Midsommarafton

... bjöd på grymt mycket och god mat i grymt trevliga vänners lag. Jag inledde dagen med en tur till skogen med Melker för att plocka lite sommarblommor. Dikesrenen var full med smultron lika stora som jordgubbar och i brist på annat trädde vi upp dem på ett grässtrå.

Vid halv elva kom våra gäster med all mat (!). Hela förmiddagen hade bjudit på molnigt väder och regnet hängde i luften. In i det sista tvekade vi men vi valde i varje fall att trotsa vädret. En segelduk spändes upp över pergolataket och vi dukade upp till sillunch. Lagom till lunchen var färdig att avnjutas bjöds vi på ett fint sommarregn. Fram med fleecefiltar, fleecetröjor, och strumpor. Trots regn och kyla njöt vi av en smarrig lunch med bl a sill, färskpotatis, gubbröra, ägghalvor, Janssons frestelse, lax, köttbullar och prinskorv och så svenska flodkräftor och nubbe så klart.  

Regnet höll i sig och vi flyttade in. Till eftermiddagskaffet drack vi champagne, åt marängtårta med jordgubbar och grädde samt jordgubbar doppade i vit choklad och kokos.

Efter promenad och cykeltur började förberedelserna till middagen. Vi inledde med en Frozen Strawberry Daiquiri innan vi grillade spett med stark korv, kyckling, jätteräkor och lax samt ett foliepaket med grön sparris, soltorkade tomater, vitlök, citron och olivolja. Till detta bjöds det en potatissallad med rödlök, oliver, persilja och sockerärtor. Mums. Jag lovar att vi hade mat för minst 12 personer och själv åt jag nog för tre. Jag åt så mycket att jag mådde illa och fick avstå ostbrickan som dukades fram vid tolvslaget. Tack A-C, F, O och G för god planering, god mat och framförallt trevligt sällskap.

image95

Kommentarer
Postat av: tina

Vilken härlig midsommarafton....trots regnet!!!Finfina bilder!!! Härlig mat ni avnjutit...jag har också stoppat i mej mer än jag skulle...men men, livet är ju till för att njutas av...Ha en fortsatt härlig helg!!!
KRAM

2007-06-23 @ 22:59:05
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Thea

Ja, regn hade man ju så att det räckte, men man får ju göra det bästa av situationen.
Så fint ni har det på bordet, fina bilder!

2007-06-24 @ 12:28:04
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Lotta

Så gott det ser ut och vilken trevlig midsommar du verkar ha haft. Du gör verkligen fina collage - är det Photoshop Elements??

2007-06-24 @ 20:46:51
URL: http://signesvind.blogspot.com/
Postat av: Anna

Ser ruskigt gott OCH läckert ut. Synd på vädret. Snyggt att lägga upp lax ocg ägg på våningsfatet. tack för det tipset! Ha´de

2007-06-24 @ 22:56:59
URL: http://www.mittlillabo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0