Gott nytt år 2008

image283
Vackra vintriga foton funna via Google

Det börjar bli hög tid att summera året som har gått. Här kommer 2007 års lista:

Årets besvikelse: Att två semesterveckor blev helt bortkastade p g a sjukdom.

Årets bok: Det måste väl bli trilogin om Lisbeth Salander och Mickael Blomkvist av Steig Larsson. Många timmars god underhållning för några hundralappar.

Årets break-up: Godaste vänner väljer att gå skilda vägar. Snyft!
Årets bästa: Att bli faster till Noah född 25 juli
Årets dryck alla kategorier: Vatten, tätt följt av rödvin och mjölk.

Årets ekonomi: Mycket god utveckling. Många års slit visar sig till sist i lönekuvertet.

Årets film: Alltid Dirty Dancing. Jag är en hopplös romantiker!
Årets flytt: Marita med familj flyttar till Nyköping. Yiiipiiii!

Årets förändring: Jag byter jobb. Från lektor vid universitet i Karlstad till konsult och forskare på WSP i Stockholm.

Årets garderob: Den har tagit sig något under hösten. Men jag tycker fortfarande att det är hopplöst tråkigt och svårt att hitta kläder.

Årets gåva: Canon EOS 400D (Tack mamma, pappa, Daniel & Camilla)

Årets hurra: Går till mig själv som fixade doktorstiteln.

Årets personliga händelse: Min disputation. En riktig ego-boost och en av de absolut bästa dagarna i mitt liv.

Årets häng: Det måste bara bli Presstop på Centralstationen (5 min 5 dagar i veckan i väntan på tåget) samt i en villa nära vår i Trosa.
Årets inredningsdetalj till hemmet: Min julklapp till Torbjörn (visas snart i ett inlägg)

Årets jag-saknar-dig: Alla goa kollegor vid Karlstads universitet samt vänner som bor i utlandet.

Årets kille: Melker och Noah får dela på titeln

Årets lycka: Varje dag tillsammans med Melker & Torbjörn

Årets låt: "Det är så gott att må gott igen" med Peter LeMarc

Årets löfte: Sänka kraven på mig själv.

Årets misslyckande: Gå ner i vikt och börja motionera.

Årets mest besökta: Fia och Bloglines.com

Årets mest betydelselösa: Att städa. Jag kommer inte att ligga på min dödsbädd och ångra att jag inte städade mer.

Årets mest efterlängtade: Semestern. Jag var verkligen helt slut när den äntligen kom.

Årets mest irriterande: Att jag är så förgjordat disträ hela tiden.

Årets motgång: Jag fick tillbaka min panikångest med allt vad det innebär.

Årets nykomling: Melissa Horn. Hennes debutalbum kommer i februari.

Årets personlighet och förebild: Melker som nästan alltid är glad och positiv.

Årets plagg: Pyjamas
Årets renoveringsprojekt: Pågående sovrumsrenovering.

Årets resa: Till underbara Gotland. Sverige är fantastiskt!

Årets roligaste: Min blogg och alla nya vänner jag har fått igenom den.

Årets shopping: Fondtapeten till sovrummet. Den heter Brich Leaves och kollektionen heter Nordic Leaves och produceras av Fiona-walldesign/Tapet-Café. Jag blir lycklig varje gång jag ser den.
Årets skiva:
"Kärlek i tystnadens tid" med Peter LeMarc

Årets slit: Att få vardagen att gå ihop med heltidsjobb och två och en halv timmas pendling varje dag.

Årets snackis: Klimatet!

Årets snyting: Edwin, 2 år, kastar en kloss i ansiktet på mig och jag får en rejäl blåtira lagom tills jag ska spika avhandlingen.

Årets sorg: Kalles bortgång.

Årets sämsta: Sommarvädret.

Årets tack: Till familj och allra godaste vänner som alltid ställer upp när jag/vi behöver det.

Årets tidning/tidskrift: Digitalfoto för alla och Residence

Årets TV-program: Aktuellt och Roomservice

Årets uttryck: "Det blir aldrig roligare än vad man gör sig"
Årets var-tog-h*n-vägen: Grynet! Elin Ek får gärna damma av sin alldeles underbara TV-profil.

Årets viktigaste: Att makthavarna och omvärlden äntligen vaknat upp inför klimathotet.

Årets visdomsord: "Dance like nobody's watching; love like you've never been hurt. Sing like nobody's listening; live like it's heaven on earth." Mark Twain


Med detta vill jag önska alla läsare en jätterolig nyårsafton med massor av bubbel och god mat samt ett GOTT NYTT 2008.


Förberedelserna är igång

image281

Idag har förberedelserna inför nyåret börjat. Vi firar in det nya året hos våra goda vänner Fredrik och Anna-Carin i Nyköping. Dit kommer också andra, lika goda vänner: Marita, Kenneth och Eva samt en hel drös med härliga ungar. Som vår tradition bjuder ansvarar varje familj för var sin rätt och i år står vi för förrätten. Vad det blir tänker jag inte anslöja här förrän efteråt, utifall några av ovanstående är inne och läser bloggen. Men så mycket kan jag i varje fall säga att något ligger och gottar till sig i chili och vitlöksmarinad i kylskåpet och tre flaskor vitt vin av finaste stort ligger på kylning tillsammans med en flaska champagne...

Projekt: Tillfällig garderob

image282
Idag har vi tömt klädkammaren som vi ska ägna delar av nästa veckas dagar åt att renovera, fräscha upp och framförallt ordna funktionell förvaring. Under tiden har vi med hjälp av en klädställning och ett gäng flyttkartonger ordnat en tillfällig garderob i sovrummet. Funktionen är det inget större fel på men här har verkligen formen fått stå tillbaka, men snart har vi förhoppningsvis en walk-in-closet med både form och funktion. Fortsättning följer...

Julrapport!

Hej alla vänner. Då är jag tillbaka vid tangentbordet efter några dagars bloggledigt. Vi inledde vårt julfirandet på lördagen med att åka till Linköping, till min bror Daniel, hans fru Camilla och deras älskade lilla Noah (5 månader på juldagen). Mamma och pappa kom också dit och tillsammans hade vi en lång och mysig  helg tillsammans.

image278
Här är lite bilder från helgen. Överst till vänster har ni Daniel och Camilla. Gullefjunet till höger är förstås min älskade brorson Noah. Under till vänster har vi mamma Annetté och bredvid henne pappa Bosse i full färd med att dricka must (eller var det kanske julöl?). Sedan följer en bild på mig i förhållandevist rakt hår (slet med plattången i 30 minuter för att få det någorlunda rakt). Mannen i rött känner kanske många igen: jultomten. I hans knä sitter familjens andra gullefjun, vår Melker och sist men inte minst min gode vän, älskare och pappan till vårt barn: Torbjörn. Där har ni hela min familj på ett bräde.
image279
Om man endast ska välja ut ett tema för julhelgen så måste det bli mat. Herregud, vad vi har frossat. I traditionell julmat, egenhändigt fiskade kräftor, i hemmagjort och köpt godis, i nötter, apelsiner, clementiner, i mammas goda köttbullar, i lax och rödbetssallad (dock inte ihop), i Janssons frestelse och mammas goda ägg- och räklåda, i lagrad ost och dessertostar, i prinskorvar och apelsinsallad, i tårta, vörtbröd och julskinka, i snaps, julöl och must med mera, med mera. Gott är det så länge det varar men nu drömmer jag om sallader, wokade grönsaker, wraps och fisksoppa.

På julaftons morgon packade vi hela bilen full med första omgången julklappar och åkte till Warbro som ligger ute på landet några kilometer sydväst om Flen i Södermanland. Där bor Torbjörns syster Marina med sin sambo Lars och deras två barn och tillika Melkers kusiner David och Frida (17 respektive 15 år). Här bjöds vi på ännu ett dinglande julbord med läckerheter. Här kommer några bilder från firandet tillsammans med Tobbes sida av familjen.
image280


Överst till vänster har vi storkusinen David i samspråk med den dyrkande lillkusinen Melker. Bredvid har vi nästa storkusin Frida. På raden under hittar vi mor och dotter, Gun och Marina (Torbjörns mamma och syster). På nästa rad har vi David och Fridas pappa Lars och hans föräldrar Ingrid och Björn. Några utfyllnadsbilder på svärmors jultårta med maräng, banan och chokladmousse, ytterligare en tomte samt en julblomma från oss. Sedan har vi Melker i full färd med att dela ut julklappar.

På juldagen fyller David år så då var det dags att fira honom. Då kom även Lars bror Björn-Erik, hans fru Karin och deras barn Lukas och Emil för att fira och gratulera. Tyvärr saknas Karin och svärfar Olle på kort. Karin var bara inne en snabbis för att sedan åka hem och tapetsera (flera som passar på att renovera i mellandagarna). Svärfar Olle fastnade förvisso på några kort men var de inte suddiga så satt han mest och blundade. Han är mycket kvällstrött min kära svärfar :-). Så nu har ni fått lära känna hela vår stora familj på en enda gång. Kul va?!

På juldagskvällen var vi hemma hos mamma och pappa i Katrineholm för att träffa och fira lite jul med min mormor Ingeborg och på annandag jul vaknade vi hemma hos svärföräldrarna, vi gick en sväng på stan och åt lunch hemma hos mamma och pappa för att sedan gemensamt gå hem och fika hos min farmor Karin. PÅ kvällen åkte Torbjörn hem för att jobba torsdag och fredag, men Melker och jag valde att stanna kvar för att än en gång få träffa Noah, Daniel och Camilla som tillsammans med Camillas föräldrar Jan och Ingalill kom och hälsade på mamma och pappa. Pust, det var vår julhelg det. Sammantaget har vi haft en underbar julhelg tillsammans med familj och släkt men efter sex dagar med övernattningar på tre olika ställen är det inte utan att det är skönt att komma hem, packa upp väskan och sova i sin egen säng... *snarkljud*

Da'n före doppareda'n

image277

Tittar in en snabbis mitt i allt julfirande (vi tjuvstartade ju redan igår). Vi njuter av trevligt sällskap, god mat, fina julklappar och en hel del julgodis. Men nu vill jag önska alla goda, glada och snälla bloggbesökare en god jul. Hoppas ni får en lång och härlig julhelg med mycket kärlek. Många varma kramar från Bodil med familj.

Jul i vårt hus

God morgon. Det är fortfarande två dagar kvar till jul, men nu åker vi till LInköping och min bror och hans familj för att fira. Sedan följer ett antal dagar då vi kuskar Sörmland runt för att hälsa på i stugorna. När vi kommer hem igen så är julen över så här kommer en kavalkad av bilder som visar julen i vårt hus.

image276

Julmat till fåglarna

image275

Även om det inte snöat så är det vitt ute. De senaste dagarna har frosten legat som ett vitt täcke över marken här i Trosa. Det är vackert, inte minst om man kryper intill de fina fågelrestaurangerna från Eva Solo som jag fick av mina tidigare kollegor när jag disputerade. Dessa har vi nu fyllt med nötter och frön för även småfåglarna förtjänar lite extra gott så här i juletider. Eller hur?

Mozartkulor

image274
Ikväll har vi fått hem vår älskade unge. Han kom hem full med energi så vi satte igång och göra Mozartkulor. Jag rullade nougaten, Melker rullade in nougaten i mandelmassaröran och lade ner bollarna i smält choklad och så tog jag upp dem. Det kallar jag teamwork. Kulorna blev jättefina och Melker, som hann provsmaka en innan det var dags för sängen, intygade att de var jättegoda. Här är receptet för er som vill testa:

Mozartkulor
Ca 30 st

250 g mjuk nougat
250 g mandelmassa
3 dl florsocker
2 msk vit sirap
200 g mörk blockchoklad

Dela nougataen i 30 bitar och forma dem till kulor (kladdigt). ARbeta samman mandelmassan, florsockret och sirapen, gärna i en matberedare. Kavla ut massan mellan plastfolie. Skär i 30 bitar. Rulla in nougatkulorna i mandelmassan. Smält blockchokladen i vattenbad eller micro. Håll kulorna med en provsticka eller tandpetare och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna på smörpapper. Förvara svalt.

Tips från Bodil!
1. Vi gjorde ca 35 stycken, men de blev ändå lite för stora i mitt tycke. Nästa gång gör vi nog 45 stycken med samma ingredienser.
2. Tryck till hörnen på nougatkuben innan du börjar rulla. Det underlättar.
3. När du nougatbollarna är klara, ställ in dem en stund i kylen innan du går på nästa moment.
4. När chokladen stelnat ringlade jag över ytterligare lite mörk choklad så det blev ett litet mönster. På det sättet blir de lite extra fina.

Lycka till!

Julstressen har infunnit sig

image273

5 dagar kvar. Jag kände mig pigg i morse när jag gick upp men efter några timmar på jobbet kunde både Sara och jag konstatera att det kändes som att hela huvudet var fullt med smörkola.

Idag har för övrigt julstressen satt in på allvar. Så få timmar kvar att jobba och så mycket som måste hinna göras innan vi kan ta julledigt. Vi jobbar järnet denna vecka för att kunna vara ledig med gott samvete från fredag eftermiddag fram till den 7 januari. Problemet är att det finns en hel del julförberedelser kvar att göra så även fritiden är knapp. Nåväl, det blir till att vara supereffektiv under morgondagen.

Ovan syns några mysbilder från vardagsrummet på nedervåningen som jag tog förra helgen. Jag tror inte jag visat några bilder från det rummet tidigare. Det syns inte så tydligt men i rummet har vi bl a två Coffee-soffor från Mio, ett ekbord med stålben, en benvit ryamatta och panelgardiner Träd, också de från Mio.

På bättringsvägen

image272

Även denna dag har jag tillbringat merparten av dagen i sjuksängen. Men nu återstår endast lite huvudvärk som nog kommer sig av att jag druckit för dåligt snarare än av själva förkylningen. Så imorgon är det dags att åka till jobbet igen. Det ska bli roligt. På kort tid har vi dragit in två riktigt roliga uppdrag som jag mer än gärna sätter tänderna i.

Ikväll har jag slagit in alla julklappar medan Tobbe har varit på fullmäktige och så har jag kollat på Äntligen Hemma Jul, ringt några samtal till goda vänner, stämt av inför helgen med min rara lillebror samt börjat läsa sista Harry Potter boken. Jag har med andra ord haft en riktigt lugn och behaglig kväll, men det är inte utan att jag saknar vår lilla prins. Melker, om du och morfar läser detta så saknar jag dig så det värker i hjärtat. Puss, puss. Jag älskar dig.

Imorgon blir det till att baka julgodis för hela slanten. Få se nu... kanske blir det Bounty, chokladknäck, mintkyssar... mmm

Årets godaste pepparkaka

image271
Jag har ju glömt att visa bilder på världens finaste pepparkaksgubbe (om du frågar mig!).

Nedräkningen har börjat

image270
Nu återstår endast en vecka till julafton. Melker har redan tagit jullov och kommer tillbringa de närmsta fyra dagarna med mormor och morfar i Katrineholm. Tobbe och jag hade planerat veckan i detalj men planerna fick ändras sedan jag vaknade i natt med 39 graders feber och frossa. Ikväll skulle vi bjudit några av Tobbes närmaste arbetskamrater på middag men nu ska de istället vara hos en annan kollega. Snyft! Nåväl, det är inte mycket att göra åt. Så här ser i varje fall planerna ut för resten av veckans kvällar:

Tisdag: Slå in julklappar
Onsdag: Baka julgodis
Torsdag: Hämta hem Melker från mormor och morfar
Fredag: Fixa och klä julgranen samt ha myspys med Melker
Lördag morgon till julaftonsmorgon: Till Linköping för att firar jul med min bror, hans familj och mina föräldrar.

Utlovade sovrumsbilder

image269

Här kommer bilderna från fas 1 av sovrumsrenoveringen. Jag har sagt det förut, jag säger det igen: Tapeten blev verkligen jättefin och allt övrigt är bra krispigt vitt och fräscht. Nu tar vi julledigt från renoveringar och dyligt. I veckan fortsätter vi jaga heltäckande matta och i mellandagarna är det dags för vår blivande walk-in-closet.

Nu har vi flyttat in!

image268
En detaljbild från sovrummet


Delar av fredagskvällen har vi ägnat åt att flytta in i sovrummet igen. Helst hade jag velat kasta ut den gamla sängen och byrån, men realisten i familjen har sagt sitt och därmed åkte de gamla möblerna in igen. Argumenten var ju i och för sig starka:

´1) "Vi har fortfarande inte bestämt golvbeklädnaden och innan vi har målat och fixat i klädkammaren (som vi planerar göra i mellandagarna) så kommer det ingen matta/inget golv på plats". Sant!

2) "Det är jultider, vilket betyder att pengarna rullar ändå trots begränsningar i julklappssummor". Också sant!

3) "En sängstomme är snyggar än ingen sängstomme!" Tveksamt men okej: Sant!

4) "Vi vet ju ännu inte vad vi vill ha för möbler". Falskt. Vad älsklingen inte förstår är ju att allting varit planerat i månader. Han har till och med sett planerna här, här och här. Men eftersom han bara tittar på bilderna och inte läser har han kanske inte förstått att det är just vårt sovrum jag samlat inspiration till :-)

5) "Vi ska ju köpa platt-TV i mellandagarna". Mmmm, här går meningarna isär. Det är ju förstås en fråga om prioriteringar. Jag köper hellre nya byråer, en gardinskena, nya gardiner, en begangnad laminofåtölj, fina kuddar, tavlor och bygger en ny sänggavel för pengarna men Tobba tycker att måttet är rågat "Vi kan inte vara sist i bekantskapskretsen med att skaffa platt-TV!" Mitt uppenbara svar är förstås: Varför inte då?

Nu ska den här orealistiska, drömmande storkonsumenten inta ryggläge. Imorgon blir det familjemys med bak och pyssel samt goda vänner på middag framåt kvällen. Kanske blir det också några kort från sovrummet. Men det är under förutsättning att det blir ljust någon gång under dagen. God natt alla sockertoppar och tack, tack, myrstack.


Nu är de på plats!

image267

De nya tapeterna. Ikväll har vi tapetserat fondväggen i sovrummet. Det blir bara så bra!  All målning och tapetsering är nu klart. Golvbeklädnaden återstår dock. Vi fortsätter att jaga en ljusgrå heltäckande matta. I väntan på det så flyttar vi nog in sängarna igen så vi inte behöver ha dem i TV-rummet.

I helgen ska jag ta bilder på nya tapeten så ni får se! Tills dess får ni njuta av mina taklökar som fått varsitt pärlhjärta som dekoration lagom till julen.

Sankta Lucia

image266
Photo: Nicho Södling/Swedish Institute/http://www.imagebank.sweden.se/

Här hemma firar vi lucia i dagarna två. Igår var vi och lyssnade på Vitalisskolans kör i Folkets hus, på morgonen har vi njutit av Luciafirande från Zorngården som sänts i TV och klockan fyra är det dags för luciatåg på dagis. Hoppas ni också får njuta av ljus i mörkret och vacker skönsång under dagen. En trevlig lucia önskar jag dig.

Jag kom på en sak till!

image265
Jag kom på att jag även önskar mig en ny kalender för 2008. Ovanstående från Ordning&Reda skulle jag gärna vilja ha.

Önskelista Julen 2007

image264

Eget kollage med bilder från nedanstående leverantörer

Under ett par veckors tid har min familj uppmanat mig att upprätta en önskelista, men det har helt enkelt inte hunnits med. Men nu har jag tagit mig i kragen och noga övervägt vilka saker som ska få kvalificera sig i på årets önskelista till Tomten. Sedan ett par år tillbaka har vi satt en maxgräns på 300 kr per person så ovanstående önskningar ska förhoppningsvis hålla sig i de trakterna eller mindre. På årets önskelista hittar du:

Receptbok: Två systrars söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Receptbok: Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Diskmedelspump från Cult Design
Prydnadskudde: Träd från Mio
Klocka: IKEA PS Klocka
Mjuka, varma tofflor
Smyckesträd: Blad från Samlade former
Brödpåse från Stelton
Halsband i silver och med transparenta stenar från Snö of Sweden
Skål: Margrethe från Rosti
Hjärtljusstake från Pluto Produkter
Självbevattnande örtkruka från Eva Solo
Hängare: Blad från Pluto Produkter
Trädgårdsbok: 12 trädgårdar av Ulf Nordfjell
Lotuslycktor i silver/grått
Receptbok: Cecilias fikastunder av Cecilia Vikbladh
Saftkanna från Marimekko
Bidrag till en externblixt till min Canon EOS

Kökshanddukar och bloggledigt

image262
Ikväll kom Tobbe hem med febersjuk Melker. Eftersom både Tobbe och jag har viktiga möten inbokade under morgondagen och det ändå var planerat att Melker skulle få åka till Katrineholm imorgon kväll, ringde vi till mormor och morfar som fick komma och hämta vår lilla sjukling. Hela familjen har varit ovanligt mycket sjuka under hösten, vi som i stort sett aldrig är sjuka. Det är tråkigt, speciellt som jag börjat nytt jobb. Nåväl, har vi tur kanske vi får vara friska under julledigheten.

Jag tar troligtvis ledigt från bloggen några dagar då jag har två fulla arbetsdagar framför mig och tre fester att gå på de tre kommande kvällarna. Imorgon har vi orientalisk julfest på jobbet, på fredag är jag bjuden på tjej- och glöggfest till Marita och på lördag är hela familjen bjuden till Henric på glöggfest. Övrig ledig tid i helgen ägnas åt sovrumsrenoveringen. Tills dess får ni titta på en bild från mina juliga kökshanddukar som jag köpte på Lagerhaus i mellandagarna förra året. Var rädda om er! Kram, kram.

Operation sovrum är inledd

Igår började vi röja ur sovrummet. Den stora garderoben i bok som tidigare ägare lämnat kvar tömdes, skruvades isär och fick flytta in i förrådet på nedervåningen. Ikväll har vi skruvat isär den gamla trostjänaren Askerdal från IKEA (sängstommen). Den ska så småningom förpassas till återvinningsstationen. Farmors gamla byrå har fått flytta in på kontoret och sängarna har vi flyttat ut till allrummet där vi ska sova de närmsta nätterna. När rummet var tömt började vi sätta upp renoveringstapeten. En vägg är klar.

Nedan finns några före-bilder. Det framgår inte av bilderna men tapeten är ljusblå, vit och smalrandiga. På golvet ligger ett laminatgolv av bok. Imorgonkväll är i varje fall tapeterna ett minne blott. Vi har fortfarande inte inte bestämt oss för om vi ska lägga in heltäckningsmatta eller inte. Det beror på kostnaden. Och om vi väl bestämmer oss för en heltäckningsmatta så vet vi ju inte hur snart en mattläggare kan komma hit och lägga den på plats så för närvarande behåller vi golvet i väntan på beslut och tidplan. Våra Mina inspirationskollage för sovrummet hittar du här, här och här.

image261

Första advent

Första advent firade vi med att gå en stund på Trosa Julmarknad. Som vanligt var det jättemycket folk och trots det varma vädret fick vi ändå lite julstämning. Det blev inte så många inköp men Melker fick en ny luva som han bara älskar. Jag ska försöka fånga den i dagsljus under helgen så ska ni få se. Han ser verkligen ut som en liten vett i den. Hur söt som helst.

På eftermiddagen kom goda grannar plus extrakompis till Melker över på lite adventsmys. Som traditionen bjuder njöt vi av glögg, lussebullar och pepparkakor med ädelost. Barnen fick dekorera två pepparkakshus. De blev jättefina och hälften av dekorationen hamnade i magen precis som sig bör.

image260
Foto: Torbjörn Unnebäck

Julpynt och tjejfest

Lördagen ägnade vi åt att städa och julpynta hela huset. Tyvärr har jag inte hunnit ta några bilder än men det kommer allt eftersom.

image259
Kollage med egna bilder samt bilder från Xider och OLW

På lördagkvällen var jag och några tjejer bjudna hem till Eva på tjej- och inflyttningsfest. Vi bjöds på god smördegsinbakad kassler med vitlök, örter och ris och så rödvin förstås. Vi provade också Xiders X-mas med glitter. Mums. Den sena kvällen tillbringades på dansgolvet på Birgers (i Nyköping). Vi dansade från det att vi kom vid 22.30 till 02.00. Det var grymt kul. Tack gulliga Eva för fin och trevlig fest.

PS! Nu måste jag gå och sova. Rapport från första advent kommer i morgon.

Vi tänder ljus för Kalle

image258

På fredagen var hela familjen lediga för att delta vid en begravning. Under den veckan Tobbe och Melker var på Cypern hann Tobbas ena morbror insjukna, läggas in på sjukhus och sedermera somna in efter sviterna av två spruckna tumörer. Allt var över på en vecka.

Kalle blev 68 år. Han var en glad och synnerligen pratglad man, en duktig finsnickare och båtbyggare, en målmedveten samlare och fiskare. Vi, och inte minst Melker, kommer sakna besöken i hans fina grindstuga med kökssoffa, gungstol, snickarglädje och lusthus, hönor och katten Murre. Kalle, vi saknar dig.

Fullt upp

Jag ligger flera dagar efter. Anledningen är förstås att vi har haft fullt upp. I torsdags var jag och några kollegor ute och firade att vi fått finansiering till ett stort forskningsprojekt om "Vidareutveckling av resegarantier". Projektstartsmiddagen (ett nytt och trevligt fenomen för mig som kommit från akademin till konsultvärlden) var förlagd till Melker Anderssons restaurang Kungsholmen. Restaurangen påminner om en kombinerad lounge och foodcourt, låga bord och mjuka soffor och fåtöljer i mitten omgärdade av sju olika kök. Trevligt men ljudnivån var på gränsen till för hög för min smack. Nåväl, vi hade en jättetrevlig kväll då vi drack smarriga drinkar, skrattade, bubblade och käkade tvårätters. Vi delade på några förrätter, sushi, anti pasti och gratinerad getost med fikon. Till varmrätt åt vi Hummerbisque och Moules marinieres. Maten var fantastisk liksom servicen. Kungsholmen får mina varmaste rekommendationer.

image257

Eget kollage med bilder från Kungsholmen.com

RSS 2.0