New York Blueberry Cheesecake

Åhléns bokrea fyndade jag förra veckan den länge eftertraktade boken "A piece of cake" av Leila Lindholm. I lördags bakade jag det första receptet New York Blueberry Cheessecake. Den blev väldigt god, mäktig och mycket vacker.

Ingredienser

300 300 g digestivekex
150 150 g osaltat smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 1 dl frysta blåbär


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.


Kommentarer
Postat av: Ljuvligt Hemma

Visst är Leilas bok alldeles alldeles underbar :)

2008-09-30 @ 09:42:55
URL: http://ljuvligthemma.blogspot.com
Postat av: Vicky

Bakade den i sommras och den var jätte god, men precis som du skriven väldigt mäktig.



KRAM

2008-09-30 @ 10:08:06
URL: http://tvillingmamma.blogg.se/
Postat av: fröken essman

väntar med spänning på att mitt ex av boken ska dimpa ner i brevlådan!

2008-09-30 @ 22:41:58
URL: http://essman.blogg.se/
Postat av: fröken essman

väntar med spänning på att mitt ex av boken ska dimpa ner i brevlådan!

2008-09-30 @ 22:42:15
URL: http://essman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0