Hemma och packar om

Igår kom vi hem från Gotland efter att ha förlängt vistelsen några dagar. Vi har haft underbart väder i stort sätt hela tiden. Inte jättevarmt men helt okej, mellan 23 och 25 grader. Kvällarna har också varit sköna mellan 18-20 grader. Som vanligt när vi kommer från Gotland är vi helt förälskade och Tobbe har scannat Internet i timmar i jakt på sommarhus eller tomt på den underbara ön.

Dagen har vi ägnat åt tvätt och ompackning och så har vi hunnit med några timmar i solsängarna. Imorgon drar vi vidare på miniminisemester till Västkusten över helgen för att göra Skara sommarland på måndag och tisdag. Hoppas du har det lika härligt som vi. Många soliga sommarkramar!

Ommålning av huset

Idag ska vi göra Nordöstra Gotland. Sitter i bilen på väg upp mot bl a Rute Stenugnsbageri, Laxboden i Lergrav och Furillen. Mobilt bredband is the shit.

Detta är min andra semestervecka. Den första veckan gick delvis åt till sommarens stora renoveringsprojekt - att måla om huset. Torbjörn ägnade - tillsammans med mina fantastiska svärföräldrar - sin första semestervecka åt att måla på heltid. Jag drog mitt strå till stacken på kvällarna efter jobbet genom att klättra högst upp på nock och byta ut vindskivor (Jag är den enda i familjen som inte är höjdrädd!). Eftersom vi även målat om såväl fasad, grund, stödmurar, dörrar och fönster samt satt fasadbelysning på två sidor och byt utebelysning på den tredje så tog hela projektet drygt en och en halv vecka, men nu är vi i klara. Det som återstår är framsidan av muren men det får vänta till nästa vår då vi ska ta oss an hela planteringen på framsidan. Vi är i varje fall toppennöjda med resultatet. Detta trots att vi helst hade bytt kulör helt på fasaden. Men vi bor tydligen i en konservativ skärgårdskommun där Bygderöd ännu är hetaste mode en bit in på 2000-talet. Suck.


Jag önskar jag hade kunnat visa några tydliga förebilder men tyvärr glömde älsklingen fotografera, detta trots tydliga uppmaningar och en placering av digitalkameran som i princip tvingade honom att snubbla över den. Suck x 2. Men här är i varje fall ett helt gäng med efterbilder. De tagna i mörker lämnar en hel del att önska vad gäller bildkvaliteten men jag orkade inte ta fram stativet. Ni får i varje fall en uppfattning om hur det ser ut.







Ljuva Gotland

Semester. Natten mellan söndag och måndag klockan 04.50 gick färjan från Nynäshamn till Visby. Det blev en lång dag men vi hann med att fika på Konditori Norrekatt, flanera längs kusten upp mot Snäck, shoppa lite nytt åt Melker, möta upp vännerna som kom med en senare färja, äta gott på Stora torget i Visby, installera oss i stugan i Eksta (på sydvästra Gotland, nära Klintehamn), handla i Homburgsund, äta stenungsbakad pizza på Hamra krog, kolla in och flyga drake vid Homburggubben samt spela kort och kolla på dagens skörd av bilder. Måndagen bjöd på klarblå himmel i stort sätt hela dagen men det blåste rejält. Melker som trots stor försiktighet ändå vaknade vid 3-tiden på morgonen kom aldrig till ro under dagen och var helt slut från klockan 18.00 och kraschade slutligen i bilen hem vid 20-snåret med många skrubbsår på smalbenen och en stukad tumme som resultat.

Igår gjorde vi nordvästra Gotland. Fredrik som tagit Porschen med sig över såg fram emot en heldag på Gotland Ring. Vi andra gjorde lite olika småutflykter under dagen. Vi inledde med lite fiske och bad vid Tingstäde träsk där jag för övrigt såg Weronica med familj. Sedan åkte vi till ringen och kollade på Fredrik när han körde hundrafemtielva varv runt banan. Hi, hi, han var som ett barn på julafton! Efter intag av smarriga mackor for vi vidare till Skymnings lamm- och pälsgård där jag äntligen, efter många års trånande, köpte ett grått fårskinn som Bubblan ska få gosa i. Jag ska visa bild på det så småningom. Det är så vackert. Därefter blev det en tur till den blå lagunen där vi badade i det turkosblå vattnet och så en eftermiddagsfika i Fårösund. På kvällen hade vi bokat bord på Irebadens resturang där vi njöt av lammrostbiff och rökta räkor. Mums.
Idag har vi haft en jättefin dag så den har vi tillbringat på Herta strand. En fin strand med sanddynor och utsikt över ett litet fiskeläger. I den lilla kiosken fanns det mjukglass - där det ingick både strössel och topping - och picknickkorgen var laddad med både kycklingsallad och grillkorv. Det blev en heldag.  

Våra sötnosar: Gusav, Oskar och Melker

Frösö handtryck


Skärmdump från www.froso.com

En av mina textilfavoriter - Frösö Handtryck - har äntligen snäppt upp sin hemsida. Nu är det betydligt lättare att gå in och botanisera bland vackra tyger och produkter. Mina favoriter är Trassel och Solo. Vilka är dina?

Bubblan v.5 + 4 (4 april)

Idag har vi spekulerat i om du är en pojke eller flicka. Jag tror du är en pojke. Eftersom vi har en kille redan hoppas vi kanske lite extra att du är en flicka, men det spelar naturligtvis ingen roll. Vi har också börjat prata lite om namn. Killnamn har vi konstaterat är mycket lättare än tjejnamn.


Ikväll har jag också lagt upp en profil på http://www.alltforforaldrar.se/ och matat in alla uppgifter. Jag trodde att beräknad födelsedatum skulle bli den 16 december. Men jag hade glömt att man räknar från första dagen vid sista mensen (jag sa ju att det var länge sedan sist). Så istället är nu BF den 2 december. Det känns spännande men också väldigt långt borta. Jag längtar redan och det är 8 månader kvar! Observera att detta inlägg är skrivet den 4 april men publicerat först i juli.

Foto: Aldo Risolvo

Fin bokhylla

Om jag inte snöat in så på stringhyllan hade denna hylla passat perfekt i vårt allrum. Den heter Multi och finns att köpa för 3 975 kr + 390 kr/färgkub på Svenska hem. Galet snygg men minst sex färgkuber borde ingå i priset. 400 kr st är lite i häftigaste laget tycker jag. Vi skulle behöva mins två moduler och slutnotan skulle landa på nästan 13 000, betydligt mer än stringalternativet som ju trots allt är en designklassiker.

Bubblan v. 5 + 3 (3 april)

Nu vet din pappa. När jag sträckte fram den enorma buketten med tulpaner och påskliljor i eftermiddags när jag kom hem frågade han om det var något speciellt. Jag vågade inte titta honom i ögonen utan sa bara "Läs kortet". Det kändes som en evighet innan han öppnat kuvertet och läst de få rader som stod: "Om allt går bra så kommer vi tre blir fyra i december. Jag är världens lyckligaste. Tack. Jag älskar dig. B" Han tog god tid på sig innan ansiktet sprack upp i ett stort leende: "Är det sant?" Då kom tårarna och jag kastade mig i hans famn. PS! Observera att detta inlägg är skrivet 3 april men publicerat först i juli.


Foto: Mirka

En fin sommarpresent

Det fick jag av bästa Kajsa (hon som har Busfröt ni vet) i måndags när vi käkade middag på Trosa stadshotell. En alldeles pinfärsk nyhet från Playsam fanns i paketet i form av en ljuvlig liten segelbåt. Så nu har jag helt plötsligt påbörjat en egen samling jämte Melkers. Tack gulliga Kajsa för att du är du och för den fina presenten. Kram, kram.






Bubblan v.5 + 2 (2 april)

Ikväll var det nära att jag berättade för Torbjörn. Vi hade en diskussion om huruvida han skulle ta delar av årets löneförhöjning och göra en pensionsavsättning eller inte. Jag ville säga att förutsättningarna för vår privatekonomi kommer se annorlunda ut de kommande två-tre åren och att vi kanske borde väga in föräldrapenningen i beslutet. Men, jag lade band på mig och sa inget. Jag håller fast vid min plan att berätta för din pappa i morgon. Jag har bestämt mig för att köpa en stor vacker bukett fredagsblommor och ge till honom med ett vackert handskrivet kort som berättar den underbara nyheten. Dessutom ska jag laga en av hans favoriträtter - Ceasarsallad. Jag längtar.

PS! Observera att detta inlägg är skrivet 2 april men publicerat först i juli.

Foto: anya w


Bubblan v.5 + 1 (1 april)

Idag fick jag det bekräftat, det som jag anat i några dagar, att du växer inom mig. Älskade, efterlängtade Bubblan. Jag kan inte bli kvitt känslan av att det nästan känns som om det är första gången. Din storebror kommer att hinna fylla sju år innan du ser dagens ljus så jag har nästan hunnit glömma hur det var, men du behöver inte vara orolig, när du väl är hos oss kommer det att kännas som om du alltid varit här. Det vet jag, för det var likadant när din bror kom till oss. Minnet av den förra gången - både graviditeten och den första tiden - är belagd med ett ljusrosa skimmer. Jag är fast förvissad om att det kommer bli likadant denna gång. Sedan graviditetstestet visade ett plus för några timmar sedan har lugnet och harmonin infunnit sig i min kropp och i mitt sinne. Jag hoppas vi får behålla den känslan du och jag under de kommande 35 veckorna. Jag ska i varje fall göra vad jag kan för att du ska få en så fin start som möjligt. På fredag ska jag berätta för din pappa om dig. Kanske när Melker somnat och vi har en stund för oss själva. Men för nu är detta bara din och min hemlighet. Jag älskar dig.


Caroline Tran

PS! Observera att detta inlägg är skrivet 1 april men publicerat först i juli.

Jag saknar lilleman

Melker är kidnappad av farmor och farfar denna vecka och vi har inte sett honom sedan i lördags. Även om Tobbe och jag njuter i fulla drag av att vara barnfria så är det ju inte utan att man saknar hans busiga upptåg, hans glada skratt, ljudet av fotbollen som studsar mot muren, hårda steg i trappan, hans förpubertetshumör och oprovocerade vredesutbrott. Men nu är det bara två dagar tills vi ses igen. I kvällens rapport berättar han att "det ser ut som han har stukat armen för han har ett plåster där sedan han tränat längdhopp i sandlådan, han och farfar har varit till Väcken och badat där han gjorde en volt och landade på ryggen - inte bra, mamma, för det var väldigt grunt där, och så var de och hälsade på storkusin David som sommarjobbar som kyrkvaktmästare under sommare och så slutligen är det synd om farmor som åkt på feber och hostar så att hon kräks". Älskade unge. Jag saknar dig!

Audi A6 Avant

I dagarna har vi beställt en ny bil. Efter mycket vånda kunde Torbjörn bestämma sig för alla utrustningar, detaljer, och färgval. Valet föll till slut på en Audi A6 Avant. Leveransen väntas i slutet av september. Så här kommer den att se ut:


Bubblan v.18 + 1

Stort tack för alla gulliga grattishälsningar. Ni är bäst!

Behöver jag säga att vi är överlyckliga? Det här är förstås också förklaringen till varför det har varit så lite aktivitet på bloggen sedan Florida-resan. Jag har sovit på min vanliga bloggtid. Jag har mått jättebra hela tiden, med undantag för en fem-sex mornar de första veckorna då jag mådde lite illa. Istället har jag varit komatrött - precis som förra gången det begav sig. Nu är vi snart halvvägs genom graviditetet - jag går in i vecka 19 idag. Enligt mina egna beräkningar har vi en BF den 2 december men vi får se om barnmorskan ändrar datumet när vi har varit på ultraljudet om drygt en vecka. Mitt eget namn på magen/bebisen är Bubblan så vi håller fast vi det tills vi vet med säkerhet vad som finns där

Jag har spradiskt skrivit graviditetsdagbok sedan jag förstod att jag med stor sannolikhet var gravid och kommer med jämna mellanrum publicera dessa dagboksinlägg retroaktivt under den nya kategorin Bubblan/Graviddagbok. Hoppas ni vill följa med under resans gång.

Eftersom jag vägrar publicera inlägg utan bilder och vi själva inte har några graviditetsbilder varken på mig eller i form av ultraljudsbilder så får det bli vackra bebisporträtt från Flickr istället.

 stylish.loolita

Just det...

... det var en sak till jag ville berätta för er ikväll och jag sparade det bästa till sist. Jag låter bilden få tala för sig själv.

Och så var det...

... de nya sängarna. En av de bättre investeringarna vi har gjort den senaste tiden. Vi har fortfarande inte tagit tag i några av de övriga (och helt nödvändiga) inköpen men det kommer det också - i sinom tid.

Trädgårdsprojekt: Sidan av huset Del 3

Det har blivit hög tid att visa bilder på vårt trädgårdprojekt som i varje fall till 2/3 delar är färdigt. Här hittar ni Del 1 och Del 2 i projektdagboken. Så här ser det ut just nu taget uppifrån baksidan:

Och en annan bild taget från entréplanet.

Till vänster satte vi ner två krukor med bambu och vad det gäller möbler föll valet till slut på en liten soffa som passar till de utemöbler som vi redan har uppe på baksidan. På så sätt har vi nu plats för åtta personer istället för sex kring matbordet. En bra och praktisk lösning. Det som återstår är några mysiga kuddar och så planteringen av växter i slänten. Vi vet vad vi ska ha, vi har bara inte tagit oss tiden att lägga in en beställning än. Men det kommer - i sinom tid.

De bästa vänner

Det är inte precis tätt mellan givarna just nu men då och då lyckas jag uppbåda ett inlägg. Här kommer en kort rapport om den andra födelsedagsfesten för Tobbe. Den 6:e juni var det dags för en fest med de 20 närmsta vännerna. Vi hade hoppats kunna sitta ute men då jag med egna ögon såg hur vårt inlånade partytält med måtten 9x3 meter bokstavligen rullade uppför (!) slänten på vår baksida så var det bara att inse faktum och tänka om. Istället flyttade vi undan möblerna i allrummet och dukade därinne.

Jag dukade med enkel vit pappersduk och gjorde löpare av grönt presentpapper från Lagerhaus. På varje tallrik och servett placerade jag några kvistar fresia. Och på borden använde jag ljuskoppar från IKEA och ormbunkar från skogen på baksidan.

Här är några av kvällens fina vänner/gäster: Kenneth och Sara.

Nykära Henric och Emilie - fina som få!

Och så Jörgen och Tobias som ser ut att prata allvar!

Sedan blev det tyvärr inte så många fler foton för min egen del. Jörgen fotade flitigt så jag får tigga till mig lite bilder av honom. Festen blev i varje fall mycket lyckad. Vad annat kan den bli med så goda, snygga och kloka vänner? Några - närmare bestämt två - avslutade kvällen lite tidigare än planerat. Det var nog alla lakritsshot som sänkte dem. Inga namn. Vi andra dansade och drack champagne och GinTonic på terassen till klockan tre på natten då vi grillade korv och käkade smågodis. Halv fem kröp jag ner i sängen - sist av alla. Tack underbara vänner för att ni finns och förgyller vår tillvaro!

RSS 2.0