Snorklingtur

Idag på förmiddagen hyrde vi vår egen long tail båt och åkte ut för att snorkla. Första stoppet gjorde vi vid Koh Hin Ngam där vi snorklade från båten. Här var det jättefin snorkling med klart vatten, massor av koraller och hur mycket fiskar som helst. Sedan åkte vi över till Waterfall beach på Koh Rawi. En fin strand men snorklingen var tråkig så på rekommendation från några svenskar vi träffade på stranden sneddade vi över till Koh Adang och lyckades hitta en bra kombination av jättefin sandstrand och bra snorkling bara ett trettiotal meter från stranden.
Här har vi lagt till vid Waterfall beach. Underbar strand med träd som växet ut över stranden och ger skön skugga.
Här är sanden lika vit som på Koh Lipe men betydligt grövre och uppblandad med svarta sandkorn.
Killarna ligger ute och snorklar. Meja sover i skuggan och jag - surprise, surprise - går runt och fotograferar.
På stranden har vi sällskap av dessa glada thailändska män som sätter igång och grillar nyfångad fisk över öppen eld. Det dröjde inte länge innan underbara dofter spred sig längs den lilla sandstranden.
Här har vi förflyttat oss till Koh Adang. Här ligger vi helt ensamma och njuter av skönheten både ovan och under vattenytan.
Meja (på bilden med frisyr som gör att hon ser ut som Dartanjang från berättelsen om Loranga, Masarin och Dartanjang) och Torbjörn.
En trött Meja gosar med snorkellyrisk mamma. Torbjörn har fotat.
Det här är Thailand för mig: Liten smal sandstrand, turkost vatten och en otrolig grönska.
På vägen tillbaka till Lipe ser merparten av kustremsan ut så här. Tänk att så stor del av jordens yta fortfarande är oförstörd. Underbart att kunna njuta av den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0