Lucia

I måndags bjöds vi på traditionsenligt luciafirande även om inramningen var något helt annat än vad man är van vid. När mörkret lagt sig framförde Lilla svenska skolan sitt luciatåg, mitt på stranden hos Banana Beach, med bortemot 50 elever, från förskolan ända upp till nionde klass. Barnen hade gjort posters och satt upp lite varstans, varpå det inte bara kom anhöriga för att titta utan även semestrande nordbor. Det var helt knökfullt runt restaurangen och fotoblixtrarna bara smattrade likt Oscarsgalan. Även om det var stundtals var svårt att höra så var det mysigt och stämningsfullt.
Här har vi vår tomtenisse, även kallad Toker, med thailändsk tomteluva. Vi köpte två stycken dammiga och smutsiga luvor för 20 bath (ca 5 kr) och gav den ena till Melkers kompis Ludwig. Det var förstås meningen att stjärnorna skulle lysa och blinka i sann thailändsk stil men det var nog 1978 då luvan var ny! Men Melker var nöjd och det är ju huvudsaken.
Pappa och Meja väntar på mat och luciatåg. Efter en timme började luciatåget och efter två timmar (!) kom maten. Någon dricka fick vi aldrig. Den köpte vi i baren bredvid.
På promenad med morfar.
Melker hittar ni på den första stående raden framifrån, näst längst bort.

Kommentarer
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Vad härligt!

2010-12-17 @ 07:38:55
URL: http://designtjejen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0