Torsdagsmys


Medan Tobbe är på Bomas och äter middag med kollegor, har Melker och jag myst med massor av tända ljus, tecknad film, cheeze balls och massor av kramar och pussar. Hela familjen är ledig imorgon så vi kör fredagsmys ikväll och ser fram emot sovmorgon och en rolig utflykt imorgon. En rapport kommer förstås.


PS! Nu är även hissgardin och nya soffkuddar på plats. Jag är sååååå nöjd med valet av tyg. Snyggare finns inte.


Kniv & gaffel

Ikväll stannade jag kvar i Stockholm efter jobbet för att ta en bit mat och en drink på Eken bar och matsal tillsammans med goda vänner och tillika arbetskamrater. Under promenaden från Globen till Slussen passade jag på att smita in på Designtorget på Götgatan. Jag fann mig själv stå länge och klämma och känna på skärbrädan Kniv & Gaffel formgiven av Maria Dahlgren. Jag gillar det grafiskt svartvita mönstret. Snyggt, stilrent och lite retro.

Joy

Nu fylls sakta men säkert butikerna med alla julsaker. Under dagens snabbvisit in på Åhléns City hann jag kasta några trånande blickar mot diverse ting i Design House Stockholms utställning. Inte minst fastnade min blick på Josefin Hagbergs fina ljusstake Joy som ju redan känns som en klassiker. Vill du köpa dig ett eget exemplar kan du klicka hem en hos DesignOnline. Frågan är om inte Joy ska få ersätta Elflugan som stått på min önskelista i minst sju-åtta år vid det här laget... Hmm det tål att fundera vidare på.


Hemma hos svärföräldrarna - Vardagsrum

Efter Willes kalas i Nyköping åkte vi vidare till svärföräldrarna i Katrineholm där vi tillbringade natten och hela dagen idag. Några av er kanske minns att vi tillbringade några helger där i våras åt att renovera golv, väggar och tak. Nu har turen kommit till köket där de byter luckor, vitvaror, bänkskivor och kakel. Luckorna är på plats men de ville ha smakråd när det gällde valet av handtag. Jag tror vi kom överens till slut och i veckan blir det en fjärde tur till IKEA på kort tid för svärföräldrarna. Min svärfar Olle var måttligt road. Hi, hi.

Jag har ju sedan tidigare lovat er lite bilder men det har inte blivit av att jag tagit några kort tidigare. Men så idag sköt jag i varje fall av en serie i vardagsrummet.
Fönsterbelysningen ska bytas ut och en ny platt-TV ska inhandlas, liksom en ny taklampa (om jag får som jag vill), men i övrigt är rummet klart. Rummet går i mossgrönt, beige och brunt och känns varmt om ombonat. Jag tycker de, med god hjälp av oss ;-) har fått det riktigt fint. Vad tycker du?

Wille 3 år

Igår var vi på 3-årskalas hos den här lilla lintotten. Som sig bör var det stor paketorgie, så mycket att till och med mottagaren fick ta åtskilliga pauser för att kunna smälta allt och orka öppna alla fina grejer. Gästerna bjöds på god kött- och korvgryta med ris och sallad och efteråt fick vi frossa i tre olika tårtor. Tack Wille för ett jättemysigt kalas.

Tankebubblor temavecka: Ansikten


Tankebubblor temavecka: Människor

Kön in till den blå moskéen i Istanbul.

Tankebubblor temavecka: Prylar

De finaste prylarna är gratis och återfinns i naturen.

Lekfullt tåg

Åh, vilka ljuvliga leksaker det  finns att köpa just nu på inreda.com. Detta tåg med tillhörande djur i tovad ull kommer från Én Gry & Sif. Visst känns det mycket roligare och mer miljövänligt att köpa dessa leksaker än alla billigare plastic-fantastic-versionerna?

Tankebubblor temavecka: Vatten


Tankebubblor temavecka: Natur

Bästa Nilla har dragit igång en ny temavecka med det övergripande temat svartvitt. Kul. Idag är det svartvit natur som gäller

Årets julklapp...

... om jag får välja blir dessa fina ljusstakar som säljs för ett gott ändamål. För tredje året i rad har Röda Korset i samarbete med Konstfack Humanity och ICA tagit fram en produkt som kommer att säljas i ICA-butiker runtom i landet under julen till förmån för Röda Korset. Årets vinnande bidrag är den stramt formgivna ljusstaken "Ljuspunkt" av tidigare konstfackseleven Kristin Karls. Ljusstakarna finns i svart och vitt och säljs i tvåpack för 79 kr varav 30 kr tillfaller Röda korsets katastrofarbete. Vacker design för en god sak och en billig peng. Bättre än så blir det inte.

Nu...

... är jag tillbaka igen. Det blev en oplanerad bloggpaus på drygt en vecka. Galna veckor på jobbet och trytande blogginspiration var den kombination av orsaker som bidrog till tystnaden här.

Stora delar av arbetsveckan har jag tillbringat i Göteborg på konferens. Flög ner i tisdags och kom hem 3,5 h sent i fredags kväll, vansinnigt trött och vansinnigt arg p g a tågförseningar mellan Stockholm och Göteborg. Jag nominerar härmed SJ till Sveriges mest kundovänliga företag.

Efter den avslutningen på arbetsveckan var det skönt att ha en lugn helg framför sig. Igår var vi hembjudna till Kajsa (som har Busfröt ni vet) och hennes familj på sconesbuffé. De bor jättefint i ett sprillans nytt hus här i Trosa. (Jag tror jag ska fråga snällt om jag får göra ett hemma-hos-reportage, deras hem tål verkligen att visas upp). Efter det besöket är jag sugen på att flytta ifrån vårt halvsunkiga 70-talshus till ett nybyggt hus med stora ljusinsläpp. Men den längtan lyckades jag stävja något idag när vi äntligen fick upp de nya gardinerna i allrummet.

Det var ju meningen att jag skulle sy för två veckor sedan men det kom annat ivägen. Sedan var jag på gång förra helgen men då hade min egen symaskin gått sönder, men nu hade jag lånat mammas rolls royse-maskin. Så nu hänger de där. Jag är så nöjd.

Nu har jag ett eget exemplar...

... av postern Modern classics alphabet som går att köpa via Blue Art Studio. Måtten på postern är inte svensk standard så imorgon blir det ett besök till Gallerix. Sedan återstår bara att hitta den perfekta platsen...

Skön helg!

Den gångna helgen var lugn och skön. Lördagen bjöd på fint väder varpå vi spenderade hela dagen ute på havet tillsammans med goda vänner med båt. Vi åkte ut till Kråmö som ligger i Trosa skärgård. Där gick vi och kollade in de små pitoreska stugorna som kan hyras till förmångliga priser, spelade fotboll med barnen, grillade korv och mumsade kanelbullar dagen till ära. Fotonspirationen infann sig både för mig och Julia så vi turades om med kameran. Här är ett axplock av våra ansträngningar.
Vi fortsatte lördagkvällen hemma hos oss med bl a en smarrig fisk- och skaldjurssoppa. Barnen kollade på lilla melodifestivalen och vi vuxna njöt av en lång middag och ett gott samtal.

Här ska sys!

Ibland tar det lång tid från ord till handling här hemma. Redan när vi flyttade in i huset för tre år sedan visste jag vilka gardiner jag ville ha i allrummet. I maj förra året gjorde jag ett inspirationskollage med bl a tyget. Igår köpte jag äntligen mitt älskade tyg. Om man ska vända den lång ledtiden till något postivit så är det att jag med säkerhet vet att färgen och mönstret håller. Jag älskade tyget lika mycket för tre år sedan som jag gör idag. Vilket tyg pratar jag då om? Grön Havstulpan från Mairo. I helgen ska jag sy för glatta livet. Det kommer bli så vackert.

Jag blir glad...

... när jag ser dessa fina grytunderlägg Klyftig av Lotta Odelius för SagaForm. Viss är de helt underbara?!

RSS 2.0