Trosametet 2007

image42

Igår var det årets första metardag. I Trosa anordnas den dagen en årligen återkommande fisketävling: "Trosametet". Den arrangeras av Trosa Amatörfiskeklubb och håller på mellan klockan 10-14. Knatteklassen håller på mellan 10-12 och betalar en startavgift på 30 kr. 

Vi och ett antal av våra goda vänner var i vanlig ordning på plats. Det bjöds på molnigt och lite ruggigt väder men vi var väl förberedda med mycket kläder och fikakorg. Det nappade dåligt men Melker fick ihop fem fiskar varav en brax och slutvikten var 762 g. Det räckte till en 10:e plats. Bäst i vårt sällskap var W som fick ihop 1060 g och slutade på en 2:a plats. Alla 64 barnen som deltog i tävlingen fick en guldmedalj, en fiskebok och en keps. Ett pris som vida överstiger startavgiften. Efteråt åkte vi hem till oss och käkade tidig middag. Vi gjorde en god pastasallad och till det grillade vi kyckling- och fläskfilé. Till efterrätt bakade T en kladdkaka som ackompanjerades av vispad grädde och hallon. Mumsigt. Tack goda vänner för en mysig dag! Det gör vi om nästa år igen.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Härligt det lät! Mina föräldrar var nere och storsade igår bland alla metare och besökte en auktion samtidigt.

2007-05-18 @ 22:01:02
URL: http://angelicas.webblogg.se
Postat av: Vicky

Vad gulligt att dom anordnar en mettävling:) Skoj för barnen! Fast själv är jag rätt les på fiske, maken är ju sportfiskeguide i Trosa så här är det fiskesnack jämt och ständigt...

2007-05-19 @ 12:10:26
URL: http://tvillingmamma.blogg.se
Postat av: Quickjohn

Hello!
If you want exchange links with my website, contact me please. I can install your link

2008-05-19 @ 08:21:20
URL: http://quickjohn.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0