Vår i Trosa - Del 2

image17
Det finns många vackra motiv att fotografera i Trosa. Här kommer därför del två i min mini-serie om våren i Trosa. Överst till vänster syns ett av kommunens två kommunhus. I blomlådorna på bron vid torget har man planterat penséer i vackra färger. Det lilla vita huset inrymmer Hannas café, vårt favoritfik. Här brukar vi inleda vårt fredagsmys med Päronmer, bulle och drömmar för Melkers del och Caffè Latte och en macka till mig. Har vi tur möter Tobbe upp också.

På många officiella bilder från Trosa syns ofta anrika Trosa Stadshotell & SPA. Här kan man unna sig en skön behandling eller bara äta god mat i trevlig miljö. Den röda byggnaden längst ned till vänster är Trosa Kvarn, en omdiskuterad byggnad i lokalpolitiken. På sikt hoppas många att det ska komma att inrymma ett kulturhus med bl a ett café, ett galleri m m. Sista bilden föreställer tornet på Trosa rådhus och bibliotek. Alldeles bredvid står ett fantastiskt körsbärsträd som tyvärr nästan hunnit blomma över när jag tog bilden. Jag får göra ett nytt försök nästa år.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Alltså, du överträffar dig själv! bilder på Trosa och min gamla hemstad Nyköping! Jag blir ju frälst och beroende! Tror dock att jag snart måste åka hem! Så du ska disputera? Grattis!

2007-05-01 @ 21:06:11
URL: http://angelicas.webblogg.se
Postat av: Bodil

Angelica: Boka en resa hem vettja, då kan du låna min stora Haglöfs-ryggsäck till din Indienresa.

Tack. Den 11 maj är det dags för disputation. Håll tummarna att det går bra för mig :-). Kram.

2007-05-01 @ 21:19:56
URL: http://gladjeamnen.blogg.se
Postat av: Diana

Å så fina bilder. Det var ett bra tag sedan jag var i Trosa sist. Det där lilla cafét du visar på en av bilderna är sjuuuukt mysigt! Måste planera in en utflykt söderut snart igen...

2007-05-03 @ 08:37:06
URL: http://www.scrapit.se
Postat av: Signe

Vilka underbara bilder du visar från Trosa! Det är en sån underbart söt liten stad! Det var längesen jag var dit så det var kul att få se lite bilder! :)

2007-05-03 @ 12:04:48
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Lostkington

I am very excited to see this site.
Universal design and accessibility.
Congratulations!

2008-01-05 @ 02:59:49
URL: http://lostkington.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0