Mitt jobb!

Jag kom just på att jag fick en fråga bland kommentarerna häromdagen om vad jag jobbar med. Jag arbetar som forskare och konsult på ett företag som heter WSP. Det är ett globalt analys- och teknikkonsultföretag som strävar efter att bygga och utveckla ett hållbart samhälle. Lite beroende på vilket affärsområde man tillhör så arbetar vi med de flesta delar av svenskt näringsliv så som bostäder, energi- och klimatfrågor, trafik och transporter, handel, hälso- och sjukvård, industri, fastigheter, telecom mm. Våra största kunder är Trafikverket, Stockholms stad, SLL, Alstrom, Volvo, Ikea, Skanska, SL och NCC.

Jag själv arbetar på ett affärsområde som heter Analys & Strategi och som tillhandahåller kvalificerade analyser, strategisk rådgivning och forskning inom samhällsutveckling. Mina kärnområden är tjänsteutveckling, strategisk kommunikation i stora infrastrukturprojekt och kvalitativa marknadsanalyser. Som exempel kan jag nämna att jag just nu håller på med en analys av 430 idéer som vi genererat genom att engagera människor i övre medelåldern i ett projekt som heter "Kunddrivna tjänster för äldre" (och som finansieras av Vinnova) och som syftar till att utveckla metoder för att involvera kunder tidigare och djupare i utvecklingsprocesser än vad som brukligt är samt generera nya idéer om framtidens äldreomsorg. Ett annat projekt handlar om hur vi får bilpendlare i Mälardalen att parkera bilen och istället åka kollektivt till jobbet/skolan. Vid sidan om detta så skriver jag just nu en vetenskaplig artikel tillsammans med en f d kollega där vi analyserar de olika typer av resegarantier som trafikhuvudmännen i Skandinavien erbjuder sina kunder. Det var lite grann om vad jag ägnar mina vardagar åt. Fråga gärna mer om det är något ni undrar över.

Kommentarer
Postat av: Camillasnyahem

Oj, det lät som ett väldigt spännande och utvecklande yrke! Jag antar att det gäller att hålla sig uppdaterad med ny forskning för din del? Jag pluggar till bibliotekarie/informationsspecialist och där får vi lära oss att kunna söka information till olika användare och det där låter som något att sätta tänderna i! Vad går man för utbildning för att få ett sådant yrke?



Vad intressant, kul att du berättade!

2010-10-03 @ 10:33:29
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Anonym

Hej!



Ursäkta dröjsmålet med svaret på din fråga för ett tag sedan på min blogg. Du undrade om jag ville dela med mig av mina olika redigeringar i photoshop. Självklart delar jag med mig. Jag använderen övertoning som jag ställer in på mjukt ljus, vet inte vilken jag har haft, leker mig fram. Hoppas du fått svar på din fråga.



Kram L-L

2010-10-03 @ 15:53:18
Postat av: L-L

Glömde att skriva min bloggadress = ).

2010-10-03 @ 15:53:57
URL: http://vitanyanser.blogpsot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0