En mycket trevlig överraskning

Dagen har bjudit på regn så när Melker kommit iväg till skolan i förmiddags stannade vi andra inne för att slappa lite. Tobbe kollade på en film. Jag satt och redigerade bilder och publicerade det tidigare inlägget och Meja kröp omkring och plockade med sina grejer och klättrade upp och ner i Melkers bäddsoffa säkert 30 gånger. När så det var dags för Mejas förmiddagssömn tog det ju inte mer än två minuter så sov både far och dotter. Surprise, surprise! Nej, inte direkt. Nåväl, jag läste lite bloggar när det knackade på dörren. Jag gick för att öppna i tron om att det var våra grannar som skulle åka hem till Sverige idag och som kom för att återlämna ett nyckelkort till ytterdörren som vi lånat ut till dem. Döm av min förvåning när jag öppnade dörren och fann... ingen mindre än pappa där. Pappa som tvingats stanna kvar hemma i Sverige för att jobba eftersom hans semesterdagar var slut.

Det blev ett mycket kärt återseende. Det visar sig att han pappas chef ansåg det var en självklarhet att han också skulle ansluta sig till oss andra här nere och därför gett pappa några extra semesterdagar (Världens bästa chef? Hur snällt var inte det?). Så under en lunchrast hade pappa på en ingivelse gått in till resebyrån och hittat en förstaklassbiljett till Krabi för nära nog vrakpris och här stod han nu med en returbiljett hem och två veckor (en vecka efter det att mamma och svärföräldrarna åker hem).

Sedan blev det en dag i konspirationens tecken. De övriga skulle ju få samma överraskning som jag fick när jag öppnade dörren. Melker tog det hela med ro. Hans fröken Agneta ringde till oss vid tolv och berättade att Melker hade ont i magen och ville gå hem. Vi blev inte särskilt förvånade för han hade klagat över magsmärtor under natten men eftersom ingen av oss någonsin åker på magsjuka (peppar, peppar) så var vi inte särskilt oroliga när vi skickade iväg honom till skolan. Nåväl, vi gick i varje fall för att hämta upp honom på skolan och pappa gömde sig bakom knuten på en bungalow. När vi var ett tjugotal meter från bungalown tittade pappa fram och Melker konstaterade att "Där är morfar" varpå han springer de sista metrarna och kastar sig om halsen på honom.

De övriga mötte vi upp för middag nu ikväll vid deras resort och bungalow. Vi släppte av pappa en bit innan så han kunde slinka in bland några andra bungalows och avvakta ett tiotal minuter. Under tiden parkerade vi tuk-tuken och jag frågade om de hade lust att bjuda på ett glas vin. Gun gick ett tjugotal meter från huset för att röka, Olle låg inne i huset och sträckte ut sig och Tobbe, Melker, Meja, jag och mamma satt utanför och pratade när pappa i sakta mak kom gåendes från stranden. Han tog god tid på sig och både Gun och mamma hade gott om tid på sig att upptäcka honom. Mamma som pekade och gestikulerade mot stranden och hela tiden hade blicken riktad mot hans håll såg ingenting! Och Gun tittade länge på pappa varpå hon gick tillbaka till oss och sa till mamma:

- Annette, titta lite diskret på mannen där borta. Är inte han lite lik Bosse?

Då tittar verkligen mamma och utbrister.

- Men det är ju Bosse!

Vilket kramkalas det blev! Imorgon ska vi fixa en bungalow till mamma och pappa som de kan ha tills dess mamma och svärföräldrarna åker hem. Då flyttar pappa in hos oss! Det här var verkligen en mycket trevlig överraskning och Melker har redan bestämt att han och pappa ska åka på fisketripp så fort han blir bättre i magen. Pappa hälsar alla konspiratörer hemma i Sverige och tackar för hjälpen att hålla detta hemligt i tre veckor. Överraskningen gick verkligen i lås. Kramar från oss alla!

Kommentarer
Postat av: Fia

Men åååå vilken härlig överraskning :) Go Bosse! tusiken vilken grej, jag blir helt tagen :)

Kramar till er alla

2010-12-01 @ 16:51:20
Postat av: Eva.Å.

Men vilken helt underbar överraskning!!! Förstår att du/ni tappade hakan när pappa stod utanför....

Hälsa till alla och njut och ha det alldeles underbart tillsammans nu när alla är på plats!!

Kramar från Eva,Wille och Julia!!

2010-12-01 @ 18:31:10
Postat av: A-C

Tårar i ögonen, busigt och mysigt. Ha're gott. Kramar från A-C med familj.

2010-12-02 @ 07:39:12
Postat av: lovisa

Godmorgon!

2010-12-02 @ 08:40:34
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Tobias

Kul med Bosse. Klart att han ska vara med! Hälsa alla med en bamsekram från mig! Mvh Tobias

2010-12-06 @ 10:46:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0