blir fint. Jag ska visa bilder när de kommit lite mer i ordning för fortfarande saknas det textilier i form av mattor, gardiner och en och annan möbel. Men här kommer i varje fall ett litet smakprov på nya soffan Edward från Mio som vi tipsat dem om. Den passar dem perfekt. Den har en ganska hög sitthöjd vilket gör den lätta att komma i och ur när man börjar bli lite till åren, den har mjuka kuddar och ganska hög rygg. Kort sagt är den mjuk och skön att sitta i. Jag gillar också färgen, tyget och modellen som andas 50-tal. Den passar utmärkt till deras sideboard och väggskåp som också är lite 50-talsinspirerade men även till andra äldre inredningsdetaljer.

Gul lördag

image402
Jag är sen. Jag vet. Men jag tog lite påskledigt från bloggen också. Men nu är jag på plats igen. Avslutningen på Nillas Färgvecka var gul lördag. Melker fick välja färg på en av veckans tulpanbuketter. Det blev förstås en gul, Mulles favoritfärg sedan han lärde sig färgerna. Här är en stilstudie på en av blommorna.

Svart fredag

image401
Idag är det svart fredag hos Nilla. Igår klockan elva på förmiddagen upptäckte jag rean hos Form o Design. Efter att ha stämt av med Torbjörn knappade jag hem en svart  Ägg-pläd klockan ett. Klockan sju plingade det på dörren och utanför står Katarina med pläden. Är inte det service av högsta kvalitet så säg. Och nu ligger den här, vår fina Ceannis-pläd. Melker valde att somna i soffan med den om sig så nu är den invigd. Den är verkligen toksnygg.  

Glad påsk!

image400
Eget kollage med bild från wallpaperphotos.net

Ny TV och ny TV-bänk

Det var meningen att Melker och jag skulle åkt till IKEA idag på vår lediga dag för att köpa en ny TV-bänk. Men Tobbe kunde inte hålla sig så i tisdags for raringen iväg till Kungens kurva och köpte en Bestå Burs som vi skruvade ihop till sent inpå natten.

Jakten på en bra TV-bänk har egentligen hållit på i flera år. Först blev jag väldigt förtjust i Malibu från Svenska hem, men hur praktiskt är det egentligen med lådor när man har en DVD, ett playstation och en gammal video som man vill dölja. Bänken har numera utgått ur sortimentet men Frida har en bild på den i sin blogg. Sedan har jag sneglat ett tag på Box från Mio men jag kan just nu inte förmå mig att betala nästa 8 000 kr för en TV-bänk. Nä, valet föl alltså på en Bestå Burs och jag är nöjd. Det som ser ut som tre lådor i mitten är i själva verket luckor som man fäller ner och bakom dessa gömmer sig nu playstation mm. Och det som ser ut som skåpsdörrar är i själva verket djupa lådor som sväljer alla Melkers filmer. Perfekt. (Och för pengarna som vi sparart genom att välja bort Box ska vi köpa en Bourgie från Kartell. Jag ska bara övertala Tobbe först.)

Idag på förmiddagen kom posten också med vår nya vita Samsung TV. Så Melker och jag fick istället ställa allting på plats. Det blev verkligen jättebra även om det kanske inte syns så bra på dessa båda usla före och efter bilder. Men håll till godo.

image399

Dagens tips!

image398
På förmiddagen upptäckte jag till min stora glädje att Trosa-baserade nätbutiken Form o Design just nu har rea på utvalda Ceannis-produkter. Bland annat hittade jag drömpläden-alla-kategorier Ägget till nästa halva priset - 1395 kr mot ordinarie 2685 kr. För er som liksom jag drömt om denna lyxiga pläd så är det bara att passa på.

Vår påskhöna har ...

image396

Skär torsdag

image395
Hos Nilla är det passande nog skär torsdag. Rosa dragerade chokladägg från Anthon Berg i Marimekkoskålen i klarglas från Ittala.

Grön onsdag

image394
Hos Nilla är det grön onsdag. Det gröna glasäpplet köpte jag på Värmlands Museum för många år sedan.

Two in one

image392

Veckans tisdagstema är elektrisk. Och hos Nilla är det vit tisdag. Detta gick att förena i ett motiv på vår router som underlättar bl a trådlöst surfanda här hemma. En riktig måste-ha-produkt om du frågar mig. Den är värd varenda krona.

Blå måndag

image391
Lånad bild från tankebubblor
image390

Denna vecka utmanar Nilla med en färgvecka. Jätteroligt! Först ut är Blå Måndag. Här är min tolkning.

I helgen har vi gjort den tredje och sista renoveringshelgen i svärföräldrarnas nya bostadsrätt och under veckan går flyttlasset. Det blir ljust och fint. Jag tror de kommer att trivas. Det känns roligt med tanke på all tid vi lagt ned.

Denna vecka jobbar jag bara tre dagar. På torsdag flexar jag ut. Det ska bli skönt med några dagars ledighet. Bjuder skärtorsdagen på tråkigt väder åker nog Melker och jag till IKEA för att köpa en ny TV-bänk till den nya TVn. Är det däremot fint blir det nog picknick och fotografering vid Tullgarns slott. Jag längtar efter sol och fotografering i kombination med en gullig liten fotomodell. Det är avkoppling!

Nya tyger från Spira

image388
Med 20 minuter till godo sprang jag in på Åhléns City idag för att spana in lite vårnyheter. Bl a hittade jag dessa fina nyheter från Spira, med vackra namn som Trädgård och Vattenhyasint. Jag fastnar speciellt för dem i den gröna färgställningen. Fint!

Konsten att få sin sambo på gott humör...

image386
... är att äntligen ge klartecken för ett inköp av ny TV. Snart på en vägg nära oss... Och nej, jag är inte så dominant som det verkar, det är bara så att jag alltid har starkare argument :-)

Mera påsk

image385

Tisdagstema - Badrum

image384
Veckans tisdagstema är badrum. Här kommer några detaljbilder från vårt rosa badrum. Inte så kul kanske men vi har nya blandar från HAFA så vi är glada och nöjda ändå. 

Jag är ledsen att jag inte hinner med att svara på kommentarer för tillfället men trots detta tycks alla besökare komma tillbaka. En stor kram till er alla. You make my day. Every day.

Dråpligt!

I dagens inlägg har jag tänkt att berätta vad vi ägnar våra helger åt sedan två veckor tillbaka och även två veckor framåt. Vi hjälper svärföräldrarna att renovera sin nya bostadsrätt. Vi tapetserar, målar och lägger nya golv i de båda sovrummen, i vardagsrummet, i hallen och i köket. Mycket jobb men resultatet blir fint. I sovrummet har de valt en jättefin fondtapet nämligen Etage från Boråstapeter. Åhh säg, är det inte exakt den tapeten som Isabelle highlightar som dagens tapet i sin fina blogg fixa&dona?!  Är inte det dråpligt? Jag förstår att många har fastnat för just denna tapet, den är verkligen jättefin.

image382

Yankee Candle

Jag har läst mycket gott om doftljusen från Yankee Candles men ännu ej haft tillfälle att köpa hem något. Men i fredags slog jag till på ett stort "Sunwashed Linen" med en brinntid på 90 timmar.  Det står ännu otänt i badrummet men när det är dags för nästa skumbad ska jag tända det... Ännu mera vardagslyx...
image381

Love is in the air - Part III

Minns ni kärleksbrevet? I veckan fick Melker ett svar med foto. Fotot sitter sedan dess på bästa plats i plånboken och i fredags fick plånboken följa med till dagis för att visas upp. När jag på eftermiddagen kom för att hämta berättade fröken att Melker varit ledsen och nere större delen av dagen och det var först en timme tidigare han erkänt för henne vad som var orsaken. Han hade tappat bort fotot på Alice! Fröken hade då lovat att ordna fram ett nytt foto på hennes barnbarn varpå Melker blivit sitt vanliga jag igen.  Väl hemma hittade jag fotot välbehållet i myntfacket. Vilken lycka!
image380

Påsk

image378
I torsdags kväll var Melker och jag uppe på vinden för att hämta ner den lilla lådan med påskpynt. Innan vi fick Melker brydde jag mig aldrig om att fixa inför påsken. På sin höjd blev det några extra buketter tulpaner men i övrigt inget. De senaste åren har vi köpt hem lite fjädrar, tuppar, hönor och ägg. Här kan ni se lite resultat av torsdagens ansträngningar. And there is more to come...

Det växer!

Idag har jag jobbat hemma. På lunchen passade jag på att gå ut och njuta av det vackra vädret och inspektera om några av de hundra lökar vi planterade i höstas har titta upp och minsann är det inte en hel del på gång. Här är lite bildbevis...

image377

Vardagslyx

image376

Pust. Den här har varit en tuff vecka med både hämtning och lämning på dagis tillsammans med den vanliga pendlingen på 1 timma och 15 minuter enkel resa och därmed en hel del kvällsarbete. Men lite familjemys har vi hunnit med, igår träffades hela familjen på Hannas för att fika, och i tisdags var Fia, Camilla och jag på tjejkväll i Trosa. Butikerna hade kvällsöppet med lite erbjudanden. Bl a hade Lusthuset 20% på Cult Designs sortiment varpå jag passade på att köpa två höga gråa Gracilis till sovrumsfönstret. Med hem i en papperspåse fanns även ett par stora pärlörhängen. Efter lite shopping avslutade vi kvällen med lite rödvin och en tallrik italienska godsaker på Stadshotellet. Det kallar jag lyx i vardagen!

Anledningen...

... till att jag ägnat delar av förmiddagen till att baka så goda kakor var att jag hade bjudit in till ett me&i-party i eftermiddags. Fem goda vänner var på plats för att kolla in vårkollektionen 2008. Medan vi fikade berättade vår säljare Carina om den nya kollektionen och visade fina kombinationer. Följande plagg kryssade jag för i min beställningslista...
image375
Det mesta är som synes till Melker, men en grön singoallaklänning i mjukaste frotté fick bli min. Nu får vi vänta ett par veckor innan vi får kläderna. Spännande! Tack alla vänner som kom och pratade bort en stund av söndagseftermiddagen!

... och så har jag testat...

image373
... Kitchenblooms äppelkaka

2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
250 g grovrivet äpple (ca 2 stora äpplen)
150 g grovriven mandelmassa

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och koka upp med mjölken. Blanda samman allt och tillsätt det rivna äpplet. Häll smeten i en smörad och brödad form. Toppa med riven mandelmassa. Grädda 45-50 min i 175 g i nedre delen av ugnen. Pudra florsocker över den svala kakan innan servering.
image374
Jag är egentligen inget stort fan av äppelkaka, ja fruktkaka över huvud taget faktiskt, men denna föll mig på läppen. Kanske är det rivna äpplet som gör skillnaden, mot de mer vanliga äppelklyftorna. Nåväl, kakan får mina varmaste rekommendationer. Tack Saga för receptet.

Idag har jag testat...

image371

... Polly-kaka

175 g mörk choklad

175 g smör

2 dl socker

3 ägg

½ dl mjöl

2 tsk kaffe

1 påse Polly


Smält smöret, bryt ner chokladen i smöret och blanda ihop det. Vispa ägg och socker poröst. Blanda chokladblandningen med äggsmeten. Blanda och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda i kaffet och Pollygodiset. Smörj och häll ströbröd i en springform. Häll i smeten. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Låt gärna kakan stå ett dygn,då blir den ännu godare.
image372
Jag var lite väl snabb att ta ut kakan och den blev väl kladdig, men bortsett från det var den fantastiskt god. Jag kommer absolut att baka den igen. Tack Ida för receptet!

RSS 2.0