Julrapport!

Hej alla vänner. Då är jag tillbaka vid tangentbordet efter några dagars bloggledigt. Vi inledde vårt julfirandet på lördagen med att åka till Linköping, till min bror Daniel, hans fru Camilla och deras älskade lilla Noah (5 månader på juldagen). Mamma och pappa kom också dit och tillsammans hade vi en lång och mysig  helg tillsammans.

image278
Här är lite bilder från helgen. Överst till vänster har ni Daniel och Camilla. Gullefjunet till höger är förstås min älskade brorson Noah. Under till vänster har vi mamma Annetté och bredvid henne pappa Bosse i full färd med att dricka must (eller var det kanske julöl?). Sedan följer en bild på mig i förhållandevist rakt hår (slet med plattången i 30 minuter för att få det någorlunda rakt). Mannen i rött känner kanske många igen: jultomten. I hans knä sitter familjens andra gullefjun, vår Melker och sist men inte minst min gode vän, älskare och pappan till vårt barn: Torbjörn. Där har ni hela min familj på ett bräde.
image279
Om man endast ska välja ut ett tema för julhelgen så måste det bli mat. Herregud, vad vi har frossat. I traditionell julmat, egenhändigt fiskade kräftor, i hemmagjort och köpt godis, i nötter, apelsiner, clementiner, i mammas goda köttbullar, i lax och rödbetssallad (dock inte ihop), i Janssons frestelse och mammas goda ägg- och räklåda, i lagrad ost och dessertostar, i prinskorvar och apelsinsallad, i tårta, vörtbröd och julskinka, i snaps, julöl och must med mera, med mera. Gott är det så länge det varar men nu drömmer jag om sallader, wokade grönsaker, wraps och fisksoppa.

På julaftons morgon packade vi hela bilen full med första omgången julklappar och åkte till Warbro som ligger ute på landet några kilometer sydväst om Flen i Södermanland. Där bor Torbjörns syster Marina med sin sambo Lars och deras två barn och tillika Melkers kusiner David och Frida (17 respektive 15 år). Här bjöds vi på ännu ett dinglande julbord med läckerheter. Här kommer några bilder från firandet tillsammans med Tobbes sida av familjen.
image280


Överst till vänster har vi storkusinen David i samspråk med den dyrkande lillkusinen Melker. Bredvid har vi nästa storkusin Frida. På raden under hittar vi mor och dotter, Gun och Marina (Torbjörns mamma och syster). På nästa rad har vi David och Fridas pappa Lars och hans föräldrar Ingrid och Björn. Några utfyllnadsbilder på svärmors jultårta med maräng, banan och chokladmousse, ytterligare en tomte samt en julblomma från oss. Sedan har vi Melker i full färd med att dela ut julklappar.

På juldagen fyller David år så då var det dags att fira honom. Då kom även Lars bror Björn-Erik, hans fru Karin och deras barn Lukas och Emil för att fira och gratulera. Tyvärr saknas Karin och svärfar Olle på kort. Karin var bara inne en snabbis för att sedan åka hem och tapetsera (flera som passar på att renovera i mellandagarna). Svärfar Olle fastnade förvisso på några kort men var de inte suddiga så satt han mest och blundade. Han är mycket kvällstrött min kära svärfar :-). Så nu har ni fått lära känna hela vår stora familj på en enda gång. Kul va?!

På juldagskvällen var vi hemma hos mamma och pappa i Katrineholm för att träffa och fira lite jul med min mormor Ingeborg och på annandag jul vaknade vi hemma hos svärföräldrarna, vi gick en sväng på stan och åt lunch hemma hos mamma och pappa för att sedan gemensamt gå hem och fika hos min farmor Karin. PÅ kvällen åkte Torbjörn hem för att jobba torsdag och fredag, men Melker och jag valde att stanna kvar för att än en gång få träffa Noah, Daniel och Camilla som tillsammans med Camillas föräldrar Jan och Ingalill kom och hälsade på mamma och pappa. Pust, det var vår julhelg det. Sammantaget har vi haft en underbar julhelg tillsammans med familj och släkt men efter sex dagar med övernattningar på tre olika ställen är det inte utan att det är skönt att komma hem, packa upp väskan och sova i sin egen säng... *snarkljud*

Kommentarer
Postat av: Nilla

Mysigt!
Ha det bra.

2007-12-29 @ 18:29:48
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Hilajn

Mysiga bilder på mycket gott. Gott Nytt År!

2007-12-30 @ 11:39:05
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: anne

Vilken underbar jul ni verkar ha haft! Med familj, god mat och mys :) Önskar er ett gott nytt år!

2007-12-30 @ 20:01:58
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Perlan

Passar på att kika in medans en liten stund fanns över..

~Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!~
♥ Stor kram till dig!! ♥

2007-12-30 @ 22:26:46
URL: http://www.perlan.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0