Leilas sega kladdkaka

På nyårsaftonen bjöd Anna-Carin på Leilas sega kladdkaka. Den var supergod och idag bakade jag den själv för första gången. Den blev jättegod men nästa gång ska jag ta ut den lite tidigare ur ugnen för att få den lite mera kladdig.

Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar. Grädda kakan i cirka 30 minuter (för kladdigare kaka satsa på 25 minuter). Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0