Lussebak

Jag har i princip inte så mycket emot den här mörka tiden på året. Förvisso tycker jag november är årets tråkigaste månad men det beror mer på att det känns så olidligt långt tills man får börja pynta i advent än på att det är mörk och tråkigt väder. Men det finns en stor nackdel med denna årstid som jag har svårt att förlika mig med: Det är ju stört omöjligt att ta fina fotografier när dagsljuset bara finns tillgängligt under kontorstid och hur trevligt och fint det än är på jobbet så är det ju inte bilder därifrån som jag vill fylla bloggen med. Nåväl, det är bara att bita i det sura äpplet, koppla bort blixten (där går faktiskt gränsen!) och försöka få med så mycket som möjligt av det lilla ljus som kommer från hemmets belysning. Ett resultat ser ni nedan. 

image256

Ikväll har jag fått några timmar för mig själv. Tobba är på kommunfullmäktige och Melker fick följa med Joel hem efter dagis så jag passade på att sätta en lussedeg. Och när Mulle kom hem hjälptes vi åt att baka ut. Melker var jätteduktig att forma bullarna och tog arbetet med att placera ut russinen på stort allvar. Vi hann precis avnjua varsin bulle innan det var dags för godnattsaga. Vi har haft en kort men jättemysig kväll tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Karin/Theasrum

Lussekatter är sååå gott! Vi ska baka i nästa vecka.

2007-11-28 @ 23:45:19
URL: http://theasrum.blogg.se
Postat av: Perlan

Gud så gott det ser ut! jag är helt galen i lussebullar! Det blir som en drog under december månad! haha
kram

2007-11-29 @ 13:14:18
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Hilajn

Inte ett dugg för tidigt med 27 dagar före jul:D Är verkligen så himlans gott med lussebullar:P

2007-11-29 @ 14:42:56
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Jill

Vad gott med lussebullar!! Jag och dottern bakade pepparkakor här i går, så lite julstämning fick vi också. Men jag måste säga att lussebullar är godare än pepparkakor, så jag måste nog sätta igång att göra en lussedeg snart :)

2007-12-02 @ 19:59:09
URL: http://seadra.blogg.se
Postat av: Bodil

Tack för era snälla kommentarer. Jag håller med om att lussebullar är toppen och jag måste erkänna att det endast finns en eller högst två påsar kvar i frysen så det är bara att handla hem grejor och baka nytt. Många varma kramar till er alla.

2007-12-03 @ 23:46:06
URL: http://gladjeamnen.blogg.se
Postat av: Martin

Undra om de har lussebullar på IKEA här i Australien bland deras svenska mat..? Blev så sugen på det nu! =)

2007-12-07 @ 06:35:13
URL: http://australia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0