Här var det fullt

image119


Efter besöket på Torbjörns jobb cyklade vi en sväng ner till hamnen. Och där var det fullt vill jag lova. Vi fick kryssa fram mellan båtresenärer och turister som kommit landvägen. Barn trängdes i lekparken, shoppingsugna kvinnor trängdes i hamnbodarna och männen stod och studerade menyerna ingående. Några överförfriskade båtmänniskor bjöd upp till spontandans till toner av Evert Taube. Kort sagt turistinvasionen har kommit till Trosa.

Konsten att göra sig populär

image121

Igår förmiddag när Melker och jag var ute och myste i trädgården så upptäckte vi att hela skogsbacken ovanför vår tomt är smockfull med stora blåbär. Herregud så mycket blåbär. Snabbt plockade vi jag ihop en halvliter. Med lite frysta hallon blev det en smulpaj som vi tillsammans med lite vaniljglass tog med till Tobbes jobb lagom till halv trekaffet. Så lätt är det att göra sig populär.

Sneak Peak

image118

Det har varit dåligt med rapporter på bloggen om vårt nuvarande renoveringsprojekt - kontoret. Tiden (så här i semestertider!) har inte riktigt räck till. Men nu kan jag rapportera att det i stort sett är klart. Dagen innan vi flög till Finland lade vi in parkettgolvet, skruvade golvsocklar, satte upp ny gardinskena och hängde upp nya panelgardiner. Under Melkers och min frånvaro har älsklingen flyttat in alla möbler och saker igen. Ännu återstår arbetet med att måla fönstret. Dessutom ska vi köpa en fönsterlampa samt ytterligare några kontorsdetaljer men sedan är allt klart. Då ska ni få se bilder av resultatet men idag får ni hålla till godo med en sneak peak av några detaljer i den valda färgskalan. Musmattan kommer från Åhléns, glasäpplet inhandlades i Södra Vallgrund och suckulenten kommer från IKEA.

Lycka = Bästis

image117

Hemma igen...

image116

... efter en vecka i vårt vackra grannland i öst. De första dagarna hade vi underbart väder och barnen badade, fiskade och kastade sten från morgon till kväll. Efter att barnen somnat satt F och jag ute i kortärmat till tolvsnåret och njöt av myggfria kvällar och av kaffe och päronkonjak.

Fredagen och återstoden av vistelsen bjöd på mindre vackert väder. Regn och uppehåll om vartannat men alltjämt molnigt. Men vi misströstade inte. Med stövlar och regnkläder har vi sparkat fotboll, gått balansgång, gått på upptäcktsfärd, gungat och åkt rutschkana. Inne har vi byggt kojor, kollat på film, kört E i dockvagn, lekt med bilar mm. I måndags åkte vi in till Wasa och var på Wasalandia - ett nöjesfält för småkottar. I sex timmar roade vi oss med elbilar, karuseller, radiobilar, spökhus, hinderbanor mm. Behöver jag säga att barnen var helt slut när vi åkte hem.

Summa summarum, vi har haft en rolig och fartfylld vecka i Södra Vallgrund. Tack F, J, J, W och E för exceptionell gästfrihet och underhållande sällskap. Vi ses på söndag.

13.55 går planet...

image114


... från Arlanda till Wasa. Imorgon tar Melker och jag flyget för att hälsa på allra godaste vänner som i vanliga fall bor några hundra meter från oss men som nu befinner sig i sitt sommarhus i Södra Vallgrund i Finland. Vi blev medbjudna förra året och det är verkligen en plats att återvända till. Stuga, bastu, sandstrand och öppet hav. Helt underbart. Vi blir borta en vecka och under den tiden får bloggen vila.  

Till alla ni som läser min blogg: Tack för att ni besöker mig då och då, kommenterar, ger uppmuntrande tillrop, tipsar och önskar. Det är verkligen jätteroligt. Hoppas ni har en underbar vecka framför er.

Dansk design: MisseMai Prints

image113

MisseMai erbjuder i sin webshop underbart vackra kuddar och illustrationer med inspiration från sagans värld. Inspirationen kommer förstås från H C Andersen.

Dansk design: Ballmat

image112

Den här mattan gillar jag. Den heter Ballmat och kommer från Hay Cph.

Dansk design: D'Rouge

image111

Men hallå. Hur snyggt får det bli? Med hjälp av dina favoritfotografier och akrylmålning skapar Anja Bloch-Hamre exklusiva och personliga collage som spänns upp på bildramar. Priserna börjar på ca 2 500 kr. Kolla in D'Rouges hemsida för fler läckra collage. Dagens absoluta vill-ha.

Nya inköp

233012-110

Här kommer lite bilder på några småsaker vi (läs jag) köpt till hemmet på sistone. Den lokala bokhandeln reade ut dalahästar från Serholt i går. Jag köpte tre stycken à 34 kr. Tanken är att jag ska måla om två av dem, så att det blir en svart, en vit och en grå. På Coop Forum finns de runda bubbliga vaserna i härliga färger för 29 kr styck. Två ark av det grå-vit-gula presentpappret med fjärilar inhandlades under Köpenhamnsresan på Grönlykke och ska så småningom bli tavlor.  På Kirk köpte jag tre stycken flytande ljuskoppar till fågelbadet. Och slutligen, den lilla gräddsnipan kommer från Village och Serholt .

RSS 2.0