Tullgarns slott

I söndags hade vi en underbar höstdag här i Trosa. Med kameran i högsta hugg tog jag familjen med mig och åkte  ut till Tullgarns slott som ligger några kilometer norrut. Tullgarns slott för alltsom oftast en vilande tillvaro, bortsett från några veckor under hösten då kungen är här och jagar ligger med en fin utsikt över vattnet. Tullgarn förknippas med Kung Gustaf V och Drottning Victoria, som tillbringade somrarna här i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Men slottet har varit ett kungligt lustslott sedan 1770-talet då staten överlämnade Tullgarn till hertig Fredrik Adolf. 

Slottsparken badade i solljus och löven skiftade från grönt till gult till rött. Melker samlade hela famnen full med vackra kastanjer.
I området finns också ett antal biologiska dammar som tar hand om avloppet från de boende i området. Vackra vattenväxter vilar på ytan.
Orangeriet - där det finns en kombinerad butik och café - hade öppet sista dagen för säsongen och erbjöd en smarig buffé med allehanda godsaker.
Behöver jag säga att vi hade en underbar lunch och eftermiddag?

Kommentarer
Postat av: Weronica - En mammas dag

Vilka otroligt vackra bilder som riktigt lyckas förmedla känslan.

2008-10-03 @ 08:01:38
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0