Pattaya Beach

På Lipe bodde vi på Pattaya Beach som är en av de tre stora ständerna på Lipe och även den mest exploaterade och välordnade stranden, troligtvis p g a sitt klockrena söderläge. Vi blev förvånade när vi kom till Lipe och upptäckte att det var betydligt mer exploaterat än vi trott. Vi trodde nog att det skulle vara lite mer småskaligt än det var. På hotellet berättade man att de första turisterna kom till Koh Lipe för fem år sedan. För två år sedan byggdes vårt resort och den 28:e december, om några dagar, öppnar resortet även ett hotell som man byggt i bakkanten av resortet. Det kan ge en liten fingervisning om tillväxten de senaste åren.
Ett litet minus med Koh Lipe är alla båtar som ligger utmed hela stranden. Eftersom Lipe är en bilfri ö så sker alla transporter med long tailbåtar. Att det dessutom finns fantastiska snorkel- och dykarvatten och massor med fina öar runtomkring bidrar också till ett stort antal båtar.
Det här är den lilla, lilla stranden som syns väster om Pattaya på ovanstående karta. Jag har tyvärr inget namn på den.
Kristallklart vatten, snövita stränder, djup grönska och vackra longtailbåtar. Man kan inte se sig mätt.
Kolla in det underbara trädet som skänker välbehövlig skugga. Visst är det vackert?!
En av de grejer jag gillar mest med Thailand förutom naturen och landskapet är att man med mycket enkla medel får till en mysig stämning. Det här stället består av en hydda, några solstolar, några mattor och några trekantiga thaikuddar. Hur enkelt och mysigt som helst.
Parasoller är det inte så gott om men här är ett resort som erbjuder skugga med färgglada dito.
Ett skönt thai-häng.

Kommentarer
Postat av: Vicky

Den lilla stranden väster om Pattaya beach heter Sanom beach, min favorit strand :)

2010-12-29 @ 21:30:55
URL: http://tvillingmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0