Riga

I år valde merparten av de närmsta kollegorna att plocka ut delar av bonusen i kontanter och endast avsätta en liten del till resa, varpå vi inte åkte så långt (som till Kina) detta år. Istället blev det en tredagarstripp till Riga. Förutom att regnet vräkte ner under i stort sett hela fredagen så hade vi en toppenresa med många mysiga kollegor och mycket fritid. Den lokala maten är billig men inget vidare i mina ögon p g a billiga råvaror och bristen på kryddor. Den lokala specialiteten Black Balsam är jätteäcklig, men i SAS Radissons Skybar kan de verkligen blanda goda Mojitos. Shoppingen är begränsad om man inte älskar bärnsten (vilket jag inte gör), men jag fyndade lite härliga SPA-produkter, jättefina linnekuddar med blocktryck, fårullstofflor och stickade tumvantar. Mer om det senare.
Söndagen bjöd på soligt och fint väder varpå vi tog hissen upp i S:t Peterskyrkan. Här är en bild i sydlig riktning över bl a Centralmarknaden som inhyses i fem stora gamla zeppelinhangare som användes under första världskriget.
Mitt emot vårt hotell, i mitten av gamla stan, hittade vi ett jättemysigt bageri/konditori med grymt gott kaffe. Bakverken var inte så pjåkiga de heller. En capuccino och en mjuk kaka kostade ca 25 kr. Mycket fika blev det!
Delar av frihetsmonumentet.
Söndagseftermiddagen spenderade vi i Jurmala. Lotta och jag tog en sen lunch innan vi unnade oss en varsin pedikyr och manikyr på ett av de många SPA-hotellen som finns i området. Efteråt njöt vi av en timmes barfotaprommenad på den fyra mil långa stranden. Härligt med lite värmande sol på näsan.
Flygplansbild från hemresan.

Kommentarer
Postat av: Frida

Kul att du är tillbaka och bloggar igen! :-) Riga verkar vara en trevlig stad, kanske inte stad som man tänker på att åka till. Sjysst att få bonus att åka på jobbresa för. :-) Trevlig helg!

2010-09-10 @ 18:46:30
Postat av: Eivindvilja

Hello. Enjoyed your web site :-) ! ! !

2010-12-25 @ 12:32:25
URL: http://eivindvilja.blogfuture.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0