Happy Valborg

Tittar in en snabbis för att önska er alla en härlig Valborg. Där jag bor ser det till och med ut som om det skulle kunna bli en ganska skön kväll. Jag kan faktiskt inte minnas när det hände sist. Nu ska vi snart hem till goda vänner för att grilla. So long, ni underbara läsare!

Pocket från Iform

Nu när vi ska omvandla kontoret till Mejas rum ska vi passa på att göra en rejäl rensning. Gammal kurslitteratur och böcker som endast fungerar som hyllvärmare och som man med säkerhet vet att man aldrig kommer öppna igen kommer kastas eller skänkas till loppis. De flesta skönlitterära böcker som vi äger är pocketböcker och vi har en hel del sådana som vi faktiskt vill behålla så vi talade ikväll om att samla alla dessa på ett ställe och i hyllor byggda endast för detta ändamål. Jag letade genast fram en favorithylla sedan länge "Pocket", designad av Helena Allard och Cecilia Falk för Iform. Men som vanligt är ju de snyggaste prylarna alltid dyrast (1 240 kr/st hos Scandinaviandesign.com) och eftersom vi skulle vilja ha ett ganska stort antal hyllor så funderar vi på att bygga egna i mdf. Ska mäta lite och göra en kapnota för att ta med till Bauhaus nästa gång vi åker dit. De borde väl ha dolda konsoler där också, inte sant?! Frågan är om man behöver hyra en kexmaskin eller om det räcker med skruv och trälim för att få dit gavlarna? Någon kunnig läsare som kan ge oss några råd på vägen?
Scandinaviandesign.com

Tävlingstips

Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

Varför?

Lotta, du fattas oss. Våra tankar finns hos dig, A, massor av styrkekramar till dig och den övriga familjen i denna svåra tid.

Önskelistan: Snygga klockor

I genren klockor finns det otroligt många godbitar. Här är mina sex favoriter för tillfället. Pluginn, 795 kr hos Roomstyling, Camp Wall Clock, 1 049 kr hos DesignOnline, Tid, 680 kr från Design House Stockholm, Flap Clock, tidigare fanns den på R.O.O.M men jag är osäker på om den finns i den nyöppnade butiken i PUB, Bravur, 399 kr från Ikea och slutligen Modaine, 2 595 kr via WatchOnline.se

Pip Studio

I'm in love. I'm in love with Pip Studios überfina grejer: Tapeter, porslin, textilier. ALLT. Det är färgglatt, härligt romantiskt (men ändå trendigt) och tokroligt. Kolla bara bildkollaget. Visst blir man glad?!
Eget collage med produktbilder från Pip Studio med undantag av den nedersta bilden som har jag hittat på Flickr hos Augusti_73.
Den sista bilden tog jag med för att vi i dagarna har beställt tre rullar av just den tapeten i just den färgställningen. Japp, inom kort ska vi börja göra i ordning Mejas rum. Som synes har vi (läs jag) lagt till blått till den planerade färgskalan. Åhh, vad jag längtar att få sätta tänderna i detta projekt. Det kommer bli så härligt färglatt och roligt. Hoppas Meja kommer älska tapeten lika mycket som jag gör.
Tapeterna saluförs av Intrade. Porslinet hittar du hos Broarne och är även på ingång till C'est la vie. Hemtextilier och övriga produkter vet jag inte var man kan få tag på i Sverige. Någon som vet?

Vår bokstavsväggFest i slott och koja

Ja, jag vet. Jag är troligtvis sist i hela världen att uppmärksamma IKEAs nya kampanj - Fest i slott och koja. Men det spelar ingen roll. Magiskt är den och den förtjänar verkligen en plats i bloggen. Med inredaren Lo Bjurulf i spetsen har det dukats till fest med sex olika teman. De fantastiska bilderna (kolla ljuset!) är tagna av fotografen Denise Grünstein. Nedan hittar du mina tre favoriter: Skördefest, Papper och veck samt Fransk romantik. Vilken är din favorit?

AnnaO

Vi börjar väl med lite vackert ögongodis. Varje gång jag besöker Åhléns City går jag förbi och stryker lite på AnnaOs fantastiska textilier. Så mycket fint om du frågar mig. Och inte blir man mindre förälskad när man ser dessa fint stylade produktbilder. Klicka här för att hitta en återförsäljare nära dig.

Oplanerad bloggpaus

Det där gick ju inte riktigt som jag hade tänkte mig. Uppkopplingen i Idre var usel så efter ett par dagar lade jag ner. Och sedan kom jag hem till våren varpå enerigin flyttade från bloggen till andra saker som att tvätta och vika undan vinterkläder (ett misstag skulle det visa sig senare), städa i trädgården, ställa ut utemöbler, plantera blommor i både gamla och nya blomlådor, pyssel osv osv. Dessutom har vi varit lite sjuka i olika omgångar, först jag och sedan Melker. Nåväl, summa sumarum, det blev en oplanerad bloggpaus på drygt två veckor men nu tänker jag sparka igång lite försiktigt igen. Hoppas ni vill hänga på!

Årets påskägg

När Melker vaknade på påskafton låg det ett meddelande från påskharen på mattan i hans rum.
Efter lite letande så hittade Melker ägget bakom soffkuddarna på nedervåningen.
I ägget låg en hopprullad papperslapp...
... som visade sig vara en flygbiljett (manipulerad i PS) till Thailand.
Nu hade tiden kommit att avslöja för Melker vad vi planerat för sedan i mitten av januari. Den 19 oktober åker vi till Koh Lanta, Thailand för att stanna i knappt tre månader. Melker kommer börja resan med en veckas höstlov för att sedan gå i Lilla svenska skolan fram till den 22 december och så avslutar vi med några veckors jullov. Behöver jag säga att Melker var ganska nöjd med årets påskägg?!

Fjällstugor

Vår stuga i Idre är av den traditionella sorten. Ni vet, plastgolv, furupanel, vitt kök med bokhantag och furumöbler högt, lågt och överallt. Varför är det så? Vi skojade om det igår: tänk om man skulle komma till sin hyrda stuga och det faktiskt skulle vara snyggt och lite modernt inrett? Det känns som högst osannorlikt. Nej, antagligen kommer fjällstugorna se precis likadana ut när vi åker hit med barnbarnen om en trettio år också. Men om jag fick drömma skulle det gärna få se ut som den här lägenheten i Falls Creek i Australien.
Detta ski lodge, som för övrigt heter Fjäll, är inte helt oväntat, när man ser på bilderna, inspirerat av den skandinaviska stilen. Vackert så det förslår.

Se vardagen 29 mars - 4 april

Måndag. Melker och jag läser lite på bloggen varpå Lilleman upptäcker att han inte finns med på tillnärmelsevis lika många bilder som Meja. Förklaringen är enkel. Varje gång jag riktar en kamera mot honom så dyker han undan, men nu får jag i varje fall en chans att ta ett kort (om än med oskärpa) på honom. Fint så.
Tisdag. Meja och jag packar övernattningsgrejer och drar till Södertuna slott utanför Gnesta för en kick-off med jobbet. Det var jättekul att träffa de närmsta kollegorna och prata lite jobb igen. Södertuna slott får knappt godkänt betyg. Servicen var måttlig (bl a lyckade de glömma att vi hade specialkost vid varje måltid) och maten var av varierande kvalitet. Förrätten (ovan) med pumpasoppa och rökt lax var underbar liksom efterrätten med creme brülee med smultron och hallonsorbet. Men i varmrätten med kalvfilé och permesanrisotton hade de tappat saltkaret. I övrigt var det en mycket vacker miljö såväl interiört som exteriört.
Onsdag. Fortsatt arbete. Lisa i förgrunden och Sara i bakgrunden. Lisa har precis plockat fram ett påskägg till vår stora förtjusning. Vid lunch bryter vi upp för att återuppta arbetet inom kort.
Skärtorsdag. Igår köpte jag tre knippen med påskliljor för 20 kr. När de kom i vasen såg de för eländiga ut och nu lyser ett helt fång med solar i samma vas. Magiskt.
Långfredag. Vi åker till Katrineholm för att påskmiddag. Det är svärföräldrarna som bjudit in oss, Tobbes systers familj och mina föräldrar. Supergott. Bilden visar ett påskpyssel med pasta, flirtkulor, riskort och fjädrar. Jättegulligt tycker jag. Det åker ner i pysselinspirationsmappen.
Lördag. Morgon. Två nakenfisar slappar framför TVn. Båda tycks vara lika intresserade.
Söndag. Spenderar dagen i bilen. Väl framme i Idre får vi njuta av en fin solnedgång.

Nya kokböcker

Jag är liksom många andra klart nyfiken på Leilas nästa kokbok "One more slice", men jag ser också fram emot Alexandra Pascalidous "Min stora feta grekiska kokbok". Det grekiska köket ska tydligen vara världens mest hälsosamma. Spännande. Snart i en bokhandel nära dig.

Se vardagen: 22 - 29 mars

Måndag. Måndagar brukar vara lugna dagar. Meja och jag brukar slappa efter helgen. Idag tar vi en långpromenad.
Tisdag. Harmoni. Det har jag i mitt liv just nu. När jag var på BVC med Meja sist fick jag fylla i en enkät om hur jag känner mig. Jag fyllde i att jag känner mig toppen. Full pott på alla frågor och BVC-sköterskan ifrågasatte genast huruvida jag verkligen fyllt i enkäten sanningsenligt. Och det hade jag gjort. Jag mår verkligen toppen just nu. Härligt.
Onsdag. Får jag presentera Bluppis. Denna fina fisk har Meja fått av finaste Oskar (12 år) som han har gjort i slöjden. Jag älskar den lilla pussmunnen som han har gett Bluppis.
Torsdag. Våffeldagen. Min planerade våffeltårta blir lite av ett fiasko. Melker har ätit våfflor i skolan och Torbjörn har ätit våfflor på jobbet. Således var det bara jag som var riktigt sugen, men gott var det.
Fredag. Tobbe slutar tidigt och hela familjen åker till Södertälje för att leta takräck till bilen och för att klippa Melker. Så här blev resultatet. Röd mohikanfrisyr och nöjd lilleman i mc-jacka.
Lördag. Meja och jag tar en promenad ner på stan för att lämna tillbaka några biblioteksböcker som är sena. På vägen upptäcker vi att syrenerna har fått stora och runda knoppar.
Söndag. Tidig start. Melker har fotbollssammandrag i Östertälje. Efter avslutad turnering och medalj- och diplomutdelning åker vi till Hägersten för att hälsa på Tobbes moster Babban och hennes Arne. De har inte träffat Meja än och blir jätteglada för ett besök.

iPholaroids: Mot Idre

Ledsen för den dåliga aktiviteten här den sista tiden. Den gångna veckan har det varit fullt upp och bloggen har fått stå tillbaka något. Men den här veckan hoppas jag på lite fler inlägg. Vi tillbringar påsklovet tillsammans med goda vänner i Idre.  

Merparten av dagen har vi tillbringat i en fullastad bil. Ett tag började vi nästan tvivla på att vi skulle få med oss allt men vi lyckades på något sätt pressa in matkassarna som vi kompletterade med i Mora på vägen upp.

Tobbe är fokuserad vid ratten. Han surar till när vi åker av för att handla frukost vid Tierp och macken ligger flera kilometer från motorvägen. Jag borde ha lärt mig efter 18 år tillsammans att alltid ha något att plocka fram strax innan måltid. En Tobbe med blodsockerfall förtar alltid lite av stämningen :-). Familjens minsting är däremot nöjd hela resan och sover gott bak i bilen nästan hela vägen.  


Melker deppar lite för att jag lagt beslag på iPhonen och skakar fram några kort. Men snart nog överlämnar jag kameran och blir själv förevigad.

Melker väljer musik från SD-kortet som för dagen är laddad med ny musik. Valet faller på melodifestivalen. Favoriten är Erik Saades Manboy. I Mora ratar vi fyra överfulla matställen och irrar runt en stund innan vi hittar en lokal pizzeria. Först får pappa gosa lite med Meja ... 

... innan det är dags för mamma att få sin dos. Själv är Meja mest sugen på att försöka greppa allt som står inom räckhåll. Det börjar gå ganska bra att styra sina händer nu.

Framme vid stugan. Vi bor i sutterängplanet. Kenth, Marie, Emelie och Jonna är redan där när vi kommer. Fredrik, Anna-Carin, Oskar och Gustav kommer ett par timmar senare. Utsikten är magisk och efter middagen får vi se hur solen sänker sig ner bakom fjällen och målar en magisk himmel.

Note: För att ta bilderna har jag använt en iPhone-apps som heter Shake it Photo.

RSS 2.0