Water feature

Susanne F undrade i en kommentar om vattenröret var hämtat från vår trädgård och visst är det det. Hon undrade också hur man får till det, så här kommer en liten beskrivning och några bilder som beskriver konstruktionen.

Susanne, för denna modell (med en totalkostnad på ca 350 kr) behöver du:

En mini-pump (vi köpte vår på Bauhaus för ca 250 kr)
En plastslang med en dimension som passar för pumpen
ca 25 cm försilvrigat kopparrör vars dimension passar andra änden av plastslangen
En liten diskbalja alternativt "dammform"
En bit markduk (kan uteslutas)
Ett grillgaller
Fina stenar
Elektricitet

image79


Vi valde att fälla in vår lilla "water feature" i trallen. Vi sågade ut ett fyrkantigt hål och sänkte ned en liten diskbalja från Rusta. På Bauhaus kan man köpa riktiga "dammformar" för 300 kr och uppåt som kan stå ute året om. Eftersom vi har en sådan liten sak så valde vi en vanlig balja som vi plockar upp på vinter (annars lär den spricka i kylan). I baljan lägger du den lilla pumpen (5x5x3 cm) tillsammans med några stenar som håller den på plats (se Bild 1). På baljan har vi sedan lagt en markduk som hindrar smuts från att komma ned i vattnet och pumpas runt och eventuellt fastna i systemet. På markduken har vi sedan lagt ett grillgaller (se Bild 2) och ovan på det fina stenar.

Från pumpen går en strömförsörjningskabel och en vattenslang. Dessa båda leder du in nertill i väggen (se Bild 3). På insidan fäster du vattenslangen i röret som du borrar ett hål till på lämplig höjd ovanför baljan (se Bild 4). Vår pump orkar pumpa upp till ca 90 cm höjd om jag minns rätt. Men vi valde att dra ut vårt rör på ca 35-40 cm höjd. Det blev lagom för baljans storlek samt den vattenmängden som kommer ut ur röret. Sedan är det bara att fylla på vattnet i baljan och sticka i kontakten så hör du snart ett litet porlande (se Bild 5). Resultatet är enkelt, vackert och rogivande! Lycka till!

Kommentarer
Postat av: susanne f

Hej
Tack för förklaringen...nu ska jag bara tänka ut en bra plats att ha "röret" på i min trädgård....
Ha en bra dag
//Susanne

2007-06-12 @ 07:41:09
Postat av: Tps07

Nice site, Keep it up

2010-10-12 @ 10:34:34
URL: http://www.tps07.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0