Göteborg

Hej, hej i semestertider. Hur har ni det? Vi har sedan några timmar landat i vår stuga på Tynningö i Stockholms skärgård som vi hyrt genom jobbet. Fint som tusan är det här. Ni ska få se bilder någon annan dag. Idag tänkte jag visa några semestervilder från några veckor sedan när vi åkte med familjen L till Göteborg.
Här har vi Jocke och Fia utanför deras lilla stuga. Vi bodde i Lisebergsbyn Kärralund och hade två stugor i Stjärnbyn. Vi kan varmt rekommendera det boendet. Fin och välskött camping och det gick smidigt att åka spårvagn till Liseberg och city.
Vi kom ner till Göteborg på onsdag eftermiddag och efter att ha installerat oss i våra stugor tog vi spårvagnen in till city, tog en kort promenad och en fördrink på Bar himmel för att sedan avsluta dagen med en middag på restaurang Räkan.
I mitten av restaurangen finns en bassäng med olika typer av fiskar. Om man beställer räkor så serveras dessa med radiostyrda räktrålare som någon i sällskapet får navigera fram till bordet. Mycket uppskattat om det finns barn i sällskapet!  Mina räkor fick åka många varv innan de nådde mig, men det gjorde å andra sidan inget eftersom Meja hade bestämt sig för att göra precis tvärt emot vad mamma och pappa tyckte den kvällen :-)
Den här Lisebergskaninen var den första vi mötte på torsdagens morgon. Den dök upp från ingenstans när vi satt och åt frukost i vår stuga. Meja var till en början nyfiket skeptisk men så småningom vågade hon också klappa och krama kaninen efter att undertecknad fått visa att det minsann inte var så farligt.
Torsdagens höjdpunkt och enda aktivitet var förstås Liseberg. Vi var där från att det öppnade klockan 11 till klockan tio på kvällen. Och då ska ni veta att det regnade ihållande från klockan 13! Visst var vi tappra?! Här har ni alla härliga ungar vi hade med oss på resan. Bakre raden: Edwin, Julia och Tove (Julias kompis), Meja, Wilmer och Melker. Vilket gäng!
Som alltid i ett stort sällskap finns det ett varierat intresse för karuseller. Jocke åker nog gärna karuseller men hade fördagen lite ryggont och undvek därmed de häftigaste attraktionerna. Fia är en sådan där kyckling ni vet ;-). Torbjörn, Julia, Tove, underteckand och Wilmer åker allt! Melker och Edwin åker alla barnattraktioner och Meja åker det som är anpassat för pluttisar till hennes stora förtrett. Hon hade nog gärna åkt det mesta (trodde hon). Här står Melker och Edwin och väntar på Farfars bil.
Melker får man gå varsamt fram med. Han är tuff på ytan med inte så kaxig på insidan. Han började med karusellerna för det allra minsta för att senare under dagen i varje fall våga sig på barnens bergochdahlbana Rabalder. Men bäst var ändå, enligt hans tycke, ...
... radiobilarna. Shit, vad de körde. Jag skojar inte men jag tror Wilmer och Melker körde 15 gånger var. Fördelen med att det tokregnade större delen av dagen är att de flesta besökare försvann vid 18.00. Är man då tapper och härdar ut ett antal timmar till så får man verkligen valuta för sitt åkband då köerna krymper för att sedan lösas upp helt. Delar av sällskapet sprang runt flera varv och körde Balder i slutet.
Det är så härligt att se lyckan lysa i sitt barns ansikte. Snacka om att han ser målmedveten ut! Här är det Julia som är under attack.
En annan av kvällen höjdpunkter var när Tobbe sent på kvällen efter att konsekvent har förneckat Melker att spela på några chokladhjul tidigare under dagen, går fram till Kexchokladhjulet, säger högt och tydligt "Hur svårt kan det vara?", lägger upp 40 kr, låter Melker välja brickor... och ... vinner på första försöket. Shit, vad kaxig han var under resten av kvällen.
Men gladast blev barnen! 36 stycken kexchoklad! 10 gick direkt till Wilmer och Edwin som inte vann något och hemma fick Elvira och Alfons 3 stycken. Resten portionerar vi ut med jämna mellanrum nu under semestern. Gott! Den stora kartongen har Melker sparat som souvernier. Undrar hur länge jag kommer att stå ut med den hemma?!

På fredagen åkte vi in till city igen och gick en promenad på stan, vidare mot fiskekyrka och tog en lunch på McDonalds innan vi styrde hemmåt igen. En regnig men på det hela taget en bra resa. Och jag fick återigen belägg för min tes att vädret alltid suger i Göteborg. Sveriges framsida, my as! :-) (Nu kommer jag antagligen bli bombarderard med fula kommentare och hotmail).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0