Biscotti

Igår fick Melker följa med en kompis hem efter dagis. Efter att ha fått lite tid över så bestämde jag mig för prova att baka italienska mandelskorpor. Tillgängliga ingredienser i skafferiet fick bestämma innehållet. Resultatet, samt det avskyvärda kakel som nu finns i vårt lika avskyvärda kök, finns att beskåda nedan, liksom receptet.
233012-27





























Biscotti - Italienska mandelskorpor
ca 45 st

Ingredienser
100 g sötmandel
100 g smör eller margarin
2 dl socker eller råsocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin eller citron

Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut. Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smakstätt eventuellt med sprit eller mandelarom.

Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersbeklädd plåt och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.

Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delan av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.


Jag valde att utesluta rivet citrusskal och istället hade jag i krossad mörk choklad som jag blandade i på bakbordet. Både grannar och familjemedlemmar rapporterar att de blev mycket goda och jag håller med.


Kommentarer
Postat av: Nilla

De där ser jättegoda ut! (fina foton också) Jag gjorde något liknade för ett tag sedan.

2007-05-04 @ 18:56:06
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Bodil

Nilla: Jag är egentligen inte så duktig på att baka. Jag är liksom expert på kladdkaka om du förstår vad jag menar, och det klarar ju Melker, 4,5 år, minst lika bra. Så jag blev förvånad att det var så lätt att baka skorpor. Ett moment extra med två svängar i ugnen men annars, busenkelt. Trevlig helg. Kram.

2007-05-04 @ 20:15:09
URL: http://gladjeamnen.blogg.se
Postat av: jenny

Nu blev jag mycket sugen.. Ska absolut testa receptet - tusen tack!

2007-05-04 @ 22:37:54
URL: http://jennyk.blogg.se
Postat av: Lindie

Det såg ju jättegott ut och du menar att det var enkelt?! Då måste jag testa receptet.

2007-05-07 @ 20:50:24
URL: http://lindielay.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0