Mysiga sovrum

Dagens inspiration. Mysiga och ganska opretentiösa sovrum från IKEAs Livet hemma. 14 timmars ostörd sömn i någon av de sängarna skulle jag inte tacka nej till.
Gillar mixmatchningen av textilier i detta sovrum!
Ett helt annat reportage - med samma vackra rum som utgångspunkt. Här i ljusare men minst lika fina färger.

Bra dag

Idag har jag haft en toppendag. Lugn och harmonisk morgon med glada och mysiga barn. Fullt ös och flyt på arbetet som kulminerade med finaste berömmet från min chef i ett mail sent ikväll. Tack Hans! Och så strax efter läste jag beskedet att jag haft tur som en tokig och vunnit Elins tävling om två Kloss 10 från Röshult, något som stått på min önskelista ända sedan jag skrev det här inlägget.
Bild från Röshult
Tur hade jag också för några veckor sedan när jag via en annan blogg hittade till Elins fina blogg Grafitgrå. Och ni som känner mig förstår ju varför jag fastnade där: galet fina bilder, inredning helt i min stil, ett hus att dö för och massor av kreativa lösningar och pyssel. Har ni inte besökt bloggen förut så gör det. Den är jättefin! Tack Elin!

Betonggolv

Okej, detta är ett löfte. Om vi någon gång bygger ett hus så blir det betonggolv! Så vackert! För övrig gillar jag allt med bilden. Taket med bjälkarna, den murade spisen, träbänkarna och stubben på hjul. Och så färgskalan igen som jag ständigt återkommer till, svart, vitt, grått, brunt och så lite grönt.
Bild från Sköna hem Foto: Morten Holtum

Tonårsrum

Den här bilden från Restoration Hardware Baby & Child utgör fin inspiration om man vill få till ett lite ruffare/tuffare rum till den lite äldre sonen. Nästa gång vi gör om i Melkers rum vill jag måla det i en mörkare blågrå nyans och plocka in detaljer i slitet trä, brunt skinn, detaljer i grått och så en järnsäng. Melker själv vill ha en graffitivägg. Det ska nog gå att få till tänker jag. Dagens inspiration!

Dagens inspiration

Åh, älskar allt med denna bild. Fönstren, golvet, ljuset, bordet och de ruffa stolarna, blommorna och så vitt, vitt, vitt förstås. Love it! Från holländska VT Wonen.

Direkt in i husbyggarmappen

Jag när fortfarande en dröm om att en dag får bygga hus. Tills den drömmen blir verklighet spar jag ner bra och fina lösningar i en inspirationsmapp på datorn. I Hus&Hems arkiv hittade jag denna überfina lösning med utedusch på ena sidan och tvättställning på den andra. Dessa bilder åker direkt in i husbyggarmappen. Jag får nästan lite ångest att sommaren snart är slut när jag tittar på bilderna. Härlig färgskala också som jag <3 lite extra ljust nu med de blågrå tonerna. Nu måste jag hoppa in i duschen. Ciao!

Bilder från Hus&Hem

Kläder och skor till barn

Det ligger väl i den här tiden att uppdatera barnens garderober inför hösten. Butikerna är fyllda med höstnyheter och än så länge finns det gott om storlekar kvar. Jag som har en 02:a som för tillfället drar 140 cl märker att det är en stor årskull då de storlekare ofta tar slut tidigt. Jag har t ex märkt att det är svårt att hitta basjeans på H&M till Melker. Så det gäller att vara ute i god tid om man vill försäkra sig om att fånga upp några par. Så de senaste dagarna har Melker fått sig lite nytt. Bl a detta från PoP (Jag hittade även jättefina kläder på Stadium och H&M men dem hittar jag inte på hemsidorna därav inga bilder):

Hur gör ni när ni handlar barnkläder? Om det är något speciellt vi är ute efter brukar jag numera nästan alltid handla på nätet. Baskläder från de stora kedjorna brukar jag passa på att shoppa på lunchen och ta hem för provning. Jag har märkt att det är betydligt mer tidseffektivt än om vi ska ägna helger eller vardagskvällar åt den typen av shopping. Dessutom har jag märkt att de val som jag gör i butik tillsammans med Melker ofta ratas på plats till förmån för mindre fina kläder. Om jag istället tar hem mitt val av kläder och visar upp möts de ofta av gillande och accepteras utan knussel :-). Så jag föredrar konflikfri shopping med alla som vinnare!

En annan fråga som berör barnkläder. Brukar ni köpa "finskor" och "finjacka/kappa" till era barn vid sidan om funktionsytterkläder som vinterjacka, täckbyxor, overall o liknande? Och brukar ni satsa på dubbla uppsättningar av jacka/byxor/overall? Det skulle vara intressant att höra hur ni resonerar.

Vi har ofta satsat på ett set dyrare ytterkläder till barnen. Ofta PoP men med Melker har vi nu gått över till Stadium och Everest. Sedan har jag när Melker var mindre köpt ett par billigare extra par utebyxor som komplement på dagis. Samtidigt har jag alltid förförts av fina dufflar och jackor, först till Melker och nu också Meja, ytterplagg som mer är fina än funktionella. Jag vet att användningen av dessa plagg blir betydligt mindre än för funktionskläderna från PoP och Stadium. Vissa säsonger har jag stått emot och skippat den typen av ytterkläder helt och ibland har jag jag trillat dit men då endast för alternativ hos de billigare kedjorna. "Finskor" har jag haft lättare att stå emot med Melker men jag misstänker att det inte kommer att gå lika bra när det gäller Meja. Kolla bara vilka underbart tuffa och söta skor det finns just nu till vår lilla Smula.
Tuffa MC-boots i skinnimitation och fleecefoder finns just nu hos din sko för 299 :-
Eller de här söta ballerinaskorna med tyllblomma framtill eller klassiska sandaler med fransar. Förföriskt söta! Synd att den säsongen i det närmaste är över!

Välkommen helg!

Klockan är fyra och jag har precis avslutat dagens arbete som ägnats åt forskningsansökningar och en målgruppsanalys för en av det stora bostadsproducenterna. Hur kul som helst! Men nu, nu tar vi helg tycker jag. Nu blir det en tur till min goa vän Monica som driver Lindkvistiska Kompaniet här i Trosa för att införskaffa veckans fredagsbukett. Sedan är vi hembjudna på middag till bästa grannarna. Ha en underbar fredagskväll, bästa bloggläsare!


Tynningö - Utsikten och Båtutflykt

Åh så de sista bilderna från Tynningö. Här har ni utsikten från uteplatsen. Fint va?!
Rakt fram syns Lidingö och längre fram till vänster ser man Nacka.
Mysigt att sitta på terrassen, njuta av fika och den fina utsikten.
Vi blev förvånade över hur många stora färjor och passagerarfartyg som går in till och ut från Stockholm varje dag. Säkert en 10-12 st i vardera riktningen. De ser ologiskt stora ut när de sticker upp över trädtopparna.
Vikings Amorella är på väg mot Åbo - Mariehamn.
I hyran av stugan ingick även en liten båt med en fyrahästars motor. En tidig kväll tog vi båten runt Tynningö och kollade in alla fina lägen vid vattnet (det tog oss drygt två timmar). Här finns det inte något som heter strandskydd :-). Vilka fantastiska lägen. Kolla in gäststugan/bastun vid bryggan med en uteplats för 10 personer lätt. Vilken dröm.
Det här var också fint. Ser ni jacuzzin i mitten av bilden?
Kolla vilken härlig kupperad och bergig tomt och egen sandstrand. Nice!
Finaste kidsen. Kärlek <3!
Finaste kidsen en gång till.

Tynningö - Stugan

Jag lovade ju att visa lite fler bilder från vår semestervecka på Tynningö. Det var genom mitt jobb som vi fick möjlighet att hyra stugan. Turen var på min sida när jag genom lotteri fick mitt förstahandsval om att få hyra huset på Tynningö vecka 31. Vi hade direkt inga förväntningar innan vi kom dit då bilderna på hemsidan var små och usla så vi blev verkligen positivt överraskade när vi kom dit. Visst, om man hade haft turen att äga fastigheten själv skulle man gjort så mycket mer men standarden var helt okej och läget fantastiskt med en magisk utsikt.
Här är huset från vägen. Enplanshus med brun panel och rött korsstaket med högt läge och fri utsikt över farleden in mot Stockholm.
Andra sidan av huset med stor terrass. Baksidan har söderläge med sol från tidig förmiddag till sen kväll.
Stugan har tre rum och kök. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning och vätter mot baksidan av huset. Köket var fullt utrustat med bl a diskmaskin. (Tyvärr hade Melker råkat puffat till min normalzoom så det åkte i golvet och gick sönder. Så när jag skulle ta bilderna så jag hade bara mitt fasta 50 mm objektiv att tillgå. Därav konstig bildkomposition.)
Vy från köket mot vardagsrumsdelen. Två soffor, två fåtöljer och en liten TV.
Uteplatsen på terrassen med en fast bänk. Öppna spisen i vardagsrummet.
Stileben i form av vackra stenar i vardagsrummet.
Bild från det lilla sovrummet med två enkelsängar.
En tavla på väggen i sovrummet.
En bild från det stora sovrummet (med en dubbelsäng och en garderobsväg) och grannens katt som gärna kom och gjorde oss sällskap.
På tomten finns också en helt nybyggd friggebod med en dubbelsäng och en bäddsoffa.
På golvet har man lagt ett fint skeppsgolv.
Och på väggarna sitter en vitlaserad panel. Fint.

Tynningö - Kärt besök och badstranden

Några fler bilder från Tynningö. Under veckan kom våra föräldrar och hälsade på och sov över en natt. Mamma och pappa hade med sig kräftor och nubbe och jag gjorde en västerbottenspaj som vi avnjöt på terassen när solen gick ned.
Meja myser hos morfar och farfar njuter av utsikten med en kopp kaffe.
Kräfter och västerbottenpaj. Mums.
Meja gjorde som alla andra och sög på kräftorna. Hon gillade smaken av det salta spadet men själva köttet var hon lite mer skeptisk till.
Det röda korsräcket gav oss skrämselhicka flera gånger under veckan. Långt ifrån barnvänligt med stora öppningar, 2-3 meters fallhöjd och berg under. Puh. Inga olyckor som tur är.
Meja och mormor i solnedgångsljus.
Även om Tynningö är en skärgårdsö så fanns det inga fina stränder runt om ön. Vi hade en strand 200 m brant nedstigning från huset men även om stranden var täckt av grovkornig sand var botten dyig och full med sjögräs. Därtill går stora farleden precis där med stora färjor flera gånger om dagen så man kan ju tänka att vattnet inte var särskilt rent och badvänligt. Men på ön finns i stället en söt liten insjö och en jättefin konstgjord strand med i ordninggjorda flytbryggor. Där hängde vi några timmar varje dag. Melker var mest under vattnet (därav så lite bilder på honom) men Meja fångades i varje fall på några bilder mellan alla 12 873 hopp från bryggan.
Åh, vilken fin simring. Den lånar jag lite.

Kanske...

... har även inköparna hos Ilva sneglat på sina danska kollegor på By Nord - kolla bara in den här björnen och den här ekorren.
Bilder från Ilva.se

Ekorren gillar jag massor. Jag klämde på kudden på ett hastigt Ilva-besök när vi var i Malmö under semestern, men hur det var så köpte jag den inte. Det var nog meningen att jag skulle vänta in nyheterna från Stoff och Stil. Även kudden nedan med fjärilar var fin. Den såg jag inte i Malmö.


Stoff och Stil - Hösten/Vinter

Favorittygbutiken på nätet Stoff och Stil har släpt sina nya kataloger: Jul, Hemtextil och Mode. Den sistnämna intresserar mig föga men de båda andra har jag laddat ner och lite snabbt ögnat igenom nu ikväll. Oj, oj, oj vilken fin styling de har lyckats med denna gång. Kolla bara:
Skärmdumpar från stoffochstil.se

Det som jag direkt fastnade för och som jag omgångende kommer lägga in en beställning på var textiltrycken på ugglan och renen. Det är ju inte utan att man undrar om de har sneglat lite på de fina textilerna från By Nord.

Be aware!

There is a new sheriff in town!

Asterix

Vi har skördat vår första egna potatis. Asterix. Fin färg och storlek men inte så många under varje planta. Det är inte utan att jag känner mig lite stolt, rik och lycklig.

Mer än nöjd

Det är en stark underdrift när jag säger att Melker var nöjd med sin födelsedag. Han var mer än nöjd. Mycket mer än nöjd faktiskt. "Mamma, det gör ingenting att det är ett helt år kvar till nästa gång" var omdömet nör jag för första gången låg och kramade en 9-åringen (!) vid läggningen sent i går kväll. Och det måste betraktas som toppbetyg från någon som brukar börja prata om nästa bemärkelsedag inom en vecka från den senaste.
Dagen började som traditonen bjuder med sång och frukost på sängen. Ett jättefint fång rosor från den lokala Ica-butiken fångade i all hast fick bli en enkel födelsedagsbukett.
Frukostbrickan med choklad och vispgrädde, knäckemacka med leverpastej och smörgåsgurka, ljus, serpentiner och så en retro-godiskaktus (som jag någon dag innan kom på att jag ville ge).
Ingen födelsedagsfest utan vimplar.
Dags för tårta. Meja, Torbjörn, Melker och så min pappa Bosse.
Marsipantårta var beställd. Men vid fikat förklarade Melker att han minsann inte tyckte om det gröna, men han ville definitivt ha rosen. Hur menar du nu, hjärtat?
En nöjd 9-åring! Och fattas bara annat när familj och närmaste vännerna kommit och firat en och man har fått följande i present:
Godis, presentkort på Stadium, en bordspennvässare, en ryggsäck, en ny BMX/trickcykel, en pikétröja, innebandybollar, 3 månaders VIP-medlemsskap på MoviestarPlanet, fotbollsskor, mobiltelefon (min gamla iPhone), nya hörlurar och fiskedrag.

Melker 9 år

Vi kickstartar alltid sensommaren med att fira Melkers födelsedag. I morgon - den 16:e augusti - fyller Lilleman 9 år. Lilleman som nu sparar till långt hår, smäller i dörrar, är uppkäftig och alldeles... alldeles underbar däremellan. Liten börjar bli stor, med en jättestor egen vilja, en känsla av att världen är djup orättvis då han "måste göra allting" när vi ber honom bädda sängen och ställa in sin egen disk i diskmaskinen och någon gång i veckan hjälpa till att duka bordet och gå ut med sopporna! Lilla hjärtat!

Däremellan är han världens goaste! Som när han de senaste dagarna ständigt återkommit till att det snart är hans dag och man riktigt ser spänning och förväntan i hans ögon, eller när han och Meja kramas och busar, eller tokskrattar tillsammans med sina vänner eller vid nattningen då vi ligger och kramas och pratar om dagen, om drömmar och alla de stora frågorna om livet och döden och om varför en crosshjälm måste kosta över 1 000 kr.

Mitt hjärta svämmar över av kärlek till denna fräkniga, lockiga soon-to-be nioåring i förpuberteten.

Vänner och familj som har tid och lust är varmt välkomna att komma och fira med oss i morgon kväll. Vi bjuder på middag och fika. Välkomna!

Åter till jobbet

Jaha, då är man tillbaks på jobbet efter fem veckors ledighet. Som vanligt går sommartiden snabbare än höst-, vinter- och vårtiden. Och som vanligt är det med lite blandade känslor man återgår till vardagen igen. Sorgen över att semestern är slut och att all tid tillsammans med familjen nu reduceras till några få timmar om dagen och lediga helger blandas med känslan av nystart och sköna rutiner. Som vanligt när jag höga förhoppningar om att få ordentlig fart på bloggen igen men nu har jag haft den ambitionen så länge och misslyckats så många gånger att jag inte vågar lova något. Nej, vad säger ni? Nu kickar vi igång sensommaren 2011!

Vaxholm

Igår gjorde vi en liten utflykt till Vaxholm som ligger ett stenkast från Tynningö där vi spenderar veckan.
Barnen tyckte det var spännande att åka skärgårdsbåt. Här väntar Torbjörn och Meja på att båten ska lägga till ordentligt.

Vi åker förbi vackra Kastellet.
I Vaxholm är det full aktivitet  och båtarna kör kors och tvärs och signaler ljuder hela tiden och markerar att nya båtar lägger ut.
Vi vinkar hejdå till vår båt när den lägger ut igen.
Vi går lite i alla de mysiga butiker som Vaxholm har att erbjuda. Vi hittar bl a till Barnens Handelsbod som är en superfin leksaksbutik.
Den här charmiga ugglan klämde Melker och jag på även när vi var på Illums Bolighus i Köpenhamn. Charmig och tung som tusan.
Ett glasstopp innan vi promenerade ner till Magasinet i Vaxholm.
En söt citattavla jag hittade i en av de små butikerna. Jag blev lite sugen på att göra en lika dan.
En mysig liten naturhamn.

Nio skäl att älska vitt

Beckers inspirationssidor hittar man just nu ett reportage om ett hem man målat helt i vitt. Oj, oj, oj så fint. I love, love, love. Titta och njut och läs om mina (och allla andras) nio skäl att älska vitt.
1. En vit bakgrund lyfter fram detaljerna. Älskar allt med denna bild: den slitna jeansjackans blå färg, grenen som agerar nyckelhängare, den vita spegeln, det lilla sideboardet med svarvade ben, den enkla glasvasen med en hortensia.
2. Vitt skapar rymd genom att reflektera ljuset. Ett sån där rottingfåtölj skulle gärna få flytta hem till vårt sovrum. Favoritfärgskalan igen: vitt, svart, brunt, beigt, grått och trärent. Vackert och rofyllt.
3. XXX Ett sånt där soffbord vill jag ha. Undrar om det är svårt att göra ett liknande? Tusan så vackert.
4. Vitt lugnar ner i en i övrigt rörig inredning. Älskar den gamla skrivmaskinen. Jag har en tanke om att köpa upp mig på gamla kameror och ställa dem på en hylla som ett fint stileben. Tror det kan bli fint.
5. Vitt kan kombineras med vilka andra färger som helst. Här har man använt en svart och blågrå stol och en mörkgrån Tine K lampa. Älskar det enkla fotokollaget på väggen. Opretantiöst utan ramar. Skriv ut dina favoritbilder och tejpa upp dem på väggen. Något att ta efter hemma.
6. Vitt passar in oavsett vilken inredningsstil du har. Den där IKEA-klockan känns lite uttjatad men jag vill ha den ändå!
7. Olika nyanser av vitt ger liv åt inredningen. Här är ett bra expempel på det.
8. Vitt är samtidigt vilsamt. Härliga textilier, några udda ramar och en rostig järnbokstav sätter stilen i detta vilsamma sovrum.
9. Vitt är vackert. Punkt. Av gamla trälådor och fyra små hjul kan man göra ett nattduksbord. Jag skulle nog behålla dem träfärgade men detta var också fint. Hortensiablomman igen.

Blåbärslycka

Lycka är att hitta blåbär runt knuten. Att råröra med lite socker och servera med pannkakor och en stor klick grädde. Semesterlyx.

Skåne 2011

Här kommer lite blandade bilder från våra dagar i Skåne förra veckan.
Melker i sädesfältet.
Vacker hortensiaplantering i Åhus.
Ruin i Åhus och gatubild från Jakiborg.
Vallmo utanför Kafferosteriet.
Vackra te(!)koppar hos Kafferosteriet.
Vetefältet.
Meja på stranden i Ystad.
Skyltfönstret hos Illums Bolighus i Köpenhamn.
Vaktbyte på Amelienborg.
Nyhavn.
Bokskog i Mölle. Meja vid Mölle fyr.
Meja-Bus.
Mölle.
Solnedgång vid Öresundsbron.

Ja tack!

Här flyttar jag gärna in på en gång. Huset ligger i Danmark. Förstås. Fotat har Jacob Termansen gjort för Bo Bedre.
Oj, oj, oj så fint. Härliga ljusinsläpp och med det läget behöver man ju knappast vara rädd för insyn. Älskar hur man har lagt plattorna med mellanrum för gräs på marken. 
Vilken dröm!
Ljusa trägolv och vita väggar och tak. Vita möbler och så några detaljer som sticker ut. Här är det zebraskinnet och turkosa böcker i bokhyllan. 
Färgskalan som jag bara älskar, grått, grönt och brunt, beigt. Betong, korg, trä och klorofyll i form av olivträd.
Hela huset är fullt av Bestlite-lampor och andra designklassiker. Här skulle jag vilja ligga och läsa när höststormen river utanför huset.
Lite för maskulint inrett kontor/arbetsrum för min smak men ändå fint.

Siggesta gård

För ett par veckor sedan gjorde vi en söndagsutflykt till Siggesta gård efter tips från min bloggvän Lina. Tack för det, vännen. Söndagar är bakluckeloppisdagar på Siggesta gård och jösses vad folk det var. Vi var sena dit och de riktiga fynden hade andra redan gjort så bortsett från Melker som köpte en gosig hund för 10 kr så gjordes inga inköp. Vi köpte hamburgare i orangeriet och satte oss på picknickfilten på gräset och tittade på folk, gick en sväng i affärerna och tittade på kaninerna och de söta kycklingarna. Och vips så hade det gåt två timmar. Nästa gång ska vi testa fotbollsgolf och minigolf.

RSS 2.0