Koh Lanta runt

Igår anlitade vi vår privatchaufför Mr.Cockroach (han fick namnet därför att det var en kackerlacka i hans bil första gången vi åkte med honom!) för att köra oss runt ön. På nedanstående karta har jag ritat in vår rutt. Jag är ledsen om det är lite smått och plöttrigt men jag hittade ingen större karta via Google.
1. Här bor vi och här började resan. 2. Första stoppet var att plocka upp våra föräldrar som bor lite längre söderut och på en annan strand (Long Beach). 3. Ett snabbt stopp hos elefanterna vi besökte för drygt en vecka sedan. Denna gången köpte vi lite bananer och matade minstingen i elefantfamiljen. En liten pojke på fyra år endast 600 kg tung. 4. Lanta Old Town. 5. Sang-Ga-U (Sea Gypsy Village) 6. Gummiplantage. 7. Lookout. 8. Kantiang Bay och restaurangen Same, same but different.
I Lanta Old Town hittade vi chilli på tork. Vackert!
På Mango House i Lanta Old Town - där vi stannade en stund för att släcka törsten - sålde de roliga hattar.
När fullmåne infaller under november månad (igår) firar thailändarna Loy Krathong som en festival/högtid då man sätter ut små vackra båtar och ber havet om ursäkt för att vi har smutsat ner det.
I den lilla byn Sang-Ga-U bor koh lantas zigenare. Bilden visar en typisk bostad i den lilla byn.
Vackra flaggor som fiskarna använder för att markera var de har lagt sina nät.
Fisken som fångas läggs sedan att torka i solen.
De må bo otroligt risigt och vara mycket fattiga, men deras utsikt från hemmet går inte av för hackor. När det är lågvatten kan man gå ut till den lilla ön på bilden.
Mitt i misären hittar man också den allra vackraste blomman - klövern!
På vägen från den lilla zigenarbyn gjorde vi ett kort stopp vid ett gummiplantage. Det visar sig att vår chaufför endast kör taxin sex månader om året och övrig tid jobbar han på gummiplantage. Han visar hur man skär ett snitt diagonalt i stammen varpå träddet avger gummiolja. Denna olja samlas upp i halverade kokosnötter och töms en gång varje eller varannat dygn beroende på hur mycket olja trädet avger. Oljan säljs sedan för 55 bath/kg - ca 11.7 kr. Efter det for vi vidare till utkiksplatsen som bjöd på fin utsikt in mot fastlandet. De muslimska kvinnorna som drev restaurangen på plats blev helt tokiga i Meja och började plocka fram kameror och fota och kramas och gosa med henne. Här har poserar Tobbe och Meja glatt.
Melker är van vid all uppståndelse kring Meja och tar det hela med ro. Han sätter sig och spelar spel med Kackerlackan!
Vi far vidare till dagens sista stopp - Kantiang Bay - och restaurangen Same same but different. Jag käkar en supermumsig och stark coconut curry med räkor.
Sol, bad, vackert, varmt, lite folk och småmaneter sammanfattar eftermiddagen på Kantiang Beach.
Jag älskar de här träden. Jag måste ta reda på vad de heter. Bladen är gigantiska och påminner om fikusblad men de växer som i rosetter så jag tror inte att det är en fikus. Någon som vet?

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Åååhhh, Kackerlackan:-)!!!!!

2010-11-22 @ 22:39:50
Postat av: Ida

haft en bra start på veckan? :)

2010-11-22 @ 22:58:16
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: Annica

nopp. säg till när du vet :)

2010-11-22 @ 23:08:51
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag gillar " dumstrutarna" ( förlåt hattarna) :) jamen resten oxå förstås! Meja har blivit så "flickig" lill fisan, vi skickar massor av pussar..

2010-11-23 @ 18:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0